Het beleid van de Nederlandse Partij van de Arbeid ondersteunt islamo-nazi’s

Screenshot_99

(Door: Manfred Gerstenfeld – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Selectieve informatie, monumentale manipulatie van de feiten en volledige overname van islamitische propaganda zijn de norm – en Israël moet daar de confrontatie mee aangaan. Verschillende Europese socialistische partijen zijn indirecte medestanders van Hamas, de grootste Palestijnse partij, die de genocide op alle Joden propageert. Deze socialistische partijen komen niet expliciet voor deze stellingname uit en veel van hun leden zijn zich er niet van bewust. Men moet doorgaans de manier waarop zij de feiten manipuleren aan het licht brengen om hun steun aan de Palestijnse islamo-nazi’s te laten zien. 

Het voorbeeld van de Nederlandse Partij van de Arbeid (PvdA), de kleinere partner binnen de huidige regering, kan deze manipulaties duidelijk illustreren. Op de website van de partij vindt men de positie die zij inneemt als het om belangrijke politieke kwesties gaat. Een paragraaf met betrekking tot internationale zaken bevat een onderafdeling voor het Midden-Oosten. Vreemd genoeg wordt daar slechts één punt besproken: het Palestijns-Israëlisch conflict. De rest van het Midden-Oosten wordt, ondanks alle onrust [die daar heerst], hoe dan ook niet vermeld. Ondanks het feit dat Nederland bijvoorbeeld actief deelneemt aan het bombarderen van de zogenaamde ‘Islamitische Staat’, de  islamo-nazi’s in Irak.

Dit is de grootste vorm van manipulatie door de Partij ven de Arbeid: het benadrukken van het Palestijns-Israëlische conflict in haar partijprogramma, terwijl  alle andere conflicten in het Midden-Oosten niet worden vermeld. Door dit te doen, neemt de Partij van de Arbeid de aanpak van de Arabische en islamitische propagandisten over. Zij willen dat het Westen zich volledig richt op Israël en wegkijkt van de vele gevallen van islamo-nazisme en de andere wijdverbreide hand over hand toenemende criminaliteit, die hoogtij viert binnen de moslimwereld.

De website van de Partij van de Arbeid stelt dat er geen ander langdurig conflict zo’n grote impact heeft op de wereld als het Israëlisch-Palestijnse conflict. Dit is een regelrechte leugen. Het conflict tussen de sjiitische moslims en de soennitische moslims is vele eeuwen oud. Dit conflict heeft niet alleen in deze tijd de wereld veel meer problemen veroorzaakt dan het Palestijns-Israëlisch conflict. De oorlog in de jaren 1980 tussen het Irak van Saddam Hoessein en Iran, kostte miljoenen mensen het leven. De huidige moorddadige burgeroorlogen in Syrië en Irak hebben ook sterke elementen van het sjiitisch-soennitisch conflict.

De Nederlandse inlichtingendiensten zien in de Jihadisten die terugkeren uit het Midden-Oosten de belangrijkste terreurdreiging voor Nederland. Dit feit wordt echter niet op de website van de Partij van de Arbeid genoemd. Dit geeft nogmaals aan hoe manipulatief de focus van de Partij van de Arbeid op het Palestijns-Israëlisch conflict is.

De Oekraïense burgeroorlog –  een pittige herleving van een onderdeel van de Koude Oorlog – wordt zelfs niet genoemd onder de belangrijkste kwesties op de website van de Partij van de Arbeid. Ondanks het feit dat Nederland al een zware prijs heeft betaald voor het conflict. Bijna 200 Nederlanders werden vorig jaar gedood, toen een Maleisisch passagiersvliegtuig werd neergeschoten boven het oosten van de Oekraïne. Daarnaast hebben de economische sancties tegen Rusland die uitgevoerd zijn door westerse regeringen een aantal onderdelen van de Nederlandse economie geraakt.

Laten we, omwille van de discussie, aannemen dat er in de nabije toekomst een levensvatbare vrede tussen de Palestijnen en de Israëli’s zal komen. Zelfs als zo’n wonder zou gebeuren, dan zou er geen enkel leven in de Oekraïne, in Syrië, Irak, Afghanistan, Libië, Jemen, Somalië, Egypte, Soedan, Pakistan gered worden, net zomin als in zoveel andere conflicten die over de hele wereld woeden.

Van deze eerste gigantische manipulatie gaat de Partij van de Arbeid verder naar een andere manipulatie. Haar website vermeldt niet hoe Fatah – geleid door Mohamed Abbas – aanzet tot geweld tegen de Joden en de moordenaars van Israëlische burgers vereert. De afgelopen zomer heeft Fatah, net als Hamas, raketten vanuit Gaza op Israëlische steden en dorpen afgevuurd. Op de website van de Nederlandse Partij van de Arbeid wordt dat echter niet genoemd, noch het genocidale charter en de verklaringen van Hamas, die opnieuw herhaald werden tijdens de laatste [Israëlische] militaire actie tegen Gaza.

