Ter plundering vrijgegeven: opnieuw Grieken-redding – hoe de euro Duitsland de diepte in sleurt

Screenshot_17

(Door: Hans Heckel – Vertaling: E.J. Bron)

Duitse en Europese politici laten zich voorliegen en chanteren door Athene. In de zomer begint het theater van voren af aan. Opnieuw hebben die eurolanden, die de eenheidsmunt met hun economische kracht moeizaam en duur in leven houden, zich laten chanteren. Een met de hete naald op het allerlaatste moment in elkaar geflanst document met beloften tot bezuinigingen door de Griekse regering volstond: de miljarden zullen blijven stromen.

Verder wordt, net zoals vijf jaar geleden, gezegd dat dit alleen maar onder de “strengste voorwaarden” zou gebeuren. Deze keer zou de periode tot vier maanden beperkt zijn. Maar dat betekent niets anders dan dat het theater over vier maanden weer van voren af aan zal beginnen. Ondertussen zullen er nog meer miljarden over de balk gegooid zijn. Merkel en Schäuble stellen daarmee het onafwendbare bankroet van Griekenland alleen maar uit, opdat deze gebeurtenis niet meer in hun ambtsperiode plaatsvindt. Volgens schattingen gaat het voor Duitsland al om ongeveer 80 miljard euro, waarvan het verdwijnen aan het volk uitgelegd zou moeten worden. Dat laten de beide echter liever over aan hun opvolgers, waarbij dit bedrag nog duidelijk zal stijgen. Anders is het niet te verklaren dat zij zich door Athene zienderogen laten bedriegen.

Wat de Grieken zelf van het gepraat over hervormingen, “bemoedigende signalen uit de Griekse economie” en dergelijke onzin vinden, laten ze al wekenlang zien: ze plunderen hun bankrekeningen, omdat ze de instorting van het gebouw van leugens, corruptie, verspilling, chantage (van de Europese partners) en incompetentie voorzien. Zij vertrouwen noch hun banken noch hun economie en zelfs niet diegenen die zij zelf in de regering gekozen hebben.

De euro wordt zodoende een duurzaam transfersysteem, waarin de enen gigantische bedragen storten, terwijl anderen alleen maar innen. Dat maakt Duitsland en de overige betalers zwakker en maakt van de anderen kostgangers, die in toenemende mate steeds minder in staat zijn om op eigen benen te staan. De enige uitweg zou zijn dat Duitsland´s concurrentievermogen en daarmee zijn betaalkracht zo ver daalt, dat hier niets meer te halen zou zijn. De aanwijzingen dat het – gecamoufleerd door de exportcijfers, die met de “doping” van de zwakke euro worden behaald – deze kant al uit gaat, worden sterker.

Als er echter niets meer te halen is, dan zou het wel eens snel voorbij kunnen zijn met het “Europese project”. Griekenland zou, meer dan alle anderen, de grote visie van een verenigd Europa gedegradeerd hebben tot een “geldautomaat: je haalt eruit wat erin zit”, klaagt Roland Tichy, de voormalige hoofdredacteur van de “Wirtschaftswoche”.

De euro heeft Europa niet, zoals beloofd, sterker gemaakt. Hij sleurt het continent de diepte in en met hem de laatste overgebleven Europese industriële wereldmacht Duitsland, dat ter plundering werd vrijgegeven door zijn begerige buren.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Duitsland, euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, politici, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

44 reacties op Ter plundering vrijgegeven: opnieuw Grieken-redding – hoe de euro Duitsland de diepte in sleurt

 1. bobzelf zegt:

  hoera, hozanna , zo eindelijk gaan de maskers vallen !!!
  in pakweg 15 jaar tijd !!!!!!!!!!!!!!
  zeg maar 1 continent volledig naar de kloten geholpen ,

  alles helemaal naar de filistijnen, de pensioenen naar de filistijnen , miljoenen werkelozen de staatsschuld opgelopen met pakweg 250 miljard,
  DE BOERKA’S IN JE VOORTUIN !!!

  AND STILL COUNTING !!!

  EN

  ALS HET EFFE MEEZIT, NOG EEN 100 A 200 MILJARD, VANWEGE BIJ HET KRUISJE TEKENEN VAN HET E.S.M. !!!

