Het morele falen van de Europese politici

Screenshot_3

(Door: Jan Hofirek – Vertaling: E.J. Bron)

Kiev, een jaar “after”. En – vooral – Oekraïne een jaar “later”. Wat is er eigenlijk in dit jaar gebeurd? Ook Europa en de hele wereld bevinden zich in de “een jaar later”-tijd. Je kunt het bijna niet geloven – de lijken van vrouwen, kinderen en oude mensen liggen waarschijnlijk nog in verwoeste dorpen van de Oost-Oekraïense gebieden en politici jubelen al.

Natuurlijk – samen. In Kiev staan Tusk, Gauck en andere feestvierders schouder aan schouder met moordenaars van het eigen volk – Porosjenko, Jatsenjoek, Janosch, Klitsjko. Ja, de politieke aspecten van deze tragikomedie kunnen we begrijpen. Moeilijk, maar toch. Om te weten dat juist Oekraïne een van de belangrijkste landen tussen Europa en Rusland is, hoef je geen politicus te zijn, het volstaat om de landkaart te bekijken. Waarom werd dit land echter als slachtoffer op het altaar van het “uitgebreide Europa” gelegd? Wat hebben de West-Europese politici met dit huiveringwekkende avontuur bereikt?

Alleen een stommeling ziet niet dat juist de mislukte poging om de Oekraïne te beheersen de burgeroorlog met zoveel doden tot gevolg heeft. Verbaast het dan iemand dat mensen in de Oost-Oekraïne niets gezamenlijks wilden hebben met putschisten in Kiev, dat ze bereid waren hun vaderland te verdedigen en in vrede met Rusland te leven? Op dat moment werden voor de junta in Kiev “terroristen” en begint deze dorpen en steden te verwoesten en onschuldige mensen te doden. En – wat het meest afschuwelijk is – met behulp van Europese politici, die ook in deze situatie niet bereid waren de waarheid te zien.

Wat zit er dus achter deze politieke en – vooral – morele blindheid? Naïviteit? Domheid? Huichelarij? Ja, bij velen van hen zeer zeker. De belangrijkste oorzaak, die hen allemaal in deze toestand van de collectieve psychische coma bindt, is echter “normale”, “menselijke” angst. Ja, juist angst voor de verantwoordelijkheid voor hun falen – om maar niet te zeggen voor hun verraad van de morele waarden – veroorzaakt dat zij zich op dit moment zo gedragen zoals we dagelijks zien.

“Füher beveel, wij volgen!” Geldt dat ook niet nu? Wie – en waar – is echter deze hedendaagse Führer, die achter de coulissen verborgen blijft (het feit dat de Europese politici slechts “van buiten” aangestuurde marionetten zijn, is immers duidelijk)? Hier moeten we naar de VS, naar het “Witte Huis” kijken.

Dat deze “politiek” niet alleen immoreel, maar ook zelfmoord is, kan gedemonstreerd worden met het volgende voorbeeld: zoals bekend zijn Porosjenko, Jatsenjoek en andere “fatsoenlijke” mensen en politici in de Oekraïne niets anders dan “schijnpolitici”, die geïnstalleerd werden om met “fatsoenlijke” Europese “schijnpolitici” een spel te spelen, terwijl de echte “politiek” door anderen wordt gemaakt. Uiteraard weet Porosjenko heel goed dat hij slechts een speelkaart in handen van de bandieten van de “Pravy Sektor” is, dat Janosch alle troeven in handen houdt – Porosjenko´s familie is immers al vertrokken, het gevaar van een machtsovername met alles wat dat tot gevolg kan hebben, is te groot. Porosjenko dient nu dus als vernis voor Europa en deze rol van een “nuttige” idioot zal hij net zolang spelen als de fascistische bende van “Pravy Sektor” dat wil.

