WIJ KLAGEN AAN!

Screenshot_104

(Door: Karen Jespersen & Ralf Pittelkow – Vertaling: E.J. Bron)

Het heeft niets met de islam te maken – Het heeft niet lang geduurd voordat de standaardzin, die Obama, Hollande en Cameron al tot in den treure hebben gebruikt, ook in Denemarken viel. Het was aan de Deense minister-president voorbehouden om deze tijdens de persconferentie op de ochtend na deze vreselijke misdaad uit te spreken. Het zou een politieke aanslag zijn geweest [door wie?] en er zou geen sprake zijn van een strijd tussen de culturen. En al helemaal niet van een strijd tegen de islam.

Omar Abdel Hamid El-Hussein heet de vermoedelijke dader, en hij zou, zo registreerde men met grote opluchting, geen Syriëganger geweest zijn. Hij had daarvoor echter wel in de gevangenis gezeten wegens bendecriminaliteit en steekpartijen.

De politie gaat er van uit dat El-Hussein met de aanslag op Vilks en de daaropvolgende aanval op de synagoge de daders van “Charlie” Hebdo” wilde nadoen.

Maar de Denen laten zich niet zo gemakkelijk in de hoek dringen. Weliswaar wapperen de vlaggen halfstok, maar de discussie rondom integratie, cultuur en immigratie is weer goed op gang gekomen.

Het onderstaande artikel van Karen Jespersen en Ralf Pittelkow beschrijft de sfeer in het land.

Wij klagen aan!

De terreur, waar aan Denemarken gisteren ten prooi viel, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Hij is het resultaat van een ontwikkeling die in de Deense samenleving en in de wereld om ons heen optreedt. Hij is het product van een radicalisering onder moslims, die zowel in de islamitische wereld als in Denemarken en in heel Europa plaatsvindt. Hij is het product van een krachteloosheid van de Deense samenleving, waar men de eigen waarden in de uitverkoop doet en het toestaat dat de islamitische parallelsamenleving groot en sterk wordt. En hij is het product van een hopeloze en zeer onverantwoordelijke immigratiepolitiek.

“Den Korte Avis” klaagt diegenen aan die de Deense samenleving aanvallen, en de krachten die er niet voor zorgen dat er goed op de samenleving wordt gepast.

De progressie van de “islamisten”

We klagen de islamitische immigranten en hun nakomelingen aan, die veel te toegevend zijn tegenover de islamitische eisen dat de samenleving zich dient aan te passen aan de religieuze regels van de islam. Daarmee wekken ze de indruk van zwakte, die op zijn beurt de islamitische eisen steeds meer aanmoedigt en scherper doet worden.

De huidige regering was er heel goed in om in het jaar 2006 de krant “Jyllands-Posten” in de rug aan te vallen toen het blad streed voor vrijheid van meningsuiting. Met aan het hoofd Helle Thorning. Dat heeft er natuurlijk ook toe bijgedragen de vijanden van de vrijheid van meningsuiting te motiveren.

Nu hebben diezelfde politici zichzelf plotseling veranderd in strijders aan het front voor de vrijheid van meningsuiting, omdat ze inzien hoeveel rugwind hun politieke vrienden in Frankrijk hebben sinds zij deelnemen aan deze strijd.

Zoals men zo mooi zegt: Beter laat dan nooit

Over het algemeen echter zijn Deense politici en autoriteiten, Deense kleuterscholen, Deense scholen en Deense media veel te politiek correct en veel te slap in het verdedigen van de Deense vrijheden.

Immigratiepolitiek

We klagen de onbezonnen en onverantwoordelijke immigratiepolitiek aan, die achter de immigratie uit islamitische landen gestaan heeft, die zo talrijk was dat men de gevolgen niet meer kon behappen.

Als resultaat ontstond er een parallelsamenleving met een hoge criminaliteit en radicalisering.

Oh nee, wij scheren niet alle moslims over één kam. Wij zijn blij met de goede islamitische burgers die een bijdrage leveren aan onze samenleving.

Maar we stellen vast dat we een seculiere samenleving hebben, die opgebouwd is op omvangrijke vrijheden, op democratie en gelijkheid. Op dit fundament dienen christenen, Joden, moslims, atheïsten en anderen een Deense samenleving te scheppen – om het even welk geloof men als privépersoon heeft.