  EN ALS DAN STRAKS HET LICHT IN BRUSSEL UIT GAAT ,

  gaan deze landverraders en nsb.ers dan zo de deur uitlopen ???

  met : WIR HABEN ES NICHT GEWUSST ???

  DENK HET NIET hEEE, DENK HET NIET !!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf: 20.36. uur. Inderdaad Bob, de landverraders en NSB ers, te vinden bij vooral de socialisten, liberalen en christen-democraten, hebben ONS mooi in “de nesten”, gewerkt. Dat gaat niet meer goed komen, het zal nog erger worden. En niet alleen voor Duitsland. Onze nationale PINOKKIO heeft getekend bij het kruisje, en wel bij het ondertekenen van het ESM Verdrag, waardoor ook WIJ NEDERLANDERS tot de BEDELSTAF zullen geraken. En dan zijn er nog ONNOZELEN in Nederland die blijven stemmen op de partijen die deze ellende hebben veroorzaakt.

   Like

  • toestroom zegt:

   De gaarkeukens komen er aan.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ bobzelf 25 februari 2015 om 20:36

   Nou heer bobzelf, u strooit met uw commentaar wel een beetje suiker in mijn wond hoor!
   Ik ben dus eveneens ‘naar de kloten’ geholpen en u heeft nog gelijk ook!

   Steeds meer ‘boerka’s in m’n voortuin’ door het verraad van de ‘elitaire’ schurkachtige ‘socialisten’.
   Je moet er niet aan denken! https://tistochwat.files.wordpress.com/2015/02/razend.gif
   Ik zet nog liever een stel volle zwarte vuilniszakken tussen m’n prijsrozen!
   Daar zit minder geur aan (aan die vuilniszakken, niet aan de prijsrozen) dan aan die boerka’s.

   Ik vrees dat de landverraders tegen de tijd dat de grond te heet onder hun poten zal worden, de ‘bunker’ fluks zullen verlaten met medeneming van al ‘hun’ bij elkaar geharkte geld! Dan zitten wij met de gemalen peren! Dat is wel jammer natuurlijk, daar ik elders van u vernam dat u op het massagraf van de landverraders wilde gaan urineren, hetgeen op zich een uitstekend initiatief is.

   In feite is het allemaal de schuld van het stomme stemvee (even uitgaand van de denkbeeldige situatie dat er niet wordt geknoeid met de verkiezingsuitslagen!).
   Dat stemvee heeft de klok van Pechtold horen luiden, maar weet totaal niet waar de koekeok hangt!

   Ja, zo kun je de oorlog wel winnen…

   Like

 2. Frans de Wit zegt:

  Dit is al weer de tweede harde chantage die ze gebruken die Grieken, ik had ze allang het bos in gestuurd hoor… Maar ja hou het dichtbij huis, dan draaien er ook vele armere mensen op voor de rijken hier.

  Like

 3. Cathja zegt:

  De Grieken spelen een listig spel met ons. Ze dreigen met uittreden uit de euro, houden de schijn op dat ze hun beloften aan de kiezers zullen nakomen, komen met nieuwe voorstellen, zodat de eurogroep uiteraard weer moet vergaderen (soms met spoed), en omstreeks ‘vijf voor twaalf’ komt er dan toch weer een ‘aanvaardbaar plan’ op tafel, en kunnen ze in Brussel weer een zucht van opluchting slaken.
  Hebben ze het Griekse spel in Brussel nog steeds niet door?
  Ze beduvelen de hele kluit, maar het ergste is dat wij weer voor de financiële gevolgen kunnen opdraaien.

