Kopten demonstreren in oranje overalls voor het Witte Huis

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

Demonstratie in oranje overalls voor het Witte Huis – Amerikaanse bisschoppen en Kopten dringen aan op militaire interventie en betere maatregelen tegen extremisme.

Washington, 25-02-2015. Een groep Koptische christenen heeft voor het Witte huis gedemonstreerd voor een grotere Amerikaanse betrokkenheid in de strijd tegen de islamitische terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS). Een toespeling makend op de moord op 21 Kopten in Libië half februari knielde een groep van ongeveer 50 mannen in oranje overalls dinsdagmiddag voor het Witte Huis, aldus Amerikaanse media. De demonstranten hielden foto´s van de onthoofde Kopten in de hoogte. Ze riepen president Barack Hussein Obama ertoe op iets te doen “voordat de hele regio in brand staat”.

Ondertussen kondigde de Amerikaanse katholieke bisschoppenconferentie meer ondersteuning voor de vervolgde minderheden en burgers aan. Haar voorzitter, aartsbisschop Joseph Kurtz, en de voorzitter van de Justitia-et-Pax-commissie, bisschop Oscar Cantu, benadrukten dat paus Franciscus “het gebruik van geweld tegen onrechtvaardige agressors en ter bescherming van religieuze minderheden en burgers tegen zulke verschrikkelijke aanvallen zou hebben toegestaan.”

In een brief aan Obama en de leiding van het Amerikaanse Congres benadrukten de bisschoppen tegelijkertijd dat alleen het inzetten van militaire middelen geen einde zou maken aan de terroristische bedreiging. Alleen de integratie en de deelname aan het politieke en economische leven “immuniseert bevolkingen tegen de valse beloftes van het extremisme”. Iedere inzet van geweld door de VS zou “in overeenstemming moeten zijn met internationaal en humanitair recht.”

(Zie eveneens een artikel over hetzelfde onderwerp in de “Washington Post”)

Screenshot_16

Bron:
www.kathweb.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, katholieke kerk, Kopten, Krankzinnigheid, Midden-Oosten, Moslims, Obama. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kopten demonstreren in oranje overalls voor het Witte Huis

 1. Frans de Wit zegt:

  Goede aktie, vooral met die oranje overals. Hoop echt dat Amerika nu weer het voortouw gaan nemen want dat hoeven we hier in Europa echt niet te verwachten hoor, stelletje klootzakken hier.

  Like

 2. Marc zegt:

  “Iedere inzet van geweld door de VS zou “in overeenstemming moeten zijn met internationaal en humanitair recht.””

  Tja, daar hebben we toch even een juridisch mega-probleem te pakken. Want…
  1. Internationaal recht staat in de regel handhaving van humanitair recht in de weg, want…
  2. Het OIC heeft in 1990 inbreuk weten te maken op de algemene Mensenrechten van 1948 door er een pre-ambule aan toe te voegen dat stelt dat Mensenrechten niet gehandhaafd zullen worden in al die gevallen wanneer deze ‘in strijd’ zijn met de sharia. En laat dat nu het geval zijn bij de meeste Mensenrechten.

  Ergo: nergens ter wereld waar moslims wonen (en die wonen dus bijna overal) mogen lokale wetten gehandhaafd worden, en dus al helemaal niet de Mensenrechten.

  Bovendien: hoe wil je Mensenrechten beschermen, want juist om die reden zouden Amerikaanse troepen ingezet moeten worden, als schending van internationaal recht daarbij onvermijdelijk is?

  Dus: beschermen we mensenrechten, in concreto dat van al het onschuldige leven? Of handhaven we het door de OIC buitenwerking gestelde internationale verdragen?

  Al-Sisi heeft die keuze al gemaakt: hij kiest voor mensenrechten.

  Nu wij nog!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Marc: 23.45. uur, op 26/02. Precies, de OIC rules Marc. En hun grote pleitbezorger-OBAMA- is NU president van de USA! Marc, ik zie er geen oplossing voor komen, de Europese politieke-elite heeft gekozen voor DE MOSLIMS en TEGEN ONS!

   Like

 3. Roni zegt:

  Barak Husein Obama, en nog steeds na het lezen van zijn naam, geloven ze in hem.
  Ik had deze Kopten toch slimmer verwacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s