Canadese provinciestad verbiedt de bouw van een moskee

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

In Shawinigan, een stad in de provincie Quebec in het oosten van Canada, weigert de gemeenteraad, op grond van de angsten van zijn burgers betreffende de islam, een vergunning af te geven voor de bouw van een moskee. “Veel burgers – en ze zijn zeer talrijk – zijn overvallen door angst”, zei burgemeester Michael Angers. De beslissing zou weliswaar tegenstrijdig zijn aan zijn persoonlijke opvattingen, maar de burgers zouden zich zorgen maken over de toename van het radicale “islamisme”.

In 2013 had Canada een islamitische aanslag op een personentrein, die onderweg was van Toronto naar New York, verijdeld. In 2014 werd in de buurt van het parlementsgebouw in Ottawa bij een oorlogsmoment een soldaat doodgeschoten en in Montreal had een tot de islam bekeerde Canadees twee soldaten met zijn auto overreden.   

HNA bericht:

“Als de mensen voortdurend naar de media luisteren, krijgen ze de indruk dat het terrorisme voor hun deur staat”, zei Angers. Volgens zijn informatie was de bouw van de moskee in de binnenstad eerst toegestaan, maar toen diende de moslimgemeenschap een verzoek in voor een bouwvergunning aan de rand van de stad om meer parkeerplaats te hebben.

De verlening van de bouwvergunning zou voor hen een “pure formaliteit” zijn, zei de leider van het islamitisch cultuurcentrum, Philippe Begin Garti, tegen de krant “ Hebdo du St. Maurice”. “als de mensen vanuit hun zienswijze onze religie op deze radicale daden funderen die we meemaken, dan is het normaal dat ze bang zijn, want wij zijn ook bang.” Garti benadrukte dat de ongeveer 30 families in de regio alleen maar “een plek om te bidden” wilden hebben.

Eigenlijk wil je het helemaal niet meer horen, de frase van de onschuldige “plek om te bidden” en de verkeerd begrepen moslims. Dagelijks bereiken ons nieuwe horrormeldingen uit de hele wereld en daarop volgt een klaaglijk moslimgejammer. Omdat deze echter geen afstand willen nemen van de dodings- en geweldsoproepen in hun eeuwig geldende boek de koran moet men er gewoon toe overgaan om de verbreiding van deze haatleer met de actueel aanwezige wettelijke middelen zo moeilijk mogelijk te maken.

Blijft te hopen dat de handelwijze van de gemeenteraad van Shawinigan opgang maakt.

Screenshot_6

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Islam, Moslims, Rotzakken, Taqiyya. Bookmark de permalink .

18 reacties op Canadese provinciestad verbiedt de bouw van een moskee

 1. Cathja zegt:

  Graag in Nederland soortgelijke uitspraken. Daar kunnen we wat mee.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Waren ze in Europa maar zo verstandig……

  Like

 3. danny zegt:

  Chapeau voor de Canadese gemeente Shawinigan! Kunnen ze in Gouda nog een voorbeeld aan nemen.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Onderbuik gevoel is gevoel dat zich in miljoenen jaren ontwikkeld heeft. Onderbuik gevoel is intuïtief gevoel dat je verteld dat er iets niet klopt. De progressieve mens verteld je dat onderbuik gevoel niet deugd en hebben de afgelopen decennia geprobeerd in de opvoeding van kinderen dit weg te rationaliseren. Door dit opvoedingsproces hebben veel mensen afgeleerd hun onderbuik gevoel te volgen. Niet dat ze het niet meer voelen, ze voelen het wel maar er zijn neo marxistische riedels in hun hoofd gepland die zeggen dat dit gevoel achterlijk is. Marxistische holle concepten die spreken van tolerantie, van gelijkheid en iedereen gelijke kansen. Of de ander waarbij je een onderbuik gevoel krijgt ook gelijke kansen aan jou wil geven en op gelijk niveau tolerant wil zijn is een ander verhaal. Prima dat de mensen in Canada hun onderbuik volgen en nog beter dat er overheden bestaan die rekening houden met de gevoelens van de hun toevertrouwde burgers. De islamisering van Europa gaat ons nog veel meer ellende bezorgen dan nu al het geval is. De Jihadisten die naar Syrië afreizen vanuit Europa zijn allemaal hier geboren, hier naar school gegaan en overwegend zonder uitzondering middelbaar tot hoger opgeleid. Een groter teken aan de wand bestaat nauwelijks. Je moet het wel willen zien.

  Like

 5. Frans de Wit zegt:

  Kijk dat zie ik maar graag steeds meer landen die ballen tonen, hoop zo dat nu het voorbeeld schaap over de dam is er de andere varkens volgen

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Ook de brave Canadese moslims ter plaatse zijn bang voor de eigen terreur. Prachtig voorbeeld van wat ‘Taqiyya’ nu juist betekent. Schijnheiliger kan werkelijk niet.

