Carnavalsoptocht in Braunschweig afgezegd

Screenshot_48

De carnavalswagens, hier een week geleden tijdens de laatste voorbereidingen, zullen vandaag niet door Braunschweig rijden

(Vertaling: E.J. Bron)

De organisatoren hadden tot 250.000 bezoekers verwacht, maar de carnavalsoptocht zal niet door Braunschweig trekken. Volgens de politie is er sprake van een concrete bedreiging door een radicaalislamitische aanslag.

In de Duitse stad Braunschweig werd de voor vanmiddag geplande carnavalsoptocht op korte termijn afgezegd wegens het gevaar van een aanslag. Uit bronnen van de binnenlandse veiligheidsdienst werd bekendgemaakt dat er sprake is van een concrete bedreiging door een aanslag met een radicaalislamitische achtergrond, deelde de politie vandaag mee. Bezoekers worden verzocht om niet de route van de carnavalsoptocht op te zoeken respectievelijk af te zien van een reis naar Braunschweig.

De organisatoren van de carnavalsoptocht van vandaag hadden rekening gehouden met tot 250.000 bezoekers. Voor het spektakel, dat tegen 12.30 uur zou beginnen, werd reclame gemaakt als de grootste carnavalsoptocht in Noord-Duitsland met 4500 actieve deelnemers.

Geen “Charlie Hebdo”-wagen

Op de 100 wagens, die nu niet door de stad zullen rijden, nemen de narren o.a. de financiële crisis en de atoomafvalopslagplaats Asse op de korrel. De terreuraanslag op het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” is echter geen onderwerp, omdat de wagens altijd al in december worden gemaakt.

Kort voor de afzegging had het Ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld dat er na de aanslagen in Kopenhagen op dit moment geen sprake was van een verhoogd terreurgevaar in Duitsland. Er zou echter nog steeds sprake zijn van een abstracte grote bedreiging, zei een woordvoerster van het ministerie. Ze benadrukte echter tegelijkertijd: “We hebben geen concrete aanwijzingen voor plannen tot aanslagen in Duitsland.”

De Duitse veiligheidsautoriteiten zouden in eng contact staan met de Deense collega´s. Omdat het onderzoek in Denemarken nog niet zou zijn afgesloten, zou het echter nog te vroeg zijn om exacte conclusies voor Duitsland te trekken. Bij de aanslagen in de Deense hoofdstad werden twee mensen gedood en raakten er vijf gewond, voordat de politie de vermoedelijke dader vanochtend doodschoot.

Bron:
www.faz.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, Islam, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

31 reacties op Carnavalsoptocht in Braunschweig afgezegd

 1. Roni zegt:

  Of zou dit weer een smoes zijn zodat er niets meer van onze cultuur te zien mag zijn?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Roni 13:36

   Dit was ook mijn allereerste gedachte. Moslims mogen niet zoiets als carnaval vieren (wat mogen ze eigenlijk wel?), en misschien waren er signalen van een demonstratie of iets dergelijks. Maar dat is nog geen terroristische aanslag.
   Ik vermoed dat ze deze optocht afgeblazen hebben om de moslims ‘tevreden’ te houden.
   Dat dit besluit de eerste stap kan zijn om een stuk cultuur om zeep te helpen, zou zeer goed kunnen. Eigenlijk vergelijkbaar met onze Zwarte Pieten-kwestie.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Precies Cathja.
    Straks wordt het in Nederland ook verboden om een paar % moslims niet tegen hun hoofd te stoten.
    carnaval is nu nog een zuidnederlands gebeuren en daar wonen duidelijk minder van die lange tenen.

    Like

 2. lucky bee zegt:

  Karnaval in Braunschweig wel door moslims bedrijgt maar Kóln , Dusseldorf , of Mainz en München niet?(Braunschweig is evangelisch)

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, èn? Moeten van jou soms vooral de Katholíeke carnavalsoptochen bedreigd worden?

