Rabin Baldewsingh, PvdA en wethouder in Den Haag, wil nazi-kritiek strafbaar stellen

Screenshot_52

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA)

(Door: Martien Pennings)

Ze zijn godverdomme onverbeterlijk, de godvergeten antisemieten in de PvdA. Ik citeer PowNed-nieuws:

“De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) wil dat islamfobie net zoals antisemitisme een officiële discriminatiegrond wordt. Nu wordt Jodenhaat gezien als discriminatie van Joden, gebaseerd op religie en etniciteit, schrijft Omroep West. Voor moslims geldt dat soort erkenning niet wanneer er sprake is van moslimhaat. Als het aan Baldewsingh ligt komt daar rap verandering in. In een brief aan de Haagse gemeenteraad schrijft hij dat islamfobie in de afgelopen twee jaar heftiger is geworden. Maar om er een beeld bij te kunnen krijgen moet volgens hem de moslimdiscriminatie snel worden erkend.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Desinformatie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, politici, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Rabin Baldewsingh, PvdA en wethouder in Den Haag, wil nazi-kritiek strafbaar stellen

 1. E. Janssens zegt:

  Deze klier lijkt mij een Indonesiër Of Pakistaan in een net kostuum met stropdas. Dat soort is nog gevaarlijker dan de haatbaarden die je overal ziet opduiken.

  Like

  • fleckie zegt:

   Is hij niet van Indiase afkomst, baldew… …Singh…..,. HINDOESTAANS?

   Like

   • Driek zegt:

    fleckie – Dat is een Hindoestaan.

    Like

   • fleckie zegt:

    Het MAHABHARATA ! Een van de..VEDA’S van de Indiase…KLASSIEKE BOEKEN
    ‘een soort bijbel ,( de grote KLASSIEKEN UIT INDIA’) o.a. De Bhagavad- Gita , zoals ze is,voor de Hindoes( is het HAKENKRUIS niet afkomstig van de Hindoes.,? er bestaat toch bij hun toch het kastenstelsel , Brahmanen en ‘ONAANRAAKBAREN’,( slaven). :….uit de Bhagavad.- Gita zoals ze is’,pag.777. O.a. …: ‘Er bestaan tal van regels en handleidingen voor het gedrag v.d.mens, zoals bijv. de MANU.- SAMHITA, DIE DE WETTEN V.H.MENSDOM BEVAT. Aan dit boek’ zijn de wetten v.h.ERFRECHT en andere bepalingen ontleend. Nu verklaarde Manu-SAMHITA dat men een vrouw geen vrijheid moet geven. Dit betekent niet dat men de vrouw in slavernij moet houden, maar dat men vrouwen dient te beschouwen als kinderen. .Kinderen krijgen geen vrijheid, maar dat betekent niet dat men slaven van ze maakt.’ ……..Woord Vooraf: De Bhagavad- Gita” Het lied van de verheven God” is een zeer oud filosofisch leerdicht over de Bhakti,en geniet nog steeds een groot prestige in INDIA. Wij kunnen de term BHAKTI het beste weergeven met ‘ liefde voor een persoonlijke God”. Zo roept de Bhagavad-Gita de mens op tot een persoonlijke liefdesrelatie
    metGod Krsna, Haar boodschap is een zeer belangrijke bron van inspiratie voor het godsdienstige denken in India geweest. ..A.C. Bhaktivedanta Swami. Prabhupada brengt met zijn vertaling v.d.
    Bhagavad- Gita deze boodschap nu ook aan het Nederlandse publiek over. …. De Bhagavad-Gita is ons overgeleverd als en onderdeel v.h….MAHABHARATA, EEN v.d.twee grote Indische epen die uit de tijdvak VOOR onze jaartelling dateren. Dit epos beschrijft de oorlog tussen de Pandavas
    en de Kaufavas, twee onderling verwante geslachten die beide afstammen van Bharata, de legendarische stamvader v.d.Indiers….. ##############################################

    Like

  • oud-marinier zegt:

   Indonesier …??? je bedoeld een Indier / Hindustaan uit Suriname …toch ?