  En wat de koran betreft, voor wie nog niet overtuigd mocht zijn, neem de proef op de som, en lees de 349 haat-verzen, met in het achterhoofd al het islamitisch geweld dat de wereld nu kent. Het is weliswaar niet de meest boeiende literatuur, maar je zult merken, plotseling ga je zonneklaar inzien waarom de moslim beestigheden heden ten dage zijn wat ze zijn. Zo verhelderend. Allemaal bovendien zonder uitzondering gericht tegen de ‘ongelovigen’, wij dus. Wie zich daarbij nog niet persoonlijk aangesproken voelt, moet dringend naar de dokter.

  (http://nageltjes.be/wp/wp-content/uploads/2015/02/Koranverzen-die-oproepen-tot-haat-en-moord-op-ongelovigen1.pdf)

  En het veel aangehaalde argument dat al deze verzen in hun tijd moeten worden gezien, wel, dat snijdt langs geen kanten hout. De koran is nl. het eigenste woord van hun allah, lang geleden (uiteraard !) geopenbaard aan de ‘beschaafde’ roverhoofdman Mo, en is bijgevolg universeel, d.w.z. van en voor alle tijden. Er mag bijgevolg in die hoedanigheid aan dit woord niet getwijfeld worden, en al evenmin iets aan veranderd of anders geïnterpreteerd. En voor zover mij bekend, is die allah sedert Mo nooit meer ten tonele verschenen om wat dan ook aan zijn vroegere bevelen te veranderen, gelet op de veranderde tijden, via een nieuwe openbaring aan een of andere bordeelhouder b.v. Om eens wat anders te kiezen, ook al passend met het oog op die 72 maagden. Bijgevolg, al allah’s opdrachten van toen aan Mo zijn nog altijd even actueel. Dat merken we trouwens, zoals gezegd, elke dag opnieuw ergens ter wereld vanwege de ‘gelovigen’.

  De vraag stelt zich dan ook wat al die ‘vrome’ moslims belet om toch maar dat haat-boek een beetje aan te passen aan de huidige moderne tijden, en b.v. al die passages er uit te verwijderen, wegens niet meer van deze tijd, omdat dit, zoals ze dus zelf beweren, allemaal niet zo strikt meer mag geïnterpreteerd worden. Verleden tijd dus. Dat zou nog eens een maatregel zijn om de wereld gerust te stellen ! Nog kosten besparend ook, want er zou veel minder papier nodig zijn voor de hernieuwde druk. Je ziet van hier dat dit staat te gebeuren. Daarom schrijf ik het ook in de voorwaardelijke wijs.

  Overigens, een boek dubbelzinniger boek dan de koran, bestaat er niet.
  Als voorbeeld b.v. het vers dat zegt: ‘wie een mens doodt, doodt de hele mensheid’. Prachtige religie toch, die islam, zou men op het eerste gezicht zeggen. Het wordt dan ook door de ‘vrome’ moslims overvloedig aangewend om de naïeve westerlingen het nodige zand in de ogen te strooien omtrent de ware aard van het beestje (Taqiyya). Zie eens hoe vredevol de islam wel niet is ! Zie je dat al die islamisten onze godsdienst verkrachten !
  Maar ze spreken niet over wat daar staat tegenover staat: ”En doodt hen, waar je hen ook ontmoet…” (soera 2, vers 191) of de uitspraak in soera 47, vers 4-5: ”Wanneer gij de ongelovigen ontmoet, treft dan hun nek en wanneer gij overwinnaar zijt, bind hen dan vast…”

  Het is duidelijk dat beide uitspraken elkaar wederzijds opheffen in hun boodschap. Men kan namelijk niet gaan beweren, dat wie een mens heeft gedood, meteen de hele wereld heeft gedood, en tezelfdertijd ertoe oproepen om ongelovigen te doden waar je ze ook maar kunt vinden. Dat laatste is nochtans wat op dit moment door de trouwe volgers van allah met goddelijke legitimatie (!) overal ter wereld wordt uit gevoerd, helemaal in overeenstemming met de ‘goddelijke’ richtlijnen van de koran dus. Wie dit ontkent, ontkent meteen ook het zonlicht.

  Bovendien, de vredelievende boodschap, zoals alle andere trouwens, is integendeel enkel geldig voor de ‘gelovigen’, de moslims dus, want dat zijn de enige mensen toch op deze wereld. Wij zijn in hun ogen immers slechts ‘varkens, honden en apen’, worden ook zo door hen betiteld,en die mogen b.v. gerust gekeeld worden, net als dieren. Niks aan de hand dus.

