Over islamitische terreur en de mentale horizon van de jaren zestig generatie

Screenshot_38

(Door: Thierry Baudet)

Dat de generatie die in de jaren zestig opgroeide nu geen adequaat antwoord weet te formuleren op de uitdaging die islamitische terreur heet, is niet noodzakelijk een gevolg van zwakte of kwade wil. Het is zeer wel denkbaar dat het probleem eerder te maken heeft met de manier waarop ze in hun jeugd hebben leren omgaan met radicale kritiek op het democratisch systeem.

Vaak heb ik heimwee naar de tijd waarin mijn ouders opgroeiden: de jaren ’60, waarin je je deux-chevaux niet op slot hoefde te doen, waarin roken nog niet ongezond was en alles nog mogelijk leek: wereldvrede, grenzeloze groei, al wat je nodig had was liefde.

Lees verder>>>
(h/t Scarlatti Bombatti)
Jalta

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Over islamitische terreur en de mentale horizon van de jaren zestig generatie

 1. Igor zegt:

  Komt niet door, ach ja Jalta hé.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tot 4 x toe geprobeerd: Kink komt aldoor uit op “Niets gevonden” van E. J. Bron zèlf.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Probeer nu nog eens. Mijn fout!! Link zit er nu wel achter!

   E.J.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, oké: Gelezen.

    Like

   • lucky bee zegt:

    In de jare 60 was ik in Parijs. Toen werd J.F. Kennedy tot president van de USA gekozen.
    Niet lang daar na begon de opstand van de studenten in Parijs Sorbonne wordt bezet, en Quartiér latin bleef minstens een week in hun handen, alles onder de leiding van Daniel Cohn Bendit en Jean Paus Sartre.Ik heb toen een behoorlijk hekel aan de Gaule die de Amerikanen uit Frankrijk er uit schopte, hoewel onze steden allemaal onder de bedrijging stond van de SS Middelstrekken raketten van de Sovyet stonden.Maar in dit gevecht ben ik neutraal gebleven want ook van de Marxisten moet ik niets hebben toen al.

    Like

 3. delamontagne zegt:

  Waar president Obama bij terreurdaden zoals in Parijs en Kopenhagen weigert religie in de mond te nemen, noemt Aboutaleb de zaken bij naam.
  …………..http://www.jihadwatch.org/wp-content/uploads/2015/02/obama-shhh1-300×174.png
  “ISLAMITISCH EXTREMISME”
  onbespreekbaar op de “top over terrorisme” in het Witte Huis.:
  Washington: Afgelopen dinsdag is de top over de strijd tegen het geweldadig extremisme op de “sociale media” begonnen.
  Maar de regering concentreert zich niet op het extremisme van de islam, en benoemen zelfs de naam niet.
  “Je kunt ze noemen zoals je wilt; wij noemen ze gewoon TERRORISTEN”, Aaldus een ambtenaar van de regering Obama.
  De vastberadenheid om noch het woord islam noch moslim te noemen komt op een moment dat ISIS doorgaat met haar moorddadig feest van moorden in de naam van de islam, meest recentlijk nog het onthoofden van 21 Egyptische Christenen in Libië.
  De redenering van de Regering Obama:terwijl de moordenaars hun geloof citeren als motivatie van hun daden, zij voor Obama niet de vertegenwoordigers zijn van de islam en daarom niet in verband moeten worden gebracht met deze religie.
  “Er is absoluut geen enkele rechtvaardiging in welke geloof dan ook voor al deze aanvallen”en dit is de mening voor de overgrote meerderheid van moslims, die zelf ontzettend geleden hebben van ISIS of El-Quada of zijn soortgenoten”zo zei de topambtenaar tegen de journalisten.
  “Wij behandelen deze mensen niet als deel van een geloof, we behandelen hen als terroristen”.
  NEW YORK POST

  http://nypost.com/2015/02/17/islamic-extremism-off-limits-at-white-house-terrorism-summit/

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, en dat laatste is dus dé ultieme, afschuwelijke allesoverheersende misvatting:
  De islam is leuk, de islam, is cultuurverrijkend, de islam is…..nee, móslims zijn eigenlijk héél zielig en ga zo maar door…..Eindconclusie: Het gaat vanzelf weer over.
  Hoe k r i j g je dat er, om godswil uit?!

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Ben ik al weer onder curatele?