Als gevolg van het opzettelijk herhaaldelijk weglaten van cruciale feiten ondersteunt de Nederlandse Partij van de Arbeid indirect een genocidale islamitische terreurbeweging.

Nadat deze enorme drogredenen zijn gepresenteerd, kan de Partij van de Arbeid gemakkelijk stappen ondernemen in de richting van een beschrijving van de zogenaamde “oplossingen”. Zij stelt op haar website dat de bouw van Israëlische nederzettingen aan de andere kant van de groene lijn illegaal is volgens het internationaal recht. Dit advies wordt sterk betwist in een brief die duizend juristen, waaronder twee voormalige ministers van Justitie, bij de EU hebben ingediend. De Partij van de Arbeid neemt niet de moeite om de brief te noemen, ook is zij nooit met overtuigende tegenargumenten gekomen voor één van de feiten die in deze brief vermeld worden.

De Partij van de Arbeid stelt slechts één eis aan de Palestijnen: dat de “radicalen” in de Gazastrook niet op burgerdoelen in het zuiden van Israël mogen schieten. Dit is andermaal een verdoezeling [van de feiten]. De democratisch gekozen regerende partij van Gaza, Hamas, is verantwoordelijk voor het grootste deel van de raketten die op Israëlische bevolkingscentra afgevuurd zijn.

De volgende “oplossing” die de Nederlandse Partij van de Arbeid voorstelt, is de verzoening van de twee belangrijkste Palestijnse groeperingen, Hamas en Fatah. Zonder een gemeenschappelijk standpunt, beweert de Partij van de Arbeid, is vrede onmogelijk. De Partij van de Arbeid legt echter niet uit hoe een dergelijke fusie tussen Fatah, die regelmatig  moordenaars van Israëlische burgers verheerlijkt en hen als helden beschouwt, en Hamas, die de boodschap van genocide op alle Joden uitdraagt, de kansen op vrede in het Midden-Oosten zal bevorderen.

De Nederlandse Partij van de Arbeid pleit ook voor een onderzoek naar mogelijke misdaden die in 2014 tijdens de oorlog in Gaza begaan zijn. Niettemin neemt Nederland, in de strijd tegen de zogenaamde Islamitische Staat, naast verschillende sjiitische milities, deel aan militaire activiteiten. Van deze milities wordt gerapporteerd dat zij aan veel extreme misdaden, zoals de onthoofding van soennieten, hebben deelgenomen. Deze ‘extreem criminele’ bondgenoten van de Nederlandse troepen zouden het belangrijkste doelwit voor onderzoek moeten zijn. Nederland was vrijwillig in Irak, terwijl de Israëlische oorlog in Gaza er een van zelfverdediging was.

Al een paar maanden heeft Nederland een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken; Bert Koenders, lid van de Partij van de Arbeid. Hij heeft al verklaard dat hij er een punt van zal maken om toestemming te krijgen van Brussel dat alle Israëlische goederen die op de Westelijke Jordaanoever geproduceerd worden, als zodanig zullen worden geëtiketteerd.

De volgende keer als Koenders naar Israël komt, zou het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken er goed aan doen om hem te confronteren met de feiten die bewijzen dat zijn partij indirecte steun verleent aan de islamo-nazi’s van Hamas, in plaats van dat men Koenders alleen zijn onterechte kritiek op Israël onder woorden laat brengen.

Bron:
www.israelnationalnews.com
Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “De Paus” en “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", Censuur, demoniseren, Desinformatie, Fatah, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Het beleid van de Nederlandse Partij van de Arbeid ondersteunt islamo-nazi’s

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  Mijn God wat een geweldig DUIDELIJK artikel! Als wij dit overal bekend maken dan zal toch niet een weldenkend mens nog ooit op die arabieren partij, want dat IS het, zijn/haar stem uitbrengen?!

  Geweldig Wachteres en Henk V en natuurlijk Manfred Gerstenfeld!!

  Like

 2. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Iedereen die de bek open doet over Israel terwijl ISIS tekeer gaat moet erop worden geslagen.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv #PvdAbeleid ondersteunt islamo-nazi’s STEM dus NOOIT op die #arabierenpartij
  http://wp.me/p1O7aM-lBg via @wordpressdotcom

  Like

 4. Van de partij van de Arabieren kun je ook niks anders verwachten;die zijn al sinds mensen heugenis voor de Palestijnen!

  Like

 5. kraftavilqa zegt:

  Tja de pvda v/h SDAP zusterpartij van de NSDAP en ware erfgenaam van de nazis. Wat men zeer effectief heeft weten te verbloemen door zichzelf sociaal democraten te noemen en de nazis als extreem-rechts te afficheren. Nu is ” sociaal democraten” eigenlijk al een zotte benaming want inmiddels weet iedereen dat de pvda verre van sociaal en democratisch is. Bij de pvda heeft men slechts gedongen door de uitkomst van WOII de ene extreme ideologie: nationaal socialisme ingeruild voor de andere: internationaal socialisme. Het islamo-nazistisch gedachtengoed is de pvda dan ook van oudsher zeer eigen. Maar het is vast heel gemeen van mij om daarop te wijzen.

