Beschuldiging: Turkije hindert christelijke vluchtelingen

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Een Syrische bisschop beschuldigt Turkije van de blokkade van christelijke vluchtelingen in Syrië. Sinds maandag zouden zich bijna 1000 families op de vlucht bevinden.

Na de ontvoering van tientallen christelijke families door de Jihadisten-militie “Islamitische Staat” (IS) heeft de Syrisch-katholieke aartsbisschop Jacques Behnan Hindo Turkije ervan beschuldigd christenen eraan te hinderen over de grens te vluchten. Iedere dag zouden christenen met vliegtuigen uit Damascus moeten vluchten, omdat andere vluchtroutes voor hen zouden zijn afgesloten, aldus de aartsbisschop van Hassaka-Nisibi woensdag.

Tegelijkertijd zou Turkije echter “vrachtwagens, strijders van IS, gestolen olie uit Syrië, tarwe en katoen doorlaten”, bekritiseerde hij tegenover de zender Radio Vaticaan. Tegelijkertijd riep de aartsbisschop het Rode Kruis ertoe op geen geld meer beschikbaar te stellen aan zijn islamitische tegenhanger Rode Halvemaan. Deze zou niets van de ondersteuning doorgeven aan christenen, zei hij.

IS-strijders hadden volgens het Syrische Observatiekantoor van de Mensenrechten maandag twee dorpen in de de Noordoost-Syrische provincie Hassaka aangevallen en minstens 90 Assyrische christenen meegenomen. De dorpen Tal Shamiran en Tal Hermus bevonden zich tot dan toe onder Koerdische controle. Waar de Jihadisten de christenen naartoe brachten, is onduidelijk.

Volgens de leider van het Assyrische Netwerk voor Mensenrechten, Oussama Edward, zijn er sinds maandag bijna duizend christelijk-Assyrische families (ongeveer 5000 mensen in totaal) uit bedreigde dorpen naar de provinciehoofdstad Hassaka en de Koerdische plaats Kamishli aan de grens met Turkije gevlucht. Edward, wiens organisatie gevestigd is in Zweden, vermoedde na telefoongesprekken met mensen uit de regio waar hij oorspronkelijk vandaan komt dat de ontvoerde personen naar het IS-bolwerk Shadaddi gebracht werden. Daar zouden ze vermoedelijk gebruikt worden als “menselijke schilden” of om geruild te worden tegen IS-gevangenen van de Koerden.

IS had sinds juni grote delen van Noord-Irak en ook gebieden in het naburige Syrië veroverd. De Jihadisten begingen sindsdien talrijke gruweldaden tegen de bevolking. Het Irakese leger, Koerdische strijders en milities van stammen vechten tegen IS. Daarbij worden ze ondersteund door een door de VS aangevoerde coalitie die bestaat uit westerse en Arabische landen, die vermoedelijke IS-stellingen vanuit de lucht bombardeert.

Bron:
www.kleinezeitung.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Syrië, Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op Beschuldiging: Turkije hindert christelijke vluchtelingen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Stomme uilskuikens van D66 kiezers, dit is nu het LAND TURKIJE, dat PECHTHOLD Europa binnen wenst te loodsen. En ziehier, waar Erdogan toe in staat is, erger wat hij gewoon doet!

  Like

 2. Wachteres zegt:

  De grootste misdadigers zitten hier. Zij willen ons overgeven aan de islam.

  Hoe slecht kunnen mensen zijn, die alles wat goed en mooi is aan een werelddeel willen vernietigen.

  Hoe stom is een volk dat op deze mensen stemt. Ik moet er niet aan denken dat D’66 de macht mogelijk krijgt en er dan alles aan zal doen ons land naar de verdommenis te jagen.

  Like

 3. Jaan zegt:

  Wie kan dat nou iets schelen? Hoor je hier Marcouch of Aboutaliban over? Nee, maar je moet eens op een in aanbouw zijnde moskee klimmen, dan komt Asscher nog wel persoonlijk langs om deze vorm van terrorisme zwaar te veroordelen. We hebben een sterke man nodig in Europa.
  Oom Vladimir kom er maar in en breng de varangians terug naar zweden.

  Like

 4. ron zegt:

  Islamitische liefdadigheid is racistische liefdadigheid. Koranverzen vertellen dat liefdadigheid enkel richting de gelovige moet gelden. Ongelovige moeten worden gehaat en uitgesloten.

  Like

 5. Marc zegt:

  Tja, islamitisch bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook 100 jaar na de genocide op christelijke Armenen blijven de Turken christenen naar de slachtbank leiden.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Turkije is een moslim land geregeerd door Erdogan de islamist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s