Turkije betaalde 1 miljoen dollar aan de Moslimbroeders om bewijzen betreffende de Armeense genocide te vernietigen

Screenshot_7

Een restaurateur probeert in Caïro verbrande boeken en documenten van het Institut d’Égypte te redden 

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije betaalde meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollar om belastende documenten, die de volkerenmoord op de Armeniërs bewijzen, te verbranden. Dit bericht de Turkse krant “Demokrat Haber”.

Turkije zou leden van de Moslimbroederschap hebben omgekocht om de bewijzen te vernietigen, die bewaard werden in het Institut d´Égypte in Caïro. De oprichter van de politiek-radicaalislamitische partij “Democratic Jihad Party”, Nabil Na´eem, onthulde deze informatie tijdens een vergadering van de regering van Egypte en gaf aan dat de “schuldigen bestraft moeten worden”.

Volgens informatie van de krant “Veto” uit Caïro zouden enkele documenten Turkije “zeer verrast” hebben voor internationale rechtbanken. Na´eem benadrukte in zijn toespraak in het parlement dat Egypte Turkije eveneens zou moeten bestraffen voor deze actie.

De archiefdocumenten van de bibliotheek van het Institut d´Égypte in Caïro werden op 17 december 2011 in brand gestoken en veel van de bewijzen werden door de brand vernietigd.

De bibliotheek werd in 1798 door Napoleon tijdens zijn Egyptische veldtocht opgericht en hield zich bezig met de bevordering van wetenschappelijk onderzoek. Tot de verzameling, die bestond uit Egypte´s meest waardevolle collectie historische boeken van Egypte, behoorden bijna 200.000 boeken, kaarten, tijdschriften uit twee eeuwen, waaronder ook de “Atlas van Opper- en Neder-Egypte” uit het jaar 1752.

Bron:
https://haypressnews.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Armenië, Egypte, Genocide, Hypocrisie, Islam, kwaadaardige opzet, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

25 reacties op Turkije betaalde 1 miljoen dollar aan de Moslimbroeders om bewijzen betreffende de Armeense genocide te vernietigen

 1. Cathja zegt:

  De felheid en de dreigende taal van de Turken hebben de wetenschap dat er een genocide op de Armeniërs heeft plaatsgevonden, alleen maar opnieuw bevestigd. Nu zien we waartoe die Turken in staat zijn; alle sporen moesten gewist worden, ook al moest daar een bibliotheek met zeer waardevolle stukken voor in brand gestoken worden!
  Ontkennen is niet mogelijk. Wij kennen de geschiedenis echt wel. Turken zijn schuldig aan volkerenmoord.
  Het monument ter nagedachtenis aan deze volkerenmoord staat in Almelo, op het terrein van de Armeense kerk. Het is de Turken er veel, zo niet alles aan gelegen om dit monument te (laten) verwijderen. Protesten hebben niets geholpen en zúllen ook niet helpen. Het monument staat er nog steeds, en blijft er staan.

  Als één grote aanklacht……!

  Like

  • baksteen zegt:

   Turken en Armeniers? ben bang dat het moslims en christenen moet zijn en o, ja, ze kwamen deze keer uit Turkije en Armenie, maar voor de Grieken geldt hetzelfde en dan ben ik er nog vergeten.

   Like

  • W.H.J. Reiss zegt:

   Ik geef dat monument geen 50 jaar meer dan is het weg. Dit land wordt overgenomen. Het is gewoon een kwestie van tijd als het zo doorgaat !

   Like

   • Er zijn boeken van mensen ,die deze Holocaust overleefden zoals Het land van mijn grootmoeder van de Amerikaanse dichter Peter Balakian. En Armeense ogen van Nancy Kricorian, de geschiedenis vlak je niet uit.

    Like

 2. baksteen zegt:

  De islamitische ideologie heeft al wat kennis en boeken vernietigd, nog een gemeenschappelijke hobby die ze hebben met de nazi’s.

  Like

 3. EdBos zegt:

  De Turken kunnen we inmiddels wel vergeten. Hard op weg naar een theocratie en hard op weg naar een politiestaat. Iedereen die kritiek waagt te hebben de cel in en de gevangenissen puilen uit. Verdacht (minimaal) van hulp aan IS. En niemand mag zijn bek open doen over Armeniërs en Koerden. Ik herinner me een geval van wel 25 jaar geleden: een Duitse toerist had hardop gezegd dat een Turks gebouw feitelijk een Armeense kerk was geweest. Daarvoor verdween hij langdurig in de bak.

  Turkije dus niet bij Europa en graag uit de NAVO.

  Like

  • Ekster zegt:

   Smeerlappen, die Turken. Dat wil zeggen, de moslims onder hen. De seculieren hebben het ontzettend moeilijk hiermee maar kunnen niet veel. Bij kritiek verdwijn je achter tralies of erger. Een verschrikkelijke ontwikkeling dankzij de Turkse fascist Erdogan. Die man moet gestopt worden. Maar vergis je niet in deze poging tot geschiedvervalsing; kijk eens hoe men tegenwoordig in het westen geïndoctrineerd is over onze vermeende schuldigheid over slavernij en dergelijke. Het gros van de mensen gelooft werkelijk dat alleen blanken slavendrijvers waren/zijn. Of neem de kruistochten; die worden voorgesteld als een vreselijke terreurdaad zonder enige aanleiding, waardoor duizenden onschuldige moslims het leven lieten en daarom nu nog steeds heel boos zijn. Totale onzin, maar men gelooft het. Geschiedvervalsing WERKT, dat is het belangrijke punt hier. Wij in het westen gaan gebukt onder een heel groot, totaal onnodig, schuldgevoel en laten daarom alles maar over ons heenkomen als het om criminele buitenlanders gaat. We hebben onszelf machteloos gemaakt en de regie over ons leven uit handen gegeven.

