Afrika verzinkt in rattenplaag

Screenshot_12

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Na Ebola wordt Afrika nu door een nieuwe plaag bedreigd, schrijft Reuters. Juist in het oosten van het continent breidt zich vanwege teveel landbouw op dit moment een rattenplaag uit met geïnfecteerde ratten die besmettelijke ziektes bij zich dragen, met in de eerste plaats de pest-vlo:

Rome – Omdat de Afrikanen steeds meer natuurgebieden veranderen in landbouwgrond neemt het risico op besmettelijke ziektes toe, omdat de ratten pestvlooien dragen die door de oogst worden aangetrokken.

Maar de Afrikanen wijzen in principe iedere vorm van voorbehoedmiddelen, iedere geboortebeperking af. Ze bezitten een natuurlijke drang om zich te vermenigvuldigen en de Europese medische en technische verworvenheden maken een vermenigvuldigingscijfer mogelijk, dat vroeger gewoon door besmettelijke ziektes en oorlogen binnen natuurlijke grenzen werd gehouden (dit geboortecijfer van de Afrikaanse bevolking op zich is in feite een plaag voor de dierenwereld en voor de globale mensheid).

In het noorden van Tanzania nam het landbouwoppervlak de afgelopen decennia met 70% toe (ten nadele van de natuurgebieden!) en het aantal ratten in deze landbouwgebieden is in vergelijking met de natuurgebieden verdubbeld, werd maandag aangetoond door Amerikaans onderzoek.

Reuters

Moeder natuur verzet zich met alle middelen tegen deze plaag van de snel toenemende Afrikaanse bevolking. Alleen de Europeanen en Amerikanen zijn zo dom om deze plaag ook nog kunstmatig te ondersteunen om in de natuurlijke gang van zaken, ten nadele van het milieu, in te grijpen.

(Iedere 30 jaar verdubbelt de bevolking van Tanzania)

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Demografie, Europa, Krankzinnigheid, Tanzania, VS. Bookmark de permalink .

20 reacties op Afrika verzinkt in rattenplaag

 1. lucky bee zegt:

  Dus niet alleen Friesland leidt onder de muizen plaag maar ook Afrika met hun ratten plaag?

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En let maar op, de “: goedmensen”, de “politiek correcten”, en de socialisten zullen voorstellen deze inwoners van Afrika hier te huisvesten! WAANZIN REGEERT DE WERELD!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Komt er eigenlijk ooit weleens iets goeds vanuit dat continent?! Aids, Ebola, rattenplagen, dobbernegers, islam………

  Like

 4. BertG. zegt:

  Heftig en duidelijk. Maar het is wel zo.
  Niemand weet waarom en daar snappen ze niet eens waar je het over hebt.
  Alleen wij bevorderen het zodat ze hele dag de tijd hebben om te neuken.
  Vreten sturen we wel op. En anders hoef je alleen maar te vragen.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Wij worden ook geplaagd door een over populatie aan ratten. Het gaat om de Rattus riffianus. Vele malen agressiever dan de bij ons bekende Rattus norvegicus.

  Like

 6. Nemesis zegt:

  Hier is ook heel veel landbouw en ook hier zijn ratten,maar die worden bestreden. Dat zouden ze daar inAfrika ook kunnen doen.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ja, en de volgende ramp voltrekt zich nu !!
  Ze komen massaal hierheen !!

  Like

 8. Mark zegt:

  Wel een grappig feit is dat ik hier al bijna 15 jaar woon, nooit ratten gezien, nu wonen er overal kleurlingen om me heen waar ik ook nog geen problemen mee heb maar die gooien steeds eten van het balkon en voila, pas lagen er rattenkeutels op mijn balkon.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Waar overbevolking onder mensen heerst en de natuurlijke vijanden van de ratten en muizen worden vervolgd zullen deze knaagdieren alleen maar een grotere plaag worden, net zoals in het noorden van Nederland dat overigens vrij dun bevolkt is. Als de ratten in Afrika echter de pest, pokken en ebola verspreiden onder de terroristische Boko Haram en ISIS dan doen ze tenminste HEEL goed werk! Dat tuig is nog veel erger dan ratten en zolang de mens zichzelf niet intoomt doet de natuur dat alsnog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s