VIDEO: “Islamgeleerde” weerlegt Galileo Galilei

Screenshot_36

(Door: Verena Maria Dittrich– Vertaling: E.J. Bron)

De islamitische theoloog sjeik Bandar al-Khaibari heeft zijn heel eigen opvattingen over de aarde. In een moskee beantwoordde de rechtsgeleerde vragen die gelovigen daarvoor schriftelijk hadden ingediend. Zo wilde bijvoorbeeld een van de aanhangers weten of de aarde draait of stilstaat. Hobbyastronoom al-Khaibari had daarop uiteraard een antwoord paraat. De aarde staat stil, zei de geestelijke, net alsof er op deze vraag helemaal geen ander antwoord mogelijk is.

En met deze opvatting is hij ook niet alleen, aldus de prediker. Ettelijke vooraanstaande islamgeleerden zouden voor hem hetzelfde al hebben vastgesteld.

Al-Khaibari is niet alleen een man van het woord. Hij wil de gelovigen ook in de praktijk bewijzen dat zijn theorie juist is. Daarvoor heeft hij slechts een klein bekertje water nodig, die tijdens zijn presentatie de aarde voorstelt.

“Als we vanaf de luchthaven Sharjah (in de Verenigde Arabische Emiraten) met een internationale vlucht naar China vliegen”, zei al-Khaibari, “en de aarde zou echt draaien. Zou het vliegtuig dan China niet tegenkomen als het stilstaat in de lucht? Klopt dat of klopt dat niet?” En verder: “Als de aarde de andere kant uitdraait, dan zal het vliegtuig China niet kunnen bereiken, omdat China met het vliegtuig meedraait.”

Inmiddels amuseert zich ook het Arabischtalige internet met een hashtag, die te vertalen is als “prediker ontkent dat de aarde draait”, over de avontuurlijke thesen van al-Khaibari. Een Twitteraar bijvoorbeeld riep de NASA ertoe op om de prediker bijles te geven.

De Amerikaanse ruimtevaartautoriteit zou samen met al-Khaibari tegelijkertijd nog een andere kwestie kunnen oplossen. Want, zoals de tv-zender “Al Arabiya” bericht, had de geestelijke ook als getwijfeld aan de maanlanding: deze zou een bedenksel van Hollywood zijn.

Video:

 

Bron:
www.welt.de
Auteur: Verena Maria Dittrich

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op VIDEO: “Islamgeleerde” weerlegt Galileo Galilei

 1. janfreak zegt:

  Snap niet dat er nog mensen zijn die met zo’n domme man in discussie gaan.

  Like

 2. Um Shmum zegt:

  De man heeft groot gelijk: de achterlijke islamwereld staat vanaf het ontstaan STIL

  Like

 3. Verwarde Man zegt:

  En daarbij komt nog dat de aarde plat is. Dus ja, keiharde argumenten.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Ik vind ‘m wel goed. In volle overtuiging van ze eigen gelijk.
  Ik kom niet meer bij. Kom er maar op.

  Like

 5. EdBos zegt:

  Geeft goed aan dat de Islam niets met wetenschap heeft. Ook niet met kunst. Alleen met de Sharia.

  Hou er trouwens wel rekening mee dat ook onder de westerlingen er veel weerstand is tegen wetenschap en kunst.
  “Waarom toch maar die dure ruimtevluchten? Waar heb dat toch maar goed voor?”
  “Waarom toch maar die gekke kunst? Rembrandt, okay, maar van Gogh, dat is toch geen kunst?”

  Omdat elke cultuur waarin wetenschap en kunst worden afgeschaft, zal verloederen en de middeleeuwen weer zullen herleven. En in de middeleeuwen leeft deze “geleerde”.

  Soms denk ik dat veel mensen in het westen, die wetenschap en kunst maar gek vinden, feitelijk al halverwege de Sharia zijn.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   In ieder geval halverwege de tijd vóór de Verlichting, dat is zeker.
   Afgezien van de islam: In de USA leven bv. óók hele volksstammen, die de tijd van de Pilgrim Fathers amper ontgroeid zijn, vergis U daar niet in!