Screenshot_105

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
http://denkorteavis.dk
Auteurs: Keren Jesperen & Ralf Pittelkow

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Denemarken, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op WIJ KLAGEN AAN!

 1. Roni zegt:

  Welke andere journaillisten oid durven in overig West-Europa ook zoiets te uiten in de media? Ik wacht gespannen af….

  Like

  • IkHebErZoGenoegVan zegt:

   AL DEZE JOURNALISTEN, REGERINGEN EN ANDERE LEIDERS HEBBEN VANAF NU WAT MIJ BETREFT BLOED AAN HUN HANDEN.
   KIJK WAAR ZE ONS MOEDWILLIG MEE OPZADELEN ONDANKS DECENIA’S LANG WAARSCHUWEN VAN MENSEN DIE WEL HUN OGEN OPEN HEBBEN.
   ZOALS PIM FORTUYN, GEERT WILDERS, HANS JANMAAT ETC ETC…
   EN WIJ HIER NATUURLIJK.

   Like

 2. Mooidan zegt:

  Mooi gezegd

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Jonge “Deense” muzzeltjes halen de bloemen weg voor de doden van afgelopen weekend:
  Des musulmans retirent les fleurs déposés à l’endroit où est mort l’auteur des fusillades de Copenhague

  Like

 4. Cathja zegt:

  Een helder geluid! Dit kan ook toegepast worden op onze eigen samenleving, waar in feite exact hetzelfde gebeurt. Wij hebben ook te maken met wegkijkende politici en politiek correcte landgenoten, en wij lijken ook wel hele slappe knieën te hebben als het gaat om het verdedigen van onze waarden en normen, en het behoud van onze cultuur. We kruipen bij de eerste de beste tegenwind uit de moslimhoek direct in onze schulp, en dat maakt de macht van de moslims sterker.

  Ik herken de Nederlandse situatie grotendeels in het artikel. We zouden als Europeanen gezamenlijk moeten optrekken om de islamisering van Europa te stoppen. Hopelijk worden meer en meer mensen zich nog tijdig bewust van het gevaar wat ons bedreigt. Denk aan de boodschap van IS, die luidde dat ze al ‘aan de poorten van Europa staan’! Veel tijd rest ons niet. We moeten IS uitroeien, en talloze ‘vluchtelingen’ uitzetten. Als we dat nalaten, zijn wij de volgende slachtoffers!

  Like

  • Driek zegt:

   Nu, beste Cathja, ik vind het allemaal eigenlijk mosterd na de maaltijd, we hebben die rotzakken jarenlang hun gang laten gaan, en dat is niet meer terug te draaien. Zolang wij opgescheept zitten met de huidige bewindslieden gaat het alleen maar bergafwaarts.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Driek 16 febr. 23:12

    Beste Driek, u heeft wel gelijk als u zegt dat het allemaal rijkelijk laat is. Ik ben toch blij, ook al had het veel eerder moeten gebeuren, dat er nu tenminste een reactie komt waar we het wel mee eens zijn. Ik denk: beter laat dan nooit.
    Ook in ons land gaat de bewustwording zeer langzaam, maar telkens als er ergens een (grote) aanslag plaatsvindt, of moslims weten hun zinnen door te drijven waarover wij allen verontwaardigd zijn, zie je toch een ‘beweging’.
    Ik geef de moed nog maar niet op. Hopelijk komt het gros van de burgers bijtijds bij zinnen, en stemmen we straks op de ENIGE JUISTE partij!
    Als het stemmen tellen eerlijk verloopt, en de PVV wint een flink aantal zetels, dan is dit een reële kans om verandering af te dwingen.
    Laten we hoop houden.

    Like

   • Anneke zegt:

    Onze politici vndn het allemaal wel goed! Wij burgers (althans velen) vonden deze lakse gedooghouding een grote ergernis! Voelden zich HEEL goed vertegenwoordigd door Pim Fortuin. ….De politici uit die tijd kregen het benauwd, de nwe.kracht-wind Fortuin moest ‘naar het puin’.Realiteit kon en mocht decennia niet wrdn toegelaten in de Evil-Union….De wonden bloeden nu heftig….De gevolgen van een krachteloze -, te gisternacht humane bewindvoerder! !!! “Cathja schrijft klare taal”.

    Like

  • Jan zegt:

   Heb jij dit gelezen?

   “Oh nee, wij scheren niet alle moslims over één kam. Wij zijn blij met de goede islamitische burgers die een bijdrage leveren aan onze samenleving.”