   Like

  • Jaan zegt:

   Een Hindoestaan die het opneemt voor moslims weet niet wat de moslims in India met de hindoestanen gedaan hebben. India werd verdeeld in India en Pakistan waar in Pakistan de hindoes verdreven werden bleven in India de moslims een aanzienlijke minderheid, die nog steeds aanslagen pleegt en de boel verziekt. Hindoestanen en joden die het opnemen voor de islam zitten bijna altijd bij de PvdA. Daar nemen ze het ook zogenaamd op voor homo’s zelfs kalief Marcouch durft dit te beweren.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Achterbakse linkse rat !!

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Mocht dit tot wet verheven worden. Volstrekt onacceptabel. Reden om naar de wapens te grijpen.

  Like

 4. Pingback: Rabin Baldewsingh, PvdA en wethouder in Den Haag, wil nazi-kritiek strafbaar stellen | Identitair Verzet Limburg & Peter de Realist Verzetsstrijders

 5. harry zegt:

  Verbaas me eindeloos over de naïviteit van velen !
  En er komt maar geen eind aan !

  En niet alleen particulieren , zag vanmorgen Sybrand Buma op WNL , die vrome kloot begrijpt het gewoon helemaal nog steeds NIET !
  Hij zat net zo stom te kijken als een hond die z’n opdracht niet snapt .

  “Pak je bál ” !
  Huh ????

  Lang getwijfeld of ze nou hun ogen sluiten voor de realiteit of het écht niet snappen .
  In dit geval ben ik er zeker van , hij snapt het echt niet .
  Maar hij stijgt wél in de peilingen !

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Tuurlijk, wéér PvdA (‘Prutsers voor de Achterlijken’, zoals mijn vriend NIco Omen die ‘socialisten’ noemt).
  De VVD noemt hij ‘Veel Verdienende Dieverij’.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Van die wandeltocht was ook al door Driek gewag gemaakt. Kijk, van de moslims valt het nog voor te stellen waarvoor ze het doen: Taqiyya of propaganda, één van tweeën -of allebei. Maar de Joden…..Ónbegrijpelijk.! Ze wíllen maar ten koste van alles blijven geloven, dat de islam en het Jodendom tot elkaar kunnen komen.
  Ik had er nog bijna gekscherend aan toegevoegd: Je zou bijna gaan denken, dat ze te veel films a la Rabbi Jakob gezien hebben, maar als je er goed over nadenkt, beweert zo ’n -goedbedoelde- filmkomedie dat niet eens:
  Er is daarin sprake van twee volkomen individuele gevallen, die onder turbulente omstandigheden in dezelfde situatie verzeild raakten. Plús dat de moslim in kwestie er duidelijk één was, die zich met het geloof niet of amper bezighield. De scenarioschrijver wou tóen al duidelijk de realiteit niet nóg meer geweld aandoen. En gelijk had hij.
  Maar een aantal Joden anno 2015 zijn te veel bij het goedmensisme te rade gegaan en denken thans, de bergen te kunnen verzetten.
  Zelf zeg ik: Die missen duidelijk een link; onze BertG. zegt kort en bondig:Ze zijn BLIND.
  En misschien moet je dàt ook wel concluderen.
  Overigens: “Baldewsingh.” Een Hindoestaanse moslim, waarschijnlijk.

  Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Baldewsingh zou toch moeten kunnen begrijpen dat haat tegen Joden- iets waar de koran bol van staat- iets anders is dan het haten van een idee, een mening, een religie.

  Jood ben je. Daar kan je niet veel aan doen. Een neger kan niet veel doen aan zijn huidskleur. Iemand met rood haar…enz.

  Er is echt een verschil tussen die 2. Vandaar mijn zeer felle reactie. Dit voorstel is daarom: totaal onaanvaardbaar. Zijn voorstel is een grote oorlog waard.

  Baldewsingh is een hele domme man. Iemand die het leuk kan doen achter een loempia kraam. Als bestuurder van een grote Westerse stad is hij ongeschikt. Oprotten gast. Je loopt in de weg.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Weer een bewijs, dat de PvdA met afstand, de 5e colonne van de islam is!

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  pvda hondendrol (en ) dit zijn de nazi,s

  dit gebeurd er dus als er een volledig krankzinnige islamitische dolle met rabies geïnfecteerde kankerhond begraven wordt , ja klootzakken eenlingen, werkplaats incidenten, etc niets met de islaam te maken .

