De “godslastering” met betrekking tot de islam door de Franse icoon Brigitte Bardot

Screenshot_92

(Door: Dr. Phyllis Chesler – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

De voormalige filmster Brigitte Bardot, de blonde seksbom icoon van Frankrijk en de “stoeipoes” die hoogtij vierde van 1952 – 1973, heeft vijf keer terecht gestaan voor het beledigen van moslims en “het aanzetten tot rassenhaat”. De officier van justitie in haar vijfde proces, Anne de Fontette, wil een hogere boete en een hardere straf: het equivalent van $ 24.000 en een (hopelijk) voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. 

Welke misdaden heeft Bardot gepleegd in het land zonder een ‘First Amendment’, in het land van ‘hate speech’ wetten, die gehaaid worden uitgebuit door moslims die niet vervolgd worden?

Bardot schreef: “Ik heb er genoeg van dat ik onder de duim zit van deze bevolkingsgroep die bezig is ons en ons land te vernietigen”.

Bardot, negenenzeventig jaar oud, is een fervent dierenrechten activiste en verafschuwt het slachten van dieren voor welk doel dan ook, met inbegrip van religieuze doelen. Maar vooral klaagt ze “de islamisering van Frankrijk” aan.

In 1997 werd Bardot veroordeeld wegens “het aanzetten tot rassenhaat”, omdat zij een open brief in de Franse krant Le Figaro publiceerde. Zij klaagde over een “buitenlandse overbevolking door vreemdelingen”, vooral door toedoen van islamitische gezinnen.

In 1998 werd Bardot opnieuw veroordeeld voor “het openlijk afkeuren van het verlies van de Franse identiteit en de Franse traditie, wat te wijten is aan de vermenigvuldiging van moskeeën, terwijl onze kerkklokken bij gebrek aan priesters zwijgen”.

In 2000 werd Bardot opnieuw veroordeeld voor wat ze schreef in haar boek ‘Pluto’s Square’, waarin een hoofdstuk opvalt waarin ze treurt om “mijn land, mijn thuisland, mijn land dat opnieuw is overspoeld door een overbevolking van buitenlanders, vooral moslims”.

In 2004  kwam Bardot in een ander boek, ‘A Cry in the Silence’, in botsing met politiek-correct, omdat zij “de islam in het algemeen in verband bracht met de 9/11 terreuraanslagen” en omdat zij de ‘islamisering van Frankrijk’ door mensen die ze omschreef als ‘indringers’ afkeurde. Ze schreef ook: “In de afgelopen twintig jaar hebben we toegegeven aan een ondergrondse, gevaarlijke en ongecontroleerde infiltratie, die niet alleen weigert om zich aan te aanpassen aan onze wetten en gewoonten, maar die, als de jaren verstrijken, zal proberen om ons haar eigen wetten op te leggen”.

Bardot heeft geschreven wat de overleden, formidabele Oriana Fallaci eenmaal schreef en waarvoor ook zij werd aangeklaagd in zowel Frankrijk als in Italië.

Bardot heeft geschreven wat de grote Jean Raspail eens in 1973 in zijn briljante dystopische roman ‘in het kamp van de heiligen’ schreef. [een dystopische roman beschrijft een maatschappij met louter negatieve eigenschappen (“Wachteres”)].

Bardot heeft geschreven wat de onverzettelijke geleerde Bat Ye’or  met haar vooruitziende blik in haar boek Eurabia uit 2005 heeft geschreven. ‘De Euro-Arabische as’ en in haar boek uit 2001, ‘Europa, de globalisering en de komst van het wereldwijde kalifaat’.

