Frankrijk: Honderden graven geschonden op joodse begraafplaats

Screenshot_100

Een opname van de geschonden joodse begraafplaats in Sarre-Union in het oosten van Frankrijk

(Vertaling: E.J. Bron)

Op een joodse begraafplaats in het oosten van Frankrijk werden volgens informatie van de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, honderden graven geschonden. Dat deelde hij zondagavond mee.

Bij een nieuwe antisemitische daad in Frankrijk werden op een joodse begraafplaats in het oosten van het land honderden graven geschonden. Zoals minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zondagavond meedeelde, vond het incident plaats in het dorpje Sarre-Union in het district Bas-Rhin. De Franse president François Hollande zei dat de autoriteiten alles in het werk zouden stellen om de verantwoordelijken voor deze “afschuwelijke en barbaarse daad”snel te vinden en te bestraffen.

Volgens informatie van de politie werd zondag ongeveer drie vierde deel van 400 graven op de joodse begraafplaats in Sarre-Union vernield. De begraafplaats was in het verleden ook al doelwit geweest van grafschendingen.

In 1988 werden ongeveer 60 grafzerken omgegooid, in het jaar 2001 werden 54 graven vernield. Cazeneuve zei dat de republiek “deze nieuwe schending van de door de Fransen gedeelde waarden niet zou accepteren.” Noch geweld noch respectloosheid of door racisme en intolerantie begeleide haat zouden de wil van de Fransen om “in vrijheid samen te leven” kunnen verzwakken. “We zullen alles doen om de verantwoordelijken voor deze schande op te sporen, te arresteren en voor de rechtbank te zetten”, zei hij.

Jodenvijandige aanvallen nemen toe

Minister-president Manuel Valls veroordeelde op Twitter de “antisemitische en schandelijke daad”. Volgens een verklaring van het Élysée-paleis werd de daad ook scherp veroordeeld door Hollande. De autoriteiten zullen alles doen om de daders zo snel mogelijk te vinden, zei hij. “Frankrijk is vastbesloten om onafgebroken tegen het antisemitisme te vechten en tegen diegenen die de waarden van de republiek schade willen toebrengen.” Hollande en Cazeneuve hadden daarvoor hun solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in Kopenhagen betuigd. Daar had een jonge man [opm. vertaler: een jonge moslim!!!] zaterdag een cultureel centrum en een synagoge aangevallen, waarbij twee mensen gedood en vijf anderen gewond werden. Cazeneuve reisde zondag naar Kopenhagen, Hollande bracht een bezoek aan de Deense ambassade in Parijs.

In het zaterdag aangevallen cultureel centrum in Kopenhagen vond op dat moment een bijeenkomst plaats met als thema vrijheid van meningsuiting en islam – daaraan nam ook de Zweedse karikaturist Lars Vilks deel, wiens karikaturen van de profeet Mohammed woede in de islamitische wereld veroorzaakten. Ook het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” had zich met Mohammed-karikaturen de woede van moslims op de hals gehaald. Begin januari vielen radicale islamieten de redactie in Parijs aan en vermoordden daarbij in totaal 12 mensen. Daarna schoot een andere radicale islamiet een politieagente ten zuiden van Parijs en vier Joden in een joodse koosjere supermarkt dood.

“Ik ben deze antisemitische daden beu”, zei de voorzitter van de Raad van joodse instellingen in Frankrijk, Roger Cukierman, tegenover persbureau AFP. Deze “haat” zou aantonen “dat de opvoeding van onze jeugd volledig mislukt is”, zei hij.

De afgelopen jaren is het aantal Jodenvijandige aanvallen in Frankrijk duidelijk toegenomen, in het jaar 2014 werden zelfs tweemaal zoveel antisemitische delicten als in het jaar daarvoor geregistreerd. Veel van de ongeveer 600.000 Joden in Frankrijk overwegen daarom te emigreren. Tot de bloedigste antisemitische daden behoorde behalve de aanval op de joodse supermarkt in januari de aanslag op een joodse school in het Zuid-Franse Toulouse in maart 2012. Toen schoot een 23-jarige radicale islamiet drie joodse leerlingen en een leraar dood.

