Heidi Mund – de vrouw achter PEGIDA-Frankfurt

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Heidi Mund werd bekend als “de moedige Duitse”, toen ze in 2011 tegenstand bood aan de Salafisten in Frankfurt am Main. In 2013 onderbrak ze in de Gedächtniskirche van Speyer diens onzalige ontwijding door de “Allahu Akbar”-kreet. Daarna was er een tv-interview bij CBN. Sinds enkele weken is zij diegene die de demonstraties van PEGIDA-Frankfurt Rhein-Main aanmeldt. Sinds die tijd ondervindt ze zogezegd “aan den lijve” wat het betekent om in Duitsland op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering.

Beginnend met het uitdelen van haatpamfletten in haar buurt door de Antifa, belasteringen bij haar voormalige collega´s op de beroepsschool en de daaruit voortvloeiende dreigmails, tot aan een mediale hetzecampagne toe. Binnen slechts drie dagen creëerden de media van deze betrokken christin een “rechts-radicale raciste”. PI laat Heidi Mund nu zelf aan het woord komen, ongecensureerd en niet rechtgebogen:

PI: Mevrouw Mund, vandaag vindt de 4e PEGIDA-manifestatie in Frankfurt plaats. Tot nu toe is het vanwege de overmacht aan antidemonstranten nooit tot een wandeltocht gekomen. Hoe groot schat u de kans in dat dit vandaag wel zou kunnen lukken?

Heidi Mund: We zullen vandaag wandelen, hoe dan ook. Het is ons recht, ons recht op vergadering.

Dat hebt u in de weken hiervoor ook al verkondigd, maar het heeft desondanks nog nooit geholpen. Waaraan ligt dat eigenlijk concreet? Is de politie niet bereid of niet in staat u een ongevaarlijke wandeltocht mogelijk te maken?

De politie heeft uitstekend werk verricht, anders kan ik dat niet noemen. We zijn trots op onze politie. De eerste twee keer heb ik in overleg met de politieleiding besloten om uit veiligheidsoverwegingen geen wandeltocht te houden. De derde keer was de chef van de politie niet bereikbaar, zodat ik geen overleg met hem kon hebben. Waar dat aan lag, weet ik tot op de dag van vandaag niet.

Desondanks: Is het uiteindelijk niet deprimerend om met 70-80 onverzettelijke mensen tegen zo´n gebalde overmacht van linksen te moeten vechten? Waar haalt u daarvoor de kracht vandaan?

Dat stoort me niet. Ik heb een gezonde zin voor rechtvaardigheid. Die is op dit moment heel sterk ontwikkeld bij mij. Verder heeft God me een vaardigheid gegeven waar ik op dit moment veel aan heb: als iedereen tegen mij is, ontwikkel ik krachten die ik normaal gesproken niet heb. Wat betreft de anti-demonstranten, de meeste van hen zijn gewoon meelopers, die niet echt begrijpen waar het om gaat.

Waar ligt het volgens u aan dat de PEGIDA-bewegingen in de grote steden in het westen van Duitsland niet echt voet aan de grond krijgen? Is de islamisering daar al zo ver voortgeschreden dat niemand verzet meer durft te bieden?

Het antwoord op deze vraag is volgens mij een mengeling van angst en gemakzucht. Wij hier in het westen zijn het goede leven gewend en willen niet echt uit onze comfortabele omstandigheden stappen: “Als alles naar de Filistijnen gaat, kunnen we immers altijd nog emigreren.” Het oosten kent dictatuur, en wie ook maar een klein beetje verstand heeft, wil deze nooit meer!

U kunt tot nu toe niet klagen over het gebrek aan belangstelling van de media. Zelfs Israëlische kranten hebben al over uw manifestatie bericht. Hoe beoordeelt u de verslaggeving van de media tot nu toe over PEGIDA-Frankfurt?

Ik was diep geschokt dat de pers het nog voor onze eerste manifestatie gelukt is om binnen 2-3 dagen een nazi van me te maken. Dat alleen al is een prestatie op zich! Ik had nooit gedacht dat zoiets mogelijk was. Er zijn maar weinig die objectief berichten. Af en toe de “Frankfurter Allgemeinie Zeitung” (FAZ). De krant heeft echter het interview, dat ze met mij als zogenaamd “stressinterview” hebben gehouden, na mijn autorisatie nooit gepubliceerd.

De FAZ heeft een interview met u gehouden en het daarna nooit gepubliceerd?

