Fjordman: Tien jaar later

Screenshot_76

(Door: Fjordman – Vertaling: “Vederso”)

Gisteren, 20 februari 2015, was het precies tien jaar geleden dat ik voor de eerste keer een essay onder het pseudoniem Fjordman heb gepubliceerd. De tijd vliegt. Ik was vóór die datum een aantal jaren actief op het internet, maar ik had nog niet mijn eigen website. Ik had me niet kunnen voorstellen dat ik zoveel jaren later nog zou schrijven. Maar hier ben ik. Het eerste essay dat ik als Fjordman publiceerde was over het zeer hoge aantal verkrachtingen in Zweden en hoe dit aan massa-immigratie kan worden gekoppeld. Ik schrijf niet meer zoveel over dit onderwerp als voorheen, maar het aantal verkrachtingen in Zweden is minstens nog even groot als tien jaar geleden.

Ik was een van de eersten om in het Engels de problemen te bespreken die werden veroorzaakt door de islamitische immigratie in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Ik werd vaak beschuldigd van het overdrijven of het verzinnen van dingen. Ondertussen is Malmö verder veranderd van messteken naar autobommen. Helaas zijn over de hele wereld veel van de problemen die ik behandel in mijn essays verslechterd.

Mijn eerste blogpost kreeg nogal wat opmerkingen en duizenden lezers. Dat was omdat het gekoppeld was aan Little Green Footballs (LGF). Het is nu moeilijk te geloven, maar toen ik in februai 2005 startte met mijn Fjordman-blog kreeg ik veel hulp van LGF. Destijds was Charles Johnson’s LGF nog steeds een grote en relevante website. Het hielp lezers hun weg te vinden naar mezelf, Gates of Vienna en vele andere schrijvers, zoals Robert Spencer en Pamela Geller.

Ik bezocht onlangs LGF, dat had ik een zeer lange tijd niet gedaan. Charles Johnson plaatst nog steeds berichten. Op Google wordt hij nu wel een “politieke blogger, een centrumlinkse provocateur” genoemd.

Degenen die sinds het begin mijn geschriften hebben gevolgd,zullen zich herinneren dat de periode van de LGF-oorlogen een van de naarste gebeurtenissen was die ik heb ervaren als Fjordman (totdat meneer Breivik kwam). Dat was toen Charles Johnson besloot plots van kant te switchen en al zijn voormalige bondgenoten op de mogelijk smerigste en meest oneerlijke manier aan te vallen. Achteraf gezien hebben we dit conflict duidelijk gewonnen. Vandaag de dag is meneer Johnson volkomen irrelevant, terwijl ik, Gates of Vienna – en wat dit betreft Robert Spencer op Jihad Watch – nog steeds publiceren en werkelijk worden gelezen.

De moraal? Heb geduld en ga door met te zeggen wat je gelooft dat waar is, gebaseerd op feitelijke bewijzen. Dit zal op de korte termijn niet altijd aangenaam zijn, maar het zal uiteindelijk z’n vruchten afwerpen.

Terugkijkend is naar mijn mening de meest positieve ontwikkeling die de afgelopen tien jaar heeft plaatsgevonden dat bij het grote publiek het bewustzijn over de islamitische dreiging nu veel groter is dan dit enkele jaren geleden het geval was.

Helaas heeft deze kennis nog niet geleid tot een belangrijke verandering in het beleid van de heersende westerse elites. Ze blijven de massa-immigratie en de open grenzen bevorderen, ongeacht hoeveel terreuraanslagen er plaatsvinden of aan hoeveel onzekerheid onze samenlevingen lijden. De Amerikaanse president Barack Hussein Obama is misschien vandaag wel een nog slechtere appeaser van islamitische agressie dan hij zeven jaar geleden meestal was. Misschien toont hij nu gewoon zijn ware aard, omdat hij zich niet druk hoeft te maken om herkozen te worden.

Bovendien heeft zich de duisternis, vertegenwoordigd door de islamitische sharia en jihadistische barbarij, meer verspreidt en verdiept. Dat is een triest feit. Men hoeft alleen maar naar de video’s van onthoofdingen te kijken die massaal door de zelfverklaarde Islamitische Staat (ISIS) in het Midden-Oosten geproduceerd worden om zich dit te realiseren. Deze video’s worden nu met veel enthousiasme in steden over de hele wereld door militante moslims bekeken.

Ik kende de cineast Theo van Gogh niet toen hij in 2004 door een militante moslim in de straten van Amsterdam werd vermoord. Meer recent zijn echter mensen die ik ken en die ik ook in Scandinavië meerdere keren heb ontmoet het doelwit van moslimterroristen geworden. Sinds 2005 hoor ik bij het snel groeiende aantal mensen dat in West-Europa niet meer kan beschikken over een algemeen bekend adres of telefoonnummer. De dreiging lijkt elk jaar steeds dichterbij te komen. Zij is niet meer abstract.