  Maar zolang het volk niet ingrijpt zal het wel in orde zijn, want wie zwijgt stemt toe.

  alah snackbarren zijn weer eens niet van de lucht, zelf islamitische orde bewakers !

  WATCH: Hundreds attend funeral of Copenhagen gunman

  + filmpje hier

  http://www.jpost.com/International/WATCH-Hundreds-attend-funeral-of-Copenhagen-gunman-391683

  Like

  • Um Shmum zegt:

   Wat een ongehoorde saamhorigheid! Ik dacht dat alleen geradicaliseerde jongeren solidair zouden zijn met deze moordenaar. Maar ziehier … de moedige doorsnee islamitische bevolking van Denemarken is hier vertegenwoordigd, van jong tot oud.
   Goed voorbeeld doet volgen

   Like

 11. Joost Visser zegt:

  Ze worden zwaar gediscrimineerd die moslims. Dat heet positieve discriminatie. Het wordt tijd dat ze als gewone burgers behandeld worden. Dus discriminatie van vrouwen, straf. Bidden op de openbare weg, ME erop af etc.

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Daar gaan we dan:

  Haat op Christendom moet strafbaar worden. Christofobie.
  Haat op Boeddhisme moet strafbaar worden. Boeddhistofobie.
  Haat op Protestantisme moet strafbaar worden. Protestantofobie.
  Haat op Hindoeïsme moet strafbaar worden. Hindoeïsmofobie.

  Daar waar haat op de islam gemakkelijk geformuleerd kan worden moeten we ons best doen te formuleren waar we de haat voor de andere vier godsdienst richtingen op gaan baseren.

  We kunnen beter afspreken dat de islam geen godsdienst is. Lost een hoop problemen op.

  Een godsdienst is geen godsdienst als minimaal deze 4 criteria aan de orde zijn.

  Als afvalligen met de dood bedreigd worden.
  Als vrouwen omwille van hun vrouw zijn als minder beschouwd worden dan mannen.
  Als het oproept tot moord op anders gelovigen.
  Als geweld in haar geloofsregels gelegitimeerd is de godsdienst te verspreiden.