  Hoe bepaalde mensen in het licht hiervan nog altijd durven blijven ontkennen dat de koran een haat-boek is van het ergste soort, is werkelijk een compleet raadsel. De islam is het smerigste maatschappelijke gif dat er bestaat, en daarom zou hij geen enkele plaats meer mogen hebben binnen gelijk welke beschaafde maatschappij.

  Religie behoort in de regel tot de privé sfeer, maar de islam is tegelijk religie en wet (sharia), en is bijgevolg niet meer onder te brengen binnen de privé sfeer. Je gelooft of je kop gaat er af.

  Stel gelijk welk ander geschrift op met dezelfde inhoud en verspreid het, en binnen de kortste keren zit je (terecht !) achter slot en grendel wegens haat zaaien, discriminatie…, want de wetten zijn er immers al.

  Like

 7. Peterdm zegt:

  Meer parkeerplaatsen voor de mosk !!. Waarvoor ? Zodat de Jihadist met zijn nog niet met explosie geladen projectiel-mobiel (in de westerse wereld automobiel) zijn ideologische ritueel dagelijks kan volgen, zonder moe te worden, Auto parkeerplaatsen kennen ze niet in de islamitische wereld, maar auto-bommen parkeerplaatsen, dat is hun favoriet, duizenden voorbeelden op you tube. Goed gedaan Canada.

  Like

 8. Voor 30 families een moskee uit de grond stampen????Ze bidden maar achter hun voordeur!

  Like

 9. W.H.J. Reiss zegt:

  PVV, 76, minaretten, bulldozer, stort.

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Niet alleen is de bouw van een Salafistische moskee wordt bij onsdoor gezet, maar ook dit gebeurt hier bij ons
  Bij ons in Nederland zijn nog ergere dingen gebeurd;In het Hof te Dordrecht waar eens de Staten generaal voor het eerst hebben gedaagd, is nu een Openbare basis school geworden waar voor al kinderen van mensen die een andere God aanbidden als wij, zitten. Dat is een totale ignorering van de 10 Geboden.Dat kunnen wij als Gereformeerde Christenen niet accepteren.

  Like

  • BertG. zegt:

   2x hetzelfde bericht om te laten weten dat je zelfs aan kinderen een pleuris hekel hebt als ze wat anders doen dan jij.

   Altijd fijn om ’s morgens Bron te lezen en jou weer tegen te komen.
   Mijn dag is weer goed begonnen. Het blijft mij een raadsel dat jij nog geaccepteerd wordt.
   Er komt een dag dat ik jou eens ga opzoeken. Kijken of je dan nog zo bijdehand bent.

   Like

  • BertG. zegt:

   Je opmerkingen zijn ook totaal niet relevant en hebben werkelijk niets met het onderwerp te maken.
   Het gaat er jou alleen om om je reli gif te spuien naar ieder ander.
   Als jij je reli boodschap maar weer kwijt bent. Walgelijk gewoon.
   Dag in dag uit, elke dag precies hetzelfde. Reli kots uitstorten.

   Like

 11. Antivenin zegt:

  Het wordt tijd om de islam over de hele wereld volledig uit te roeien. Tot dat gebeurd is, zullen we dagelijks met dit soort gez**k opgescheept blijven zitten. Mij persoonlijk hangt de islam mét zijn aanhangers al jaren de keel uit. En met mij vele anderen, denk ik.

  Op naar een islamvrije planeet!

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Niet alleen de bouw van moskees moet worden verboden; wie kan één geldige reden bedenken om die ‘religie van de terreur’ als dusdanig niet te verbieden? Wat is er goddelijks aan deze monsterpsychose?

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  “En doodt hen, waar je hen ook ontmoet…” (soera 2, vers 191)”

  Kijk, dit staat ook in de koran van de zogenaamde ‘gematigde’ moslim!
  ELKE moslim, die de koran als heilig handboek ziet, zal ons willen vermoorden omdat ‘allah’ dit gebiedt!
  De ‘gematigde’ moslim zal misschien iets langer wachten alvorens z’n mes te trekken.
  De meest ‘gematigde’ moordt niet zélf, maar kijkt goedkeurend toe als z’n ‘broeder’ dit voor hem doet.

  Like

 14. Wij moeten de islam in al haar gradaties niet meer faciliteren ,maar zelfs helemaal trachten weg te doen uit onze samenleving !Bijbels gezien is het goed om vreemdelingen te ontvangen ,maar het is ten strengste verboden hun afgoden mee te laten nemen.( zoals die gestoorde allah met zijn moordenaars profeetje de pedofiel mohammed) Shalom van Léon van Duren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s