De spirituele leegte van de Europese Unie

Screenshot_13

Philippe de Villiers

(Door: Juliaan van Acker)

Wereld heeft heropleving spirituele en sociale verantwoordelijkheid nodig

In Le Figaro van 23 februari houdt de Franse politicus Philippe de Villiers een pleidooi voor een Europa van de Noordzee tot de Oeral. Zo’n Groot Europa is van europees levensbelang omdat het een tegenwicht kan bieden tegen de oorlogsgeilheid van Verenigde Staten en de NAVO. Europa moet ten alle tijde op eigen benen kunnen staan. Dat Merkel en Hollande via diplomatieke weg vrede in Oekraïne proberen te bewerkstelligen is dan ook bittere noodzaak.

Volgens de Villiers moet er een strategisch en cultureel bondgenootschap tot stand komen tussen Rusland en de rest van Europa. We moeten ons niet laten intimideren door Amerikaanse sprookjes waarin die Poetin en zijn entourage wordt afgeschilderd als een verzameling machtsbeluste kleptocraten. In de VS is het immers van hetzelfde laken een pak. Daar maken de superrijken al jaren de dienst uit. Ze waren verantwoordelijk voor de financiële crash, maar delen zichzelf nog steeds gigantische bonussen uit. Wie heeft hier nou boter op zijn hoofd?

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

8 reacties op De spirituele leegte van de Europese Unie

 1. als dat gebeurd dan kunnen wij beter in oorlog gaan of zelfdmoord plegen

  Regering staat buiten de werkelijkheid

  Het voltallige kabinet is iedere band met de maatschappij kwijt. Dat vindt althans G. Kuipers uit Heerlen. Valt het wat u betreft allemaal wel mee of onderschrijft u deze visie? We horen graag uw mening.
  G. Kuipers

  Heerlen

  Hoe langer hoe meer wordt duidelijk dat onze regering totaal geen voeling meer heeft met de werkelijkheid. Zij blijven maar verkondigen dat het beter gaat met de economie, dus ook met ons burgers. Wat is de werkelijkheid: Duizenden ontslagen in de zorg, het gaat slecht met V&D, KLM moet inkrimpen (ontslagen); en ga zo maar door.

  Daar boven op denkt onze regering dat wij (de burgers) genoeg geld te verteren hebben en blijft men Griekenland maar geld toestoppen, De vernielingen in Rome wil men ook al op de gehele maatschappij verhalen. De inhoud van mijn beurs laat zien dat het met mij helemaal niet goed gaat.

  Conclusie: Deze regering is los van deze wereld.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Natuurlijk is de EU een spirituele leegte.

  Wat kunnen we anders van onze leiders verwachten, als hun geest, voor zover zij die nog bezitten, slechts gericht is op olie, geld en macht.

  Dit Europa, de EU, is slecht, haar leiders deugen niet; zij hebben alleen hun eigen belang voor ogen. We moeten terug naar een Europa waarin wordt samengewerkt, maar waarin elk land zeggenschap over zichzelf heeft en haar eigen identiteit behoudt.

  Deze slechte mensen moet hun macht ontnomen worden en zij zullen moeten terecht staan voor de misdaden die zij hebben begaan: ze hebben hun volk in elk opzicht verraden.

  Weg met de EU van de linkse kerk, die ons onze vrijheid, onze beschaving en alles wat ons lief en dierbaar is ontsteelt.

  Onze leiders verrijken zichzelf en ze laten het volk voor hun wanbeleid opdraaien.

  Like

 3. toetssteen zegt:

  @Wachteres
  Op TPO gaat weer eens iemand met het woord neoliberaal aan de wandel. Nou ken ik te weinig van deze Villiers, maar aangezien hij als zeer rechts wordt beschreven, krijg ik het idee dat hij net als Paul Craig Roberts, (die zo’n beetje de uitvinder was van de term) zeer links bedoelt, socialisme 2.0 maar nu nog meer Marx, want dan zal het vast nog beter gaan…..

  Blijkbaar is het ondoenlijk om mensen in te laten zien dat , ofschoon op de Joop de term neoliberalisme dagelijks honderden keren over het blog vliegt en dan in de betekenis van vies rechts, dat niet klopt.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Dat klopt @ Toets In Amerika en in GB worden met liberalen [liberals] de linksen bedoeld.

  Ik had het idee dat deze man wel door wilde gaan met de EU, maar hoe dan wel,omdat hij de EU scherp veroordeelt, is mij een raadsel,

  Like

 5. Marc zegt:

  “We moeten ons niet laten intimideren door Amerikaanse sprookjes waarin die Poetin en zijn entourage wordt afgeschilderd als een verzameling machtsbeluste kleptocraten”.

  Scuze moi? Amerikaanse sprookjes? Ik dacht toch echt dat ons aller Hans van Baalen en Guy Verhofstadt waren die daar op het plein in Kiev namens de Europese Commissie zo’n ongelooflijke stennis schopten.

  Ik ben helemaal voor opname van de Russen in de Europese familie, zoals dat natuurlijk altijd al de feitelijke situatie is geweest. Maar het geeft geen pas de Amerikanen de schuld in de schoenen te schuiven. De Obama-regering, ja. Maar ook Brussel. En ook Den Haag, en alle andere Europese hoofdsteden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s