VVD gaat declaraties Verheijen na [Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend!?]

Screenshot_32

(Door: Nicole Besselink)

Na twee dagen beraad stelt de VVD een integriteitsonderzoek in naar Tweede Kamerlid Mark Verheijen. De liberaal heeft in zijn tijd als Limburgse gedeputeerde (2011-2012) gesjoemeld met declaraties, zo erkende hij deze week na berichten in NRC Handelsblad. Een interne commissie zoekt nu uit of dit in strijd is met de integriteitsregels van de partij.

Dat kan nog een pijnlijke exercitie worden voor premier Mark Rutte en fractieleider Halbe Zijlstra. Zij namen Verheijen woensdag meteen in bescherming. Rutte vond de verhalen ‘erg opgepompt’, Zijlstra sprak over een ‘opgeblazen’ zaak en vond dat zijn fractiegenoot ‘prima’ zijn werk kan blijven doen. Verheijen had zijn excuses toch aangeboden en aangegeven het onterecht gedeclareerde geld terug te storten?

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Graaien, Hypocrisie, politici, Rotzakken, VVD. Bookmark de permalink .

13 reacties op VVD gaat declaraties Verheijen na [Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend!?]

 1. toestroom zegt:

  Ik kan niet begrijpen hij heeft toch bekend,op staande Vloet ontslag en geen wachtgeld mee naar de ww met deze man het word nog even tijd om die lijsten hier weer te plaatsen van het graaien van de PvdA VVD D 66 en andere bestuurders wie zet ze neer,breng het nog even on der de aandacht ook andere mensen lezen deze blog van EJ bron. Hoort burgers Hoort.

  Like

 2. Cathja zegt:

  De slager die zijn eigen vlees keurt? Dan zal het wel met een sisser aflopen voor Verheijen. Wel vreemd dat Rutte en Zijlstra hem zo snel ‘in bescherming’ namen! Het wekte wel de schijn dat ze het brandje ’t liefst zo snel mogelijk wilden blussen.

  Like

 3. harry zegt:

  Dus als ik een miljoen zou kunnen stelen , mag ik het houden .
  Als het uitlekt en ik betaal het terug , zeg sorry , dan is alles vergeven en vergeten ?
  Of geldt dat alleen voor politici ?

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Kijk als bestuurder en politicus krijg je een vet salaris. Als raadslid niet trouwens. Naast dat salaris krijg je een onkostenvergoeding. Nu is het met de jaren een gewoonte geworden dat men daarnaast toch alle onkosten declareert. En betaald krijgt.
  Zo heb je tuigh dat een autovergoeding krijgt, een OV-kaart, een fietsplan heeft en dan wordt gebracht door de auto met chauffeur van de gemeente. Want dat kan allemaal.
  En er zijn regels voor vergoedingen maar men heeft daar geen boodschap aan.
  En ook dit geval toont aan dat ambtenaren alle fraudes uitvoeren en hier over zwijgen, dus medeplichtig zijn. Kortom, dit komt voorlopig niet goed, ons bestuur is rot.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Wie te lang aan de macht zit corumpeerd.dat is bekend.

  Like

  • toestroom zegt:

   ‘Geen meerderheid coalitie bij verkiezingen’

   HILVERSUM –
   De coalitiepartijen in de Eerste Kamer en de zogenoemde ‘constructieve oppositie’ (D66, ChristenUnie, SGP) halen geen meerderheid met de Statenverkiezingen op 18 maart. De coalitiepartijen VVD en PvdA en de constructieven zouden samen 34 zetels krijgen, vier te weinig voor een meerderheid. Dat bleek zaterdag uit De Stemming, de politieke peiling van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.
   Kiezers is gevraagd naar hun stemvoorkeur voor de Provinciale Staten. De uitslag is vervolgens omgerekend naar Eerste Kamerzetels.
   De VVD eindigt in deze peiling op 11 zetels in de Senaat, de PvdA op 6. Ze verliezen samen dertien zetels. Nu bezetten deze partijen respectievelijk nog 16 en 14 zetels. D66, ChristenUnie en SGP, die de coalitiepartijen nu steunen in de Eerste Kamer, winnen elk ten opzichte van 2011. D66 eindigt op 11 zetels (+6), ChristenUnie op 4 (+2) en de SGP op 2 (+1).
   De grootste partij in de peiling is de PVV. Die partij staat op 12 zetels (+2). De SP volgt, net als de VVD en D66, met 11 zetels (+3), en het CDA staat op 10 (-1). GroenLinks en de Partij voor de Dieren halen volgens de peiling elk 2 zetels, 50PLUS eindigt op 3, en de provinciale partijen halen 1 zetel in de Senaat. Aangetekend moet worden dat kiezers van PVV en SP minder bereid zijn om naar de stembus te gaan voor de Provinciale Staten.

   Like

   • toestroom zegt:

    Dit moest even exstra vermeld worden.
    Aangetekend moet worden dat kiezers van PVV en SP minder bereid zijn om naar de stembus te gaan voor de Provinciale Staten.

    Like

   • leefbarbaar zegt:

    Reken er maar niet op; wanneer de nood groot is zal men beter betalen om de steun van het CDA te kopen. En het CDA gaat met iedere duivel in zee als er wat te halen valt.

    Like

   • toestroom zegt:

    Dat klopt helemaal wat u beschrijft het CDA zijn elbogenwerkers.

    Like

 6. Hendrick M. zegt:

  @toestroom:
  Hoe dom kan je als kiezer zijn !
  Juist NU het er om gaat om al die zittende arrogante rot partijen weg te stemmen, blijven ze thuis !?
  Ik hoop dat je bron (zal wel weer een manipulerende linkse peiler zijn) ongelijk heeft en anders verdient dit volk niet beter. Alleen knap beroerd dat de anderen, van wie de ogen wel open zijn, daar de dupe van worden …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s