Sunparks: Boerkini mag, zwemshort onder de knie niet

Screenshot_23

(Door: Geert Neyt)

In de Belgische vestigingen van Sunparks hangt een poster met de do’s en don’ts inzake zwemkledij. Daaruit blijkt dat een boerkini is toegelaten maar een zwemshort onder de knie niet. ‘Boerkini’s zijn perfect veilig en hygiënisch’, zegt Sunparks. ‘Losse zwemshorts niet.’

‘Die borden zijn er gekomen op vraag van de bezoekers’, zegt Jackie Van Buuren, persverantwoordelijke van Sunparks/Centerparcs. ‘Daarop zie je inderdaad welke zwemkledij is toegelaten en welke niet. Veiligheid en hygiëne zijn daarbij de criteria. Boerkini’s zijn toegelaten omdat ze zijn gemaakt van zwemstof en perfect bij het lichaam aansluiten. Het gezicht moet wel zichtbaar zijn zodat onze redders kunnen zien wanneer iemand onwel is geworden. ‘

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
Nieuwsblad.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, België, cultuurrelativisme, Dhimmitude, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Sunparks: Boerkini mag, zwemshort onder de knie niet

 1. Cathja zegt:

  Ik heb er wel een vermoeden van welke ‘bezoekers er vragen hebben gesteld’. Het zijn de laatste jaren altijd en overal dezelfde soort mensen. Ze hangen een onverdraagzame en intolerante ideologie aan, en accepteren daarom geen (zwem-)kledingregels die indruisen tegen de wil van hun god en zijn ‘boodschapper’. Op vrijwel al hun eisen wordt ingegaan, en wij hebben meestal het nakijken.

  Hoe lang nog moeten wij tolerant zijn tegenover intoleranten?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 21.42. uur, op 24/02. Tot in der eeuwigheid! De MOSLIMS zullen hun zin blijven krijgen, omdat de hele politieke kliek dat WIL! Met voorop de SOCIALISTEN natuurlijk. WEG MET ONS, dat is het adagium geworden!

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Die borden zijn er gekomen op vraag van de bezoekers. Drie keer raden wat voor soort bezoekers dat hier zijn. De boerkini is hier geintroduceerd, en als de eisen blijven aanhouden krijgt het zwembad eerst aparte baden voor mannen en vrouwen, en vervolgens zijn de autochtonen aldaar niet meer welkom. Twintig jaar geleden was er in een zwembad in Veghel al apart zwemmen voor moslim vrouwen, en buiten kon je zien dat de ramen dan verduisterd waren…..Zo vergaat het nu met de islamisatie !

  Like

  • delamontagne zegt:

   Vroeger, heel vroeger maakten wij dat als kinderen wel mee als we met onze ouders naar familie in Roermond gingen. Een zeer, zeer Katholieke stad toendertijd,
   Daar was het zwemmen ook gescheiden. Dan heb ik het wel over begin jaren 50.
   En omdat wij uit R,dam kwamen, was dat erg vreemd.
   Dus oude tijden gaan herleven ! !

   Like

 3. Um Shmum zegt:

  OMG! !!
  Hopelijk wel neutrale zwarte nauwsluitende boerkinietjes of mogen het ook lakpakjes zijn. Degenen die in Mekka zijn geweest, mogen in het maagdelijke wit
  SPETTERDESPAT!!!

  Like

 4. anoname zegt:

  En waarom zijn de “losse zwem broeken” verboten?

  Jaren terug stond ik beteuterd bij een zwembad in de buurt van brussel.
  Ik had “gelukkig” nog een speedo bij me en voor ik mezelf ging dopen deed ik nog even navraag.

  Eerst kreeg ik een vaag verhaal en inderdaad ook hygiëne kwam ter sprake.
  Met korte sportbroek is men eerder geneigd buiten ergens in te gaan zitten en deze broek later als zwembroek te gaan gebruiken.

  Ik was nog niet overtuigd en vroeg verder.
  Toen kwam de ons bekende aap uit de losse mouw…
  Wat blijkt, sommige “belgen” namen in het verleden scheermesjes mee naar binnen.
  Deze werden dan bevestigd op de glijbanen….
  De rest kunt u raden.

