IS slaat uniek cultureel erfgoed kapot met sloophamer

 

De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft in het noorden van Irak cultureel erfgoed van onschatbare waarde uit het antieke Assyrische tijdperk verwoest.

Op het internet worden videobeelden getoond hoe IS-aanhangers in het museum van de stad Mosul en de archeologische site Ninive belangrijke artefacten uit de klassieke oudheid stukslaan en onherstelbare schade toebrengen. Experts bevestigden dat het om tientallen originelen gaat van onschatbare waarde.

Ook de bijzonder kostbare mythologische figuur van een Assyrische gevleugelde stier met mensenhoofd, die de poort van Nergal bewaakt en meer dan 2600 jaar oud is, moest eraan geloven.

Zie eveneens: www.liveleak.com

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

37 reacties op IS slaat uniek cultureel erfgoed kapot met sloophamer

 1. bobzelf zegt:

  ja, deden de perzen ook 3000 jaar geleden !!

  iets met hersendood ,geitenneuken , cultuurbarbaren , syfylis en volledig geschift , !!

  Ohhhhh, nou wordt ik aangeklaagd !!!!!

  nou vooruit dan, meer , meer. meer, Islam ???????

  dan is het gelukkig wel goed, heb ik begrepen van de P.v.d. Allochtoon

  Ik denk , weet nog niet zeker, eerst effe stukkie fietsen dat ik op Geert ga stemmen !!

  Like

 2. Cathja zegt:

  “Onherstelbaar beschadigd”! Wat een vreselijke barbaren, lamstralen, ellendelingen, om dit culturele erfgoed van onschatbare waarde voor eeuwig te vernietigen!
  Ik krijg met de dag een grotere hekel aan moslims!

  Like

 3. Frank zegt:

  Moorden, slopen en alles kapotmaken, dat is het enige waar ze goed in zijn.
  (Je ziet die lui nóóit iets tot stand brengen, waar ze verschijnen is het één grote rokende puinhoop…)
  De wezens die zich hiermee bezighouden verdienen de naam ‘mens’ niet eens.
  Volkomen ziek in die koppen!
  Preventief ruimen is de beste remedie!!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Frank 26 februari 2015 om 20:10

   En fokken, als dolle ratten; daarin zijn ze ook zeer bedreven!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Frank 20:10

   Inderdaad Frank, je ziet nooit eens iets vreedzaams, iets gezelligs, een evenement waar het er normaal aan toe gaat. Altijd geweld, geschreeuw, gedreig, roepen richting allah, en schieten in de lucht.
   Ze hebben stuk voor stuk een enorme geestelijke achterstand/afwijking, wat nooit meer goed komt. Het lijken geen mensen/het zijn geen mensen.
   Apen zijn een heel stuk intelligenter dan zij.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Frank en vergeet niet het misbruiken van onze vrouwen wat wij verkrachten noemen maar zij als verkrachten ontkennen.
   Verkrachten komt volgens ajam choudry niet voor bij moslims.

   Like

 4. ridder zegt:

  Ik ben dit tuig helemaal beu.

  Like

 5. Ad de Koning zegt:

  Wie weet wat ons allemaal nog te wachten staat, het is de hoogste tijd dat de normale bevolkingen IS bombardeert met een atoombom, ik zou nooit gedacht hebben dat ik zoiets zou zeggen maar nu is het gewoon hard nodig.. De islam moet een halt worden toegeroepen en snel ook.

  Like

 6. Jade zegt:

  Doodzonde… Als wij het geen halt toe roepen, dan
  wordt onze geschiedenis straks net zo uitgewist…

  Like

 7. Vederso zegt:

  De barbaren staan voor de poort.

  Like

 8. 2 oorzaken van deze hersenbeschadiging: incest en genetisch bepaald…

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En deze ONAANGEPASTE HORDEN hebben WIJ in Nederland binnen gekregen door toedoen van de PvdA,CDA,VVD en D66. Niets goeds brengt de ISLAM voort, helemaal NIKS!

  Like

 10. Doc zegt:

  rem de brand met de rijn….

  als ze die maar met rust laten………………?

