Enquête: Europeanen in toenemende mate eurosceptisch

Screenshot_15

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Op dit moment staat de EU niet goed aangeschreven bij de mensen binnen de Europese Unie. Uit een groots opgezette enquête blijkt dat alleen de Duitsers nog maar nipt pro-EU zijn, terwijl in de meeste andere landen scepsis en antipathie overwegen.

Uit een enquête van het Italiaanse onderzoeksinstituut Demos & pi, dat in samenwerking met andere opiniebureaus en de krantengroep rondom “La Repubblica” werd uitgevoerd, blijkt in de grootste zes EU-landen een toenemende scepsis tegenover de Europese Unie. Daarbij werden in ieder land 1000 representatieve burgers uitgezocht en geënquêteerd.

Volgens de enquête heeft nog slechts 53% van de Duitsers vertrouwen in de Europese Unie, terwijl dit bij de Fransen, de Spanjaarden en de Polen nog slechts bij 40% van de mensen het geval is. In Groot-Brittannië, een traditioneel eurosceptisch land, bedraagt de instemming nog slechts 28%. Verrassend laag is het resultaat in Italië: met 27% van de geënquêteerden sluit het ooit voor de EU enthousiaste EU-land de rij.

Bij de gemeenschappelijke munt van de EU, de euro, is de situatie nog triester. Met de these, volgens welke de euro voordeel zou hebben opgeleverd en nog steeds voordeel zou blijven opleveren, zijn over het algemeen nog maar weinig mensen het eens. Hierbij zijn de Fransen met 23% instemming nog de sterkste voorstanders van de gezamenlijke munt, terwijl nog maar 11% van de Italianen positief tegenover de euro staat. Zelfs de Duitsers schijnen niet veel meer op te hebben met de euro: nog maar 13% van de mensen ziet nog voordelen, terwijl zelfs 37% liever de D-Mark terug wil.

Daarbij wordt het steeds duidelijker dat het eliteproject Europese Unie over de hele linie heeft gefaald. In plaats van een “gemeenschappelijk Europa” is er in toenemende mate sprake van aanzienlijke meningsverschillen over de vormgeving van de EU. Daarbij komen de economische en financiële twistpunten, die zich vooral uitbreiden als gevolg van de financiële crisis vanaf 2008. Alles bij elkaar genomen geen bijzonder goede basis voor een vreedzame toekomst.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Enquête: Europeanen in toenemende mate eurosceptisch

 1. Tom Hendrix zegt:

  “Alles bij elkaar genomen geen bijzonder goede basis voor een vreedzame toekomst”, zegt U terecht meneer Maier. Maar dat boeit de EUSSR POLITIEKE ELITE voor geen meter hoor! We gaan het meemaken, oproer, massale werkloosheid, verarming, en burgeroorlogen door heel Europa. En juist DOOR DE EU!

  Like

  • bobzelf zegt:

   Goed gezien Tom , heeeeeel goed gezien

   gr. bob

   Like

  • Jean zegt:

   Tom, plus nog oorlog veren ”tegen” die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd, een vuiligheid de tot doel heeft Europa vernietigen en de Europeanen verplichten zich te nderwerpen.
   NOOIT OF TE NIMMER.
   Vanmiddag hoorde ik op het nieuws dat de monarchie ”gevallen” was in België, ik laat een kreet van vreugde tot is zag dat het maar ging over die walin wat op krukken liep, wat was dat een telerstelling, neen niet dat die walin op krukken liep maar dat die komedie niet opgeruimd was. Gelukkig heb ik nog hoop het nog mee te mogen maken want dat zou de prachtigste dag van mijn leven worden ‘na’ mijn huwelijksdag en de geboortedagen van mijn kinderen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jean: 21.24. uur, op 25/02. Dank voor de reactie Jean. Ook voor mij mag de hele flauwekul, geheten KONINGSHUIS, afgelopen zijn Jean!

    Like

 2. bobzelf zegt:

  DUS ???????????????????????????????
  HOE KOM JE AAN EEN BOM OM OP BRUSSEL TE PLEUREN ???

  die galbakken daar willen “”IN HET HARNAS STERVEN “” ?

  DUS , DAAR MOET TOCH AAN EEN 7OO VAN DIE DINGEN TE KOMEN ZIJN ??

