BRIEF: Veiligheid van een kleine Joodse gemeente

Screenshot_9

(Door: Van Rossem)

Brussel, Parijs, Nice, Kopenhagen: de lijst van antisemitische aanslagen wordt allengs langer, maar echt hard rinkelen doen de alarmbellen in de polder nog niet. Terwijl daar wellicht alle reden voor is. We ontvingen een lange brief van de beveiliger van een synagoge in een middelgrote provincieplaats buiten de Randstad, waarin grote zorgen worden uitgesproken over de huidige gevoelens van vrees, en de daarop achterblijvende reactie van de bevoegde autoriteiten. Het is geen klaagzang of roep om (schijn-)veiligheid, wel een noodkreet van een beveiliger die de last en verantwoordelijkheid van reële dreiging een beetje wil spreiden om ‘m te verlichten. We plaatsen de brief integraal maar wel, op verzoek van de auteur, geanonimiseerd. GeenStijl beschikt echter over bewijzen & correspondentie die onderstand verhaal ondersteunen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Jodendom, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op BRIEF: Veiligheid van een kleine Joodse gemeente

 1. Sjaak zegt:

  Over veiligheid gesproken ! (Televaag van vandaag)
  Onze bejaarden zouden hun vingers er naar aflikken in een Nederlandse cel te komen !

  Moordenaar juwelier Stratmann wil luxe cel niet kwijt
  VEENHUIZEN –
  Sandro G., de man die op gewetenloze wijze de Haagse juwelier Stratmann doodschoot, stapt naar de rechter omdat hij zijn luxe cel niet wil inruilen voor een normale gevangenis.
  De moordenaar zit op een afdeling voor langgestraften in Veenhuizen, maar moet misschien plaatsmaken voor gedetineerden uit Noorwegen. Hij wil zijn luxe cel met allerlei privileges echter niet opgeven, meldt Omroep West.
  G. werd eind 2013 in hoger beroep tot 10 jaar cel veroordeeld voor de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann in april 2012. Medeovervaller Ziya B. kreeg 8 jaar celstraf opgelegd
  Criminelen die veroordeeld worden tot een celstraf van 10 jaar tot levenslang komen op deze afdeling in de Drentse gevangenis terecht. Op de afdeling, die niet oogt als een gevangenis, mogen gedetineerden zelf koken, groenten telen, kippen houden en minimaal twee uur per dag luchten op een landelijk ogende luchtplaats. Daarnaast hebben ze toegang tot een recreatieruimte en een hobbyruimte.
  En daar blijft het niet bij. Volgens Omroep West hebben alle criminelen een eigen televisie met 55 zenders in hun cel, een aangenaam uitzicht en ze mogen zelf de kleur van één muur in de cel bepalen.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Obama is een moslim dat ben ik niet,ik ben wel met de islam in een oorlog toestand;ik wordt door ze gedwongen.Ik ben een gereformeerde Christenen; en wil dat ook blijven.

  Like

 3. Taljaard zegt:

  Om te janken!
  Schandalig dat Nederlandse Joodse mensen zich op zo’n manier zorgen moeten maken om hun veiligheid in hun eigen land. Tijd voor ons Nederlandse gojim om deze mensen bij te staan en aan iedereen goed duidelijk te maken dat wij dit gewoon NIET pikken!
  Kwestie van basaal en vanzelfsprekend fatsoen dacht ik zo.
  Wij hebben hen, een kleine minderheid uitgezonderd, die daar duur heeft voor moeten betalen, vaak met hun leven, al eens eerder bijna helemaal laten barsten.
  Laat dat a.u.b. niet nog een keer gebeuren.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, en het ergste: ALS dat een tweede keer zou gebeuren, zou het nota bene zijn omdat men ten koste van alles de MOSLIMS de hand boven het hoofd wilde houden……

   Like

   • Driek zegt:

    En reken maar, beste Theresa, dat ze ten koste van alles de moslims de hand boven het hoofd blijven houden, en die Joden kunnen, zoals altijd, barsten.

    En het is natuurlijk mooi wat Taljaard zegt: Tijd voor ons Nederlandse gojim om deze mensen bij te staan en aan iedereen goed duidelijk te maken dat wij dit gewoon NIET pikken!

    Maar die Nederlandse gojims zullen, zoals de geschiedenis wel heeft geleerd – met de uitzonderingen daargelaten – , nog geen vinger uitsteken, want die Nederlanders kunnen zich niet eens verweren tegen dat bedoeïenenvolk. Die Nederlanders laten hun land vol bouwen met moskeeën, ze stemmen op PVDA en D66 – ze laten zich zelfs halal voedsel in de maag splitsen, en ze nemen genoegen met gescheiden zwemuurtjes voor moslimvrouwen. Neen, van die Nederlanders hoeven de Joodse burgers niet veel te verwachten. Want de synagoge bij mij om de hoek staat onder strenge politiebewaking, maar achter kassa’s van de er naast gelegen supermarkt zitten hoofddoeken en wordt er halal vlees verkocht. En ik denk niet dat er nog een Jood te vinden is die hier een koosjere slagerij opent. Want in één nacht liggen ze ruiten eruit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s