  Like

  • bigljohn zegt:

   Rembrand van Rijn zul je bedoelen met zijn schilderijen, en ook andere schilders natuurlijk. Eerst zal de moslim eisen dat ze in de fik gaan. Word dat geweigerd, dan gaan ze op enig moment toch in de hens. Afbeeldingen op zich zijn al not done voor moslims, en sommige van Rijns met die bloot sla dood figuren….. Ook hier in Nederland is het oppassen geblazen met die moslims.

   Like

 11. GT zegt:

  Gewoon tactische kernwapens in zetten, en de verantwoordelijken die deze rotzooi in Europa binnen gehaald hebben voor een tribunaal brengen.

  Mensen het is oorlog, bewust worden deze zo genaamde vluchtelingen Europa binnen gesluisd
  simpel om geheel Europa te ontwrichten allemaal georkestreerd.

  In mijn optiek is het allang oorlog tegen de islam, jawel in Europa mensen en straks in onze straten, met miljoenen doden als resultaat, 40/45 al vergeten mensen, zeg maar ja maar ik verzeker jullie straks trekken jullie de haren uit jullie kop, van pure wanhoop.

  En de politiek hier in Nederland dat waardeloze zooitje, de vele geindroctineerde jonge mensen op scholen, universiteiten enz compleet gehersen spoeld wat zullen ze toch geschokt als ze eindelijk inzien dat wij bloot staan aan genocide dus uit gemoord worden, weet je waarom ……voor het grote geld! Wat je nu leest zal straks geschiedenis zijn, ooit geschreven maar straks verheven maar telaat.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Wat kunnen wij verwachten?:

  !80.000 ‘vluchtelingen’ alleen al in Nederland in het afgelopen jaar.

  En zullen er gevluchte christenen bij zijn?

  Misschien, maar de meesten zijn moslims en onder hen bevinden zich ongetwijfeld veel IS-aanhangers.

  En dat interesseert onze ‘elite’ geen donder.

  Als ons mooie Europa maar overlopen wordt met een cultuur die hier niet past, maar die er voor zal zorgen dat alles wat mooi en goed is, ALLES waar we trots op zijn, zal verdwijnen.

  Hoe slecht kunnen mensen zijn om voor olie, geld en macht hun land, hun cultuur en hun eigen mensen te verkopen aan een voor-middeleeuwse ideologie, die wat in eeuwen is opgebouwd zal vernietigen.

  Mijn hart breekt als ik eraan denk wat mijn kinderen en kleinkinderen te wachten staat.

  Like

 13. Vederso zegt:

  Robert Spencer (Jihad Watch) heeft het bericht ook en daar zijn de reacties niet mals.

  Like

 14. Henk.V zegt:

  Totale minachting en ontmenselijking van ALLE ” ongelovigen”(inclusief moslims die tot ongelovigen worden verklaard), zich uitend in bedreigingen,ontvoeringen,meedogenloos geweld, verkrachtingen, verminkingen, mishandelingen, massamoorden op weerloze mensen, verachting en misbruik van vrouwen en meisjes, kinderen opvoeden tot moordenaars, Jodenhaat zonder weerga..

  Dit alles weten wij en de bron van dit kwaad is steeds dezelfde : een ideologie die politiek correct KOSTE WAT HET KOST in bescherming wil blijven nemen en uit de wind wil houden en tot GOEDWILLEND VAN NATURE heeft verklaard en WIJ ,die beter weten moeten OP BEVEL deze aperte leugen voor waar houden.
  Het is ongelofelijk dat dit door het volk nog wordt geslikt!
  Niemand mag ooit onder dwang leugens voor waar houden.Dat is buitengewoon schadelijk voor de menselijke geest!.

  En nu zien wij bij alle voornoemde misdaden andermaal een barbaarse schending van iets wat van grote waarde is: kunstschatten uit de antieke oudheid.
  De taliban vernietigden twee reusachtige eeuwenoude, zeldzame boeddhistische beelden in Afghanistan.

