Onze elite is niet in staat tot zelfopoffering

Screenshot_17

(Door: Esther van Fennema)

En daarom is de maatschappij als een verwaarloosd kind

‘Officers eat last’ is een principe uit de Amerikaanse marine en gaat letterlijk over opoffering: ik eet pas als mijn mannen eerst hebben gegeten. In het leger is een goed functionerende elite en echt leiderschap van levensbelang. Volgens Simon Sinek, schrijver en expert op het gebied van leiderschap, worden echte leiders gekenmerkt door een belangrijke eigenschap: het vermogen om je op te offeren voor de ander. Jezus leert zijn discipelen een paar duizend jaar geleden exact hetzelfde: ‘jullie weten dat de volken onderdrukt worden door hun eigen heersers en dat hun leiders hun macht misbruiken. Zo mag het bij jullie niet gaan. Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn’ (Marcus 10:42-44). Zijn dood aan het kruis voor onze zonden is voor velen nog altijd het belangrijkste symbool van opoffering.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Graaien, Hypocrisie, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Onze elite is niet in staat tot zelfopoffering

 1. jantjeuitnl zegt:

  Zelf heb ik al bij veel bedrijven gezeten want ik heb jaren in de detachering gewerkt. Ik ben nog geen 1 manager tegengekomen die zich op offerde voor zijn personeel. Geen één. Wel ellebogen ten kosten van alles, dat meer dan genoeg. De hebzucht is het ergst bij de elite, maar ook erg bij degenen die daar bij willen horen.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Eigenlijk een vernietigend artikel.

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik spreek hierbij mijn bewondering uit voor dit mooi geschreven artikel van Esther van Fennema. Het hoofdstuk Marcus 10,42-44 is zeer treffend gekozen. Compliment. Helaas denken onze regeringslieden er totaal anders over. Indien de vijand straks op mijn voordeur bonst reken ik niet op Mark Rutte en consorten. En over de koning maar helemaal niet gesproken. Doch het is wel heel erg dat het zover is gekomen.

  Like

  • Vederso zegt:

   In 2002 kreeg de PvdA bij verkiezingen al eens een flinke tik en werd er om rapport gevraagd. Dat resulteerde in “De kaasstolp voorbij” van Margreeth de Boer, ooit burgemeester van Leeuwarden en PvdA-politica, waarin er een grote afstand tussen Den Haag en de kiezer werd geconstateerd. Er is sindsdien niks veranderd.

   Like

 4. BertG. zegt:

  Ik weet het zeker. Dit komt nooit meer goed hier in NL.

  Ons land heeft een interventieteam nodig om gemeenten en scholen te helpen met radicaliserende moslimjongeren.
  Het team moet met de jongeren in gesprek. Dat kan dan gaan over een eventuele fascinatie voor geweld, of over hun psychologische toestand. In ieder geval is het doel om ze via gesprekken op andere gedachten te brengen. Een succesvolle methode om iemand te laten deradicaliseren is er namelijk nog niet.
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/02/het_land_heeft_een_interventie.html

  Like

 5. Joshua zegt:

  Onze leiders zijn geld aanbiddende, macht misbruikende DUIVELS, niets anders hebben zij voor ogen.
  Deze overheden zijn goed in vernietigen van eigen bevolking en geloof, de islam is nr.1 bij deze feilloze BLINDEN en DOVEN!!!!

  Like

 6. Joshua zegt:

  Lekker bijdehand BertG, heb je niets anders te zeiken?

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Onze elite hebben zich aan de Genade van de Islam overgegeven; vergeten er bij dat ze geen genade kennen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  De elite, kunnen we vergelijken met de satire van: ” DE TEGENPARTIJ”. Iedereen voor ZICHZELF, daar mee is het helemaal gezegd. Baantjes, macht,geld,dat is hun drijfveer, en nhun principes liggen op de mestvaalt. Buiten de PVV vertrouw ik geen enkele partij meer. Ze doen uiteraard net als MARX RUTTE alles voor: MOSLIMS, de EUSSR en de MASSA-IMMIGRATIE. En waarom, vraagt U zich dan af? Nou, DUBBELE AGENDA!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s