De islam is geen ras. Moslims bestaan in alle kleuren van de regenboog. De islam is een religie – één die in het verleden heeft geweigerd om de godsdienst of de sharia te scheiden van de staat. In naam van de islam, en het voorbeeld van Mohammed volgend, zijn moslims bezig met imperialisme, kolonialisme, bekering door middel van het zwaard, sekse- en religieuze apartheid, genocide en slavernij. Vandaag de dag beoefenen groeperingen zoals ISIS, Al-Qaeda, Boko Haram, Hamas, Hezbollah – en landen als Iran, Saoedi-Arabië en Afghanistan – de islam als een vorm van totalitaire barbarij.

Niet alle moslims zijn terroristen – velen zijn anti-islamisten – maar veel terroristen zijn vandaag de dag moslims, die beweren te handelen in naam van de islam. Het probleem is dat niet-blanke moslims racisme hebben ervaren door toedoen van blanke Europeanen, waardoor noodzakelijkerwijs een tragische wirwar van racisme  ontstaat: een verlate reactie van het Westen op het probleem van de radicale islamitische suprematie, haat tegen vrouwen, haat tegen ongelovigen, en een rechtvaardiging van vijandige, parallelle samenlevingen in het Westen.

Net zoals een toenemend aantal moslims in Frankrijk aan zijn tradities wil vasthouden, inclusief kinderhuwelijken, FGM/vrouwenbesnijdenis, bedekking van het gezicht, polygamie, steniging voor overspel en homoseksualiteit – wil ook Bardot vasthouden aan de tradities van de Europese Verlichting (de scheiding tussen kerk en staat, de individuele rechten, het recht van vrije meningsuiting).

Correctie: de originele versie van dit artikel beweerde dat de vijfde veroordeling van Brigitte Bardot voor het aanzetten tot rassenhaat onlangs heeft plaats gevonden. Bardot werd al in 2008 voor de vijfde keer veroordeeld.

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: Dr. Phyllis Chesler

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t  “Ben Heavem”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op De “godslastering” met betrekking tot de islam door de Franse icoon Brigitte Bardot

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ach, er is niet altijd even positief over haar geschreven: Zeker de laatste jaren werd ze nogal eens weggezet als ‘wereldvreemd’ en dergelijke.
  Maar dít vind ik kranig van haar, heel kranig!
  Hopelijk beseffen die dhimmi ’s dat je iemand op díe leeftijd niet meer opsluit!

  Like

  • Driek zegt:

   Inderdaad Theresa, een zeer kranige vrouw, ik vind het reuze dapper van Brigitte, alleen heb ik haar als actrice nooit hoog aangeslagen. De eerste film die ik van haar zag, eind jaren vijftig, heette “Spaanse driften”, en daar ben ik toen na de pauze uit weggelopen, niet om aan te zien. Maar desalniettemin is het een fantastische vrouw. En ze was best leuk om te zien. Het was alleen mijn type niet, ze was me te lawaaierig.

   Like

   • Harry zegt:

    Daarom heb ik een rol duct-tape op mijn nachtkastje liggen , Driek .

    Heb ook jarenlang een buurvrouw gehad die het tussen 11 en 12 ’s avonds luidkeels uitgilde .
    Zelfs de hond kon er maar niet aan wennen en sloeg iedere keer alarm .
    Met als resultaat dat de dorpsjeugd al om 10 uur standby op de stoep zat om maar niks te hoeven missen .
    Gelukkig zijn ze verhuisd .

    Like

 2. felix zegt:

  Wat een klassevrouw is het toch. Toen en nu nog steeds…

  Like

  • Jaan zegt:

   Dat wou ik zeggen. Ik weet nog wel met carnaval zongen wij als pubers:
   Brigitte Bardot Bardot,
   die heeft ze niet zo maar zo

   En dan maakten we van die grote bulten op onze borstkas.
   Ja Brigitte die kan wel een potje breken bij mij.
   Behalve bloedmooi is ze ook begiftigd met een normaal verstand blijkt wel, iets waar je tegenwoordig met een zaklamp naar moet zoeken.

   Like

   • Harry zegt:

    Tja , ze hadden daar een mal van moeten maken en er nog ettelijke duizenden van moeten produceren !