  Fundamentele moslims en de islam als geheel zien voor hunzelf terecht een groot gevaar in het idee dat kritiek op de islam toegestaan moet worden. Rechtstreeks zeggen dat kritiek niet toestaan is zullen ze niet doen en daarom hebben ze in de niet islamitische wereld voor een verwarrende en misleidende omweg gezorgd door elke vorm van kritiek te bestempelen als haat. Via het haat argument proberen ze vandaag de dag wereldwijd op alle niveau’s waar ze een voet tussen de deur hebben gekregen wetgeving af te dwingen die kritiek op de islam strafbaar moet stellen. Het is voor onze vrije samenlevingen echter ontzettend belangrijk maatschappelijke knelpunten vrij te kunnen blijven bespreken omdat sociale problemen anders blijven voortwoekeren en voorwaarden voor een gezonde maatschappij aantasten. Dat is nu precies (gebrek aan een gezonde maatschappij) wat in de islamitische cultuur gaande is. Een voorbeeld: de inferieure positie van vrouwen hun seksuele onderdrukking en hun in principe alleen toegestane functie als moeder wat leidt tot onhanteerbare aantallen kinderen zijn voorname oorzaken van armoede in de hele islamitische wereld. Deze armoede en een hoge dosis aan geïndoctrineerd geloof fanatisme is de voornaamste motor van de welbekende irrationele woede uitbarstingen waarmee we dagelijks om de oren gesmeten worden in islamitische omgevingen wereldwijd. Naast de islamitische (Sharia) wetgeving die kritiek op de islam verbiedt zien we bij individuele moslims ook een absoluut onvermogen met kritiek of ongemakkelijke islamitische situaties om te gaan. Dat is dan ook de rede dat veel intellectuele moslims liever geloven in complot theorieën dan in het falen van de islam zelf. Regelmatig zijn er in de islamitische geschiedenis moslims geweest die deze zaken aan de kaak hebben willen stellen maar keer op keer ontsteekt de massa onder leiding van moellah, ayatollah en hoe ze verder ook mogen heten in woede en de critici werden wegens godslastering monddood gemaakt of vermoord. Dat maakt verandering van de islam van binnenuit heel moeilijk en zelfs onmogelijk. De voornaamste rede dat fundamentele moslims het haat argument in de westerse wereld op valse gronden naar voren schuiven is dat zij hiermee willen verhinderen dat de islam gaat afkalven in de westerse wereld en indirect ook in de islamitische wereld. Het is een groot misverstand te denken dat alleen satire tot collectieve woede leidt. Salmon Rushdie riep een fatwa over zich af toen hij het gegeven van de duivel verzen op een vrije manier in zijn roman uitwerkte. De Bengaalse Taslima Nasrin werd veroordeeld omdat ze vanuit haar beroep als gynaecologe de verschrikkingen die vrouwen in Bangladesh ondergaan in de openbaarheid bracht en omdat ze opriep voor deze mishandelde en onderdrukte vrouwen op te komen. De moellah’s in Bangladesh azen bovendien op haar dood. De Pakistaan Younous Shaik werd ter dood veroordeeld omdat hij ervan werd beticht gezegd te hebben dat het huwelijk van Mohammed en zijn eerste vrouw niet islamitisch was omdat er in die periode nog geen openbaringen waren geweest. Dat laatste is natuurlijk ook heel logisch want de islam bestond toen natuurlijk nog niet. De Egyptenaar Abu Zaid werd tot afvallige verklaard omdat hij vond dat het niet per se nodig is de koran als het letterlijke woord van god te beschouwen. Hij woont overigens tegenwoordig in Nederland om aan de Egyptische wraak te ontkomen. In de islamitische samenlevingen wereldwijd worden regelmatig mensen vermoord vanwege hun kritiek. De vooruitgang in de islamitische wereld wordt al eeuwen door deze collectieve waanzin tegengehouden. Ook tegenwoordig worden vele journalisten en wetenschappers veroordeeld of vermoord. Met de moord op Theo van Gogh heeft deze primaire waanzin ook in Nederland zijn intrede gedaan. Maar Van Gogh is absoluut niet de eerste die in Nederland vermoord is omwille van het behoud van de islam. Het moet veel meer bekend worden dat ook de stijgende aantallen eremoorden op vrouwen om deze reden worden gepleegd. Vele vrouwen en meisjes zijn al vermoord omdat ze verwesterd zijn en zich aan het agressieve gezag van hun vaders en broers proberen te onttrekken. Juist dit motief, het verwesteren is cruciaal in de motivering van deze eremoorden. De vermoorde vrouwen zijn in tegenstelling tot de vermoorde journalisten meestal naamloos maar het is typerend voor de manier hoe de islam zich al eeuwen handhaaft door het elimineren van critici en afvalligen. Daarom is het van het grootse belang dat we westerse figuren zoals Freek de Jonge en Peter R de Vries verafschuwen omwille van hun recent gedane abjecte uitlatingen rondom Charlie Hebdo. Uitlatingen waarmee ze direct medewerking verlenen aan het behoud van de fundamentele fascistoïde islam. Menig nazi collaborateur in 1940-45 werd na de oorlog voor minder op een kar door het dorp rondgereden.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Ik denk dat hij ook wat indias bloed heeft en dat zegt mij genoeg.

  Like

 14. Leo zegt:

  Pleurt lekker terug naar je boomhut,……. joh !!

  Like

 15. Republikein zegt:

  Prima, hoort erbij!
  In het Drentse plaatsje Tynaarlo
  dreigt een heuse krokettenoproer.Er is
  een felle discussie gaande over deze
  vette snack.

  De raadsleden krijgen tijdens iedere
  raadszitting een kroket of bitterballen
  voorgeschoteld.De GroenLinks-fractie
  wil daar een stokje voor steken,want
  Tynaarlo steunt de campagne om jongeren
  gezond te leren eten.

  En dat schiet de CDA-fractie weer in
  het verkeerde keelgat.Ze hebben zelfs
  een motie ingediend om het recht op
  een kroket te waarborgen.Volgens de
  Christendemocraten kunnen met kroketten
  betere beslissingen worden genomen.