   Like

   • BertG. zegt:

    Goed lezen en je weet wat hij bedoeld.
    Elke reactie zit zo in elkaar van hem.
    Net zo als dat Joden buiten Kanaan geen goddelijke bescherming genieten.
    Nog zo’n verborgen boodschap/bedoeling.

    Like

   • Daiyu-ninja zegt:

    Theresa Geissler zegt:
    15 februari 2015 om 14:02
    Moeten van jou soms vooral de Katholíeke carnavalsoptochen bedreigd worden?

    Ik kan eerlijk gezegd niet uit lucky bee’s reactie opmaken dat hij dat vindt.
    Wat ik uit zijn reactie opmaak is, dat het toevallig is dat een evangelische plaats ‘Braunschweig’ bedreigd wordt en de niet evangelische plaatsen,niet.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Nee lief bijtje, Braunschweig is een katholiek bolwerk hier in het hoge Noorden.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  NIET HELAU MAAR HALAL !
  DE HETZE DIE IN VELE KARNEVALZITTINGEN TEGEN PEGIDA LIEPEN
  KRIJGEN NU DE MULTI-KULTI-SPIEGEL IN HUN SMOELWERK GEDRUKT !
  TJAKKA !

  Like

  • Sjaak zegt:

   HUMBA HUMBA TATEDERE !

   Mijn wapens heb ik hede geladen,
   om jullie eentje over te braden.
   Ik schand jullie vrouwen en schlacht de heren,
   daar helpt geen jammeren en het verzoek zich te weren.
   Ik schijt op jullie vrolijkheid,
   want nu is gekomen , onze tijd :
   Waar Mohamed de zaal regeert,
   word de elver-raad afserveert
   En nu naar huis zonder Radau,
   de pret is uit, ALAH HELAU !

   Like

 4. um shmum zegt:

  Nou, dan kunnen we alle westerse evenementen afzeggen …
  Potverdorie, een minderheid die de hele westerse meerderheid momenteel in gijzeling houdt. Ik kijk voortdurend over mijn schouder.

  Like

 5. Frans de Wit zegt:

  Als het zo door gaat mag je dalijk zelfs niet meer ongesluierd boodschappen doen

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Ja wat wil je, dit is toch een belediging voor varkens……………….!

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Islam verdraagt geen carnaval. Afbeeldingen van personen en spot zijn haram, dat weten we al. In Nederland lossen we dat op door rekening te houden met de haatmensch en dus geen kwetsende praalwagens over allerlei Mohammeds op te tuigen.
  Bitter genoeg reed een verwarde man (?) in Ter Apel tegen een praalwagen aan, waarbij een dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Was dit ook een boze PvdA-bestuurder of was dit werkelijk een ongeluk?

  Like

 8. Breget zegt:

  Hoe gemakkelijk een wapen voor gehoorzame burgers te hebben ,halleluja ,welkom IS je voldoet aan het gemak van onze bestuurders .

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Zelfs nu ze nog een minderheid zijn overheersen ze !!! Kan je nagaan als ze de meerderheid hebben !!

  Like

 10. Willie zegt:

  Die ” bedreigingen” bestaan alleen in onze overheid hun VERBEELDING : het is de bedoeling een angst psychose te kweken (wat blijkbaar aardig lukt hier??)
  Man toch,; wat een LANDVERRADERS overal

  Like

 11. Pegidafan zegt:

  Dus de carnavalsoptocht werd afgeblazen , maar mag er nog wel gevoetbalt worden ,laten we sale 2015 ook maar afzeggen , en er mag niet meer gewinkeld worden op zuidplein of hoogcatereine , o zeg gelijk de maraton van amsterdam en ROTTERDAM ook maar af jo veel te link. Koningsdag gaat dit jaar ook niet meer door . etc etc etc . Vanaf heden dragen alle vrouwen hoofddoeken of boerka,s anders zouden ze wel eens kwaad kunnen worden of beledigt kunnen zijn . Zullen we maar gelijk de sharia invoeren dan , voor ze ons in de steek laten en allemaal terug gaan , dat zou toch vreselijk zijn.