  Like

 6. Stradi zegt:

  Zo een man zou moeten opstaan in die NL praatbarak!

  Like

 7. BertG. zegt:

  Alles wat je aan vuiligheid kan bedenken is daar in terug te vinden.
  Deze mensen kennen geen enkele schaamte meer.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Er is wel eens over geschreven, maar het wordt feitelijk steeds duidelijker: De PVDA komt niet op voor de onderdrukte moslim, de man of de vrouw die zelf wil uitmaken hoe hij/zij zijn/haar leven wil invullen, maar voor de fundamentalisten. Of zoals het hier geformuleerd wordt: zij ondersteunen de islamo-nazi’s.

  Blijkbaar hebben die van de socialisten ook het recht om in onze vrije westerse samenleving hun weg te vinden..Stemmentrekkers? Soort zoekt soort? Wie zal het zeggen?

  Ehsan Jami, een afvallige moslim en lid van de PVDA, heeft de partij destijds laten vallen als een baksteen.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1660838/2007/06/14/IJzig-die-stilte-binnen-de-top-van-de-PvdA.dhtml

  Like

 9. Ja, dat was een geweldig goed idee om dit prima artikel te vertalen!
  Ik heb één puntje van kritiek: ik ken die brief niet van die “duizend juristen”.
  Het zou toch wel handig zijn geweest als Gerstenfeld daar een linkje bij gezet had.

  Like

 10. Marc zegt:

  Islam sucks!

  Mohammed is dead!

  Like

 11. BertG. zegt:

  Ranzige propaganda van de PvdA. Eerst de hele boel afbreken. Bejaarde hun huis uit schoppen en nu doen alsof je betrokken bent. Ben je dan een gluiperd of niet.

  De PVV vindt het niet oke dat Diederik Samsom op vrijwillige basis stage loopt in de thuiszorg. Het PvdA-opperhoofd heeft namelijk geen diploma voor het wassen van oudjes.
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2015/02/pvv_samsom_mag_geen_omas_wasse.html

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Dat weten wij toch allang ? Job Cohen gaat liever met ze thee drinken , als ze uitsmijten.En zijn voorganger Hoe heet hij now alweer onze Napoleon liefhebber?Ook burgemeester van Amsterdam.

  Like

 13. Henk.V zegt:

  Wachteres herhaalt de conclusie die wij zelf hier al lang trokken: de PvdA (en eigenlijk gaat het op voor alles wat links of verlinkst is!) werkt volledig mee aan de agenda van degenen die in hun denken willen terugkeren naar het begin van de islam en deze ideologie op alle mogelijke manieren dominant willen laten worden in ONZE westerse wereld, de meest vrije, creatieve wereld die er ooit was.

  Wat de PvdA doet vervult mij met een tomeloze woede en NOOIT ophoudende afkeer, omdat de hele linkse politiek- en de PvdA is daarin het verst gevorderd- zich VOLKOMEN heeft vereenzelvigd met ALLE islamitische beginselen..
  Daarom verdedigt links de islam met hand en tand en wil het elk woord van kritiek daarop tot zwijgen brengen, hetzij door middel van geweld (antifa’s.), hetzij door het verspreiden van desinformatie en pure verdraaiing van feiten, hetzij door middel van niet aflatende laster tegen de PVV en Wilders, en als dat alles niet voldoende helpt, via de rechter!

  Ik zeg het niet graag: maar wij op deze site WETEN hoe de politiek correcte vork in de steel steekt.
  Niemand kan ons nog ooit een rad voor de ogen draaien.

  In de commentaren zag ik de verwijzing naar het Verdrag van Khartoem uit 1967 nog niet.In dat jaar kwamen de landen van de Arabische Liga -na het zoveelste militaire echec tegen Israël- in Khartoem bijeen en zij formuleerden in een resolutie de ”drie NEES”: Geen erkenning van de Staat Israël; Geen (vredes)overleg met Israël en GEEN vrede met Israël!

  Deze drie Nees vormen een integraal onderdeel van de politiek van elk Arabisch land en van elke organisatie die Israël letterlijk naar het leven staat. NOG STEEDS!
  Zondig tegen deze driemaal NEE en je gaat eraan:zie de moord op president Sadat van Egypte.

  Ook dit belangrijke gegeven wordt NIET vermeld in de beleidslijnen van de PvdA.

  Door haar politieke keuzes is de PvdA is tot een gifbelt verworden in politiek Nederland.

  Wie dit eenmaal ziet kan nooit weer passief afwachten hoe de linkse politiek zich ontwikkelt.
  Wij moeten links ontmantelen, vernietigen, te kijk zetten als leugenaars en Jodenhaters en als slaven van de islam. Een land met voldoende nationaal zelfrespect en vrijheidszin moet zich van links ontdoen.

  Wij zullen nooit zwijgen op commando van links.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Wederom blijkt het verschil tussen socialisme en nationaal socialisme heel klein, net als hun linkse broeders van D66 en groen links.