    Maar net als bij een kunstwerk , is er helaas maar EEN van . En dat is in dit geval wel heel erg weinig !
    Had ook best een kopie willen hebben .

    Schitterend vrouw .
    En net zoals je zegt , een met een normaal verstand .
    Dat zal toch niks met subsidie te maken hebben , dat die z.g. prominenten van ons allemaal zo politiek ” correct ” zijn ???

    Like

 3. Mr.Talkie zegt:

  BB is dus absoluut geen dom blondje..
  Mevrouw Bardot heeft gewoon voor 100 % gelijk met wat zei toen al constateerde…
  Het vervelende is dat wij geen Hollandse BB hebben met de zelfde op opvattingen..

  Like

 4. Um Shmum zegt:

  Respect! Bardot for president!!!

  Like

 5. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Gelukkig roepen meer Fransen dat tegenwoordig. En meer Europeanen. Weg met die achterlijke religie van haat en moord.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  4 october 2014, de feestdag van de Heilige Franciscus van Assisië, de beschermheer van dieren, worden in Frankrijk, 250.000 schapen
  de keel doorgesneden, zonder voorafgaand verdoofd te zijn.

  Zij is een fel tegenstandster van de “hallal”-slacht” en met haar stichting ageert ze
  daar steeds tegen.
  Ze hoopt dat Marine le Pen de nieuwe President van Frankrijk zal worden en gelooft dat zij de enige is die het land kan redden.
  Van al die rechtzaken weet ik niet alles, wel dat ze er diverse heeft gewonnen.
  Procès de Brigitte Bardot pour provocation à la haine raciale
  http://www.ina.fr/video/VDD08003203

  Like

 7. Qvic zegt:

  Als je de waarheden van de huidige realiteit openlijk uitspreekt, wordt je aan de muur genageld en dan ben je staatsgevaarlijk. Want dat zou wel eens discriminerend kunnen zijn voor de islamieten. Nou, als politiek correcte er zo al over denken en naar handelen, dan hebben ze zich al geheel overgegeven aan de islam. Van die politieke partijen behoeven we niets meer te verwachten, als je geen moslim bent. Dit is in heel Europa het zelfde laken en pak. De oorspronkelijke bewoners staan (bijna) machteloos tegen dit gespuis. Zie maar aan de uitspraak van Wilders, die wenste enkel voor minder Marokkanen in Nederland. Deze uitspraak wordt zelfs al gezien als haatzaaien en discriminatie, volgens de politieke correcte. Er komt nog een tijd, dat deze politiek correcte samen met de islamieten in Europa halal geslacht worden door de oorspronkelijke bevolking.

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Of Brigitte een rechtzaak wint of verliest zal haar worst zijn. Zij gaat voor de vrije meningsuiting. En voor de belangen voor dieren die zelf niet voor zichzelf op kunnen komen.
  Ook in ons land worden moedwillig dieren gekweld en gemarteld om dat vermeende geloof. Dat moeten we niet willen.
  Erger is dat deze bloeddorstige monsters, pedofielen, necrofielen en haatbeesten zich ook als het er op aankomt op dezelfde gruwelijke wijze aan MEDEMENSEN vergrijpen.
  We moeten dit soort afval, deze halsafsnijders niet onze samenleving willen tolereren. We moeten het voorbeeld van Brigitte volgen en het van de daken schreeuwen: Islam: weg ermee !!!
  malsion@orange.fr

  Like

 9. Frans de Wit zegt:

  Het rare is dat eigen bevolking wel altijd worden aangeklaagd voor een rechter in welk land dan ook. Maar die gasten doen gewoon alles wat ze willen en worden geen haar in de weg gelegd. Dat is pas negatieve discriminatie voor elk volk

  Like

 10. treintrien zegt:

  Mag ik ook zo oud worden?
  Ik vind haar zó mooi.
  En ze wordt gewoon oud he. Niks botox en haarverf.
  Ik vind dat een erg krachtig statement in deze op jeugd gerichte tijd.

