Pseudo-multiculturalisme

Screenshot_94

(Door: Sicarius)

Nederland heeft de afgelopen decennia een uiterst tolerant integratiebeleid gevoerd. De resultaten die daaruit voortgevloeid zijn kennen we allemaal. Allochtonen werden aangemoedigd zoveel mogelijk hun eigen cultuur te behouden. In bepaalde wijken zijn complete etnische enclaves ontstaan waar de autochtone Nederlander een zeldzaam aanzicht is geworden. Volgens voorstanders van het multiculturalisme is dit een verrijking. Onze diversiteit is ten slotte onze grootste kracht. Hoe staan zij hier echter zelf tegenover? Dragen zij eigenlijk wel bij aan het door henzelf gepropageerde multiculturalisme?

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Allochtonen, Appeasement, cultuurrelativisme, Elite, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Pseudo-multiculturalisme

 1. tjonge zegt:

  @Sicarius, +10 +10 +10 !!!!!!!!!!!!!!

  had het niet beter kunnen verwoorden !!!!
  een zeer to the point en eerlijk verhaal waar geen woord chinees bij is.

  vies hypocriet volk, die goedmensen….

  Like

 2. Jan zegt:

  Verenigd Front tegen gerookt vlees

  Like

 3. Vederso zegt:

  Het is voorlopig heel eenvoudig. Je stembiljet op de juiste manier invullen, anders heb je geen poot om op te staan. Anders is het eigen schuld.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Heel vaak verlang ik terug naar de tijd waarin schoolklassen nog niet vergeven waren van de moslims..

  De ‘socialistische’ ‘elite’ mag wel eens wat zuiniger zijn op de belastingbetalers; als deze nóg meer onder druk worden gezet, raken ze depressief en kunnen dan niet meer werken.
  En wie moet die ‘asielzoekers’ dán aan het vreten houden?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Mmmja. De schoolklas op deze foto is er, zo te zien, één uit de jaren ’70, dus ben ik het met je eens.
   Nog geen moslims, wat je zegt, en geen al te autoritaire schoolsystemen: Dé ideale tijd voor Nederlandse kinderen om naar school te gaan!
   De tijd daarvóór, met z’n paters, z’n nonnen of z’n anderszins autoritaire gedoe waren óók geen pretje voor een kind, moslims of niet.
   Mijn jongens, die in de jaren ’90 nog het staartje van dat ideale tijdperk hebben meegemaakt, hadden gelukkig ook een fijne schooltijd. “Juf Trudy,” die meestal groep 1 óf groep 3 had, zodat mijn jongste 2 maal bij haar in de klas gezeten heeft, was een enig, meisjesachtig type en “Meneer Jos,” bij wie hij in groep 4 zat blonk uit in ‘intermezzo ‘s’ als hij bespeurde, dat sommige kinderen zich niet de hele lestijd konden concentreren. (“Pennen neer. Wie weet er nog een leuke mop?”)
   I k vond het prima: Zó mocht het van mij op alle scholen toegaan.

   Like

 5. Marc zegt:

  Multiculturalisme is een contradictio interminis. Het bestaat gewoon niet. Net zoals islamofobie een onzinterm is. Een cultuur kan heterogeen in zichzelf zijn, maar gezien vanuit de samenleving is een cultuur een monotonomie: normen en waarden van de grootste groep domineren. Zodra een samenleving ‘multicultureel’ word, houd het op een samenleving te zijn. Dat is het geval als aan die samenleving een culturele eenheid wordt toegevoegd die normen en waarden nastreeft die duidelijk conflicteren met de dominante cultuur. Juist om die reden zijn westerse samenlevingen niet langer westers meer: er wordt niet meer samengeleefd!

  Like

  • tjonge zegt:

   daarom heet een samenleving ook een samenleving en niet een parallelle “samen”leving.
   een SAMENleving betekent geen no go area,s zo als in amsterdam, rotterdam en eigenlijk bijna alle grote steden.

   een echte samenleving streeft in grote lijnen dezelfde normen en waarden na (weliswaar met kleine verschillen).

   Like

  • Luchtpint zegt:

   De vergissing bestaat eruit te denken dat multiculturalisme effectief het vieren van diversiteit in de moderne wereld beoogt. Indien multiculturalisme echt bedoeld was om de diversiteit te benadrukken in een moderne samenleving, dan zouden we gedurig verondersteld worden of aangemoedigd worden om naar synagogen, Boeddhistische tempels, Hindoe schrijnen…e.d. te gaan kijken om iets te begrijpen van de essentie van die culturen. Multiculturalisme is een term die het werkelijke probleem probeert toe te dekken: mensen zoals wij worden niet verondersteld iets te begrijpen van die culturen die zichzelf geruisloos in onze samenleving hebben geïntegreerd en waarvan we dus hoegenaamd geen last kunnen hebben. In de ideeën van links bestaan die culturele entiteiten helemaal niet, omdat die zich niet de hele tijd in het voetlicht plaatsen als achtergesteld, zoals moslims dat wel elke keer blijven doen.