  Toen het moslim broederschap bewind in Egypte op het punt stond om ten val worden gebracht, jutten de machthebbers fundamentalistische vandalen op om zich uit te leven in het wereldberoemde museum van oudheden in Caïro en ook daar werden veel unieke artefacten vernield .Deze stukken waren onvervangbaar en van immense waarde.

  En nu laat IS in Irak zien wat de geestesgesteldheid van de fundamentalistische moslims is, zij die naar de letter van de Koran handelen.
  Deze barbarij is niet om aan te zien..

  Maar zal dat onze politiek correcte elites tot denken dwingen? Of tot de broodnodige bezinning voeren die een voorwaarde is om van koers te veranderen ?

  Wij MOETEN allereerst verlost worden van politiek correct, wanneer wij het westen willen redden!
  De islam kon zich verbreiden, omdat het Westen zichzelf geestelijk heeft uitgehold en geestelijk zwak is geworden .

  Een zelfbewuste, goed gefundeerde samenleving met duidelijke Joods- christelijke en humanistische normen en waarden en bezield van de vaste wil om die met ALLE MIDDELEN te verdedigen, had MOEITELOOS deze opmars van de destructie kunnen stoppen..
  Wij hebben geen pacifistische, theedrinkende overheid nodig, maar leiders die weten hoe men het land weet te VERDEDIGEN.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henk V: 22.51. uur, op 26/02. Mee eens, maar Henk, we moeten buiten de politiek-correcten, ook de SOCIALISTEN noemen. Deze zijn wel de grootste pleitbezorgers der Islam.

   Like

 15. Frans de Wit zegt:

  Antoombom op dat gebied, echt jammer voor de goede mensen.
  Maar dit kan niet anders. Ze proberen wel van alles he? Als het maar hard is? Ben bang dat het echt uit de hand gaat lopen. Maar waarom treft deze gasten geen erge ziektes ? Van mij mogen ze het echt krijgen hoor.

  Like

 16. Kraftavilqa zegt:

  Tja al dat onislamitisch dus ook pre-islamitische geschiedenis dient uitgewist te worden in naam van de akbarre. Er is geen sprake, is nooit sprake geweest en zal nooit sprake zijn van islamitische cultuur want islam is het exact tegengestelde van cultuur t.w. onversneden barbarij. Dat is de domme pech van de arabieren geweest de islam deed z’n intrede noch voordat ze een beschaving konden ontwikkelen.
  En opnieuw blijkt dat muzels geen enkele hulp van buitenaf nodig hebben om zich gehaat te maken ze kunnen dat uitstekend op eigen kracht, dit in weerwil van de immer door de gutmensch herhaalde lasterlijke beschuldiging dat Geert Wilders haat zaait jegens muzels.

  Like

 17. Vederso zegt:

  Helemaal mee eens. Iemand op Jihad Watch noemt het (culturele) genocide. Dat maakt het ook zo onverteerbaar.

  Like

 18. lucky bee zegt:

  En daar mee slopen ze onze geschiedenis van onze wording tot de moderne mens.De islam wil dit niet de geschiedenis begint met Mohammed de Rasul Allah.

  Like

  • BertG. zegt:

   Die calvanisten konden er trouwens ook wat van w.b. oude beelden kort en klein slaan.
   Dus wat betreft geen haar beter. Dat was je toch niet vergeten?
   Afbreken omdat je iets anders vind. Weinig verschil zie ik hierin.

   Like

   • Henk.V zegt:

    De beeldenstorm waarop u doelt, @Bert.G, werd op slechts zeer beperkte schaal bedreven en die periode van verdwazing duurde gelukkig maar heel kort. Behoorlijk veel beelden en andere kerkelijk attributen werden gelukkig door de Rooms katholieke geestelijkheid nog tijdig gered en in veiligheid gebracht, zodat er voor de protestantse zuiveraars niet veel anders overbleef dan zich wat overgebleven waardevolle objecten toe te eigenen en muur- en wandschilderingen met witte kalkverf over te schilderen.
    Veel later konden veel van die oude afbeeldingen in hun geheel, of gedeeltelijk weer in hun oude glorie worden hersteld.

