Berlijn: Joodse gemeente verbergt haar eigen krant!

Screenshot_60

De vestiging van de joodse gemeente Berlijn: het Centrum Judaicum

(Door: Gunnar Schupelius – Vertaling: E.J. Bron)

De Joodse gemeente in Berlijn verstuurt aan haar ongeveer 10.000 leden maandelijks een tijdschrift genaamd “Joods Berlijn”. Dit tijdschrift wordt via de post verstuurd. Tot nu toe lag het onverpakt in de brievenbus, alleen voorzien van een adressticker. Sinds deze maand wordt het bezorgd in een omslag zonder opdruk. Je haalt hem uit de brievenbus en weet helemaal niet wat er in zit.

De gemeenteleden waren verbaasd, maar vonden een plausibele verklaring. In het voorwoord van de februari-editie namelijk schrijft de gemeentevoorzitter Gideon Joffe: “Helaas moeten wij (…) er nu ook aan denken hoe we de waarschijnlijkheid van vijandigheden tegen gemeenteleden kunnen beperken. Daarom zullen wij ´Joods Berlijn´ in het vervolg in een neutrale envelop versturen.”

Deze veiligheidsmaatregel zou genomen zijn in overleg met de Berlijnse politie en de veiligheidsdienst van de joodse gemeente.

De autoriteiten maken zich zorgen over aanvallen op individuele Joden in Berlijn. Daarom adviseert men Joden om in stadsdelen met een groot islamitische bevolkingsaandeel niet als herkenbare Jood op te treden, dus indien mogelijk geen klassieke hoofdbedekking of een Davidsster te dragen.

En opdat in deze wijken Joden niet al aan de brievenbus te herkennen zijn als daar het joodse tijdschrift “Joods Berlijn” uitsteekt, wordt het blad gecamoufleerd. De joodse gemeente verbergt haar eigen krant.

Willen we dat toelaten? We moeten het toelaten, want de veiligheid gaat voor. Hoe is echter ons leven veranderd, dat een joodse krant in Berlijn verborgen moet worden? Tien jaar geleden zou ik dat nog als een slechte mop hebben beschouwd. Toen waren daar de afgelopen zomer de lage en gemene Palestijnse haatdemonstraties.

In Parijs werden mensen in een supermarkt vermoord, alleen omdat zij Joden waren.

In Kopenhagen hadden eigenlijk families moeten sterven die de bar mitswa vierden. Ook zij hadden moeten sterven, alleen omdat zij Joden zijn. Een joodse bewaker gooide zich voor hen en werd doodgeschoten. Hij offerde zich op.

Toen minister-president Benjamin Netanyahu enkele dagen geleden de Europese Joden uitnodigde te emigreren, verzekerde bondskanselier Angela Merkel dat Joden veilig zouden kunnen leven in Duitsland. Goed! Maar tegen welke prijs? Dat er voor hun kleuterscholen politieagenten met machinepistolen moeten staan zoals in een burgeroorloggebied? Dat de synagogen worden beveiligd zoals zwaar bewaakte gevangenissen? Dat men zich niet herkenbaar moet maken als Jood en dat men nu de eigen krant verbergt?

De haat tegen Joden is een eeuwenoude geestesziekte. Waarom hebben we deze ziekte de afgelopen 70 jaar bestreden wanneer ze nu met immigranten uit het Midden-Oosten naar ons terugkeert en opnieuw uitbreekt?

Ik ken veel moslims, die uiteraard geen haat tegen de Joden voelen en ook niet aanwakkeren. Maar er zijn anderen, die dat wel doen. Dat is de waarheid.

Bron:
www.bz-berlin.de
Auteur: Gunnar Schupelius

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Berlijn, demoniseren, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Berlijn: Joodse gemeente verbergt haar eigen krant!

 1. Um Shmum zegt:

  Vluchten kan nog steeds voordat het te laat is, dat is helemaal geen schande! Want de mensen helpen en beschermen de Joden toch niet. Wij kunnen niet eens onszelf beschermen. Je gelooft het of niet: het gaat nog veel erger worden. Het is nu de eindafrekening van met name de failliete westerse wereld, die Israël en de Joden in de steek laten …

  Like

  • Anna zegt:

   Helemaal eens. De Joden zullen eerst door vissers naar huis ” Israël ” gaan en later door jagers. De ” omslag” van dat tijdsgewricht is moeilijk aan te geven maar het zal niet lang meer duren. De eind afrekening staat voor de deur. Met een zeer grote verdrukking voor Europa.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Wanneer stopt dit?
  Ik vrees dat het nooit zal stoppen, vanwege de enorme aantallen ‘natuurlijke vijanden’, de moslims, die heel Europa overspoelen. Haat, ja zelfs dódelijke haat komt voornamelijk uit de koker van de moslims. Joden zullen in hun ogen nooit iets goeds kunnen doen. Hun zogenaamde heilige boek -de koran- wakkert die haat alleen maar aan.

  Zeer triest dat Joden zich steeds meer onherkenbaar als Jood moeten gedragen! Terwijl moslims juist zeer herkenbaar als moslims over straat gaan, en daar kennelijk nog trots op zijn ook, moet de Jood zich aanpassen voor zijn eigen veiligheid. Zelfs hun krant mag niet zichtbaar meer zijn…

  Dit moeten we met z’n allen niet willen! Stevige protesten zullen echter weinig of niet helpen. Overheden haasten zich om te zeggen dat de Joden in hun land echt veilig zijn, maar dat zijn holle woorden. De Joodse burgers krijgen in toenemende mate met geweld en haat te maken.
  Totdat zij Europa de rug toekeren.
  Europa zonder Joden zal nooit meer hetzelfde zijn.