Zoals ik al zei, het was een stressinterview, zoals we dat kennen van sollicitaties, om d.m.v. het opwekken van stress door 2-3 personen bij de geïnterviewde het verborgene te voorschijn te halen. De journaliste, haar chef en nog een “religiegevolmachtigde” zouden het interview met me houden. De laatste wilde ik er niet bij hebben. Waarschijnlijk dacht men te kunnen bewijzen dat ik toch een nazi zou zijn. Het duurde tamelijk lang totdat de FAZ zich daarna weer meldde. Ik kreeg iets toegestuurd dat niet overeenkwam met het niveau van de FAZ. Bovendien was het interview door de lange bewerkingstijd sowieso al achterhaald, zodat enkele zaken wegvielen en andere erbij kwamen.

Desondanks had de FAZ het interview daarna nog steeds kunnen publiceren. Waarom heeft de krant dat niet gedaan, denkt u?

Ik denk dat mijn antwoorden niet in het beeld van de krant pasten.

Wat antwoordt u aan diegenen die u in het “rechtse” kamp plaatsen?

We lijden vermoedelijk allemaal min of meer onder nazifobie. Door de een wordt met de naziknuppel gezwaaid om mensen monddood te maken die bang zijn om als rechts gekwalificeerd te worden. Zo komt angst en bangmakerij bij elkaar en schijnt zijn uitwerking niet te missen. Ik beschouw mijzelf duidelijk als waardeconservatief.

Waar valt u de voortschrijdende islamisering vooral op?

Wat moet ik nog noemen wat wij niet al lang allemaal weten? Laten we denken aan de demonstratie tegen Israël vorig jaar en het openlijke antisemitisme in de straten van Frankfurt. We hebben islamverenigingen, die niet eens alle moslims vertegenwoordigen. Waarom hebben we bijvoorbeeld geen verenigingen voor boeddhisten of hindoes? De islam draagt een veeleisende houding voor zich uit, die hem in ons land überhaupt niet toekomt.

Denkt u dat de zo vaak bezworen “volledig geïntegreerde” moslims bij ons bestaan?

Wij hebben mensen die zichzelf “moslim” noemen en die hier gewoon alleen maar vreedzaam willen wonen en werken en die er net als wij belang bij zouden moeten hebben dat de radicalen zich niet kunnen uitbreiden. Want dan is het ook over en uit met hun vrijheid! Veel van deze gematigde, seculiere moslims denken dat IS enz. niets met de koran te maken hebben. Maar deze verwijzen naar hun boeken! Moslims denken dat de Bijbel vervalst zou zijn. Ze weten niet dat zich in de musea in de wereld meer dan 21.000 oude geschriften bevinden die bewijzen dat de Bijbel, die ik lees, het origineel is. Omdat het zelfs in de koran staat dat de Bijbel God´s woord is, zouden zij datgene moeten doen wat in de bijbel staat: “Houd van God met heel je hart, met al je kracht en van je naasten zoals van jezelf.”

De islam is geen ras en ook geen nationaliteit, maar een ideologie.

U zegt geheel juist en, nemen we aan, heel bewust “ideologie” en niet “geloof”

Ik heb het in de jaren van mijn werk met jongeren en jonge volwassenen steeds opnieuw moeten vaststellen. Er bestaat een duidelijk onderscheid tussen diegenen die intensiever in hun boeken werden onderwezen en diegenen die deze slechts oppervlakkig of van horen zeggen kennen. Ik heb bijvoorbeeld van een Turkse familie gehoord, wiens zoon plotseling geradicaliseerd werd. De moeder heeft steeds opnieuw in tranen wanhopig gezegd: “We willen hier toch alleen maar werken en goed leven.”

U wordt ervan beschuldigd, evenals PAGIDA in zijn geheel, per se tegen moslims te zijn. Hoe vindt u dat?

Ik maak geen onderscheid tussen mensen qua uiterlijk, opleiding, afkomst enz. In dit verband gebruik ik graag twee voorbeelden. Het ene is een klaslokaal. Het maakt in principe niets uit welke leerlingen ik voor me heb. Belangrijk is alleen dat ze zich allemaal aan dezelfde regels houden. Zo functioneert dat. Het tweede voorbeeld is mijn woning. Daar is in principe iedere gast welkom. Mocht het echter iemand wagen een van mijn kinderen of een van mijn andere gasten met een mes te bedreigen, dan gooi ik hem eruit. Zo zouden we dat ook met ons land moeten doen. Daarbij speelt het geen rol of iemand zichzelf moslim noemt of hoe dan ook. Dat maakt niet uit. Iedereen dient zich aan ons recht en onze wetten te houden. Overigens is mijn woning niet van mijn gasten, om het even hoe lang ze bij mij wonen, het blijft mijn woning!

Bent u persoonlijk bang voor de toenemende islamisering?

