Als de Europese Joden in angst moeten leven, waarom zag Netanyahu het dan verkeerd?

Screenshot_23

Kinderen amuseren zich tijdens de opening van een Joodse school in Stuttgart

(Door: Jonathan S. Tobin – Vertaling: Brabosh)

Vorige week oogstte de Israëlische premier Netanyahu een storm van kritiek van een aantal ‘experts’ en zelfs van enkele Joodse leiders toen hij reageerde op de aanslag op de synagoge in Kopenhagen door zijn oproep te herhalen aan de Europese Joden om “weer naar huis” te komen naar Israël. Veel mensen voelden zich ongemakkelijk na het openlijk pleidooi voor Zionisme door de minister-president. Maar het probleem gaat veel dieper dan dat. Ondanks het recente geweld tegen Joden in Parijs en Kopenhagen bestaat ontkenning over wat zelfs het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een “opkomend getij” van antisemitisme noemde nog steeds.

Maar de opmerkingen die gisteren werden gemaakt door Josef Schuster, een Duitse Joodse leider, die mede-Joden adviseerde om zichzelf niet openlijk te identificeren als Joden door het dragen van keppeltjes terwijl ze rondlopen in bepaalde delen van het land, is nog meer bevestiging van hetgeen dat Europa op dit moment doormaakt een revival is van Jodenhaat die niet genegeerd kan worden. Als Joden in angst moeten leven, zelfs in een land dat zogenaamd de lessen van de Holocaust heeft geleerd, welke hoop is er dan nog voor de Joden op het Europese continent, anders dan naar een andere bescherming te zoeken elders in de wereld?

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Benjamin Netanyahu, demoniseren, Europa, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Zionisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Als de Europese Joden in angst moeten leven, waarom zag Netanyahu het dan verkeerd?

 1. Cathja zegt:

  Ik kan Nethanyahu heel goed begrijpen! Als de situatie voor Joden er niet gunstig meer uitziet, en er steeds openlijker antisemitische opmerkingen worden gedaan, geweld wordt gepleegd, is het logisch dat Israëls premier hen oproept om dan maar ‘thuis’ te komen. Niet dat Israël gevrijwaard is van antisemitisme, maar in Israël is het heel normaal dat Joden hun Joods-zijn in het openbaar tonen. Niemand die daar iets van zegt, behalve misschien de ‘Palestijnen’ of andere Arabische Israëliërs. Vijandschap is er ook binnen Israëls grenzen.
  Het zou vreemd zijn als wij in Europa geen Joodse gemeenschappen meer zouden hebben. Maar als deze mensen beter af zijn in hun thuisland dan bij ons, dan moet het geluk van hen belangrijker zijn dan welk argument ook van onze kant om hen hier te (willen) houden.
  Vooral de jongeren zouden in Israël heel goed werk kunnen verrichten.
  Laat hen gaan…! Israël heeft ze nodig!

  Like

 2. fleckie zegt:

  En de dames ( beter- weters )kunnen eventueel goed zichtbaar een Magen David ( de David- ster ,goed zichtbaar ) aan een collier laten zien, om ‘uit te testen’,

  Like

 3. baksteen zegt:

  Dan hebben de antisemieten van links het nu toch minder voor elkaar dan in de 30-er jaren, toen hielden ze de Joden die het aan zagen komen gewoon tegen en leverden ze af bij de Duitsers of sloten ze op op het engelse Isle of man.
  Kent iemand trouwens een nederlandse rechtse antisemiet bij naam?

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Brussel heeft door hun immigratiebeleid en anti Israël houding de Jodenhaat weer aangewakkerd. Dus de oproep van Netanyahu is geen zionisme , maar realisme. Voor alsnog kan ik deze oproep niet zien als verkiezingsretoriek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s