  En wij zitten met dat moslimtuig opgescheept.
  Wat een ellende!

  Like

 3. Roni zegt:

  Helemaal waar helaas…..
  Vluchten denken velen en ik kan ze geen ongelijk geven, waarom, als het zover evt komt, je leven geven voor dit zielige land met haar zielige inwoners.
  Wat vind ik het erg dat ik dit nu zo schrijven moet maar er ontbreekt hier toch echt elk gevoel van trots, elk gevoel van gemeenschappelijkheid enz.
  Links heeft haar werk voortreffelijk smerig gedaan.
  Monsters dat het zijn.

  Like

 4. Bas Koning zegt:

  ‘Dat nooit weer!’ was het toch?
  Hoe kan het dat de linksmensen de nieuwe nazies volop steunen? Zodanig dat door de islamitische onderdrukking nu WEER de joden zich moeten verbergen? De homos weer de kast inmoeten, de vrouwen thuis moeten blijven, en niemand kritiek durft te hebben, op straffe van voortdurend geweld van de nieuwe nazies?

  WAT DOET LINKS? Behalve heulen met de nieuwe nazies, en iedereen die klachten heeft daarover uitmaken voor ‘racist’? ‘dat nooit weer’ was het toch? Nou, het is er weer hoor!

  Maar de linksmens staat er met zijn rug naartoe, vandaar dat die niets ziet!

  Like

 5. windwens zegt:

  Ik heb zo gevoel dat men hier en in de rest van het westen het gewoon prettig vinden op Regeringsniveau, dat ze het werk van Hitler kunnen afmaken en dat is Europa vrij maken van Joden. Toen zij terug kwamen na de oorlog uitkampen en hun huis opeiste werden ze ook al gezien als zeikerds en hadden ze in 1948 wat graag dat ze ophoepelde naar Israel. Nu doen ze precies het zelfde ik zie werkelijk geen verschil. Roepen dat ze erbij horen maar liever zien ze liever de hielen dan de tenen.

  Like

  • treintrien zegt:

   Natuurlijk willen die vuige machtswellustelingen het eerst van de slimmeriken af! Duh! Die Pol Pot (om maar een links voorbeeldje te noemen): bij hem was je toch al intellectueel als je een bril droeg en dan moest je naar een werkkamp of zo. Of dood.

   Intelligente mensen zijn een gevaar voor mensen die kostte wat het kost de macht willen houden. Joden zijn over het algemeen érg intelligent. Dus als je die al kwijt bent dan is de rest veel makkelijker onder de duim te houden.

   Moet ik ook nog uitleggen waarom ze dan nu uitgerekend islamietjes importeren of is het plaatje nu wel duidelijk? (mompelt iets met gemiddeld afrikaans iq van ongeveer mijn schoenmaat)

   Daarom moeten trouwens van oudsher vrouwen ook altijd onderdrukt. iedereen weet dat die veel slimmer zijn dan die testosterontypes. 😉 Die mannen gaf je een biertje, een frikandel speciaal en studio sport (ieuw, Mart Smeets, yuk) en dan waren ze zielsgelukkig. Toch, Heren?
   (steekt tong uit)

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Zover is het dus al gekomen! Vervloekt zijn alle politici, ” van links tot rechts”, die VOOR DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG hebben gestemd! En de haatjurken/boosbaarden zullen niet stoppen nadat ze de Joden zouden hebben vermoord, oh nee, daarna zijn WIJ aan de beurt! Maar vooral blijven doorsuffen stomme politiek-correcte en linkse kiezers!

  Like

 7. Anneke zegt:

  Dit kunnen wij toch niet laten gebeuren, dit is toch te zot voor woorden, wij moeten aan kijken tegen die hoofddoekjes en burka’s van die moslima, trouwens vind ik ook een rare naam, wij zeggen ook niet christa’s tegen christelijke mensen, en dan die lange jurken van die baard apen. Het klopt allemaal niet meer en het wordt steeds erger. Ik vind dit vreselijk en ik begin veel haat te voelen tegen dit soort mensen, maar ik voel ook veel haat tegen het beleid en de mensen die dit allemaal normaal vinden….

  Like

 8. Long Pedro zegt:

  Nog een paar jaar dan zijn wij weer terug bij af, al jullie begrijpen wat ik bedoel, waar op 4 mei altijd voor gewaarschuwd wordt !! dit maakt mij kwaad, allemaal om die tijd de grote bekken open, en nu zie je het maar weer ! http://cpcml.ca/images2014/Historical/Nuremberg/DachauMemorial.jpg

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Long Pedro 1:00

   Misschien kan er júist op 4 mei aandacht gevraagd worden voor de opnieuw oplaaiende Jodenhaat. “Dit nooit meer” zijn holle woorden gebleken, weggewaaid in de wind. Men zal er juist met de a.s. Dodenherdenking iets over moeten zeggen, en dan niet in verholen taalgebruik, maar de problemen hardop benoemen. Laat de Joden weten dat het ons ernst is, en dat we het gruwelijk vinden dat bepaalde groepen in onze samenleving nog steeds niets liever zouden willen dan een Jodenvrije wereld!

   Tijd om duidelijke taal te spreken!!

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Denk eraan mensen, partijen als PvdA,CDA,VVD en D66, zijn debet aan deze gang van zaken in Nederland, en hun hypocriete zusterpartijen in de rest van Europa! Zo zit dat in elkaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s