Meerderheid van de Duitsers wijst immigratie af

Screenshot_56

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks de inspanningen en de manipulatie van de kant van de politiek, de kerken en de media staan de Duitsers in absolute meerderheid afwijzend tegenover de immigratie. 61% van de Duitsers wil volgens een door de Europese Commissie in opdracht gegeven peiling geen immigratie van landen buiten de EU naar Duitsland. 81% eist een effectievere bestrijding van de illegale immigratie. 50% van de geënquêteerden staat eveneens niet positief tegenover immigratie uit andere EU-landen.

Immigratie het belangrijkste thema

Voor de Duitsers is de immigratie nog voor de economische situatie en de werkloosheid het belangrijkste thema. “Het thema migratie is explosiever geworden en heeft het midden van de samenleving bereikt”, zegt Richard Kühnel, vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Duitsland. In de gisteren gepubliceerde “Eurobarometer” geeft 37% van de geënquêteerde Duitsers aan dat migratie de grootste uitdaging voor de EU en voor Duitsland is. Alleen in Groot-Brittannië (38%) en in Malta (57%) liggen deze percentages hoger.

EU wil “meer voor vluchtelingen doen”

En welke conclusies trekt de EU uit deze resultaten? Betere integratie van immigranten uit derde landen zou een gemeenschappelijke taak zijn. Ook de bescherming van vluchtelingen, die via de Middellandse Zee naar Europa komen, zou verbeterd moeten worden. “Hier zouden we meer moeten doen”, zei Kühnel over de als ontoereikend bekritiseerde EU-missie Triton. “Iedere nieuwe catastrofe laat ons zien dat we nog meer zouden moeten doen.” Dat de EU al in het verleden de verkeerde kant op marcheerde, toonde een fataal vonnis van het Europees Gerechtshof in juli vorig jaar aan. Het vonnis hief de eis van kennis van de taal voor nakomende Turkse familieleden naar Duitsland op. De rechters argumenteerden dat de huidige regeling een overtreding zou zijn van de afspraken met de EU, volgens welke de vestiging in de EU door Turken niet bemoeilijkt zou mogen worden.

Het op één na belangrijkste thema: de financiële situatie van de EU-lidstaten

De Duitsers noemen de situatie van de openbare financiën van de lidstaten (36%) het op één na belangrijkste thema in Europa, wat wil zeggen dat de Duitsers het beu zijn de betaalmeester binnen de EU te zijn. Slechts 18% van de Duitsers staat positief tegenover de invoering van de gezamenlijke staatsleningen van de landen van de eurozone, de zogenaamde Eurobonds.

De EU wordt slechts door een minderheid positief gezien

38% van de Duitsers en 39% van de Europeanen hebben een positief beeld van de Europese Unie. Ook al tonen in vergelijking met de laatste peiling in het voorjaar van 2014 meer Duitsers (+ 4%) en Europeanen (+ 2%) kennelijk meer vertrouwen in de EU, betekent dit echter desondanks dat de meerderheid van de Duitsers en van de Europeanen de EU niet positief beoordelen. Ook de instemming met de Europese commissie is laag, waaraan slechts 36% van de Duitsers en 38% van de Europeanen hun vertrouwen schenken. Als je dan ook nog deze door de Europese Commissie in opdrachtgegeven peiling met de nodige scepsis bekijkt – “Vertrouw alleen de statistiek die je zelf vervalst hebt”, wordt in de volksmond gezegd – moet je zelfs bij deze voor de EU al niet echt vleiende peilingsresultaten alsnog de nodige vraagtekens plaatsen.

De peiling werd gehouden tussen 8 en 17 november 2014 in de 28 lidstaten van de EU, de vijf kandidaat-landen Turkije, de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië, IJsland [Vert.: inmiddels haar kandidaat-lidmaatschap ingetrokken!], Servië en Montenegro evenals de Turks-Cypriotische gemeenschap.

Commentaar:

61% van de bevolking (hoewel in de peiling ook personen met een migratieachtergrond werden geënquêteerd) heeft zich tegen een immigratie van buiten de EU uitgesproken. 81% eist een effectievere bestrijding van de illegale immigratie. Allemaal opvattingen die al maandenlang de straat op worden gedragen. PEGIDA en haar spruiten in heel Europa eisen de wil van het volk! Wie wil dat er iets verandert, doet mee of gaat door. Want als er iets kan veranderen, dan alleen door het volk! Wij zijn het volk!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", betutteling, cultuurrelativisme, Duitsland, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Meerderheid van de Duitsers wijst immigratie af

 1. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  En hoe was het 70 jaar toch anders toen 14 miljoen (Volks)Duitsers in 1945 voor de Russen op de vlucht sloegen waarbij er 1.800.000 onder hen jammerlijk omkwamen! Zou de EU, als ze in die tijd had bestaan, dat ook voor deze Duitsers hebben gedaan? ik denk van niet daar links vreemden altijd liever verkiest boven de eigen soort en hiermee juist zichzelf ten gronde richt!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  En hier de nieuwe onderkomst voor de Backpackers 15 min. van Dresden !

  Like

 4. Sjoe! zegt:

  Waarom houden ze niet een referendum daarover? De tijd is rijp!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjoe: 23.04. uur, op 20/02. Een referendum, whoehahahahaha! Dictators HOUDEN NIET VAN EEN REFERENDUM beste Sjoe! En de RODEN van BRUSSEL van het GEDROCHT EUSSR ZIJN JUIST DICTATORS!

   Like

 5. windwens zegt:

  Wie deze asielzoekers wel ziet zitten en als een cultuur verrijking ziet is blind en dood of heeft z’n eigen levenswereld dat men niet eens ziet dat ze schadelijk zijn. Dan zijn het ook nog eens door ISIS getransporteerde ratten. Begrijp nu waarom de EU een verbod heeft gelegd op het plaatsen van rattengif.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Lngzamerhand beginnen de Duitsera te begrijpen , hoe gevaarlijk de islam kan zijn zo wel voor moslim maar vooral voor niet moslims.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Het is zo klaar als “een klontje”. De politiek= onderdeel van ONZE PROBLEMEN geworden, en NIET DE OPLOSSING. Wedden dat CDU en de SPD er zich niets van zullen aantrekken, van wat de bevolking van Duitsland vindt.

  Like

 8. ron zegt:

  Meerderheid van de Duitsers wijst immigratie af, tot men in het stemhokje staat.

  Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  De EU wil gewoon de voormalig Protestantse landen om zeep helpen. En zijn al heel hard op weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s