  Laat die Grieken alsjeblieft hun gang gaan, en de Drachme weer invoeren. Er moeten geen euro’s meer in die bodemloze put gestort worden. Naar een groot deel van ons geld kunnen we sowieso al fluiten. Dijsselbloem moet duidelijke grenzen stellen, en niet steeds met de Griekse wind meewaaien.
  We komen steeds dieper in de rode cijfers terecht.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Cathja: 22.45. uur, op 25/02. WIJ beste Cathja, zijn VERDOEMD. Doordat onze PINOKKIO MARX RUTTE het ESM VERDRAG heeft ondertekend, namens Nederland, zijn WIJ zwaar “de sjaak”. De gek ( Rutte) heeft hierdoor ervoor gezorgd dat WIJ geen soeverein LAND meer zijn, en dat WIJ op vordering van de COMMUNISTEN der EUSSR, al ONS GELD hebben over te dragen als de RODEN dat NODIG ACHTEN. O ja, heel de Tweede Slaapkamer heeft ermee ingestemd, buiten de PVV, de SP en ik dacht de PvdD.

   Like

 4. Philippine zegt:

  Gisteren op Arte:

  De Youtube duurt anderhalf uur en is in het Duits.
  De titel is : Macht ohne Kontrolle – die Troika.
  Vooral over Griekenland en vooral over de plunderingen die de Troika
  en de EU hebben aangericht.
  Onthullend.

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Wel mooi dat de eigenaren van pak em beet BMW en Volkswagen nog kunnen leveren aan Griekenland. De burgers van Nederland betalen die export toch nog wel een tijdje.

  Fuck die Grieken en hun smerige olijven. Meer hebben ze niet. Laat ze lekker doodvallen. Dat minderwaardige zooitje parasieten. Het kan me werkelijk niets schelen of ze omkomen van de honger of niet.. En wie het wel kan schelen? Stuur ze lekker zelf een paar olijven.

  Als de Grieken lef zouden hebben? Dan zouden ze het hele zooitje in zee jagen..Met hun BMW’s erbij.

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  EU, Europa’s grootste vijand! Behalve de economische crisis staat Europa nu voor de poort van de 3 grootste rampen ter wereld: een islamitische kolonisatie, een derde wereldoorlog en een compleet faillissement van alle EU-lidstaten! Europa R.I.P.

  Like

 7. Petrossa zegt:

  Nou ja… duitsland doet zichzelf prima de grond in sleuren door hun achterlijke Energiewende. Hebben ze de grieken niet voor nodig.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Wat is als ze de supper rijken zo als de reeders Onasis en Cornuiten te nationaliceren? dan hebben ze onze belstingsgeld niet nodig!

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Nu de Grieken, welk land volgt ???? Italië ? Frankrijk ? Spanje ? Portugal ?

  Like

  • BertG. zegt:

   Welk land volgt niet.
   Je kan er een afstreep lijstje van maken wie de eerst volgende is.
   Maar uiteindelijk zijn we allemaal zwaar de lul. Er bestaat geen zelfstandigheid meer.
   Het is een weg naar een totale ondergaan en armoede voor elk land die zich binnen de EU bevind.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG: 14.44. uur. Precies Bert. En nu snap ik ook goed waarom de verraderskliek, vandaag het debat niet heeft laten doorgaan, omtrent de overdracht van ONZE SOEVEREINITEIT aan de communisten van de EUSSR! Vooral PvdA,CDA,VVD en D66, WILLEN het debat niet!

    Like

 10. alidas1 zegt:

  Het is toch onmogelijk dat dit zo door kan blijven gaan.
  Waar komt dat geld allemaal vandaan .
  Dan kun je wel zeggen van de belastingen .
  Maar die pot is toch ook een keer leeg.
  Je kunt de burgers niet blijven plunderen.
  Houd ook een keer op.

  Like

 11. joga zegt:

  Allemaal stuk voor stuk en dan zij wij aan de beurt? Ook wij zitten al in het proces, alleen dat willen VVD,PvdA en D66 nog niet toegeven net voor de verkiezingen van 18 maart.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Ter informatie: HET DEBAT OVER DE OVERDRACHT VAN ONZE SOEVEREINITEIT GAAT NIET DOOR! Whoehahahaha, ze schijten zeven kleuren str.nt in Den Haag. De leugenaars en de huichelaars zijn BANG aan het worden, met name de grootste LANDVERRADERS van PvdA,CDA,VVD en Demonen66!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tom 14:24

   Nog niets van gehoord. Inderdaad beste Tom, ze knijpen ‘m tot en met! Dat is toch eigenlijk óók al een antwoord? Als je een eerlijk verhaal te vertellen hebt, ga je een debat niet uit de weg. Maar ze hebben natuurlijk geen aannemelijk verhaal kunnen bedenken, dus dan maar afblazen.
   Mijn moeder zei vroeger nog wel eens: “we worden nooit overreden door eerlijke wagens, maar alleen door strontkarren!”. Ze had gelijk. We worden besodemieterd waar we bij staan!