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  En nog steeds ziet het er niet naar uit dat we binnenkort van die waanzinnige kwaadaardigheid worden verlost… 😦
  Waarom blijft het stemvee toch steeds kiezen voor eurofiele partijen?
  Waarom zwicht het keer op keer voor de zalvende praatjes en loze beloftes van het pismanneke, de kroegbaas, markje prutser, didi samzwam enz.?
  Waarom ziet niet IEDEREEN dat die eu alleen maar een baantjesmachine voor de ‘ons kent ons-club’ is?

  Like

  • Wilhelmus zegt:

   Die Eurofiele partijen zorgen voor meerendeel van de jobs door middel van vriendjes politiek, Mensen verkiezen blijkbaar hun rustige leventje boven het welzijn van de Europese beschaving.

   Like

 4. elisamad2013 zegt:

  vandaag gaf Pechtold een kritiek in de tweede kamer over een minder goed gedrag van de Coalitie en zue daar,,,,alle coalitie gedogers(CU GL SGP) bogen als een knipmes voor de sterk vermagerde eurofiel Pechtold

  Like

 5. Anneke zegt:

  – Waarom blijft het stemvee toch steeds kiezen voor eurofiele partijen? – Tistochwat denk eens aan de grote VERKIEZINGSFRAUDE……MISTELLINGEN van onze stemmen. Zo democratisch is ons NL-landje niet…En al helemaal de EUSSR niet. “De kaarten zijn al ruim van te voren geschud….De elite (de internationale NWO-fanaten) achter de diep duistere schermen bepalen, in grote lijnen het politieke WAN-beleid voor ons. De burger an sich heeft NIETS te zeggen”. De afgelopen zeventig-jaar hebben de bank- en internationale zakenwereld het beleid ontworpen voor onze politieke – (infantiele) leiders. Noem ze gerust de NWO-dolle trollen!!! ! !!!
  Na WW-II bemoeide Amerika zich VEEL TE VEEL met ons continent, met de gehele wereld. Amerika een wolf in schaapskledij…..Máár de roof- en moordzuchtige aard van dit BEEST is de afgelopen decennia meer en meer ‘aan het licht’ gekomen. HELAAS dat wij Europeanen zo lang ziende blind en horende doof zijn geweest!!! ! !!! “Specifiek de generatie die WW-II bewust heeft beleefd…Zij hebben Amerika te lang aanbeden”.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  En laten we vooral niet vergeten om na de bevrijding (van de EU) de daders/verraders te straffen !!!

  Like

 8. BertG. zegt:

  Met 2/3 aan tegen stemmen w.b. de EU zijn we hier begonnen.
  Gewoon opzij geschoven en dan nog verwachten dat je het vertrouwen wint.
  Vanaf dag 1 zijn ze nooit te vertrouwen geweest. Iedereen met een beetje verstand had dit kunnen weten. Maar aan zelfstandig nadenken doen ze hier al tijden niet meer aan.
  Dat is een groot probleem, mensen slikken alles als volledige waarheid, zeker als het op de TV is geweest. Ze beseffen niet eens meer dat ze als een slaaf behandeld worden.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Dan nog te bedenken dat het linkse tuig dat voor WO II in veel Europese landen dezelfde fout maakten met de nazi’s, net als hun opvolgers dat met de moslims doen, terwijl dezen ook een verenigd Europa wilden. De geallieerden en de communisten wilden koste wat het kost Adolf Hitler en de nazi’s te vriend houden, deden poeslief tegen hen, stonden toe dat plaatselijke nazi’s ongestoord konden overheersen, gaven hen miljarden aan geld een grondstoffen, verketterden anti-nazi’s en vluchtende joden en dachten meestal (zoals in Rusland) dat er met de nazi’s ook was te collaborateren. Dat heeft heel Europa pijnlijk geweten want hoewel er veel Europeanen tegen het nationaal-socialisme streden vochten miljoenen ook met hen mee en zij maakten zich eveneens schuldig aan vreselijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid!
  En nou denken de EU-klootzakken in Brussel nog dat ze Europa alsnog tot een eenheid kunnen samensmeden door de islam hier binnen te halen in de hoop ons allemaal tegen onze wil in te veranderen omdat wij hierna zogenaamd een groot en verenigd volk worden! De haat van de autochtoonse Europeanen tegen de EU stijgt naar vulkaanhoogte en zelfs talloze moslims krijgen hier onderling al de gruwelijke pest aan elkaar! De EU is feitelijk bezig om zichzelf te verwoesten en dat mag hopelijk in 2015 ZEER snel plaatsvinden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s