   KAREN en RALF zijn voor de Islamisering van Europa via GOEDE islamitische burgers ( Abou Taleb ….ha ha! ).

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, en in de laatste alinea doen ze een beroep op die moslims om samen met christenen, Joden, atheïsten en anderen….etc., etc.
    Ze geloven inderdaad nog in twee islams en ‘goede’ moslims en dat is natuurlijk alweer een zwaktebod.
    Mooi artikel, maar niet zo mooi als het op het eerste gezicht lijkt.

    Like

 5. D.DAY zegt:

  Moslims doen per definitie niet mee in een seculiere samenleving. Daar waar moslims zich gaan vestigen ontstaat er een parallelle samenleving, met eigen regels. Dit is inherent aan de islam. Zolang het Westen weigert de islam als een probleem voor de democratie te zien, zal er niets veranderen. Je ziet het nu ook weer: de politieke elite weet niet hoe snel ze weer moeten roepen dat deze aanslagen ‘niets met de islam te maken heeft’.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Oh nee, wij scheren niet alle moslims over één kam. Wij zijn blij met de goede islamitische burgers die een bijdrage leveren aan onze samenleving.

  Maar we stellen vast dat we een seculiere samenleving hebben, die opgebouwd is op omvangrijke vrijheden, op democratie en gelijkheid. Op dit fundament dienen christenen, Joden, moslims, atheïsten en anderen een Deense samenleving te scheppen – om het even welk geloof men als privépersoon heeft.

  Slap gelul.

  Like

 7. Roni zegt:

  Gadverdamme, leggen die idiote Denen ook al bloemen op de plek waar het menselijk stuk afval is neergeknald die andere mensen in bloeddorstigheid heeft vermoord.
  Shame on you !

  Like

 8. Vederso zegt:

  Citaat uit het artikel: “Op dit fundament dienen christenen, Joden, moslims, atheïsten en anderen een Deense samenleving te scheppen – om het even welk geloof men als privépersoon heeft”.

  Volgens mij is dat een illusie. Elk moslimgeloof “voor alleen achter de voordeur” is taqiyya voor de ongelovige honden en alleen geldig voor zolang het nodig is. Karen Jespersen zit op het verkeerde spoor.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Op dit fundament dienen christenen, Joden, moslims, atheïsten en anderen een Deense samenleving te scheppen – om het even welk geloof men als privépersoon heeft.

  Feit blijft dat de islam niet toestaat dat moslims op gelijk hoogte leven met andersgelovigen. Feit blijft dat de islam niet toestaat dat moslims integreren in een seculiere samenleving en als derde feit wil ik aangeven dat de islam iedere moslim verplicht mee te werken aan een samensmelting van religie en staat en het invoeren van de sharia zodra ze in aantallen groot genoeg zijn dit af te dwingen. Eerst door eisen en als dat niet lukt door geweld, want de islam staat geweld immers toe. Moslims kunnen alleen samenleven met andere religie’s als ze de islam laten voor wat het is, kortom eruit stappen. Dan echter laat de islam haar ware gezicht zien en zal iedere moslim die de islam verlaat middels een fatwa ter dood veroordelen. Kortom alles wat je met moslims probeert betreffende vreedzaam samenleven zal vroeger of later gedoemd zijn te mislukken. De tijd gaat het leren. Velen hebben in het verleden getracht de islam te hervormen maar allen hebben het loodje moeten leggen. Hun namen zijn in de vergetelheid geraakt in de loop der geschiedenis en ook vandaag zullen er beslist oprechte moslims zijn die een poging willen wagen. Maar de 1400 jaar geschiedenis van de islam leert ons dat dit niet zal lukken. Er is maar een uitweg de islam qua ideologie op de vuilnisbelt pleuren waar ze thuis hoort en in alle landen van Europa kost wat het kost de islam een halt toeroepen en op alle fronten tegen werken zodat de moslims eieren gaan kiezen voor hun geld en terug keren naar hun islamitische paradijzen alwaar ze vrij zijn hun samenlevingen te ontwrichten.

  Like

  • Vederso zegt:

   Mee eens, op het gevaar af dat er iemand is die zegt dat je dan moslims opsluit in hun geloof, maar van een zgn. Euro-islam zie ik nog niks ontstaan.

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Mooi stuk, deze reactie. Kun je, wat gestructureerder, zomaar verzelfstandigen.