   Like

   • EdBos zegt:

    Het vreemde aan de zaak is, dat de moslims ooit (zeg tussen 800 en 1200, ik weet het niet meer precies) toonaangevend waren in de wetenschap. Zij hadden de kennis overgenomen van de klassieke Grieken die bij ons verloren was gegaan en combineerden dat met kennis van meer naar het oosten.
    In Marocco (ik geloof in Fes) stond een beroemde universiteit waar wij Europeanen veel van geleerd hebben want wij konden niet eens fatsoenlijk vermenigvuldigen met onze romeinse cijfers. Zij hebben ons de principes van de astronomie geleerd en ook veel over geneeskunde en anatomie. In die tijd mochten ze ook nog mensen afbeelden op schilderijen.
    Maar je ziet het langzaam versloffen: de mensen gaan uit hun beeldende kunst, het worden steeds meer clichés en ornamenten. Ergens in de negentiende eeuw is het dieptepunt bereikt en wordt er alleen nog maar gecopieerd. Moslims hebben hun eigen geest om zeep gebracht en eisen nu dat wij hetzelfde doen.

    Like

 6. Wellicht denkt deze haatjurk ook nog dat de aarde vierkant is?

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  WHA HA HA HA HA HA HAAAAAAAAAAA< WAT EEN IDIOOT!
  Kun je nagaan hoe achterlijk die islam is!

  "Zo wilde bijvoorbeeld een van de aanhangers weten of de aarde draait of stilstaat. "
  De aanhanger wil weten of de aarde draait! Het is 2015 en de dwaas weet het niet; zeker te druk gehad met het bestuderen van de koran?

  HA HA HA HA HAAAAAAAAAAAAA, dit is het eerste grappige artikeltje over die walgelijke islam!

  Nou ja, écht grappig is het natuurlijk niet, want we we zitten met die krankzinnigen opgescheept… 😦

  Like

  • EdBos zegt:

   Nou nee, het is helemaal niet grappig. De islam wil terug naar de middeleeuwen.

   Like

  • Antoine Banderes zegt:

   Ach beste mensen, het is allemaal nog véél erger dan jullie hier voorgeven te denken:
   De koran, we weten het inmiddels, is volgens de mohammedanen de absolute waarheid en niets dan de waarheid. Dat dienen wij zonder meer aan te nemen. Twijfels zaaien, om niet te zeggen tegenspreken zal met de dood worden bestraft. Aldus de religie van de wrede. Duidelijk toch ?

   Nu is er klein kosmologisch probleempje.

   In zijn alwetendheid heeft Allah aan zijn Profeet onthult (o.a. soera 36:40) dat de zon in een baan om de aarde loopt.

   Wij mogen deze feiten uiteraard volstrekt niet betwijfelen, laat staan tegenspreken.

   We kunnen evenmin riskeren dat de moslims op een gegeven moment ontdekken dat wij dat toch gedaan hebben. Dat we uit pesterigheid de orde in de hemel hebben omgekeerd… alsof wij de oneerbiedigheid hebben gehad om net te doen of WIJ de baas zijn… en brutaalweg de aarde om de zon laten draaien.

   We zijn dus wel genoodzaakt deze toestand te corrigeren. Ik geef toe dat het niet eenvoudig zal zijn. Als we het positief benaderen brengt deze klus evenwel ook een enorme werkgelegenheid met zich mee… We moeten al deze fouten terugdraaien en de zon weer in een baan om de aarde brengen zoals de koran voorschrijft, want als de moslims ontdekken dat wij de koran grof verneukt hebben is de ramp niet meer te overzien. We weten waartoe ze in staat zijn als we een paar lullige cartoons maken breekt al de pleuris uit !

   We moeten deze ongein werkelijk terugdraaien voor het te laat is…!

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Wie is er nou achterlijk ?? Over halve zolen gesproken, dit moet dan ook nog één van de slimste tapijtvreters zijn.

