Antisemitisme in Duitsland: Centrale Raad van de Joden raadt het dragen van een keppeltje af

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

Is het in wijken met veel islamitische bewoners gevaarlijk om je duidelijk als Jood te laten zien? De president van de Duitse Centrale Raad van de Joden vindt van wel – en raadt het af om traditionele hoofdbedekking te dragen.

De president van de Centrale Raad van de Joden waarschuwt voor het dragen van de traditionele joodse hoofdbedekking in “probleemwijken”: Joden zouden zich echter niet uit angst moeten verstoppen, zei Josef Schuster tegenover Inforadio van rbb. De meeste joodse instellingen zouden bovendien goed beveiligd zijn. Het zou echter de vraag zijn “of het echt zinvol is om je als Jood in probleemwijken, in wijken met een hoog islamitisch aandeel, door het dragen van een keppeltje kenbaar te maken.”

Schuster zou joodse gelovigen in zulke gevallen adviseren “een andere hoofdbedekking” te overwegen. Dit zou een ontwikkeling zijn, die hij vijf jaar geleden niet verwacht zou hebben – en die ook nogal beangstigend zou zijn, aldus Schuster.

Het aantal antisemitische delicten is het afgelopen jaar is Duitsland toegenomen. Werden er in 2013 nog 788 zaken geregistreerd, dat aantal steeg vorig jaar volgens de Amadeu-Antonio-Stichting met bijna 10% naar 864. De stichting beroept zich op cijfers van de Duitse regering, die tot nu toe niet gepubliceerd werden.

Eenzelfde grote aantal antisemitische delicten vond het laatst drie jaar geleden plaats. De projectleider van de stichting, Jan Riebe, verwees naar een hoog aantal niet officieel geregistreerde delicten: “Van veel delicten wordt geen aangifte gedaan, wat mede ligt aan het kleine aantal zaken dat wordt opgelost.”

De zorgen over het toenemende antisemitisme in Europa waren onder andere na de aanslagen in Frankrijk en Denemarken toegenomen. Bij de radicaalislamitische terreuraanvallen in Parijs werden in januari ook meerdere Joden gedood. Bij aanvallen op een cultureel centrum en een synagoge in Kopenhagen kwamen ongeveer twee weken geleden twee mensen om het leven, een van hen een joodse beveiliger van de synagoge.

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Duitsland, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse joden, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Antisemitisme in Duitsland: Centrale Raad van de Joden raadt het dragen van een keppeltje af

 1. bigljohn zegt:

  Wat ik al eens ergens anders gelezen heb…..Eerst komen de zaterdagmensen (Joden) aan de beurt, en vervolgens de zondagmensen (Christenen). En ik kan er aan toevoegen, vervolgens de zogenaamde ongelovigen, oftewel de rest van de Europese bevolking. Het gedonder houd nooit meer op en word alsmaar erger en erger ! En terwijl ik dit schrijf, komt de zoveelste boot met – immigranten – er weer aanvaren. Trouwens in Italie schijnt het ook al geen leven meer te zijn. Immigranten die je huis kraken terwijl je boodschappen doet, en de politie die ze hun gang laat gaan….D-Day tegen de Islam, bijltjesdagen, het moest er maar eens van komen.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   @bigljohn , 27 Feb. 2015 , 00.34uur …..u heeft helemaal gelijk . Overigens ook ik ben een Christen , maar ga op Zaterdag naar de kerk (7e Dags Adventist) . Dus , als het dan TOCH ervan moet komen….laat het “spel” dan maar beginnen……dan leer ik hen wel wat guerilla-oorlog voering betekent en ook wat het is om “terreur” te voelen van een partij die zich verdedigt en terug slaat. Met MEER dan gelijke munt …..Dan zullen ze pas reden hebben om te klagen en zich bedreigd te voelen .

   Like

  • Cathja zegt:

   @ bigljohn 00:34

   Ik heb vanmorgen gelezen hoe de situatie in Italië ervoor staat. Treurig!! Onbegrijpelijk dat er niet krachtig wordt ingegrepen. Het lijkt wel of Europese overheden lam geslagen zijn, en niet tot handelen in staat. Dit is slechts schijn, want wij worden overal voor gepakt en bestraft, maar die mispunten durven ze niet aan- of op te pakken en te straffen!
   Ik haat Brussel, ik haat regeringen die het mogelijk maken dat ontelbare insluipers hun gang kunnen gaan! Wij krijgen de ellende ook over ons heen, zonder dat we daadkrachtig worden ondersteund door politie en/of leger. We mogen het zelf uitzoeken. Men maakt zich niet meer druk om ons, behalve wanneer we niet op tijd onze belastingen afdragen!

   Wát een wereld, wát een toekomstbeeld!!

   Like

   • Anneke zegt:

    Ik ben het helemaal met je eens Cathja, het is te zot voor woorden dat wij ons moeten aanpassen, ik weet niet wat hier achter zit, maar eens vinden wij het genoeg en slaan wij terug…..

    Like

  • Tempelier zegt:

   Islam is een misdaad tegen de menselijkheid, alles en iedereen die niet in die allah geloofd moet eraan of kapot. De Europese volkeren zijn door hun regeringen en het gedrocht EUSSR vogelvrij verklaard. Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid in welke vorm dan ook.

   Like

 2. breget zegt:

  Nu is het nog wachten in NL op het af raden een kopvod te dragen op straffe van repatriëring naar land van herkomst.

  Like

 3. Pingback: Als de Europese Joden in angst moeten leven, waarom was Netanjahoe dan verkeerd? | filantropius

 4. BertG. zegt:

  Simpele oplossing hiervoor, stuur ze allemaal naar de sportschool voor kickbox lessen of een andere verdediging sport. Gewoon terug slaan dus.
  http://media.thepostonline.nl/2015/02/26/video-speciale-zelfverdedigingscursus-voor-rabbijnen/

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En dit alles 70 jaar nadat het Hitler-regime ten val is gekomen! Het is in mijn ogen evident, en door dit artikel bewezen, dat de ISLAM perfect overeenkomt met de NAZI IDEOLOGIE. O wacht….de ISLAM is nog veel erger! Wat een wereld, om te kotsen….

  Like

 6. Pingback: Als de Europese Joden in angst moeten leven, waarom zag Netanyahu het dan verkeerd? | E.J. Bron

 7. jowitteroos zegt:

  ……………….dit zou eens met de hoofddoek gebeuren, dan slaat de boel op tilt………………..

  Like

 8. alidas1 zegt:

  Dan komt de dag ook dat er niet meer in klederdracht gelopen mag worden

  Like

 9. Roni zegt:

  Als de pleuris hier uitbreekt, en dat gaat gebeuren, zijn wij hoogstwaarschijnlijk, toch weer de pineut.
  Het menselijk afval der Vredelievenden hebben allang wapenopslagplaatsen tot hun beschikking. Dat is oud nieuws en dit alles dankzij de open grenzen………

  Like

 10. Pingback: Zet burgemeester Müller een keppeltje op! | E.J. Bron

 11. Pingback: Duitsland: Centrale Raad van de Joden eist islamonderwijs ter preventie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s