De demonisering van Hongarije in de westerse media

Screenshot_101

De foto is te vinden bij “Voice of America” en het plakkaat is kennelijk gericht aan het Amerikaanse publiek, omdat er in het Engels opstaat: “Verwijder Viktor!” (2 februari 2015)

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Een interessant, lang artikel op een Engelstalige Russische website bericht erover hoe naar aanleiding van een ontmoeting tussen Poetin en de Hongaarse minister-president Viktor Orbán de laatste in de Engelse en Amerikaanse media regelrecht gedemoniseerd wordt. Men haalt allerlei mogelijke “oude lijken” uit de kast om die opnieuw tegen hem te gebruiken. Zijn hervormingen worden opnieuw als hels tuig opgesomd, hoewel deze hervormingen feitelijk het Duitse model gevolgd hebben en een gelijksoortige structuur heeft gegeven aan Hongarije als die in Duitsland.

Hongaarse politici zeiden op de desbetreffende persconferentie dat zij het zich helemaal niet zouden kunnen veroorloven een gesprek met Poetin te weigeren, omdat Hongarije [net zoals alle andere Midden-Europese landen, waaronder ook Duitsland] gas van Rusland betrekt. Als men daarvoor een alternatief zou hebben, zou men hiervan gebruikmaken, zeiden ze.

Ook zou de ontmoeting met Poetin geen uitzondering zijn, omdat men op dit moment ontmoetingen heeft met verschillende staatshoofden – die van Duitsland, Polen en Turkije. Enzovoort.

Sputnik News

Het artikel is zeer zeker de moeite van het lezen waard. De reden waarom we het laten zien: Wat de Engels-Amerikaanse pers op dit moment met Hongarije doet, begint ze ook al met Duitsland te doen. Je kunt dat hier en daar al merken.

De Engelstalige pers werkt er heel subtiel aan om bepaalde landen in Europa te demoniseren, hen reeds als toekomstige “vijanden” te profileren.

Merkwaardig genoeg is diezelfde Angelsaksische pers Roemenië zeer gunstig gezind, hoewel het daarbij echt om een corrupt land gaat dat politiek en economisch aan de rand van de afgrond staat van wat wij Europese maatstaven noemen. En wat betreft antisemitisme doen de Roemenen in niets onder tegenover de Hongaren en de Polen.

Hier bijvoorbeeld een citaat uit een BBC-artikel uit november:

The Romanian economy suffered badly in the global financial crisis of 2008, prompting the government to launch a draconian austerity programme in 2010. This led to major street rallies and clashes with police in January 2012, which brought down the government of Prime Minister Emil Boc and ushered in a period of political instability.

Since then, Romania has seen a slow but steady economic recovery, while the government of Prime Minister Victor Ponta has made progress reducing the budget deficit and public debt.

BBC

Dat klinkt bijna als een bemoedigend schouderklopje voor Roemenië.

Je zou bijna op het domme idee kunnen komen dat de Engelse en Amerikaanse journalisten en politici nu juist op zoek zijn naar krachtige, standvastige vijandbeelden. Dan kunnen ze weinig aanvangen met landen die constant van kamp verwisselen. Daarvoor hebben ze eerder zulke landen nodig als Duitsland of Hongarije. . . Maar dit is uiteraard een heel naïef idee, bekeken vanuit een actuele zienswijze – hoewel het precies het idee is dat mijn vader destijds had.

Bron
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Desinformatie, Groot-Brittannië, Hongarije, mainstream-media, VS, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De demonisering van Hongarije in de westerse media

 1. jantjeuitnl zegt:

  Ik ga dit jaar lekker naar Hongarije op vakantie om ze moreel te steunen. Misschien kan ik er wel blijven. Ik zie alleen tegen de moeilijke taal op.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Demoniceren? daar zijn onze media heel goed in.

  Like

 3. vigilante zegt:

  Hongarije heeft zijn leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vervroegd afgelost.
  Daarna heeft Viktor Orbán het Imf het land uitgeknikkerd,de invloed van het IMF op de Hongaarse politiek werd niet meer op prijs gesteld(imf =opgericht door de VN]
  Citaat Orban:
  “Economische migratie in Europa is een slechte zaak en moet men niet beschouwen als nuttig. Ze zorgen alleen maar voor onrust en gevaar voor Europeanen. Immigratie moet worden gestopt; dat is de Hongaarse positie.”
  “De aanwezigheid van moslimgemeenschappen de interne orde van christelijke landen ontwricht.”
  Het land heeft 0.2 procent moslims.
  Nu weet U waarom Hongarije in de hoek word gezet..

  Like

 4. Die MP ziet het tenminste helder en durft het nog te zeggen ook!In tegenstelling tot alle andere slappe regerings-mietjes!

  Like

 5. Ad de Koning zegt:

  Lang leve Viktor Orban, mogen wij hem ook niet voor wat jaartjes lenen, ons land zou er erg van opknappen en weer een beetje normaal worden.

  Like

 6. Roni zegt:

  Pas maar op Orban, want ook in jouw land zijn ZE aan het bekeren geslagen. En kopen ZE joekels van panden op.
  Ik duim voor je……Jezushu Akbar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s