Bron:
www.tagesspiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Barbarisme, Frankrijk, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Frankrijk: Honderden graven geschonden op joodse begraafplaats

 1. Jan zegt:

  Auto’s van Joden in Frankrijk:

  Like

 2. Jean zegt:

  Maar het heeft totaal niets te maken met islam of jodenhaat, ben je gek, het waren 5 ‘jongeren’ die een spelletje wilden spelen, fait divers.
  En als we dat niet ‘willen’ geloven proberen ze ons wel iets anders wijs te maken anders zijn we racisten.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  “De opvoeding van ónze jeugd zou totaal mislukt zijn?” Begint deze man nou ook al op de manier van zijn collega in Duitsland?
  Wat is dat toch voor een tendens, tot in de Jóódse overkoepelende organen toe, om de móslims ten koste van alles de hand boven het hoofd te blijven houden?
  Je zou bijna gaan denken dat ze meegaan in de zinsbegoocheling en de moslims, evengoed als zichzelf, als de slachtoffers zien! -Wel, nu ik dat zo zeg: Bij ons ziet Esther Voet ze inderdaad zó!
  Als ze zich niet over dat waandenkbeeld heen zetten, wordt het er bepaald niet gemakkelijker op om de Joodse gemeenschappen doeltreffend te beschermen:
  Altijd maar weer dat ontkennen, bij wie de grootste dreiging berust!

  Like

 4. delamontagne zegt:

  In dezelfde week werden in/rondom Lyon 5 R.K.Kerken ontheiligd/besmeurd en bestolen van hun gouden kelken uit het “tabernacle” op ,t altaar.
  Dit werd niet in de kranten vermeld, wel in ,t blad:”Lagauchematuer”. (Een fel rechts blad…..)
  http://lagauchematuer.fr/2015/02/11/christianophobie-5-eglises-profanees-en-trois-jours-a-lyon-aucune-reaction-politicomediatique/

  Like

 5. Roni zegt:

  Ik hoor meneer Asscher maar niet………….een behoorlijk deel van zijn familie is al door de schoorsteen verdwenen, zou hij nu het laatste beetje wat er nog van over is zomaar weggeven om wederom te dienen als aanmaakbotjes?
  Schaam je PvdA-monster.

  Like

 6. Harry zegt:

  Je moet toch wel een onverbeterlijke optimist zijn om te denken dat het ooit nog goed komt met die moslims .
  Denk dat we er toch aan moeten gaan denken om al die lui allemaal , maar dan ook echt allemaal Europa uit te donderen .

  Like

 7. JooJootje zegt:

  Dit, ook al vermoeden we antisemitisme is toch gewoon grafschennis en altijd verwerpelijk?

  Like

 8. tijluylenspiegel zegt:

  Roni als belangrijk lid was een van de voorouders van Asscher al lid van de Joodse Raad je zou dus kunnen zeggen de appel valt niet ver van de boom.
  En laten we ondertussen niet vergeten dat antisemitisme in Frankrijk niet alleen geïmporteerd is middels de ongeremde immigratie van met name moslims, ook voor die tijd tierde het antisemitisme in Frankrijk welig.

  Like

 9. Jan zegt:

  Intussen in Wisconsin

  Thirty homes on the far west side of Madison, Wisconsin, were vandalized Friday night, spray-painted with anti-Semitic graffiti, including swastikas and “F*** Jews,” obscene drawings, and KKK references.
  Residents reported the graffiti Saturday morning, with police saying that some 30 homes were involved.

  The graffiti consisted of offensive words and symbols painted on houses, garage doors, cars and mailboxes, police said.
  ..
  http://www.truthrevolt.org/news/dozens-wisconsin-homes-vandalized-anti-semitic-graffiti

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Beginnen we maar met Moslims graven te verwijderen?

  Like

 11. Pingback: Christelijke graven vernield in Frankrijk | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s