En dan? Zullen de “fatsoenlijke” Europese politici met moordenaars, die van plan zijn hun eigen volk, hun eigen land te verwoesten, onderhandelen? Godzijdank heeft de Russische president Vladimir Poetin dit Euro-Amerikaanse spel doorzien. Vermoedelijk zal de toekomst pas laten zien hoeveel mensen door Poetin´s realistische politiek gered werden. Europese politieke “elites” verklaren Poetin tot dictator, zien in hem een man die “in een andere wereld leeft” (in Merkel´s woorden). Steeds meer mensen in West-Europa begrijpen echter dat het tegendeel het geval is. Hopelijk komt dit ook tot uiting bij verkiezingen, opdat Merkel, Hollande en andere mensen van dezelfde soort geen schade meer kunnen toebrengen aan volkeren.

Bron:
https://buergerstimme.com
Auteur: Jan Hofirek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Oekraïne, propaganda, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het morele falen van de Europese politici

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Hans van Baalen en Guy Verhofstadt kunnen tevreden terugblikken op wat ze gepresteerd hebben. Het abjecte van de Nederlandse hoofdstroom media blijkt uit het feit dat Van Baalen nog steeds een geëerde gast is bij programma’s als Jinek, Nieuwsuur, WNL op zondag, etc. En geen hond zaagt hem eens even lekker door over het Maidanplein. Ondanks zijn “…morele blindheid, naïviteit, domheid, huichelarij…” wordt hij nog altijd binnengehaald als “Oekraïne-deskundige”. Als hij verantwoordelijk is voor ook maar één dode in de burgeroorlog in Oekraïne zou hij aangeklaagd moeten worden voor dood door schuld. Maar integendeel, hij zit voldaan en volgevreten net te doen of hij ergens verstand van heeft. Heb medelijden met dit arme volk.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @J.C.Th. Köhler: 11.08. uur. Daar sluit ik mij geheel bij aan, meneer Köhler! Wat dat betreft heeft de Europese Unie en de USA schandelijk gehandeld , over de “ruggen”, van de arme bevolking in Oost- Oekraïne. Deze vuile hypocrieten zijn vergeten, dat Rusland beloofd is, bij het vallen van de Berlijnse Muur, dat zowel de Europese Unie, de NATO en de USA, rekening zouden houden met de Russische INVLOEDSSFEER! En de yankee en muzelman Obama dient voorop zich te schamen voor hun hypocrisie. Amerika heeft zich ALTIJD bemoeit met de landen in Midden en Zuid – Amerika. Als daar een bewind hun niet aanstond dan GREPEN ZIJ IN! Dus ” de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet”.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Sorry maar Amerika heeft Midden en Zuid Amerika nooit bezet; waren het niet prifaat maatschapijen die daar rotzooi trapten?In gerijpen doen ze alleen als er een linkse dictator de macht in handen drijgt te krijgen. Zoals in Chili (Alliende)voor dat de rechtse diktator aan de macht kwam?Rechtse dictatoren zijn meestal tevreden en willen hun revolutie niet naar de USA importeren.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Ben weer in curatele gezet.

  Like

 6. Anneke zegt:

  STAATS-verraders (of hoe men deze lui ook kan – en zal noemen)…..zij gaan tot het UITERSTE. Ten koste van ons burgers, – leven, onze welvaart. Welvaart die achteraf bekeken hartstikke NEP was. Niet zonder reden dat menig burger letterlijk ‘het lootje legt’. Wat zijn er velen (OOK hier in eigen land) in ’n storm van ellende terecht gekomen. TRIEST dat nog teveel ogen en oren totaal gesloten blijven, of nog zijn. Hopen dat er toch nog ’n ‘stroom van eye-openers’ op gang gaat komen. De KAPITALISTISCHE – èn ISLAMITISCHE- bewindsvoering hebben een onleefbare planeet als eind-resultaat. Er is GENOEG bloed gevloeid, in alle windstreken. STOP de overheersende 666-patronen!!! ! !!! “Aan de ‘galg’, die lui……”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s