  Daarom! Net zoals mensen gecheckt worden voor ze het vliegtuig ingaan…
  Op deze wijze kunnen ze gecheckt worden voor ze het water ingaan.

  Like

 5. kraftavilqa zegt:

  Voor wat betreft hygiëne ik zou niet graag een zwembad delen met van die stinkmuzels (toch een beetje alsof er drollen in je zwembad drijven). Muzels mogen van mij gaan zwemmen in een afzonderlijk bad gevuld met kokend water en extra chloor of een tropisch zwemparadijs compleet met pirañas en kaaimannen.

  Like

  • anoname zegt:

   Kom kom…
   Velen zijn slechts onwetenden, die daadwerkelijk met liefde en tolerantie worden opgevoed.

   Ik heb liever dat ze in doopwater of iets dergelijks gaan zwemmen…

   Like

 6. Zilvermeeuw zegt:

  Toen wij vroeger (jaren 80 tot halverwege jaren 90) weleens naar Centerparcs gingen (de Huttenheugte) werd er zelfs s zondagsmorgens een kerkdienst gehouden. En was er een heel klein kapelletje op het terrein met een paar bankjes waar men even kon zitten en b.v. een kaarsje aansteken.
  Allemaal verdwenen en dus ook al overgenomen door de islam. Het domme is natuurlijk dat de autochtonen er gewoon heen blijven gaan want anders was het snel afgelopen met Center Parcs. Er niet meer heen gaan EN Center Parcs de reden daarvan laten weten (per email). “Wij zijn het volk “!!? Jaja……

  Like

  • delamontagne zegt:

   In die jaren gingen wij ook wel naar Centreparcs. Dat van die (r.k.)kerkdienst klopt, ook was er op veel van de parken een capelletje.
   De oorsprong daarvan kwam door de oprichter, de naam weet ik zo gauw niet meer. Maar dat was een zeer gelovige Katholiek.
   Nu is alles anders, zou me niet eens verbazen er komt een of andere “mini”-moskeetje.

   Like

 7. Lars zegt:

  Allemaal reacties van mensen die helemaal niks van Sunparks, Center Parcs of zwembaden afweten. Deze regels zijn al jaren actief op al onze parken, enkel worden ze nu nogmaals uitvergroot en verduidelijkt. De reden dat lange zwemshorts of broeken die gemaakt zijn van non-badstof niet zijn toegestaan, is omdat ze vaak ook voor andere doeleinden gebruikt worden, of anders te wijd zitten of knopen/ritsen of andere scherpe onderdelen bevatten waardoor onze glijbanen of wildwaterbanen sneller slijten en/of andere gebruikers hier last van ondervinden. Het feit dat er moslims in onze samenleving wonen is er, en als zij willen zwemmen en dat in een boerkini willen doen is hun meer dan gegund. Een boerkini is gemaakt van dezelfde stof als badkleding en daarom prima geschikt om mee te gaan zwemmen. Uit eigen ervaring weet ik dat wij personen met t-shirts, spijkerbroeken, enkel alleen onderbroek aan of een stuk zwemkleding met knopen/ritsen/uitstekende delen direct verzoeken om zich om te gaan kleden of niet meer te gaan zwemmen. Dit heeft te maken met a) hygiëne, b) slijtage van onze eigendommen en c) overlast andere gebruikers. Daarnaast gaat een ieder die onze zwembaden betreedt automatisch met onze algemene voorwaarden akkoord (welke ook ter inzage bij elke entree en badpost te vinden zijn) en op internet via http://www.dagjecenterparcs.nl/kempervennen/algemene%20voorwaarden.htm. “-De Aqua Mundo mag alleen in zwemkleding betreden worden, topless zwemmen of zonnebaden is niet toegestaan.” zwemshorts langer dan de knie (meestal trainingsbroeken), spijkerbroeken of broeken die duidelijk niet zijn gemaakt om mee te zwemmen omwille van ritsen, knopen e.d. vallen duidelijk niet onder het begrip “zwemkleding”.

  Overigens zie ik liever nog gisteren dan vandaag dat boxershorts verboden worden, en dat wij een zelfde reglement als in Frankrijk krijgen, met uitzondering dat een zwemshort zonder boxershort eronder wel toegestaan blijft, al is dat mijn persoonlijke mening en heeft Center Parcs dat nog niet opgenomen in haar reglement.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s