Amerikaanse rechtbank veroordeelt Palestijnen tot honderden miljoenen schadevergoeding

Screenshot_20

De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas

(Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnse Autoriteit (PA) en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) werden door een Amerikaanse rechtbank wegens ondersteuning van terreuraanslagen veroordeeld tot een straf van 218 miljoen dollar. Volgens het vonnis hadden de beide organisaties tussen 2002 en 2004 zes terreuraanslagen in Jeruzalem ondersteund. Bij de schietpartijen en bomexplosies raakten 450 mensen gewond en kwamen 33 mensen om het leven, waaronder ook Amerikanen.

De aanklacht werd ingediend door de curators en families van tien van de Amerikaanse slachtoffers. In de VS is het via een speciale antiterrorismewet mogelijk om een aanklacht in te dienen tegen aanslagen die in het buitenland plaatsvonden, mits deze aanslagen door een in de VS erkende terreurorganisatie werden uitgevoerd. Omdat de aanklacht plaatsvond op grond van de antiterrorismewet kan de straf nog verdrievoudigd worden tot 656 miljoen dollar. De Amerikaanse jury sprak de Palestijnse Autoriteit en de PLO schuldig op 25 punten. Hen wordt o.a. ten laste gelegd dat zij de terroristen met materiaal uitrustten en salarissen aan de terroristen of hun families betaalden toen zij vanwege de aanslagen in de Israëlische gevangenis zaten.

In een commentaar kondigden de Palestijnse autoriteit en de PLO volgens de New york Times aan in beroep te gaan. Ze beschuldigden de Israëlische regering er van het rechtssysteem van de VS te benutten om een tweestatenoplossing te saboteren. Bovendien zou de PA blijven proberen om het conflict met vreedzame middelen op te lossen. Mark Rochon, de advocaat van de Palestijnen, dat er geen bewijs zou zijn voor de goedkeuring van de aanslagen destijds door de autoriteiten. De terroristen zouden onafhankelijk van de autoriteiten uit zichzelf hebben gehandeld.

De officieren van justitie Kent Yalowitz en Nitsana Darshan-Leitner spraken van een belangrijke overwinning op het terrorisme. “De PLO en de Palestijnse Autoriteit weten nu dat de ondersteuning van terrorisme zijn prijs heeft”, zei Darshan-Leitner. “Het gaat om verantwoordelijkheid. Het gaat om gerechtigheid”, liet Yalowitz na het vonnis verkondigen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Justitie, Moslims, PLO, Rotzakken, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

19 reacties op Amerikaanse rechtbank veroordeelt Palestijnen tot honderden miljoenen schadevergoeding

 1. Roni zegt:

  Baruch hasjem !

  Like

   • toestroom zegt:

    Zal hij dit bedoelen EJ, Baruch hashem ( “Baruch Hashem” – “Dank G-d!)

    Like

   • toestroom zegt:

    Citaat
    B “H (of BH ) is een acroniem voor de Hebreeuwse woorden ” Baruch Hashem , “wat betekent,” Gezegend zij de G-d . “Traditioneel, Joodse mensen beginnen brieven en correspondenties met deze letters, voor een deel te contextualiseren wat het meest belangrijk, en deels om ons te herinneren dat alles komt van Hem, inclusief de inhoud van de communicatie te volgen.

    Met betrekking tot e-mails, ik weet heel weinig die zijn voorzichtig om hetzelfde met e-mail te doen, waarschijnlijk omdat het zo vaak en op informele wijze wordt gebruikt. Het is geen keiharde eis voor brieven ook niet, eerder een traditie die mensen over zichzelf hebben geaccepteerd.

    Like

 2. bigljohn zegt:

  Een prima ontwikkeling ! Nu moeten we nog zien te bewerkstelligen dat de betrokkenen werkelijk hun geld krijgen. Je recht hebben is iets anders dan je recht krijgen ! Ik vertrouw die Palestijnse Staat voor geen millimeter !

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Het zou mij niks verbazen als Obama die som al naar Palestina heeft overgemaakt. Het wordt steeds smeriger allemaal. Een tijd geleden zou ik zoiets niet schrijven maar ik heb alle hoop laten varen. Smerige fascistenboel.

   Like

 3. Marc zegt:

  Kijk. Dat is nou het nut van onafhankelijke rechtspraak en scheiding der machten!

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. oud-marinier zegt:

  En wie gaat garanderen dat die Palestijnen de slachtoffers hun schadevergoeding gaan betalen …??? Keep on dreaming…!!!

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Zijn de eerste aanmaningen al de deur uit die richting?
  Gericht aan ???????????PA, PLO???????
  Daar gaat natuurlijk nooit betaald worden door helemaal niemand, dat kan iedereen bedenken.

  Je kan net zo goed aan ze vragen of ze eens willen ophouden met vervelend doen.
  Daar zullen ze vast van onder de indruk van zijn.

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Een schijntje vergeleken met wat het Westen er aan hulpgelden heenbrengt en waarmee gewoon weer extra terreur gefinancierd wordt.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  De dood vonnis lijk me gerechter voor deze massen moordenaars, voor Allah.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Mooi !!

  Like

 11. hannah zegt:

  Typisch. Amerikaanse rechtbank doet uitspraak (vanwege ook Amerikaanse slachtoffers?) Maar PA wijst toch gelijk naar Israel. Beelden van een uitgelaten dansende Abbas herinner ik me nog toen Israel, onder druk van -trekpop- Kerry, zoveel terroristen uit de gevangenis ontsloeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s