   Wordt het debat soms na de verkiezingen gehouden, of heeft u daar niets over gehoord?
   Is er een reden opgegeven waarom het debat niet doorging?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 16.35. uur. De reden zou zijn, dat het niet uitkwam in verband met hun werkzaamheden die eerder gepland stonden. Tja, of en wanneer dat debat nog gehouden zal worden, is mij geheel onbekend Cathja.

    Like

 13. Jaan zegt:

  Niemand laat zich voorliegen door de Grieken en de Grieken liegen helemaal niet. Wat wil je dat een varken in een net pak op kan treden als operazanger? Als je daar een concertkaartje voor koopt dan vraag je er toch om? De Griekse politici (niet de bevolking) doen niks anders dan ze altijd deden en dat is: Met gezwam geld binnenhalen. Degene die dat blijft geven is toch niet onschuldig? Is de Griek geschift of degene die beweert: “Alles komt terug, nog wel met rente”. Zulke kletsmajoors brengen het in sommige landen tot minister!

  Like

 14. tijluylenspiegel zegt:

  Ik vind het een beetje jammer dat er zo vaak over “de Grieken” gepraat wordt alsof de bevolking er ene reet aan kan doen.
  Jazeker, ze hebben gebruik gemaakt van een regeling waardoor ze in verhouding met andere EU landen nogal vroeg met pensioen konden, maar verder is de crisis veroorzaakt door de banken en de extreem rijken en gek genoeg vloeien die miljarden nu juist naar diezelfde verdachten en intussen betaalt de burger het gelag.
  Naar mijn mening is de kritiek op Griekenland terecht maar moeten we oppassen niet de Griekse burger de schuld te geven, dat hebben ze niet verdiend.
  Dar burgers nu het geld (althans dat beetje dat ze hebben) opnemen is alleen maar logisch, ze hebben te vaak leergeld betaald om nu nóg een keer naar de bliksem te worden geholpen.
  Het stuit me tegen de borst om dat het “leegplunderen” van hun rekeningen te noemen, het zijn burgers die dat kleine beetje geld dat ze nog hebben veilig stellen.

  Like

  • bobzelf zegt:

   heerlijk te lezen dat er mensen , de hersens die ze gekregen hebben
   zelf gebruiken om te denken !!
   U heeft voor de volle 100 % gelijk !!
   gr. bob

   Like

  • Cathja zegt:

   In zo’n situatie zou ik ook mijn geld van de bank afhalen, voordat ‘anderen’ dit doen! Trouwens, wat is er mis met het opnemen van je eigen geld? Jouw geld is jouw geld. Hoe en waar je dat wilt bewaren gaat niemand iets aan.

   Like

   • bobzelf zegt:

    er was een tijd dat je je eigen geld naar de bank bracht
    die zou er dan op passen,
    en omdat ze met jouw geld mochten spelen,
    kreeg je daar iets voor, RENTE NOEMDEN ZE DAT !!

    NU GA JE NAAR DIEZELFDE BANK ,., KRIJG JE GEEN FUCK MEER, !!
    DANKZIJ HR. DRAGHI !!!!!

    EN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SOMS KOM JE AANGELOPEN IS DE HELE BANK PLEITEN !!!

    WHAHAHAHAHAHAHAHA

    NOU MIJN GELD IS HAAST ALLEMAAL VAN DE BANK , EN IK ZIT ER OP , !!

    zeg maar op de Thuis bank , en dan samen met mijn meissie “”HET BANKSTEL “”

    DIE 1.2. % KUNNEN ZE OOK NAAR FLUITEN , DIt GELD IS VAN MIJN , VAN MIJN !

    ( Algemeen beschaafd ROTTERDAMS !! )

    ik hoop dat je niet naar het voetballen hebt gekeken, whahahaha

    kussie bob

    Like

   • Cathja zegt:

    @ bobzelf 11:28

    “Dit geld is van MIJN, van MIJN”.
    Juist Bob, iedereen moet van je bezittingen afblijven!