  Like

 9. Igor zegt:

  Die inteelt dombo zal ook wel een fatwa tegen de aarde uitspreken, want de aarde gehoorzaamd niet aan de alwetende Mohammed en zijn Koran zoals het draaien en het rond zijn.
  En dat kaffer volk voelt zich ook nog eens qua intelligentie boven ons staan. Ze zijn zo dom, dat ze niet eens doorhebben hoe verschrikkelijk achterlijk ze zijn. Lijkt onze regering wel, want die hebben ook nog steeds niet door, dat de islam een oorlog tegen ons voert.

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  De wereld staat dus stil. Inderdaad. De islam bewijst haar gelijk doordat al haar volgelingen in deze moderne ontwikkelde tijd nog steeds in de prehistorie leven.

  Like

 11. Vederso zegt:

  Tundra Tabloids schrijft bij zo’n soort bericht: Saoedi-Arabië: het land waar je nog de 7e eeuw kan bezoeken zonder in een museum te zijn.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Als Allah de hemel en de aarde heeft geschapen hoe komt het dat hij/zij dan op de Aarde Leeft adres Kaaba in Mekkah, Saudi Arabie?

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Met zoveel “wetenschappelijke” kennis, hebben die arabs daarom ook die talloze nobel-prijzen
  NIET gekregen.

  Like

  • EdBos zegt:

   Ha! Dat zeg jij! Maar Erdogan heeft laatst verordonneerd dat de Turken Amerika hebben ontdekt. Alleen willen die valseriken hier daar geen nobelprijs voor geven.

   Like

 14. Scheerzeep NU zegt:

  Deze man is een complete mafkees en daarom moet hij opgesloten worden. Kennis kun je nog proberen bij te schaven, maar volledige domheid moet je wegstoppen. Hij moet het zelfde lot ondergaan als Galileo Galilei. Wegstoppen op een vergeten plek. Dat zal Galileo goed doen, posthuum zijn wij dat aan hem verplicht. Kennis verplicht. Dat zijn wij verschuldigd aan het voorgeslacht. De voortzetting van onze levensstijl, normen en waarden. Niets verkwanselen aan lege domheid en autoritaire vrijheidsbeperking, kenniscensuur, arrogante onwetendheid in gewaden met te brede gouden biezen. IJdele domheid die onze progressieve ontwikkeling afremt. Nog niet eens een halve zool eerder een lege huls.

  Like

 15. 4sjun zegt:

  Zo’n man moet juist viraal over het wereldwijde web gaan. Daardoor komen er steeds meer mensen achter welke vruchten er dankzij islam geoogst worden. Verachterlijking, toenemende onveiligfheid, egotripperij en afnemende aansprekendheid zijn daar alvast te onderscheiden vruchten van.

  Like

 16. bigljohn zegt:

  De overtreffende trap van een halve gare; Een hele gare, dat is sjeik Bandar al-Khaibari ! Dit product van inteelt is rijp voor het krankzinnigen gesticht. Aldaar iedere dag platspuiten en elektroshocks toedienen, net zolang totdat ie weer bij Allah zit, de prins der duisternis !

  Like

 17. Joost Visser zegt:

  Staat dit niet op hetzelfde niveau als een parlementarier die geen middelbare rekentoets kan doorstaan?

  Like

 18. dgneree zegt:

  Volgens de islamitische wetenschap zoals door meervoudig Nobelprijwinnaar (Ja, hij heeft ook het dynamiet uitgevonden) Mohammed rust de hemel op vier zuilen op de platte aarde. De zon gaat ’s avonds onder in een modderige poel en mensen worden gemaakt uit een bloedpropje.
  Volgens deze geleerde verbergt de duivel zich ’s nachts in je neusgaten en zit de hel vol met vrouwen, want de maagden in de hemel zijn blijkbaar knapen.

  Like

 19. W.H.J. Reiss zegt:

  Prachtig, deze allochtonen moslim Achterlijkheid ! Deze stelling klopt wel !

  Like

 20. Hij bedoelt dat de EVOLUTIE voor de moslims is blijven stilstaan. Ze leven en handelen en denkennog steeds als de eerste primaten! LP

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s