  Like

 15. beatsme zegt:

  Goed en duidelijk stuk dat hier geschreven is. Mijn complimenten.

  Overigens ben ik er wel droevig door gestemd, want van huis uit (ik ben inmiddels bijna 60 jaar) heb ik tot 10 jaar geleden altijd met een goed gevoel blind op de PVDA gestemd: ik was er trots op, Drees, onze sociaal-democratie, nobel prijswinnaar Tinbergen… Die trots (op Tinbergen) motiveerde me lang geleden zelfs als extraneus economie te gaan studeren.
  Maar de laatste tijd heb ik er geen band meer mee. Het is als het verlies van een kind: uiteindelijk moet je het kind, hoe diep je er ook van houdt, opgeven. Het kind heeft immers zijn geheel eigen andere weg gekozen: trots twittert mevrouw Mei Li dat de PVDA consequent tegen elke PVV motie stemt?! En de heer Samsom noemt Wilders hetzelfde als IS-barbaren.
  Droevig ben ik daardoor wel…

  Like

  • Henk.V zegt:

   Wachteres en ik waren ook ooit lid van die partij, @beatsme, maar een partij die al haar oorspronkelijke uitgangspunten moeiteloos overboord heeft gegooid, heeft eigenlijk geen recht meer op treurnis.
   De rol die de PvdA nu in ons land vervult is puur verraad aan de Nederlandse staat en haar autochtone bevolking.
   Dank zij de PvdA voelen veel oorspronkelijke Nederlanders zich tweederangs burgers in eigen land.Dat zul je maar op je geweten hebben.
   Ik zal die partij dan ook bestrijden zoveel ik kan.

   Like

  • Wachteres zegt:

   @ beatsme

   Ik heb E.J.Bron geschreven dat ik ‘met pijn in mijn hart’ dit artikel heb vertaald, vanwege mijn PVDA verleden.

   Eerlijk gezegd was dat niet waar, ik genoot er zelfs en beetje van, het maakte me vrolijk.

   Blij, dat ik af ben van een partij die, hoe goed de bedoelingen in het verleden misschien ook waren, uitgegroeid is tot iets wat slecht is voor de maatschappij,omdat het kwaadaardig in zijn wezen is.

   Maar ik kan me voorstellen dat het u verdriet heeft gedaan. Mooi geschreven!

   Like

  • EdBos zegt:

   Ik ben 67 en lang links geweest. Links betekende ooit: socialistisch. Opgekomen rond 1900 om het lot van onderdrukte arbeiders, boeren etc. te verbeteren. Maar het socialisme had rond 1965 haar materiële doelstellingen bereikt en toen moest er een nieuw doel komen.
   De solidariteit werd verlegd naar andere onderdrukten: vrouwen negers en moslims. Nieuw links ontstond. Met socialisme heeft dat geen ene moer te maken. Het is een clubje moralisten geworden met boeddhistische inslag maar vooral met een streng-protestantse achtergrond: wij zijn schuldig, dus weg met ons. En de laatste jaren beginnen ze ook nog heel bekakt te spreken. En zo is uit het linkse socialisme een soort reactionair establishment voortgekomen.

   Like

 16. W.H.J. Reiss zegt:

  Het Wissen van de Nederlandse Identiteit en daarmee het uitmoorden van de autochtone bevolkingsgroep is een doelstelling van de Club van de Arabieren.

  Like

 17. aegoliuscs zegt:

  Palestijnse Autoriteit gaat terroristen salaris betalen met Nederlands belastinggeld
  Zondag, Mei 29, 2011 / Last Modified: Dinsdag, Januari 3, 2012

  NB De Nederlandse media hebben dit genegeerd, de Belgische media besteedden er wel enige aandacht aan: Miljoenen voor Palestina naar families zelfmoordterroristen.
  Een nieuwe wet van de Palestijnse Autoriteit geeft terroristen die gevangen zitten voor terroristische activiteiten recht op een maandsalaris.

  Deze wet geldt niet voor gewone misdadigers als autodieven, maar alleen voor terroristische moordenaars. Terroristen die een straf uitzitten van meer dan 20 jaar krijgen een hoger salaris volgens de nieuwe wet van de Palestijnse Autoriteit. Salarissen worden betaald vanaf de dag van arrestatie tot vrijlating.

  Onder hen die nu in aanmerking komen voor zo’n ‘salaris’ is bijvoorbeeld………

  http://likud.nl/2011/05/palestijnse-autoriteit-gaat-terroristen-salaris-betalen-met-nederlands-belastinggeld/#content

  En over de PvdA? Een NL splinterpartij zonder enige arbeider, doch zeer doende aansluiting te vinden met de verenigde EU arbeiders.

  Dank voor de snelle vertaling , Wachteres en Henk!

  Like

 18. Filantroop zegt:

  Misschien geen onbelangrijk gegeven in hetgeen in bovenstaande column over het socialisme geschreven staat, is het opvallend grote aantal Europese socialisten dat tijdens het interbellum en zelfs nog tijdens de Duitse bezetting moeiteloos het socialisme voor het nationaalsocialisme verruilde. Ik heb er eens een opsomming aan gewijd op HVV en in latere columns. Met andere woorden, socialisten zijn niet slechts pur sang Israël-haters, maar hadden voordat Israël bestond ook al moeite met Joden.

