Is Viktor Orbán de nieuwe sterke man van Europa?

Screenshot_71

(Door: Sicarius)

In december 2014 noemde de Amerikaanse senator John McCain de Hongaarse minister-president Viktor Orbán een neofascistische dictator. Het Europees Parlement verwijt Orbán ervan antidemocratisch te zijn. Het antwoord van de Hongaarse minister-president was kort maar duidelijk: “Bemoei jullie niet met de interne aangelegenheden van Hongarije”. Het is duidelijk dat Orbán de gemoederen hoog heeft doen oplopen. Wat is de reden dat hij constant kan rekenen op een storm van kritiek?

De vrije markt deceptie

Het einde van het communistische tijdperk in Europa betekende een periode van hoop voor veel Hongaren. De Hongaren hoopten dat de liberalisering van de markt zou zorgen voor verhoging van de levensstandaard evenals van de welvaart. Orbán was een van de eerste politici die grootschalige liberalisering aanmoedigde. Gedurende zijn eerste termijn als minister-president (1998-2002) voerde hij deze grootschalige economische liberalisering ook daadwerkelijk uit.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Hongarije. Bookmark de permalink .

3 reacties op Is Viktor Orbán de nieuwe sterke man van Europa?

 1. lucky bee zegt:

  Spannend ik ben beneuwd hoe dit verhaal verder gaat.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik denk dat Orban blijk geeft van gezond verstand. En dat gezeur over het feit dat Roma moeten werken aan dijken etc. omdat ze ook een uitkering ontvangen. Gelul! In de jaren ’30 van de vorige eeuw moesten Nederlandse werkelozen verplicht gaan werken in de veenkoloniën en op andere grote werkgelegenheidsprojecten, onder de kabinetten van Colijn (ARP). Ze moesten vaak zelfs een week daarvoor van huis! En dat deed men gewoon, omdat er anders geen geld was voor het gezin thuis. Maar ja, dat zijn onze huichelpolitici natuurlijk weer gauw vergeten!

  Like

 3. Joost Visser zegt:

  Illiberalist klinkt zo negatief. De man is gewoon een populist, wat alhier negatief klinkt, maar gewoon aangeeft waar regeringen voor dienen, nl. het beste voorhebben met het volk. Het mantra ´als het goed gaat met de (groot)bedrijven dan gaat het goed met het volk´ gaat allang niet meer op. Integendeel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s