  Like

 16. Bas Koning zegt:

  Wij zijn tegen antisemitisme, omdat de vorige antisemieten ALLE JODEN WILDE VERMOORDEN.

  Daarom zijn wij nu tegen de islam: omdat de islam ALLE JODEN WENST TE VERMOORDEN.

  Kritiek op de islam ‘gelijkschakelen’ aan antisemitisme is … ja zo dom, daar zijn geen woorden voor. Laten we eens wat proberen:
  Ik ben een homo. De islam wil mij doodmaken. Omdat ik homo ben. Daarom heb ik kritiek op de islam. MAAR DAT MAG NIET VAN MENEER! Want ‘kritiek op de islam’ is hetzelfde als alle joden (of in dit geval moslims) willen vergassen??? Ik wil niet alle moslims vergassen: maar de moslims, DIE WILLEN MIJ WEL VERGASSEN.

  Snapt men het nou echt niet, of WIL men het echt niet snappen?

  Wij hebben kritiek op de islam: omdat de islam, net als de NAZIES: alle joden, alle homos, alle andersdenkenden: WIL DOODMAKEN, MOET doodmaken, van ‘allah’, de stem in het hoofd van de gek die ze aanzien voor profeet. Zodra kritiek daarop OOK al verboden is: blijft ons letterlijk geen andere weg: dan KEIHARD MET GEWELD DE ISLAM TERUG TE SLAAN naar de hel waar het vandaan kwam.

  Like

 17. windwens zegt:

  Deze wethouder Rabin Baldewsingh is een Hindostaan uit Suriname dat laatste zegt al genoeg. De Surinamers die nog steeds vinden dat wij ze geld verschuldigd zijn omdat onze voorouders hen tot slaaf heeft geridderd in het verleden. Kortom gewoon eenvoudige wraak van deze oproerkraaier en slang van de Piraat van de Aanspoelers

  Like

 18. Roni zegt:

  Volgens mij is deze Baldewsingh gebruikt door zijn roomblanke PvdA-vriendjes. Immers als een allochtoon het over andere allochtonen heeft dan wordt een voorstel toch sneller aangenomen.
  Meneer Janmaat wat mis ik u !

  Like

 19. EdBos zegt:

  Nieuwste opmerking van Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh volgens Trouw:

  Iedereen moet zich in Den Haag aanpassen: nieuwkomers én de mensen die al generaties lang in de stad wonen. De gemeente richt het integratiebeleid daarom óók op Hagenaars die zich niet lekker voelen in de multiculturele stad, of zich daar tegen verzetten.

  Autochtone Hagenaars moeten aanvaarden dat hun stad inwoners telt met 140 etnische achtergronden. Geluiden tegen nieuwkomers als ‘jullie horen hier niet thuis’ leiden tot gevoelens van buitengesloten worden. „Dat accepteren we niet in Den Haag.” …

  Like

 20. lucky bee zegt:

  Met het Goud dat Al Sawahiri in Amritsar kan veroveren kunnen ze de Jihad tot naar Vietnam brengen. En ook dat ins niet in onzere interesse.

  Like

 21. Jan zegt:

  Lodewijk Asscher: “Wij van de PvdA discrimineren niet”
  We zullen discriminatie nooit accepteren.’ Zo reageert minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vandaag op het bericht in de Volkskrant dat allochtonen slecht af zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt.

  rijwel nergens in Europa zijn de kansen op de arbeidsmarkt voor allochtonen zo slecht als in Nederland, stelt de Volkskrant in een analyse van cijfers van OESO en Eurostat. ‘Er is discriminatie op de arbeidsmarkt: Jan maakt in Nederland meer kans op een baan dan Mohammed’, aldus de minister. Volgens de bewindsman zorgt discriminatie dat ‘toekomstdromen eindigen in frustratie en dat talent wordt verspild’. Hij vindt ook dat mensen ‘hoe frustrerend en ingewikkeld’ het ook is, niet moeten opgeven en gelijk aangifte moeten doen als ze worden gediscrimineerd.
  ….
  http://www.volkskrant.nl/dossier-kabinet-rutte-ii/asscher-discriminatie-niet-acceptabel~a3919548/