   Like

  • Anneke zegt:

   VERBOD op de bloedige religieuze dromen van de islamieten. VERBIED de islam, de MEEST bloedige -, argressieve religie aller tijden. Er is maar één G’d…..de Vader van Israel. Er zijn veel te veel AF-GODEN de huidige wereld binnengeslopen.
   NIET één moskee meer laten bouwen/verbouwen. SLUITEN die oorlogshaarden. ZO kan de REDDING van Europa actief worden en krijgt stap voor stap ‘ruggengraat’. Dit geldt voor de gehele wereld, van noord naar zuid en van oost en west. (En veeg al die zieke kapitalisten ook maar even van de kaart.) Dàn krijgen planeet en bewoners weer een nieuwe overlevingskans…………..

   Like

  • Tempelier zegt:

   guusvelraeds, Dit heeft u scherp en duidelijk verwoord en ik ben het dan ook geheel met u eens.

   Like

  • Anneke zegt:

   “Ja,Republikein de slavernij is nog hyper-actief”…..Op een (vrijwel) onzichtbare wijze, maar duidelijk voelbaar op allerlei vlakken. Neem alleen ons maandelijks – / jaarlijkse budget, dat al tijden krimpende is. Scheefgroei op maatschappelijk-vlak is al tijden realiteit, maar wordt ‘nu pas’ duidelijker voel- en zichtbaar. “Helaas, we staan met onze ruggen tegen de muur….Die nog onbreekbaar LIJKT”. Máár toch ‘aan slijtage onderhevig’ is….Brokkelt wel af.

   Like

 10. koddebeier zegt:

  De grootste fout is te denken dat een vreedzame samenleving met moslims mogelijk is !!!

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Het leek zo mooi te beginnen en dan krijgen de auteurs aan het eind tóch nog weer koudwatervrees!
  Verkeerd! EERST korte metten maken, zogezegd en dàn -zo mogelijk – het kaf van het koren scheiden, dàt is het devies!
  NIET andersom!

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Sorry republikein voor een Moslims zijn alleen de wil van Mohammed en Allah belangrijk en niets anders.

  Like

 13. Anneke zegt:

  Correctie….17-02-’15 -09:44-u… “Hmmm; m’n smart-phone slaakt war-taal …Is toch niet zo smart, als de verkoper me wilde laten geloven” – De gevolgen van een krachteloze -, te humane bewindvoering!!! – (Betere schrijf-taal)

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Nederland voor de Nederlanders. Patriotten, kom naar voren.
  Herover je eigen land.
  Islam, weg ermee !!!

  Like

 15. Pieter G zegt:

  Dat er goedwillende moslims zijn doet niets ter zake.
  Die worden net zo makkelijk neergemaaid als ieder ander. En produceren kinderen of worden zelf radicaal als er iets gebeurd wat ze niet aanstaan. Jihad is een moslimplicht.
  De NOS wist gelijk na de aanslag een paar jonge moslima’s op beeld te krijgen met een juf erbij die gelijk proclameerde dat het allemaal NIETS met de islam te maken had.
  Hoe krijg je het voor elkaar vraag ik me af zo vlak na een dodelijke islamitische terreuraanslag.
  Nog steeds geen enkel werkelijkheidszin bij onze linksdraaiende journalisten.
  Alle islam de wereld uit, en wel zo snel mogelijk.
  Het is een dodelijke virus waar we vanaf moet.

  Like

 16. Vederso zegt:

  Video van “broeders” die de schutter een held vinden.

  http://www.liveleak.com/view?i=fca_1424146808

  Like

  • Tempelier zegt:

   filmpje bekeken, dus de cartoonisten zijn de terroristen, wel geen woord over de dode bij de synagoge ! Dat zijn natuurlijk ook allemaal terroristen, ook deze mensen hadden weer een cartoon getekend van mohamed als een HOND. Net als in Frankrijk blijft dit item weer onbelicht door de media.

   Like

 17. Jade zegt:

  Een pedofiele moordenaar vereren als de mooiste mens
  die ooit geleefd heeft zegt toch al genoeg…
  Die lui sporen gewoon niet, en zij horen absoluut niet thuis
  in Europa. Olie en hebzucht van de elite is de reden dat ze hier zijn.
  Als die barbaren geen olie zouden hebben gehad, dan waren ze hier ook niet…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s