    Volgens mij gaat er aan uw vergelijking mogelijk iets mank . Er zijn zeker dus wel wat oppervlakkige overeenkomsten tussen de twee vernietigings golven (vernietiging van ”afgodsbeelden”) maar de schaal waarop de repressailles tegen een ”verkeerde religie” plaatsvinden en de intenties die men daarbij heeft, laten zich niet vergelijken..

    De IS ontziet letterlijk niets en niemand en is bezeten van de drang om ELK spoor van een niet-islamitische cultuur volledig uit te wissen en dat kan van de ”beeldenstormers’ niet worden gezegd.

    En dat men dat in de Nederlanden ook de onzin van de beeldenstorm inzag maakt duidelijk dat het gezonde verstand op tijd weer terug kwam.

    Of er in in het geestelijke klimaat van IS ooit nog enige ruimte zal ontstaan voor zoiets als een terugkeer naar normaal, menselijk denken betwijfel ik zeer.

    Like

   • BertG. zegt:

    als die gastjes van toen ook er als maatregel erin gehouden hadden dat dan maar je kop er af moet, dan was er niks meer over.
    Hoe wreed ze toen waren toen, laat ik even in het midden, maar niet zo wreed als deze “mensen” .

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Lucky bee. Ben je jouw/jullie gereformeerde “beeldenstorm” vergeten?
   Jonge, jonge, wat een flater sla je nu toch weer! Hoe dom kun je zijn!…
   Door als geradicaliseerde gereformeerde hater van andere geloven uitgerekend hierover te proberen een intelligente opmerking te maken! Hahahahaha!
   Oh ja, probeer hier nu maar eens een reactie op te schrijven! Komt u maar…

   Like

 19. Jan zegt:

  Vernieling van kerk St. Joris in Mosul door ISIS
  https://mdwn.me/reoprt_16/

  Like

 20. Jan zegt:

  ISIS vernield Christelijke graven in Mosul

  Even Iraq’s dead Christians aren’t safe from ISIS.

  The Islamic State’s campaign of terror across the war-torn nation, which has already seen countless beheadings, destruction of priceless art and religious artifacts and insistence that Christians submit or die, now includes mass desecration of graves. Photos of the black-clad, extremist ghouls smashing headstones in cemeteries in the key northern city of Mosul were posted Thursday online under the title “Leveling Graves and Erasing Pagan Symbols.”

  “The April 16 destruction of Christian graves in Mosul, Iraq by the Islamic State (ISIS) is part of the organization’s ongoing campaign against Christianity, in the Middle East and throughout the Muslim world,” said Steven Stalinsky, executive director of The Middle East Media Research Institute (MEMRI), which flagged the photos.
  http://www.foxnews.com/world/2015/04/16/nothing-sacred-isis-destroys-christian-grave-sites-in-mosul/

  Like

 21. Jules Vismale zegt:

  Het vernietigen van cultureel erfgoed en beelden in Irak wat ano 2015 gebeurd door de gehate IS is eigenlijk helemaal niet nieuw. In het Oude Testament moesten de joden, nadat zij door de opvolger van Mozes, Jozua, het Beloofde Land introkken de heidense volkeren verdrijven en hun tempels en afgodsbeelden en -altaren vernietigen om zich niet te bezondigen aan afgoderij.
  In de 16de eeuw woedde er in Europa en Nederland ook de beruchte Beeldenstorm waarbij talloze beelden in kerken en kathedralen werden verwoest omdat het in de Tien Geboden verboden was om beelden te vereren en omdat de Kerk te overheersend zou zijn.
  Onder het communisme in de USSR werden daar talloze kerken, kathedralen, moskeeën, tempels en standbeelden vernietigd daar de bolsjewisten overwegend atheïsten waren. De nazi’s zetten tijdens hun inval rond 1941 in Rusland deze verwoestingen van cultureel erfgoed voort waarbij zij eveneens orthodoxe kerken, kathedralen, moskeeën, tempels en standbeelden vernielden en ook paleizen en zelfs huizen van beroemde Russische dichters waarbij zij hun schriften als brandstof voor kampvuren gebruikten, de woonkamers als garages en de bovenverdiepingen als openbaar toilet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s