Hans Jansen – Rome

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

‘Welke stad wordt als eerste veroverd, Constantinopel of Rome?’. Daarop antwoordde de Gezant Gods, Gods heil en vrede zij over hem: ‘De stad van Heraclius’. Is dit dialoogje nieuw voor u? Dan bent u bijna zeker geen moslim. De vraag en het antwoord zijn de kern van een langere zogeheten hadiith, dat is ‘een stuk tekst over een aan Mohammed toegeschreven uitspraak’. De Heraclius die hier wordt genoemd, was keizer van Constantinopel van 610 tot 641, wat ruwweg samenvalt met de periode dat Mohammed als profeet en krijgsheer werkzaam was in Mekka en Medina, 612-632. De dynastie van Heraclius heeft het, als heersers over het Oost-Romeinse rijk, ongeveer een eeuw uitgehouden.

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hans Jansen – Rome

 1. Um Shmum zegt:

  Eens betreden door een islamiet, wordt beschouwd als islam eigendom. Dus Europa is al van hen.
  Notabene in de nieuwe markthal Rotterdam staat een vishandel met de naam Al Andalus. De naam is een verwijzing naar de islamitische overheersing van de provincie Andalusie in Spanje. Nooit meer daar vis kopen!

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Ik ken deze hadith nog niet;Maar de moslim die Room heeft bezet dat was Lala Mustafa Pasha, de omgedraaide Bosniak , die tot Zwitserland was gekomen.In Cyprus is geloof ik een moskee naar hem genoemd.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  De waarschuwing van Hans Jansen is overduidelijk. De islam is geduldig maar gaat gestaag verder. Ze zijn al ver gevorderd. Ongeveer 50 miljoen moslims in Europa. De voorspelling dat we straks Eurabië zijn dreigt uit te komen.
  De grenzen sluiten heeft geen zin meer. Ze moeten open blijven met het oog op de stroom uitreizende moslims. En die uitgaande beweging moet zo snel mogelijk op gang gebracht worden.
  Daar zullen we wel wat voor moeten doen want uit zich zelf verdwijnt dit tuig niet.
  Dus werk aan de winkel en niet in de luie stoel bij de TV blijven zitten. We moeten èn de regering verdrijven èn de islam kwijt zien te raken. Z.s.m.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s