We zouden hier allemaal een gezonde hoeveelheid angst voor moeten hebben. Ik denk aan de 21 Koptische christenen die enkele dagen geleden op beestachtige wijze in Libië werden terechtgesteld. Boezemt u dat geen angst in? En deze moordenaars genieten ook nog van hetgeen ze doen en hoe ze het doen. Ze maken er opnames van om ons te laten zien dat ze in opmars zijn naar Europa. De islam heeft een aanspraak op wereldheerschappij die niet veranderd is. Als hij in Duitsland en Europa nog meer invloed krijgt, zal iedereen eronder te lijden hebben, ook de hier vreedzaam levende moslims. Wie vraagt er eigenlijk bij ons wel eens naar de mensen die voor de islam naar Duitsland zijn gevlucht om hier bescherming te vinden?

Wat zou volgens u de oplossing zijn?

De moordenaars uit de oorlogsgebieden in geen geval meer binnen laten komen. Diegenen die willen vertrekken om in het buitenland te moorden, mogen niet op vrije voeten blijven. Ze zijn een gevaar voor ons land en ons volk! Het inzamelen van geld voor deze vernietigingsoorlog tegen anders denkenden moet verboden en bestraft worden. Of willen we in Duitsland al diegenen verzamelen aan wier handen bloed kleeft? Ik kan me in ieder geval niet aansluiten bij minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière; dit zijn niet “onze zonen en dochters”!

Hoe ziet u als christen, die men voorhoudt toch verplicht te zijn tot naastenliefde, de onverantwoordelijke “vluchtelingen”-politiek van de Duitse regering?

Er bestaat ook een verkeerd begrepen naastenliefde. Jezus Christus heeft gezegd: “Houd van je naaste zoals van jezelf.” Dus van de ander houden, maar ook van mezelf. Dat hoort bij elkaar! Mensen in nood helpen, is een vanzelfsprekendheid. Maar niet iedereen die naar ons toe komt, is een vluchteling in nood. Als we de plekken, financiën, maatschappelijk werkers uitgeven aan “nep-vluchtelingen”, benadelen we diegenen die echt onze hulp nodig hebben en uiteindelijk ook onszelf. In de eerste plaats zouden we vrouwen en kinderen, zwakken, zieken en oude mensen moeten opnemen. Het is toch heel opvallend dat het grootste deel van de “zogenaamde vluchtelingen” jonge, krachtige mannen zijn. Daar klopt toch iets niet!

PEGIDA wordt er van beschuldigd schuldig te zijn aan de toename van racisme. Wat zet u tegenover deze insinuaties?

Nee, PEGIDA spreekt thema´s aan die per se behandeld moeten worden en wel dringend. We waren veel te lang stil in Duitsland. De Duitsers lieten zich de afgelopen tientallen jaren zo goed als alles welgevallen. De politici laten zich kiezen met valse verkiezingsbeloftes en dat was het dan. Dat moet stoppen. Wanneer wij als PEGIDA-burgerbeweging roepen “Wij zijn het volk!”, dan heeft dat in de eerste plaats te maken met de koers van de politiek, die al lang het vertrouwen van de burgers is kwijtgeraakt.

Hartelijk dank, mevrouw Mund. En een vreedzame wandeltocht gewenst vanavond.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland, Islamisering, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Heidi Mund – de vrouw achter PEGIDA-Frankfurt

 1. Roni zegt:

  Stroming Pegida, waai aub snel over naar NL………ik vermoed dat er dan duizenden zich zullen aansluiten in uw rijen net zoals ik.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  De nieuwe Heldin van Duitsland uit Hessen?Ga zo voor meid!

  Like

 3. EdBos zegt:

  Ik hoop dat Pegida weer van de grond komt en zich laat zien en horen, ondanks alle verdachtmakingen. Organisatoren en deelnemers wens ik veel kracht en succes.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Mevrouw Mund, dat heeft U uitstekend verwoord. Het is net als in Nederland, de gevestigde politieke kliek, van socialisten, sociaal/democraten, liberalen, links/liberalen en de grote huichelbende der christen/democraten, die geholpen door de rode leugenpers, en de rode-linkse omroepen ieder geluid dat niet overeenstemt met het hunne, MONDDOOD te maken, te DEMONISEREN of te VERBIEDEN! Omdat wij gelukkig nog een PVV in het parlement hebben, hebben wij het voordeel van nog enige politieke invloed, die in Duitsland enkel kan komen van de AfD. Derhalve LEVE PEGIDA en HULDE voor mevrouw Mund. G´d moge haar uitbundig zegenen, en ook de PEGIDA!

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Nach dem “Bärtchen-Foto vom Lutz”Bachmann ist wieder Pegida-Chef

  Nur rund vier Wochen ist es her, dass die Pegida-Bewegung zerfiel. Ursächlich beteiligt an dem Zerfall des islamkritischen Bündnisses ist dessen ehemaliger Chef Lutz Bachmann. Jetzt lässt er sich erneut zum Pegida-Chef krönen.

  http://www.n-tv.de/politik/Bachmann-ist-wieder-Pegida-Chef-article14566851.html

  Wat te schrijven???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s