  En dan is ze ook nog niet te beroerd om dat mooie mondje flink te roeren 😉
  Go! Brigitte! Vertel het ze! U is een kanjer!

  Like

 11. U.G. Kempenaer zegt:

  De nuancering die constant gemaakt wordt tussen zogenaamd gematigde moslims en extremistische moslims is vals. Je hebt slechte moslims die niet volgens de koran leven en je hebt de ware moslims die wel volgens de koran leven en netjes doen wat daar staat bevolen, namelijk het afslachten van niet-moslims, kafirs.
  IS is de ware islam, net zoals Saoedie Arabië. Geweldadig, moordzuchtig en diep achterlijk.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Ze is/was altijd een erg leuke meid en zo te zien heeft ze ook ballen, meer als Hollande geloof ik.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Mevrouw Bardot heeft volkomen gelijk! Een ding moet echter duidelijk zijn, de islam is in mijn optiek GEEN RELIGIE, maar een perverse, smerige inhumane CULTUUR DES DOODS!

  Like

 14. Peter zegt:

  Als je zoals Brigitte Bardot erg veel van dieren houdt dan leer je de moslims haten. moslims zijn ongelooflijk sadistisch en zoals ze dieren behandelen gaan ze ons ook behandelen, onverdoofd en kop eraf. En links Nederland het tuig maar pamperen en ons wegzetten als racisten en Nazi’s.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Grappig, dat U dat zo aanhaalt; de eerste zinnen van uw reactie, bedoel ik:
   Want het klopt 100%, hoor: Wie van dieren houdt, leert de moslims haten, geen speld tussen te krijgen.
   Maar……Weet U, bij welk orgaan dat nu nèt iets minder opgaat?
   Bij de Partij voor de Dieren.

   Like

   • Harry zegt:

    Helemaal mee eens , M.A.L. Sion !!!

    Like

   • Harry zegt:

    Verrek , is mijn vorige comment in de verkeerde brievenbus gevallen .

    Like

   • Harry zegt:

    Theresa ,
    wederom heel goed opgemerkt !
    Daaruit blijkt toch maar weer dat die dierenpartij een totaal overtollige partij is .
    Geert zou die rol prima kunnen vervullen en doet dat ook , waarom nog Thieme dan ?
    En Wilders zou die extra zeteltjes prima kunnen gebruiken !
    Maar hoe krijg je dat secreet weg ?
    Ze leeft kennelijk zo braaf , dat ik nog nooit iets negatiefs over haar heb gelezen , behalve wat gesteggel met haar nr. twee op de lijst .

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 22 februari 2015 om 10:52

    Ja, die hypocriete Thieme met haar dierenpartijtje zouden ze ook een schop onder haar kont moeten geven! Wie anders dan ZIJ zou zich fel moeten verzetten tegen de afgrijselijk barbaarse slachtpartijen van die achterlijke moslims?!

    Brigitte Bardot steeds maar veroordelen omdat ze de waarheid spreekt; omdat ze haar mening geeft! Zo gaat het altijd: de waarheid mag niet worden gezegd!
    Dat mag niet van de ‘socialistische’ ‘Gutmensch’ die ons zó ‘democratisch’ de wet voorschrijft.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry, 12.13u.: Tuurlijk! Je kunt er zelfs nog dit aan toevoegen: De PVV heeft haar eigen dierenwelzijnsspecialist: Dion Graus. En mijn kop er af als hij niet veel beter weet, waarover hij praat, dan Thieme!

    Like

 15. Wachteres zegt:

  Ik herinner me nog dat ze erg populair was. als vrouw begreep ik dat nooit zo goed, maar ik zie dat lucky bee die mening ook was/is toegedaan. Oké … 😉

  Nu vind ik haar geweldig. Iedereen die tegen de huidige multicultistroom in roeit is voor mij een held.