   M.a.w. links gelooft zelf niet in het begrip multicultuur in de echte definitie van het woord, nl. een samenleving die is samengesteld uit traditionele groepen met een verschillende culturele achtergrond, en waarbij alle lagen van de samenleving diep doordrongen zijn van wederzijds respect naar en voor die culturen onderling. Ik heb tot zover nog geen multiculturalisten gezien of gehoord die vonden dat ik dringend synagogen, Boeddhistische tempels of Hindoe heiligdommen moest platlopen om daar een beter beeld te krijgen van de cultuur van die mensen of mij te verdiepen in de uitgangspunten van hun geloof. Dat interesseert links niet.

   Multicultuur is een bewust door links gekozen term die de lading niet dekt, d.w.z. een systeem dat prioriteit geeft aan 1 “cultuur” te verheffen tot een groep “slachtoffers”, “achtergestelden”,”achterblijvers”,…enz. om nu net die ene cultuur te vrijwaren van gefundeerde kritiek door een samenleving die vindt dat het eens hoog tijd gaat worden dat de Islam zich eens normaal zou gaan beginnen te gedragen, net zoals al die andere culturen, die gewoon in de achtergrond opgegaan zijn en die niet meer in ons collectief bewustzijn doordringen. Uiteraard kan de Islam dit niet.

   De enige reden waarom de term multicultuur op dit systeem wordt geplakt is om de autochtone bevolking etiketjes op te plakken zoals racist, e.d, specifiek mbt tot onze kritiek op die cultuur die door links geëxalteerd wordt tot ze boven elke verdenking verheven moet komen te staan, net die “cultuur” die zich niet KAN integreren in onze samenleving. Wat het zo mogelijk NOG belachelijker maakt. In jouw en mijn hoofd bestaat de multiculturele samenleving wel degelijk in de echte zin van het woord zoals boven beschreven, maar het is nu net deze vorm van multicultuur die NIET BESTAAT in de hoofden van diegenen die propageren dat ze de behoeders zouden zijn van dat model ! Elke keer dat een PC idioot het woord uitspreekt moet men eigenlijk denken:

   multicultuur = moslims doodknuffelen met humanitaire goedertierendheid

   Heel de focus van multiculturalisten ligt dus niet bij het vooropstellen van “wederzijds respect tussen verschillende culturen onderling opbrengen” (iets dat de meeste mensen als vanzelfsprekend voorkomt), maar net op het benadrukken van “respect” voor de mono-culturele eigenheid van net die “cultuur” die op elke mogelijke manier weigert om datzelfde respect voor andere culturen op te brengen, plus een oneindig aantal manieren verzinnen om de Islam in zijn weigerachtigheid continu “goed te praten”. In Nederland zijn er ook significante minderheden van Hindoes die bv. uit Suriname zijn overgekomen, maar daar hoor je (terecht vanuit mijn standpunt, dus) nooit wat van. En volgens de linkse logica moeten wij daar niks van begrijpen, dat interesseert de goedmens niet.

   In de hoofden van links bestaat de multiculturele samenleving zoals jij en ik het begrijpen niet. De term zelf is gewoon een uitdrukking van propaganda-retoriek waarmee hun hypocrisie moet worden toegedekt ! Het “multiculturalisme” van links is een uitgehold begrip: niemand van hen vraagt of eist van de gemeenschap om Joden, Hindoes of Boeddhisten beter te leren begrijpen, of schoolkinderen met hun leraars die culturen te laten verkennen, of de Hindoe godsdienst te analyseren op school om er een “beter begrip” van te krijgen.

   Multiculturalisme betekent voor hen iets totaal anders dan voor jou en mij.Het is een uitgeholde propaganda term.

   Like

 6. Skef zegt:

  Ons land staat in de uitverkoop. De regering speelt gevaarlijke spelletjes over de ruggen van de Hollanders. Genoeg is genoeg, maar niet bij dat linkse tuig hoe ver gaan ze door.

  Like

 7. Giny zegt:

  Wat zou het inderdaad heerlijk zijn, zonder moslims, hoofddoekjes, enz.enz.
  Dat je normaal de deur achter je dicht kan trekken, niet eerst een kwartier bezig te zijn
  of alle driedubbele sloten wel op slot zitten, de video bewaking aan is!
  Op straat loop je schichtig om je heen te kijken, is mijn tas goed dicht, heb ik de auto
  wel afgesloten, loopt er niet een debiel achter mij met een bivak muts op!!!
  Met dank aan al die overheden over de afgelopen jaren, zijn wij onze vrijheid kwijt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s