  Hier dan nog even een recentere herinnering aan de moeite die Franse socialisten met Joden hebben en hadden:

  https://filantropius.wordpress.com/2015/01/12/de-premier-van-de-helft-van-alle-joden-was-niet-welkom-in-frankrijk/

  Wat Nederland betreft, moet in herinnering geroepen worden dat de socialistische krant Het Volk (na de bezetting schijnheilig in Het Vrije Volk omgedoopt) en de VARA ook de nieuwe orde toegedaan waren en talloze latere PvdA’ers van stutuur de collaborerende en Joden uitsluitende Nederlandse Unie met hun lidmaatschap gesteund hebben.

  Dan mocht de naoorlogse fractieleider van de PvdA Jaap Burger geroepen hebben dat wat de Zuivering betreft de trap van bovenaf schoongeveegd moest worden, de socialistische schoonmakers zorgden er wel voor dat ze zelf buiten schot bleven.

  Socialisten waren vooral verzetslieden na de oorlog. Zeg maar, zoals Joop den Uyl na zijn tijd als ariërverklarend ambtenaartje de oorlog uitgezeten te hebben, tegen de tijd dat duidelijk was dat het Derde Rijk toch niet op alle fronten ging winnen, zijn wipneus bij een illegaal krantje liet zien.

  Opportunisten, drankorgels, zakkenvullers en ook nog eens antisemiet. O gunst, het socialistische archetype Marcel van Dam!

  Like

 19. fleckie zegt:

  ‘SLORDIGE MYTHENJAGER’ NW.ISR.WEEKBLAD 11.1.2002 …j.Tania::… in
  ‘ONE PALESTINE,COMPLETE’ wordt een kleurrijk beeld geschetst v.d.periode v.h.Britse Mandaat
  over Palestina. Segec laat zien dat er in de verhouding tussen Arabieren en Joden sinds die tijd
  maar weinig veranderd is’ …………..Bij al h.geweld v.d.laatste maanden om een de

