Armoede groter dan ooit in herenigd Duitsland

Screenshot_36

BERLIJN (ANP) – De armoede in Duitsland stijgt razendsnel en is grootschaliger dan ooit sinds de hereniging in 1990. Ondertussen wordt het verschil tussen arme en rijke mensen, en arme en welvarende regio’s steeds groter.

Met deze boodschap heeft het Duitse Welzijnsverbond voor Sociale Gelijkwaardigheid, donderdag alarm geslagen. Het verbond meldde dat het percentage armen volgens eigen berekeningen in 2013 naar 15,5 procent is gestegen, een half procent meer dan het jaar ervoor.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EUSSR, Immigratie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Armoede groter dan ooit in herenigd Duitsland

 1. Idefix zegt:

  De EU heilstaat…Gewone hardwerkende mensen zoals bouwvakkers,vrachtwagenchauffeurs,magazijnmedewerkers,enz zijn gedwongen de concurrentiestrijd aan te gaan met Bulgaren,Polen,Litouwers en ga zo maar door….Niet enkel de islam vormt een bedreiging..Brussel is minstens zo gevaarlijk…..

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +

  long-term strategy in the fight against ISIS was to create jobs for potential jihadists

  http://www.answeringmuslims.com/2015/02/jobs-for-jihadists-applications.html

  +

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Ik heb Duitsland altijd als een rijke land beschouwd,Ondanks de vele vluchtelingen uit het Oosten?Kan het zijn dat toen de DDR nog een zelfstandige land was?

  Like

 4. Martha N zegt:

  Geen wonder, gezien de Duitse regering het geld met bakken weg smijt, net zoals in Nederland.

  Like

 5. EdBos zegt:

  Het ligt bijlange niet alleen aan Oost-Duitsland of Brussel of aan de goedkope oostblokkers. Er heerst ook in Duitsland een mateloze hebzucht onder de rijken. Laatst gelezen dat 0,1% van de bevolking (ik meen) 10 of 15% van alle poen had. Ik kan me in de exacte getallen vergissen.
  Dit is voornamelijk het gevolg van de “vrije marktwerking” en de “liberalisering”. Dus nee, dit ligt nou eens niet aan links.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Grote Duitse ondernemingen die rijk worden van allochtonen die voor een appel en een ei werken, terwijl de autochtone bevolking aan het creperen is. En dit alles door Brussel in gang gezet, en door inhalige ondernemers nog eens extra onderstreept. Een duivels plan van Brussel om Europa naar de knoppen te helpen. Alhier lijdt een op 8 in armoede, Duitsland al een op 6. De trend is duidelijk gezet, samen met de Islamisatie gaat Europa mogelijk naar de knoppen toe. We gaan binnenkort weer op de PVV stemmen, en maar hopen dat andere Nederlanders dat nu ook eens gaan doen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s