   Like

   • EdBos zegt:

    Helemaal mee eens.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Ekster: 17.11. uur. Geheel eens met uw reactie, waarde Ekster. En dat schuldgevoel wordt vooral door de RODEN/LINKSEN in stand gehouden. O ja, Turkije mag nooit tot Europa gaan behoren. Dit land is helemaal overgenomen door vileine krachten der islam. En de ISLAM hoort niet thuis in Europa!

    Like

 4. Smerig!En waarom had ik nu niets anders van Turkije verwacht?

  Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 6. janfreak zegt:

  Wat ze ook verbranden, deze genocide is uitvoerig beschreven door Franz Werfel in zijn boek,
  “Die vierzig Tage des Musa Dagh”, verschenen in 1933. Daar kan Erdogan niets aan veranderen.
  De roman handelt over de fatale strijd van de Armeniërs tegen de Turken in 1915. Bij die strijd ging de religieuze en nationale eenheid van de Armeniërs verloren. Veertig dagen lang vocht een groep Armeniërs rond de berg Musa Dagh, tot een Frans oorlogsschip hen op het laatste moment redde.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Dan moeten ze alle Armeniers in het Westen uitroeien.Veel van hun waren getuigen.en hebben foto’s van de gebeurtenis.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Dit verhaal bewijst natuurlijk het gelijk van Pechdrol: Een land als Turkije moet beslist bij de EU..
  We moeten hoe dan ook VERRIJKT worden, vind je ook niet Alexander?

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  ARMENIAN GENOCIDE history

  Weet u nog de strijdlijst voor de verkiezingen 22 nov. 2006:

  >> Veel Turken hebben moeite met het besluit van CDA en PvdA om van de Turkse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november te eisen de Armeense genocide te erkennen. Een PvdA’er en twee CDA’ers zijn van de lijsten gehaald en dat kan de partijen veel stemmen gaan kosten.<<

  D66 zou er garen bij spinnen.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2006/10/Turken-voeren-actief-campagne-voor-D66-ELSEVIER098177W/

  Like

  • Anneke zegt:

   – D66 zou er garen bij spinnen -…..”Ja; dit droomde de PvdA ook al tijden…..Maar NEE, op ’t laatste nippertje was er nog geen ‘spoeltje vol’ gesponnen”.

   Like

 10. Anneke zegt:

  Schimmige, Schurken Turken………………

  Like

 11. Roni zegt:

  En dan hoor ik hier allemaal Turken zeggen dat HIJ zoveel goeds voor Turkije doet. Dat zal misschien wel wezen. Maar volgens mij met buitenlands geld en alleen voor soennieten.
  Ik heb lang gedacht dat het hier met de Turken wel mee zou vallen, in vergelijking tot Duitsland, maar ze zijn volgens mij minstens zo erg als de Marokkanen alleen veel geniepiger en dus veel gevaarlijker.
  We zullen zien….

  Like

  • EdBos zegt:

   In Duitsland weten ze al lang hoe de Turken zijn. Toen ik zei dat wij in NEderland meer last hebben van Marokkanen dan van Turken, zeiden ze me dat ik maar even moest wachten tot er voldoende Turken zouden zijn. DAn zouden ze hun ware gezicht wel laten zien, net als in Duitsland. Hetgeen inmiddels gebeurd is.

   Like

 12. Lia zegt:

  klopt EdBos, dat heb ik ook gehoord, Turken zijn echt popenkast aan het spelen met ons allemaal

  Like

 13. KIng JC zegt:

  niks meer toe te voegen aan het artikel maar er zijn zoveel dingen gebeurd in turkije dat dit maar een kleine onderdeel is van de fascistische moslims ( turken ) die ook landen in midden oosten en afrika ( moslim en armste landen ) zogenaamd geld en hulp aanbieden zodat hun aanhang groter en groter zal worden en afhankelijk te maken van turkije e.d.! hierin als enige doel om alle NIET moslims uit te drijven/vermoorden hoe je zo netjes mogelijk kunt benomen om dan als enige geloof in de wereld te heersen… maar in Nederland weten veel mensen nog steeds het verschil niet en hebben ook schijt eraan …..turk is een turk terwijl de gevluchte christenen hier ook te lijden hebben omdat deze groep altijd weer de dupe ervan wordt. Nederlandse bevolking en alle andere europese landen moeten wel bewust zijn van het feit dat 2e wereld oorlog het zelfde is als de 1e wereld oorlog voor alle christenen ( ik ook dus ) die niet voor niets hiernaar toe verhuisd zijn met de zelfde reden!!! dus ontken je de 1e wereld oorlog / genocide dan is het verstandig om te weten dat niemand 2e wereld oorlog niet zou erkennen/toekennen e.d.
  PS: duitsland is medeplichtig geweest aan de genocide in turkije….die mogen ook de handen niet schoonwassen met leugens e.d.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s