  Bij al h.geweld v.d.laatste maande, in Israel kan het geen kwaad om een degelijk boek ter hand te nemen over de voorgeschiedenis ervan.One Palestine,Colete, v.d.bekende historicus en Ha’aretz-columnist Tom Segev is zo’n historische iegelijk: een kloeke band van ruim 600 bladzijden met een breed opgezet betoog over de periodetitel begint bij de verovering van Palestina door de Britten,december 1917,en die eindigt bij h.uitroepen van een onafhankelijke
  Joodse staat Israel,mei 1948, de jaren v.h.Brits mandaat ,in 1920 verleend d.d. Volkenbond.
  Het boek v.Segev verscheen in Israel in 1999: de Engelstalige versie is nu in de Ned.boekwinkel
  als paperback verkrijgbaar. ……….Segev heeft in Israel een reputatie hoog te houden van buitenbeen en mythenjager. Eerdere boeken van zijn hand veroorzaakten de nodige publieke discussie. In 1949: The First Israelis’ een boek uit 1984 over de eerste grote immigratiegolf naar de nieuwe onafhankelijke staat, komen veel leiders v.d.zionistische beweging er nogal bekaaid,om niet te zeggen slecht van af. En in The Seventh Million, zijn bestseller uit 1991, geeft Segev een nogal provocerend en cynisch beeld over de manier waarop de Israli’s zijn omgegaan met de
  Sjoa. Segev wordt gerekend tot doelgroep zogeheten Nieuwe Historici,een ideologisch gezien nogal heterogene gezelschap schrijvers die vraagtekens zetten bij de gangbare geschiedschrijving rond het ontstaan en bestaan v.d.Joodse staat. ……….Ook..One Palestine,Complete- de titel is ontstaan aan het document dat de Britse Hoge commissaris..ondertekende…toen het..Ottomaanse..rijk verslagen was en Groot Brittannie verantwoordelijk WETD voor dit gebied- heeft in en buiten Israel reeds de nodige tongen en pennen in beweging gezet . Net als in zijn vorige boeken heeft Segev zich de rol aangemeten van buitenstaander. Hij heeft geprobeerd om onpartijdig en enigszins afstandelijk de geschiedenis te vertellen,het verhaal over de geboorte van
  de ene natie, de tragedie v.d.andere en de neergang van een…wereldrijk. Het is natuurlijk wel een
  uitermate kleurrijk ,tumultueus en dramatisch verhaal, de joodse gemeenschap in Palestina,snel
  groeide( van ongeveer 56.000 in .1918 tot 650.000 in 1948), de ATABISCHE gemeenschap ( in
  1948 ongeveer 1 miljoen zielen) ..steeds gewelddadiger reageerde op de zionistische agenda en het Britse leger meer en meer verstrikt raakte in de Joods-Arabische tegenstellingen.
  waar het de bronnen betreft heeft Segev zich voor een zeer groot deel gebaseerd op brieven, dagboeken,memoires en persoonlijke verhalen uit die tijd,om op die manier de bpverschillende
  perspectieven- dat v.d.zionisten,de Arabieren, en de Britten- gelijkmatig te kunnen belichten. Wellicht door zijn journalistieke achtergrond heeft de auteur een goed oog voor de menselijke maat en voor curieuze details. Hij hangt zijn verhaal niet alleen op aan de bekende legendarische figuren- zoals bijv.generaal Allenby(, de veroveraar van Palestina)” Haj..Amin..al- Hoesseini( de moefti van Jerusalem) Ze’ev. Jabotinski,David Ben Goerion en Chaim Weizmann- mmar ook aan tal van minder bekende pioniers ,immigranten,avonturiers,geheime agenten,diplomaten en fanatici
  Als rode draad in h. h.boek fungeren de levens van Kalil al Sakakini,een leraren schrijver die de
  Palestijnse intelligentsia vertegenwoordigt, en Alter Levine , een Amerikaanse Jood die in Palestina uitbroeit tot succesvol verzekeringsagent en middelmatig zionistisch dichter.Zij belichamen de verhouding en onderlinge strijd tussen zionisten en Arabieren,. In h. begin v.h.boek ,tijdens deelstaten dagen v.h.Ottomaanse regime, zoekt en vindt Levine een schuilplaatsen h.huis van Sakakini en raken zij bevriend; gezamenlijk worden zij door het Turkse leger gevangen genomen en afgevoerd naar Damascus.Aan h.eind v.h.boek,nadat een wanhopige Levine in 1933 inmiddels zelf een eind aan zijn leven heeft gemaakt ( en de zionistische verhaallijn in Zegevs boek door iemand anders is overgenomen) vlucht Sakakini weg uit Jerusalem om er, tot zijn grote verdriet ,nooit meer terug te keren. ……..Deze en andere persoon.ijke verhalen en menselijke tragedies vormen de sterkste kant van Segevs boek,al kun je je afvragen in hoeverre de intellectuele en christelijke Sakakini representatief is voor de toenmalige arabieren( bijna allemaal moslim en merendeels ongeletterd ) in Palestina. Deze journalistieke aanpak maakt van ‘
