Egypte bombardeert doelen IS in Libië

Screenshot_80

De Egyptische luchtmacht heeft maandagochtend doelen van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in buurland Libië gebombardeerd. Dat heeft het leger in een verklaring op de staatstelevisie meegedeeld. De aanval concentreerde zich op kampen, trainingsplaatsen en wapenopslagplaatsen van IS.

De actie komt na de publicatie zondag van een video met de onthoofding van 21 Koptische christenen door Islamitische Staat. De 21 werkten als gastarbeider in Libië. President Abdel Fatah al-Sisi van Egypte had al gezegd dat zijn land het recht heeft om op de moordpartij te reageren op een manier die het passend acht. De Egyptische overheid kondigde kort na de publicatie van de video zeven dagen van nationale rouw af.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Egypte, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Kopten, Libië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Egypte bombardeert doelen IS in Libië

 1. Cathja zegt:

  Ik waardeer de actie die Egypte heeft ondernomen om de moordenaars van de Kopten te wreken.
  Sisi laat zien dat hij ook tot actie overgaat als het vermoorde christenen betreft. Een week van rouw laat zien dat hij het meent.
  Wereldwijd zullen we IS moeten bestrijden. Laten we vooral niet denken dat ze in het Midden-Oosten de zaak wel zullen oplossen, want het is gebleken dat ondanks bombardementen IS zijn gebied tot nu toe nog heeft weten uit te breiden.
  We zullen de handen ineen moeten slaan, want laten we ook Boko Haram en soortgelijke terreurgroepen niet vergeten. Die hebben inmiddels ook talloze onschuldigen de dood ingejaagd!

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Het is niets anders mogelijk dat seculiere regeringen in moslim landen dictatorisch moeten regeren als ze niet door de islam onderuit worden gehaald.Denk aan Assad de enige die zo wel de Christenen als ook de Jazidi’s beschermd.Maar dat kan een Marxist natuurlijk natuurlijk nooit begrijpen.

  Like

 3. E. Janssens zegt:

  Leve Al-Sisi. Net als Putin, Assad, Nethanyahu een ware held!

  Like

 4. Marc zegt:

  Lang leve Sisi. Wat Koenders er verder ook van mag vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s