  Of dat nu Fjordman is, Kurt Westergaard, Melanie Phillips, verschillende Amerikanen, de rij is gelukkig nog lang; ze stellen alles in het werk om onze samenleving te beschermen.

  Voor mij zijn zij allemaal VERZETSHELDEN.

  Deze mensen hebben we in elke oorlog nodig gehad. Soldaten die, in welke vorm dan ook, hun leven wilden geven voor ons land en volk.

  Of zoals Caroline Glick het in een van haar artikelen zegt:

  ‘Wie niet met het zwaard wil leven, zal door het zwaard sterven’.

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Dat een land iemand keer op keer wil straffen wanneer die in alle oprechtheid een kritische mening verkondigt tegen de AANTOONBARE islamisering is veelzeggend.

  Frankrijk blijkt gebogen te hebben voor de islamitische chantage: ”Zeg niets ten nadele van mij, anders word ik heel erg boos en dan dien ik een aanklacht in tegen je, of je hoofd gaat er af!”

  Iemand telkens terecht laten staan vanwege een onwelgevallige uitlating is absurd EN slopend, omdat er een grote druk wordt gelegd op de schouders van de aangeklaagde en altijd het gevaar op de loer ligt dat ” de overtreder” financieel wordt kaalgeplukt.
  Iemand TREITEREN wegens kritiek op de islam is WEERZINWEKKEND en ONDULDBAAR!.

  Een zinnetje uit de tweede alinea van het artikel mag wel even geaccentueerd worden:
  ” ‘hate speech’ wetten, die gehaaid worden uitgebuit door moslims die niet vervolgd worden..”
  Veel uitlatingen van imams die een bedreiging vormen voor de stabiliteit van onze samenleving worden meestal onbestraft gelaten, omdat zij onder de bescherming van ”vrijheid van godsdienst” vallen.Van beschermende wetsartikelen bedienen de verspreiders van de islam en hun westerse meelopers zich graag..

  Hier komt dus een dubbele moraal in de aanpak van meningsuitingen door (westerse) overheden aan het licht en het wordt duidelijk wie hier wordt beschermd en wie niet!

  Deze situatie, waarin de volgelingen van de islam -en de islam zelf!- worden gevrijwaard van ELKE vorm van kritiek is een HOEKSTEEN, een wezenskenmerk van de sharia.

  Elk land dat zich heel erg inspant om aan alle islamitische wensen tegemoet te komen is het eerste stadium van de sharia al lang gepasseerd.De overgang naar totale onderwerping zal worden bereikt door dat er sluipenderwijs steeds meer gevoeligheden bij de immer vreedzame en goedwillende gelovigen leven, bij de overheid bekend zullen worden! En daar wil de overheid graag op reageren.

  Het is natuurlijk ook dieptreurig dat juist de aanhangers van een zeer vreedzame ideologie het zo ONNOEMELIJK ZWAAR hebben in het Westen. Altijd in de verdrukking, altijd slecht begrepen,
  ten achtergesteld, vervolgd, en dat terwijl ze zo graag volledig willen opgaan in de westerse samenleving, zoals wij weten….

  Dat er mensen zijn die een een tijd van vernietiging van de westerse waarden en normen hun rug recht houden en opkomen voor hun mening getuigt van geestelijke kracht!

  Alle hulde voor Brigitte Bardot, dus!

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  Wat zonde toch eigenlijk dat de tand des tijd zo akelig aan iedereen knaagt; zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   tijd = tijds

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ze had een jurkje met blokjes, @Tistochwat

    Dat werd de grote mode in die tijd.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 22 februari 2015 om 13:10

    Ach ja, dat was het beroemde ‘bb ruitje’.
    Dit is een foto van Brigitte toen ze haar haar nog niet had geblondeerd.