Ik heb in het afgelopen decennium veel ups en downs meegemaakt. Onnodig te zeggen hoe ik in 2011 werd meegesleurd in de gebeurtenissen veroorzaakt door de gestoorde massamoordenaar Anders Behring Breivik. Het vormt gemakkelijk het dieptepunt in mijn volwassen leven tot nu toe. Ik werd gedwongen om mijn huis te verlaten en vanuit Noorwegen in gedwongen ballingschap te gaan als gevolg van de extreem negatieve en grotendeels ongegronde media-aandacht die ik kreeg vanwege deze zaak en Breivik’s zogenaamde manifest. De weken na de dodelijke aanvallen op 22 juli is de enige keer dat ik ooit serieus heb overwogen het schrijven op te geven. Na een tijdje besloot ik om door te gaan. Ja, ik verloor de bescherming van een pseudoniem. Veel mensen schrijven echter onder hun echte naam, zelfs als ze worden geconfronteerd met intimidatie. Ik zie geen reden om minder dan zij te doen.

Het meest positieve dat mij in de afgelopen tien jaar is overkomen, zijn alle prachtige mensen die ik ontmoet heb. Dit klinkt misschien als een vreselijk cliché, maar ik ben echt gezegend deze vele moedige, grappige, slimme en prachtige individuen te hebben ontmoet, terwijl ik dit werk aan het doen was. Zij zijn één van mijn belangrijkste bronnen van inspiratie om door te blijven gaan. Ik ben eeuwig dankbaar voor hun aanwezigheid.

(Gelijktijdig op Snaphanen en Gates of Vienna gepubliceerd)

Bron:
http://snaphanen.dk
Auteur: Fjordman

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamkritiek. Bookmark de permalink .

15 reacties op Fjordman: Tien jaar later

 1. dgneree zegt:

  Mensen (schrijvers) als Fjordman kunnen niet genoeg geprezen worden. Zonder hen was het licht allang uitgegaan.

  Overigens zie ik in het geval van Little Green Footballs een parallel met Frontaal Naakt in Nederland. Van de een op andere dag omgeslagen in zijn tegendeel.

  Like

 2. Cathja zegt:

  De laatste tien jaar is er met name binnen (het vrije deel van) Europa veel veranderd. Vrije meningsuiting werd en wordt steeds meer aan banden gelegd, en het lijkt er op dat mensen dit onder zwak protest accepteren. Ze hebben blijkbaar de duisternis liever dan het licht. Het is niet te bevatten.
  Onze toekomstige generaties zullen het erg zwaar krijgen. Moslims krijgen overal meer zeggenschap, en wij laten het toe. Kijk bijvoorbeeld naar Engeland, waar mensen met een geleidehond al niet eens meer op vervoer met een bus of taxi hoeven te rekenen! Waar deze mensen met hun hond niet meer in alle winkels mogen komen. Treurig en onbegrijpelijk toch?
  We verliezen terrein, en degenen die ons waarschuwen voor serieus gevaar, zoals ook Fjordman deed en doet, worden bedreigd en hun vrijheid wordt hen grotendeels afgenomen.

  Het is belangrijk dat de waarschuwingen niet ophouden. Dat zou een overwinning van de vijand betekenen. Maar alert blijven en voorzichtigheid is geboden!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 15.00. uur.Dat de vrijheid van meningsuiting is aangetast geworden, is volkomen naar waarheid Cathja. Alles doet men om de moslims het naar de zin te maken! Kijk maar naar de motie Halsema, de motie die de ISLAMISERING nog verder helpt. En kijk naar de HUICHELAAR PECHTHOLD, naar deze vuile klootzak, die niet anders doet dan de PVV en Wilders te demoniseren. En juist alle partijen, van “links tot rechts”, hebben ervoor gezorgd, dat de mosliminvasie onbeperkt doorgaat, en dat deze muzelmensen ondertussen meer rechten hebben dan geboren Nederlanders. En de politieke schoften, van “links tot rechts”, hebben geen enkel excuus! Ze luisterden niet naar Hans Janmaat, ze luisterden niet naar Pim Fortuyn, en ze luisteren ook niet naar Geert Wilders. Nee, dat politieke crapuul levert ONS gewoon uit aan de ISLAM en de RODEN der EUSSR! Dat is wat er gaande is!

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Tom 15:51

    U spreekt ware woorden. Waar gaat het heen met ons Nederland?
    Ik houd mijn hart vast voor de toekomst!

    Like

 3. Rein van der Veen zegt:

  Ik wil de zaak niet bagatelliseren, maar het buitensporige aantal verkrachtingen in Zweden is schromelijk overdreven. Het land gaat gebukt onder een onvoorstelbare politieke correctheid, die zich niet alleen uit in de absurde privileges die allochtonen daar genieten, maar ook in het extreme feminisme. De tuinbroekenbrigade heeft het voor elkaar gekregen dat elke vorm van ongewenst lichamelijk contact wordt geregistreerd als ‘verkrachting’ wat een eerlijke vergelijking natuurlijk onmogelijk maakt.