  One Palestine,Complete ‘ een zeer leesbaar en boeiend boek. Maar Segevs manier v.geschiedschrijven roept ook tegenspraak op. Bij de beschrijving van alle dramatische gebeurtenissen en intriges stelt Segev diverse grote vragen a.d.orde. Waarom veroverden de Britten…Palestina eigenlijk? Waarom verplichtten zij zich in 1917 tot een Joods nationaal tehuis?
  Waarom bleven ze in Palestina? En waarom vertrokken zij in uiteindelijk in 1948? Bij de beantwoording van deze en andere historische vragen komt de provocateur en mythenjager in Segev naar boven. ….PALESTINA WAS..VOOR..HET..BRITSE IMPERIUM VAN MARGINAAL BELANG,……….Hij stelt bijv. Botweg dat de Britten vooral uit antisemitische overwegingen voor h.ontstaan van een Joodse staat waren. Sehev kon been andere goede strategische of politieke
  verklaring verzinnen voor de Britse betrokkenheid in Palestina.,en het land was in zijn ogen voor h.Britse imperium van marginaal belang.Bovendien werd in de top v.h.Britse establishment de eerste decennia v.d.twintigste eeuw veel geloof gehecht a.d.idee dat de Joden een grote internationale macht bezaten. De Balfourverklaring van 1917 en de hulp die de zionistische beweging kreeg v.d. Britten steunen au fondspatiënt h.feit- meent Segev- dat ze de PROTOCOLLEN van de WIJZEN van. ZION voor..waar aannamen. Het is een originele redenering,waar natuurlijk wel enige waarheid in schuilt, doch ook niet meer fan dat. Er is wel degelijk een heel scala aan strategische ,politieke en ..geopolitieke redenen te verzinnen voor de Britse verovering van en betrokkenheid in Palestina.Groot- Brittannie kon bijv.de steun v.d.Amerikaanse Joden goed gebruiken om Amerika gemakkelijker te kunnen betrekken…in..de..Eerste..Wereldoorlog. Bovendien..hoopten. de Britten. in 1917 ..de. Russische Joden ( merendeels enthousiaste zionisten) aan zich te binden: ze wilden hen niet in de armen v.d.bosljewieken drijven, want dat zou kunnen betekenen datRusland zou wegvallen uit h.geallieerde kamp- hetgeen overigens uiteindelijk wel gebeurde. En Palestina had zeer zeker …strategische. Waarde voor het Brits imperium( vanwege de route naar INDIA,…vanwege de
  OLIE ..IN..DE..BUURLANDEN.)……….Segev ventileert in One Palestine,Complete wel meer van dergelijke op h.eetsge bezocht originele, maar bij nader inzien dubieuze stellingnames. In de klassieke literatuur over de jaren v.h.Brits Mandaat valt ge lezen dat de Britse functionarissen en ambtenaren in Palestina meer op hadden en beter overweg konden met de palestijnse Arabieren dan met de zionisten, ( zie bijv. Mandate Days van A.J. Sherman,1998) .Segev daarentegen dat’ in tegenstelling tot h.pro-Arabisme v.d.Britten waar veel schrijvers aan vasthouden(…) waren de Britse daden in Palestina de zionistische onderneming veelal gunstig gezind”. Voor deze wel erg
  stellige constatering draagt Segev jammer genoeg te weinig bewijsmateriaal aan. …..Dit alle neemt niet weg dat ‘One Palestine,Complete leest als een trein en een verhaal vertelt. Vol ..interessante en…intrigerende acteurs en dito anekdotes. Helaas is het ook een verhaal dat- zeker in h.licht van de talloze..aanslagen v.d.laatste tojd- laat zien de de grondtoon v.d. Joods-Arabische verhoudingen nog bitter weinig veranderd is’.
  Tom Sehev: One Palestine,Complete. Jews and Arabs UNDER THE British Mandate ,Vertaald uit
  het Hebreeuws HAIM Watzman. . . Uitg. Metropolitanen Books, New York. Imp. Roodveldt,A’ dam.
  Isbn 0805065873, €46,10.#########################################################