  Like

  • harry zegt:

   Je zou het godverdomme wél wensen dat je eens een tijdje op non-actief gezet wordt , Louis .
   Dat eeuwige gezeik over alleen jouw ideale godsdienst hangt me een kilometer de keel uit .
   Refo-terrorist !
   Dringt er nou wel eens wat door in je hoofd ?
   Je luistert nérgens naar , je spuit alleen je gereformeerde gal in alle richtingen .
   En ik moet hier echt op m’n tanden bijten om niet echt helemaal los te gaan !

   Like

   • delamontagne zegt:

    Hij heeft het deze keer toch niet zo over geleuf. Ik moet nog weleens aan m,n vader zaliger denken, die was afkomstig van ,t eiland IJsselmonde. Allemaal zeer,zeer geref, met den Bijbel en weet ik wat nog meer.
    Hij had het soms over familievan hem, die aan “geloofswaanzin” leden. Dat kwam dan o.a. door de zware,neerslachtige preken op “De Dag des Heren”. Maar zelf maakte hij overal maar een geintje over. Moeders was R.K., dus wij kinderen waren uit een gemengd gezin zoals dat toen werd genoemd.
    MAAR EEN DING moet je die meneer Louis of ” gelukkige bij” toegeven: “er bestaat toch niets ergers dan die oslim.@#$%%^^&&

    Like

 6. Theo Prinse zegt:

  Ik waardeer Thiery Baudet en zijn strijd voor het behoud van de Europese cultuur. Europa van de grieken, de Romeinen, de renaissance, de Verlichting, de industriele revolutie is immers de bakermat van Amerika en een lichtend voorbeeld voor Afrika. China is net als Babylon van Hamurabi weliswaar een duizenden jaren oude beschaving en in de 15e eeuw bijna wereldmacht https://nl.wikipedia.org/wiki/Zheng_He maar door de outsourcing sinds muslim brotherhood outreacher Clinton pas werkelijk in de lift. Een maand of wat terug was er een repo over de genesis van de vrije mening van de playmobiel witkar boys (Larry Flint). Baudet ontgaat de ondergang van nederland als (koloniale) wereldmacht maar Bernard Lewis gelukkig niet. In 1950 nam de CIA honderden nazi ‘wetenschappers’ op in multiple personality disorder etc project Monarch en MKULTRA.
  ‘At the beginning of the Cold War, working with former Nazis, the American CIA began to court the Muslim Brotherhood as an ally against Soviet Russia. This calculus may have made sense when facing down Josef Stalin, a totalitarian tyrant hell-bent on world domination, but it has proved a costly strategy in the long run.’
  http://counterjihadreport.com/2015/02/18/the-betrayal-papers-part-i-of-v-under-obama-the-u-s-captured-by-the-muslim-brotherhood/
  De nazi’s van CIA MKULTRA experimenteerden met LSD van Sandoz en daaruit ontstond de psygedelic scene van Iron Butterfly, Grateful Death, Syd Barett, Jimi Hendrix, Quicksilver, CCR etc.
  Aan het einde van de jaren zestig vond echter een cultuuromslag plaats bij de V.P.R.O die resulteerde in een “paleisrevolutie”: een nieuwe generatie programmamakers wist op de ledenvergadering een statutenwijziging te bewerkstelligen, die tot gevolg had dat bij de VPRO voortaan niet meer de dominees aan het roer stonden, maar vertegenwoordigers van de flowerpowergeneratie (het resultaat van de nazi experimenten).

  Like

 7. U.G. Kempenaer zegt:

  Het gaat niet over. Niet vanzelf. Ik geloof niet meer in de naïviteit van collaborerende politici. Het is geen toeval. Zij zijn medeplichtig, bewust. De zogenaamde extremistische moslim bestaat helemaal niet. De geweldadige moslim is de ware moslim die netjes doet wat de koran, het woord van allah, hem opdraagt. De geweldadige moslim wordt gesteund door een massa stilzwijgende goedkeurende moslims die de mening deelt dat de kafir dood moet.

  Like

  • EdBos zegt:

   Mee eens. In die naïeve politicus, die alleen maar wil laten zien hoe hoog hij (in moreel opzicht) boven ons verheven is, geloof ik ook al een tijd niet meer. Op de een of andere manier zal hij/zij er beter van worden. Maar uiteindelijk zal zijn/haar kop er ook af gaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s