  Overigens vind ik dat Breivik geen massamoordenaar is, omdat zijn 77 slachtoffers stuk voor stuk bekend zijn. Laten we ‘massamoord’ reserveren voor de onvoorstelbare aantallen die socialistische regimes en de 1400 jaar oude doodscultus hebben gemaakt.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Zou u uw bewering over het schromelijk overdrijven van het aantal verkrachtingen in Zweden nader willen toelichten, Rein?
   Ik vermoed namelijk dat u het gedrag van de inderdaad volledig op tilt geslagen Zweedse feministen op de een of andere manier verbindt met de melding dat er ontzaglijk veel vrouwen worden verkracht.
   Hun interpretatie van wat ongewenst gedrag inhoudt zou – volgens u?-het aantal verkrachtingsslachtoffers opdrijven..

   Nu zou dat in theorie zeker kunnen, maar los van dat blijken er wel degelijk opvallend veel vrouwen van echt seksueel geweld te worden, door toedoen van islamitische mannen.
   Er is helaas een telkens terugkerend verband tussen aanrandingen en verkrachtingen en daders uit de islamitische hoek en dat niet alleen in Zweden!

   Ik hoef maar te verwijzen naar het ongelooflijke incest verhaal in het Britse Rochdale, waar jarenlang letterlijk duizenden minderjarige meisjes systematisch door groepen mannen werden misbruikt. . In de Britse pers is het laatste woord daarover nog lang niet gesproken, omdat genoemd schandaal inmiddels landelijke proporties heeft aangenomen.

   Het trieste gegeven dat Fjordman aan ons voorlegt wordt wereldwijd als juist beoordeeld.

   Like

   • Henk.V zegt:

    woordje weggevallen:

    ”maar los van dat blijken er wel degelijk opvallend veel vrouwen het slachtoffer van echt seksueel geweld te worden, door toedoen van islamitische mannen.”

    Like

   • Rein van der Veen zegt:

    Nergens ter wereld heeft de politiek-correcte krankzinnigheid zó toegeslagen als in Zweden. Net als in een vergelijkbaar land als Noorwegen wordt het overgrote deel van het seksueel geweld gepleegd door allochtonen, voornamelijk moslims. Met zulke torenhoge verkrachtingscijfers zou men verwachten dat de feministen, gesteund door de linkse politieke partijen, moord en brand zouden schreeuwen om aan deze wantoestand een eind te maken. Vreemd genoeg is dat helemaal geen belangrijk item bij de politiek-correcte wereldverbeteraars uit Zweden.

    De reden daarvoor is dat men zou moeten erkennen dat de massa-immigratie géén verrijking is geweest voor Zweden en dat is in strijd met de multiculturele dogma’s. Om de werkelijkheid aan te passen bij de heersende ideologie worden zo veel mogelijk kleine seksuele vergrijpen meegeteld, zodat het net lijkt of verkrachtingen niet vrijwel exclusief door ‘Nieuwe Zweden’ worden gepleegd. Bovendien geeft het de feministen de kans hun grote ideaal te verwezenlijken, namelijk de totale gendergelijkheid.

    Een land waar geen mannen en vrouwen wonen, maar alleen nog mensen; welkom in het multiculturele Paradijs Zweden!

    Like

   • LafSchaap zegt:

    De ‘feministen’ hier in Nederland zijn geen haar beter dan die in Zweden. Hier maken ze zich hooguit sterk voor het recht om een hoofddoek te dragen. Nog even en ze gaan de barricaden op voor het recht om een verkrachting niet te melden, in plaats van de slachtoffers aan te moedigen aangifte te doen!

    Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Als iemand als U, Fjordman, aanbeveelt, om door te gaan met waar men mee bezig is en te zeggen wat men te zeggen heeft, hoe zou daar dan ooit géén gehoor aan gegeven kunnen worden?!
  Doorgaan zúllen we! Is het niet voor onszelf dan wel voor de volgende generaties!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Ik heb een immense bewondering voor Fjordman. Hij schrijft geweldig en blijft maar doorgaan.

  Dat hij af en toe de moed opgeeft is heel begrijpelijk en wie zou hem dat kwalijk nemen.

  Het is zwaar om steeds maar tegen de stroom in te roeien.

  Dank Fjordman en dank Vederso dat je dit hebt vertaald.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Interessant stuk, Jan!

  Aan het voorbeeld van Fjordman zullen wij ons maar spiegelen: Gewoon doorgaan met het vertellen van de waarheid. Er moet wel een keer een omslag komen.
  Het artikel uit ”De Volkskrant” over de doelstellingen van de IS dat hier vandaag eveneens werd geplaatst MOET een aantal linkse malloten, dat steeds het gebruiken van geweld wil loskoppelen van de ”echte islam” wel tot nadenken dwingen.
  Ik ga hierbij wel van een voorbehoud uit: ook bij degenen die het zicht op de werkelijkheid hebben verloren, moeten er toch nog wel een paar hersencellen normaal zijn blijven werken.
  Je weet maar nooit….,

  Like

 7. Roni zegt:

  Wederom, de Sekte van Satan moet gestopt worden. Hoe dan ook !

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Fjordman de Vickingers hebben je nodig, dus niet ophouden je hebt meer vrienden als je denk hoor!Niet iedereen is Maxistisch ingesteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s