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Verjaardagen, Kerstmis. Pasen, Sinterklaas, carnaval, bioscopen, cafe’s en dancings, noem het maar op. Binnen 10 jaar is alles verdwenen. Gescheiden zwemmen, en dit alles in badpakken anno 1910…..En als alles is voorbereid op een Sharia maatschappij, dan is het onze beurt om te verdwijnen. Simpelweg omdat er geen eind komt door de overheden, aan het alsmaar toegeven aan moslim-eisen, plus een enorme angst voor de islamieten. En eenieder weet; Angst is een slechte raadgever !

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  We zitten al aardig onder de plak van de islam hè?
  Daar komen we ook nooit meer onderuit zolang we de ‘socialisten’ die over ons leven menen te mogen beschikken, niet verjagen.
  En ik zou werkelijk niet weten hoe we van het uitgezaaide kankergezwel ‘socialist’ kunnen afkomen; het zit in elke ‘cel’ van de maatschappij…
  Hans Jansen zei het treffend tijdens zijn lezing: er zijn rode ‘socialisten’, groene ‘socialisten’, en christelijke ‘socialisten’.
  Ik ben door al het onrechtvaardige gedonder al behoorlijk depressief geworden.
  Straks mogen we NIETS meer van de islam(knuffelaars)!
  Iedere fatsoenlijke realistische Nederlander moet tot zijn grote ergernis verplicht mee betalen aan die islamitische woestijnratten-ideologie en aan die ‘asielzoekers’-ellende!
  Ik probeer me met humor op de been te houden, maar ik moet zeggen dat dat me steeds meer moeite kost.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Denk eerder dat we onder de plak van de socialisten zitten en muzelmanen doen er alleen hun voordeel mee. Die krijgen dan wat ze willen, kiezen de sozen en zo blijven ze aan de macht.. Cirkeltje rond.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Nemesis 15 februari 2015 om 18:19

    “Denk eerder dat we onder de plak van de socialisten zitten ”

    Ja dat ook: muzelmannen en ‘socialisten’ zijn twee handen op één buik!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ja, zeker, omdat ze elkaar hard nodig hebben, Als je naar het NU kijkt, zul je zien, dat als het ene gedeelte zou verwijden, laten we zeggen de muzelmannen, de socialisten/linksen/rooien/groenen, eerst maar nergens meer zijn. De rest zoals de deVVD bijv. blijft nog even een twijfelgeval, Misschien herpakken die zich dan ergens. Hoewel ik nooit op ze zal stemmen.

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat 16:15

   Mee eens. Het gaat soms sluipenderwijs, maar het zet door. Omdat niet alles tegelijk wordt afgenomen, hebben velen het blijkbaar niet in de gaten.
   De oorzaak ligt volledig bij de moslims, die hier nog steeds zonder pardon worden binnen gelaten.
   We zouden Viktor Orbán eens een tijdje als premier moeten hebben! Hongarije voor de Hongaren! Jammer dat Hongarije niet pro-Joods is, maar wat het asielbeleid betreft zou ik Rutte direct inruilen voor deze man.

   Like

 14. treintrien zegt:

  Ik vind dat voor de bouwers/deelnemers wel extra sneu zeg.
  Wat een werk… en dan wordt het afgelast door zo’n zootje amoebes.

  Ik zou bijna zeggen:
  ” als we gaan dan gaan we met zijn allen”
  en het gewoon door laten gaan.

  Onzin natuurlijk, snap ’t ook wel. Dit is een risico dat je niet wilt lopen als organisator.

  Like

 15. Pingback: Bremen siddert voor het islamitische terreurgevaar | E.J. Bron

 16. Pingback: Bremen siddert voor het islamitisch terreurgevaar | Identitair Verzet Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s