Frankrijk: Hollande zakt weg, Marine Le Pen stijgt

Screenshot_81

Begin januari had Hollande een gesprek met zijn concurrente Marine Le Pen in het Élysée-paleis

(Vertaling: E.J. Bron)

Kort na de aanslagen op het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” kon Hollande sympathiepunten verzamelen. Een maand later heeft de realiteit hem echter weer ingehaald. Marine Le Pen en Nicolas Sarkozy zijn populairder dan de huidige Franse president. Uit actuele peilingen blijkt ook een toename van het Front National naar tot 31%.

Uit een actuele peiling van het opinieonderzoeksbureau Ipsos blijkt dat François Hollande de afgelopen weken weer terugvalt naar de rol van de impopulaire president. Was in januari nog 38% van de geënquêteerden het eens met zijn politiek, in februari daalde zijn populariteit tot 30%.

Hollande geldt op grond van zijn slechte peilingsresultaten als een van de meest impopulaire Franse presidenten überhaupt. In december bedroeg zijn populariteit slechts 18%, zijn beslissingen na de aanslag op Charlie Hebdo hadden hem een nieuwe impuls gegeven. Zoals in februari echter bleek, was dit wellicht slechts van korte duur. Nicolas Sarkozy bijvoorbeeld is al maandenlang populairder dan François Hollande. In januari was 40% het eens met zijn politiek, in februari 38%. Marine Le Pen behaalde volgens Ipsos in februari 31% en daarmee eveneens meer dan Hollande. “Het resultaat zou aantonen dat het Front National in alle zaken gelijk had”, aldus Le Pen.

Een gelijksoortige trend hadden de verkiezingspeilingen van Ifop eind januari laten zien.  Volgens deze peiling zou Marine Le Pen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen uitkomen op 29 tot 31%, aldus het opiniebureau. Dit zou ertoe leiden dat zich “voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen zou kunnen kwalificeren en zou aantreden tegen een kandidaat van de socialisten of de UMP.”

Volgens Ifop zou Hollande 21% halen, de beide potentiële UMP-kandidaten Nicolas Sarkozy en Alain Juppé zouden met 23% in de peiling Hollande in de eerste ronde kunnen verslaan. Het is echter ook goed mogelijk dat Hollande dat Hollande zich helemaal niet kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2017. Hij heeft in ieder geval onlangs aangeduid dat hij alleen zou meedoen als de werkloosheid in Frankrijk gedaald zou zijn. Eind 2014 bereikte de werkloosheid in Frankrijk met meer dan 3,488 miljoen mensen een nieuw record.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Marine Le Pen, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Frankrijk: Hollande zakt weg, Marine Le Pen stijgt

 1. Tom Hendrix zegt:

  Laat deze socialist maar gauw “in het gras”, bijten! En met hem dat hele rode gespuis in Frankrijk!

  Like

 2. Abeja zegt:

  Eindelijk nog eens goed nieuws (althans voor Frankrijk). Als ik dagelijks al die berichten over de bruine “broeders” lees moet ik soms eens in mijn kaak nijpen om te weten dat ik dat wel echt lees en dat ik niet droom, want die berichten zijn dus bijna ongeloofwaardig. Maar als ik dan in een stad kom ondervind ik dat de nachtmerrie de vreselijke waarheid is geworden en dat alle dagen meer en meer…

  Like

 3. Pegidafan zegt:

  Franktijk verdiend een president als Le Pen ,want daar is het wel zo uit de klauwen gelopen onder die rooien. Als je die beelden ziet in Parijs ,Maseille ,etc, dan schrik je je werkelijk dood .Dan bekruipt je het idee , dit komt nooit maar dan ook nooit meer goed. Dat komt door de onnatuurlijke drang van rood links om alles te delen en weg te geven . Welke idioot komt nou op het idee om zijn land weg te geven en zijn eigen bevolking te laten verekken . Zouden die hoge heren dat ook met hun huis en gezin doen .OO kijk eens daar zijn een hoop arme vluchtelingen , nou kom maar bij mij wonen hoor ik heb plek zat . Nee hoor die wonen in gebieden en op plaatsen waar ze er totaal geen last van hebben .En als het te gek word hebben ze nog wel een leuk optrekje in het buitenland waar ze naartoe kunnen vluchten als de bom barst hier.

  Like

 4. E. Janssens zegt:

  Hollande wint stemmen dankzij de terreuraanslagen, maar op kop blijft supercrimineel Sarkozy die eigenlijk achter de tralies moest zitten maar door Hollande werd losgelaten omdat alleen hij, Sarkozy, Marine Le Pen zal kunnen verslaan. En daar is het Sarkozy’s schoothondje Hollande om te doen. Er mag niemand aan de macht komen die de Islam wilt bestrijden. Er mag alleen iemand aan de macht komen die voor de verkiezingen zegt Islam te zullen bestrijden (‘met de hogedrukreiniger’) maar nadien die belofte vergeet en in de plaats daarvan overal in Noord-Afrika de terroristen gaat steunen. Onder Sarkozy wordt IS Frankrijk binnen gehaald. Ik hoop dat de Fransen dat beseffen. Vive Marine Le Pen!!!

  Like

 5. Roni zegt:

  Die PvdA hier in NL heeft wel een vooruitziende blik gehad zeg.
  Zij hebben heeeeeeeeel veel Vredelievenden binnengehaald zodat die zich nu ontzettend aan het bol vreten zijn. Als biggetjes.
  Enkel en alleen om straks als voedselpakketten uit de vliegtuigen gegooid te worden, boven de nieuwe oorlogsgebieden veroorzaakt door IS.
  Dan hebben de oorlogsgetroffenen aldaar ook weer eens een maaltijd.
  Wat een vooruitziende blik PvdA en aanhangers.
  Islam is vrede toch…

  Like

 6. lucky bee zegt:

  De FRANSEN zijn niet meer Marxistisch maar meer patriotisch.Hoop dat het verder zo gaat lopen.

  Like

  • lucky bee zegt:

   Als naakoomling van Karel Martel , ben ik erg blij mee.Ik ben als het ware met de hele forsten familie Europa’s , egaalof het Merofingers zijn of Karolingers , verwandt.
   Maar als naakoomling van een Hugenoot,die de leer van Jezus Christus ernstig neem, en die zegt dat alle mensen gelijk zijn geschapen, niemand hoger staan dan andere behalve God,Matheus 20 De Tweezonen van Zebedeus 20-28.Ben ik alleen blij dat Karel Martel door de Fransen gevolgt wordt.(De Held van Tours)

   Like

   • harry zegt:

    Enig idee wat wij hiervoor kopen , louis ?
    Waarom toch steeds dat soort zinloze mededelingen ?
    Oost- Indisch doof en blind ?
    En West-Indisch hardleers ?

    Like

   • BertG. zegt:

    Harry, zo als elke reactie van ‘m. Storing is het, meer niet.
    Het raakt kant nog wal, het gaat helemaal nergens over.
    Als nakomeling van Karel Martel, bananenplukkers zal hij bedoelen.
    Toen was zijn familie nog enkel bezig om kokosnoten naar mekaar toe te gooien en in bomen te klimmen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Zeer waarschijnlijk een combinatie van alcohol en medicijnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s