    Het schijnt dat je slechts € 500,– cash thuis mag hebben, incl. waardebonnen, cadeaupasjes e.d. Ik vraag me af wie dit heeft bedacht, en waarom.
    Wat denk je Bob, zouden er ook mensen zijn die sch**t hebben aan deze maatregel?

    Nee, sparen loont niet meer. Je krijgt nog maar 1% rente op een vrij opneembare rekening, tot een saldo van € 20.000,–. Wil je nog iets wijzer worden van je spaarcentjes, dan zul je iets anders moeten bedenken dan het naar de bank brengen.

    Ik houd m’n centjes voorlopig nog maar even in mijn grote roze spaarvarken, maar die zullen ze binnenkort ook wel gaan verbieden, en dan moet ik wéér iets anders bedenken.

    Zucht……, ik krijg grijze haren van al die kopzorgen!

    Nee, ik heb niet naar het voetballen gekeken. Jij wel?

    Fijne dag verder, groetjes,
    Cathja.

    Like

   • bobzelf zegt:

    lieve dame
    wat Bob denkt ??

    Nou dat ze dus allemaal dood kunnen vallen ,

    op mijn 15e mee begonnen !!

    daar maak je geen vrienden mee, ,
    maar je houdt wel de mensen over waar je graag mee om wilt gaan !

    De rest heb ik uit mijn kerstkaarten boekjes gestreept, om het effe simpel te zeggen !

    Natuurlijk , doe ik niet mee met regels als euro 500 , – !!!

    Dus op naar de Rabo, om mijn geld van de rekening af te halen !!

    Dat kan niet moet U eerst van uw rekening schrijven, en dan kunt u het over 3 tot 5 werkdagen op komen halen !!

    Hoezo, U bent toch een bank ??

    Ja, maar om overvallen te voor komen hebben we niet veel cash meer hier !!

    U kunt wel euro 500 per dag pinnen !!

    Bent u geschift mevrouw ??, Ik wil mijn geld !!!

    Kunnen wij het niet overmaken ??

    Nee mevrouw

    Vertrouwt u ons dan niet ???

    Nee mevrouw !!
    Ik geef mijn geld uit waar ik wil en niemand hoeft te weten waaraan !
    misschien huur ik wel een heel bordeel af !!
    oooooh meneer niet zo hard, straks hoort iedereen dat !!
    JA , EN ??
    U bent een bank , en heeft geen geld !
    Als ik mijn dure centjes hier laat staan , krijgt ik 1 % rente
    en mag 1.2. in box 3 betalen aan de oplichters in Den Haag
    en !!!!!!!!!!!!
    moet ik blij zijn , als ik over 1 jaar weer langskom , dat jullie nog bestaan !!

    Ja, maar er is toch een bankgarantie van euro 100.000 per rekening

    Whahahahahaha, ja tuurlijk ,

    Dan moet Draghi zeker weer een weekie de valsemunter uithangen
    en mag ik 3 dagen wachten tot MIJN GELD DROOG IS ????

    NOU NU PIN IK DAGELIJKS BIJ 2 BANKEN EURO 500

    EN DE REST KOM IK NA 5 WERKDAGEN OPHALEN

    en gelukkig vroeg de onnozele medewerkster of ik een envellope wilde !!!!

    ALLES IS NAAR DE KLOTEN, HELEMAAL

    EN BOB DOET NOOIT MEER MEE !!

    IK BEN VAN ORIGINE ” DWARSLIGGER ” GEWORDEN !!!

    IK KAN HET IEDEREEN AANRADEN !!

    HEERLIJK !!!

    de dame begreep er dus helemaal niks van , !

    kussie bob

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @tijluylenspiegel: 01.21. uur U raakt de kern van de zaak. De BANKEN met name de grote banken, als Goldman Sachs en Rothschild, waren de oorzaak van het ontsaan van de financiële crisis in 2008. De gewone mensen, in Griekenland en andere EU landen zijn er SLACHTOFFERS van dankzij dat gedrocht in Brussel de EUSSR!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s