  Like

 20. fleckie zegt:

  Heer bron, ik heb een artikel getypt19.2.2015, om 7.44u, ‘Slordige Mythenjager’ uit h.NIW11.1.2002, betreff. Boek: One Palestine,Complete,’ wordt een kleurrijk beeld geschetst v.d.periodev.h.Britse Mandaat over Palestina.Segev laat zien dat er in de verhouding tussen Arabieren en Joden sinds die tijd maar weinig veranderd is’. ‘.maar is weer verdwenen., net als het vervolg , ook door mij ook getypt op Het Vaticaan bereidt overduidelijk een landing in de Sovjetinie voor’ op14.2.2015, onder ‘ giftige gerechten uit’.

  Like

  • fleckie zegt:

   Heer Bron, het tweede gedeelte, door mij getypt ‘Het Vaticaan bereidt overduidelijk een landing in de Sovjetunie voor’ is nu wel te lezen.( er wordt ook geregeld met letters ‘ gegoocheld’ in woorden, van buitenaf) resultaat :ook zo nog geregeld moeten corrigeren! fleckie.

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘ ISRAEL-de..NIEUWE. SYAAT’ …’ ..De Barensweeën’ , pag 456 , En zij werden verstrooid onder alle volken.’ Van W.Keller. Uitg. La Riviere& Voorhoeve-Zwolle……’Opgedragen,,aan allen die de waarheid nauw aan het hart ligt’,……….Lang was de weg die na de dood van Hetzl in Palestina begon- vol. Teleurstellingen,tegenslagen en..zware offers. Maar de eenmaal opgewekte hoop bracht al heel spoedig steeds meer Joodse families naar h.land.,voornamelijk uit het Oosten, uit
    Rusland. In zeer harde arbeid begonnen ..zij..een..verwaarloosd, steenachtig en kaal land te cultiveren en de ..door..malaria..bezochte vlakte van Jesreel droog te leggen. Aan h.Meer van Genezareth ontstond de nederzetting Daganiah, ,de ‘moeder der kibboettsim’ .Op een zandheuvel
    Voor Jaffa werd in 1909 te Tel Aviv, de ‘voorjaarsheuvel ‘ gesticht. Binnen tien jaar tijds zij er 40.000 mensen naar h.land betrokken . 22 boerenbedrijven zijn hun werk begonnen,wanneer de eerste Wereldoorlog uitbreekt. De zionistische ontwikkeling komt tot stilstand, het land v.d.hoop wordt zelf frontgebied. …..Joodse vrijwilligers ,bereid om voor hun recht op Palestinate vechten, kiezen voor de zijde van Engeland. In Egypte verzamelt Jozef Trumpeldor ,die als Russische officier bij Fort Arthur heeft gevochten, 900 vrijwilligers om zich heen. In Londen worden twee bataljons geformeerd en in 1917 nog een derde in Palestina,na de intocht v.generaal Allenby..in..Jerusalem. Chaim Weizmann,in 1873 in Motyli bij Pinsk geboren en sinds zijn jeugd een overtuigd zionist,slaagt er inmiddels in Engeland tot een beslissing van historische betekenis te bewegen………..Weizmann,sinds 1903 privaatdocent en daarna professor in de biochemie aan de universiteit v.Manchester ,weet h.vaderland van zijn keuze een grote dienst te bewijzen. Engelandhad voor de oorlogvoering dringend behoefte aan aceton. Zonder die stof had men al het scheepsgeschut moeten ombouwen. Maar Weizmann speelt het op uitnodiging van Winston Chuchill ,toen de eerste lord v.d.admiraliteit,klaar het gevaar
    Ijke knelpunt te omzeilen: hij organiseert de produktie van aceton uit paardekastanjes. Toen men hem op een dag zei dat hij als beloning voor zijn verdienstelijk werk een wens mocht uitspreken, moet zijn antwoord zijn geweest: ” Een vaderland voor mijn volk”. ……….Inderdaad volgde in h.jaar 1917 de beroemd geworden Balfour- declaration. …..De Britse minister v.Buitenlandse Zaken richtte via Lord Lionel Walter Rothschild het volgende schrijven aan de zionistische beweging:”” Foreighn Office, 2 November 1917,……….Waarde Lord Rothschild,
    Ik heb het grote genoegen u namens de regering van Zijne Majesteit de volgende aan het kabinet
    voorgelegde en goedgekeurde verklaring van sympathie met het joodse zionistische streven over te brengen. .’ De regering van Zijne Majesteit staat welwillend tegenover de stichting van een nationaal tehuis voor het Joodse volk in Palestina en zal er ernstig naar streven het bereiken van dit doel te vergemakkelijken, waarbij vanzelfsprekend niets mag worden ondernomen wat de burgerlijke en godsdienstige rechten van niet-joodse gemeenschappen in Palestina of de staatsburgerlijke rechtspositie van de joden in andere landen zou kunnen schaden.’.
    Ik zal uerkentelijk zijn wanneer u deze verklaring ter kennis van de Zionistische Organisatie wilt brengen. ……… Hoogachtend Arthur..James..Balfour.
    De uitwerking bandeze verklaring op de openbare mening was in alle landen groot. Voor de zionisten betekende zij een eerste beslissende overwinning. Op 24 juni 1918 wordt op de berg SCOPUS voor de poorten van Jerusalem de eerste steen voor de Hebreeuwse universiteit gelegd. In 1920 kiest het in Londen vergaderende zionistencongres Chaim Weizmann tot president v.d.organisatie. Twee jaar later draagt de Volkenbond het mandaat over Palestina aan Engeland op. Sir Herbert Samuel, zelf een Jood en voormalig minister,wordt tot de eerste Britse hoge commissaris van Palestina genoemd. ……….De verwezenlijking v.h.grote plan lijkt zeer nabij te zijn.Niemand vermoedde dat het moeilijkste, bitterste en hardste deel v.d.weg de zionisten nog te wachten stond. …………..Het verzet v.d.arabieren laait op: zij willen niet in een joodse staat wonen en zij protesteren tegen de Palestinapolitiek van Engeland. Er begint een bloedige terreur tegen Joodse nederzettingen in h.land. De Arabieren zijn ver in de meerderheid. Niettemin gaat de immigratie onverminderd voort.- van 1919 tot 1923 komen, voornamelijk uit Oost- Europa , nog eens 35.000 immigranten het land binnen. Engeland ziet zich gedwongen tot een politiek van evenwicht tussen de Joden en de Arabieren. Sir Herbert Samuel ,die ernaar streeft het wantrouwen v. .d.palestijse Arabieren op te heffen, neemt maatregelen die de Joden bitter teleurstellen. In Jerusalem wordt een Arabische burgemeester benoemd, de hartstochtelijke Arabische nationalist..Amin el HUSSEINI wordt het hoofd van alle Moslims als moefti van
    Jerusalem. De beste stukken grond gaan voor afbraakprijzen naar Arabieren, die ze..niet…bewerken,,terwijl deJoden onvoldoende land ter beschikking krijgen, zwaar komt nog bij dat tot 1928 Nogmaals honderduizend het land binnentrekken, Begin 1929 begint de aanleg van d,haven van Haifa,aan de Dode Zee wordt begonnen methode.opzetten van een…KALI en…..
    BROOMZOUTINDUSTRIE. . Midden onder deze opbouw komt het tot hevige beslissingen. de Arabieren overvallen de joodse bevolking,verwoesten dorpen, huizen en bedrijven,133 Joden worden gedood. in 1933 levert de volkstelling een totaal van 175.000 Joden op. Nog steeds komen erbij,behalve Oosteuropese nu ook talrijke Duitse Joden. Im 1933 wordt een getal van 220.000 bereikt. In 1936 proclameren de Arabieren een algemene staking . De gewelddaden van gewapende benden nemen toe. Aanvallen op Joden in Jaffa vormen het begin van een georganiseerde rebellie. …..Syrische en Iraakse Arabieren ,door Duitsland en Italië van wapens voorzien,doen mee. .Het voorstel van een Britse regeringscommissie Palestina te verdelen, maakt het Arabische verzet alleen maar groter. Tot 1939 blijft de gewapende opstand v.d.arabieren voortduren en nemen terreurdaden tegen de Joden niet af,Ondanksd.feit dat men vele duizenden Engelse militairen in actie brengt. ..in deze situatie capituleert Engeland voor de Arabische
    terreur.,#####################################################################

    Like

  • E.J. Bron zegt:

   Als het goed is, staat het er nu op. Zat in het spamfilter!

   E.J. Bron

   Like

 21. Pingback: Hebt u uw stem al bepaald?….. | Identitair Verzet Limburg & Peter de Realist Verzetsstrijders

 22. Pingback: Hebt u uw stem al bepaald?….. | De Patriotten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s