  Het komt wel goed met Nederland als de PvdA aan het roer staat

  Like

 22. Als ik Baldewsingh zou moeten definiëren als een electoraal product van de Hindostaanse goegemeente in Den Haag, dan moet ik mij zorgen gaan maken omtrent het kritisch en onderscheidingsvermogen van deze etnische groep. Het feit dat een uitgedoste nar met een agrarische welsprekendheid een hele bevolkingsgroep kan overtuigen van diens onmisbaarheid en dat een ieder op hem werktuiglijk een stem zou moeten uitbrengen, voert mij meditatief naar een weiland met een kudde dociele koeien, waartussen een enkele ezel zich een mahradja waant.

  De vraag rijst wat hier de oorzaak van is.
  Hebben weinig Hindostanen met het kaliber van Baldewsingh het podium durven bestijgen of is deze man met zijn charisma, zoal daar sprake van is, de overstelpende wijsheid en niet mis te verstane capaciteit op zich waardoor hij de diepste ziele roerselen van de Hindostaan heeft weten te beroeren? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Baldewsingh veel meer gedaan heeft voor de Haagsche Hindostanen dan welke magistraat dan ook. Het eindoordeel blijft liggen bij de kritische lezer van dit bericht.

  Kritiek vanuit de gemeenschap op hem kan evengoed een dodelijke
  afgunst inhouden waarbij men zich afvraagt: “waarom hij wel en ik niet “. In Nederland moet een ieder die boven het maaiveld uitsteekt zonodig een kopje kleiner worden gemaakt. Desalniettemin is het toch een goede zaak om desnoods uit hoofde van objectiviteit en zakelijkheid te speculeren of de Hindostaanse bevolkingsgroep te Den Haag die haar vertrouwen aan deze man geschonken heeft, zich daadwerkelijk door hem vertegenwoordigd weet.

  Volgens velen bekleedt Baldewsingh de functie van een Godfather: ben je niet vóór hem dan ben je faliekant tegen hem. Burgers gaan heel vaak gedwee en kruiperig op zijn spreekuur langs om een gunst af te bedelen. Betreft het een lonende zaak dan behoudt deze wethouder daarin een meerderheidsbelang. Ondanks de publieke taak die hij volgens de grondbeginselen van het Staatsrecht op zich heeft genomen, vergeet deze figuur zijn vijanden en rivalen niet en bestrijdt hij hen zelfs vanuit zijn officium als wethouder.

  Ik blijf van oordeel dat de leiders van de politieke fracties dit soort gevoelige benoemingen aan een kritische beschouwing moeten onderwerpen voordat men tot sanctionering van de posten overgaat.
  Opvallend is de hierarchie die binnen de Hindostaanse gemeenschap
  in stand wordt gehouden. Degene die zichzelf heeft weten op te promoten tot een soort superieur, zoals Baldewsingh in dit onderhavige geval, wordt met deferentie bejegend terwijl een opkomeling automatisch de kop wordt ingedrukt.

  Surinaamse (!!)Hindostanen zijn grotendeels een volk dat haar energie liever steekt in het uitvechten van familie vetes dan in het voeren van een gedurfde strijd . Men consolideert de banden tussen elkaar op een sobere wijze en houdt elkaar goed in de smiezen betreffende wat een ieder doet, onderneemt, nalaat etc. en steekt men gauw de veroordelende vinger uit naar degene die toevallig wat anders wil, in geheel een eigen trant. Deze mentaliteit is er eigenlijk debet aan hoe Baldewsingh ondanks zijn karige geestelijke reserve uitgegroeid is tot een legendarische persoonlijkheid in Den Haag, terwijl zijn maatschappijhervormende ideeen niet eens getuigen van enige noviteit. Hij hoeft dus niet te vrezen voor een Hindostaanse muiterij waardoor hij van zijn troon zou kunnen worden afgeduwd.

  Bij een mogelijk heen gaan van Baldewsingh zie ik alle Haagsche Hindoestanen in rouw gedompeld en in hun serene stilte over de kwalificatie van deze wethouder ten adresse van Hindostanen mijmeren, n.l. de beruchte DDD ( Dansi, Doksa en Daru).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s