    Ik heb het altijd ook geweldig gevonden dat ze zo’n groot dierenvriend is!
    Kan Thieme inderdaad nog een flinke punt aan zuigen; de nietsnut!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Vorig jaar 80 geworden, in de jaren 80 heeft ze borstkanker gehad. Nog geregeld in het nieuws hier, vooral voor dieren welzijn en HEEL ERG TEGEN DE hallal-slachtpartijen.

    Like

 18. Anneke zegt:

  Nou, ik vind haar nog steeds mooi, ook nu ze wat ouder is. Mooi zijn zit vaak niet aan de buitenkant, maar mooi zijn zit van binnen en dat is zij. En ik vind het fantastich dat zij ongezouten haar mening geeft, waar ik helemaal achter kan staan…

  Ik zou willen dat er, hier in ons landje, meer BNers deze mening zouden hebben, maar dat zal wel een illusie zijn. Nee, een heeft er zijn mening gegeven en dat was Gerard Joling, nooit van hem verwacht, maar toen een ander beeld van hem gekregen. Maar helaas, dit was eenmalig……

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Anneke 22 februari 2015 om 13:15

   Ze IS ook nog mooi, maar de jeugdige frisheid is er van af; zo gaat dat helaas bij levende wezens. Haar strijdlust blijft gelukkig nog.
   Ze is altijd dapper opgekomen voor dieren en nu dus voor het ‘eigen volk’.

   Like

 19. Vederso zegt:

  @ Delamontagne. Als Bardot een icoon zou zijn, zoals in de eerste zin staat, hoe komt dit bericht aan in Franrijk? Verpletterend of kan het maar weinig mensen iets schelen?

  Like

  • Wachteres zegt:

   Goeie vraag Vederso. Ik weet niet of er wel mensen voor haar opkomen en zo ja, hoeveel.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Een Icoon is ze natuurlijk wel voor onze (mijn ) generatie. Of ze de jongeren hier veel te zeggen heeft weet ik niet. WEL dat je geregeld op sites als deze (ik bedoel de Franse ), haar naam tegen komt. Ze heeft een gloeiende hekel aan islam en verfoeit dierenmishandeling.
   Mischien verklaart deze video meer:
   http://www.ina.fr/video/VDD08003203

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik ken der. Maar het is het met mijn bijna 52ste jaar toch wel iets van voor mijn tijd.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik ken der wel van alle acties tegen walvissen, zeehondjes, bont en weet ik veel nog wat meer. Maar als actrice niet. Beelden wel gezien (films, foto’s) maar heeft mij nooit echt geboeid.

    Like

  • Hendrick M. zegt:

   Bert, ik weet dat je het anders bedoelt, maar Brigitte B. was nooit TEGEN walvissen, zeehondjes, bont enz.; integendeel ze heeft de vijanden daarvan steeds met alle macht bestreden. !

   Like

   • BertG. zegt:

    Misschien was ik even in de war.
    Ik dacht berichten ooit ergens gelezen te hebben dat dat haar bezigheid was geworden.
    Maar ik kan me altijd vergissen.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    @BertG. Je was niet in de war. Brigitte was VOOR walvissen en zeehondjes en TEGEN bont. Daar heeft ze haar levenswerk van gemaakt.

    Like

 20. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 21. henric marc kips zegt:

  deze vrouw zou met de hoogste onderschijding geeerd moetten worden,maar de wereld zit zo rot in elkaar en met mij vele meer een grote schande wat er uberhaupt met transport en slachten van dieren gebeurd!!!! maar ben je voor de vrede en tegen de honger wordt je met waterstralen en traangas uiteen gedreven ,ik kom zelf uit een familie die in de vleesverwerking industrie bezig waren maar zijn gestopt van wege de wantoestanden in de vleeswaren industrie het is redenlijk acceptabel gegaan tot de 70 e jaren maar met de komst van de supermarkten is het helemaal mis gegaan en alleen maar erger en misdadiger geworden ,aan elke munteenhijd die aan 100 gram vlees wordt uitgegeven kleeft bloed .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s