Cyprus verzet zich tegen de EU en staat Rusland de stationering van oorlogsschepen toe

Screenshot_44

Nikos Anastasiadis en Vladimir Poetin

(Vertaling: E.J. Bron)

De Cypriotische president Nikos Anastasiadis is het met de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, eens geworden over de stationering van Russische oorlogsschepen in de havens van de eilandstaat. Bovendien willen beide landen hun economische betrekkingen intensiveren. Anastasiadis vindt dat de sancties tegen Rusland van de EU een fout waren.

De Cypriotische president Nikos Anastasiadis heeft tijdens zijn bezoek aan Rusland afgelopen woensdag de intensivering van de betrekkingen tussen Nicosia en Moskou onderstreept. Rusland zou “een geweldig land” zijn, citeert de EU Observer Anastasiadis. Hij denkt dat zijn Europese collega´s nu zullen merken dat de bestrijding van zo´n land geleid heeft tot tegenmaatregelen, die nadelig voor Cyprus en de EU blijken te zijn.

Per slot van rekening zou zijn “kleine vaderland” grotendeels afhankelijk zijn van de Russische Federatie, “of het nu gaat om de economie, dienstverlening, het toerisme, de defensie of de solidariteit betreffende de Cyprus-kwestie”, zegt de 68-jarige.

Vladimir Poetin op zijn beurt zegt dat Cyprus op de tweede plaats zou staan wat betreft Russische buitenlandse investeringen. Op dit moment zouden zich 65 miljard dollar aan Russische investeringen op het eiland bevinden. Hij voegde er aan toen dat de Sberbank en de VTB Bank, die eigenlijk gesanctioneerd worden in het EU-gebied, op Cyprus “actief” zouden zijn.

Op Cyprus is 80% van de buitenlandse investeringen Russisch op en er zouden jaarlijks 600.000 toeristen uit Rusland komen. Rusland had Cyprus in het jaar 2012 een lening van 2,5 miljard euro verleend. Dit krediet werd inmiddels verlengd.

In het kader van de financiële crisis had de EU in Cyprus voor het eerst de deelname van schuldeisers aan het bankroet van banken doorgedrukt – behalve de Cyprioten waren ook Russische beleggers hiervan de dupe. Poetin had de EU destijds beschuldigd van pure rechtsbreuk.

De relatie tussen Cyprus en Rusland bezit ook een militaire component. Rusland mag in het vervolg oorlogsschepen in de havens van het EU-land stationeren. Volgens Poetin zou het doel van de inzet van de Russische marine op Cyprus de strijd tegen het terrorisme en de piraterij zijn. Met dit motief zou vermoedelijk ieder land het eens zijn. Het akkoord tussen Moskou en Nicosia kwam tot stand in het kader van de verlenging van een al bestaand militair verdrag.

Onduidelijk is echter hoe de NAVO en de EU op dit nieuwe initiatief van het Kremlin zullen reageren. De uitbreiding van Russische militaire activiteiten wordt door de NAVO beschouwd als vijandigheid. De VS willen scherpere sancties aan Rusland opleggen, de EU heeft laten doorschemeren deze stap te willen volgen. Groot-Brittannië heeft besloten soldaten naar de Oekraïne te sturen.

Vorig jaar oktober al hadden Rusland en Cyprus gezamenlijke militaire oefeningen in de wateren ten oosten van Nicosia gehouden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, EUSSR, NAVO, Rusland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Cyprus verzet zich tegen de EU en staat Rusland de stationering van oorlogsschepen toe

 1. Scheerzeep NU zegt:

  Ik weet hier niets van, daarom een foto analyse.

  Nikos Anastasiadis en Vladimir Poetin
  A zit met z’n knieën naar elkaar en zijn handen gescheiden.
  P zit met z’n knieën van elkaar en zijn handen ineengesloten.
  Die twee zijn het nog niet met elkaar eens.

  Like

  • bobzelf zegt:

   als ik u mijn foto doorstuur , kunt u mij dan gelijk effe
   de winnende nummers van de Staatslotrij doorgeven /?

   mijn dank is groot bob

   Like

   • Scheerzeep NU zegt:

    Beste Bobzelf
    Er bestaat een duidelijke relatie tussen A en P.
    Tussen uw foto en staatslotnummers bestaat het verband dat u altijd zult verliezen.
    Ik kan er niets aan doen.
    Graag gedaan.

    Like

   • bobzelf zegt:

    MIJN DANK IS GROOT,
    IK heb veel geld verdiend aan de staatsloterij
    ik heb 40 jaar geleden mijn laatste lot gekocht !!
    maar ,
    dank voor de tip en hulp .

    gr. bob

    Like

   • toestroom zegt:

    Bob we houden jou foto geheim ik weet hoe je er uitziet,laat maar levert niks op, wat is de prijs toch niet een koelkast he.

    Like

 2. Slimme man deze MR,Putin,

  Like

 3. bobzelf zegt:

  EFFE TELLEN ??
  Cyprus
  Greece
  Hongarije
  hoor ik daar met deuren slaan ???
  en hard <
  godgloeiende, gloeiende roepen ??

  voor de juiste antwoorden , ; dus wie gooit met deuren

  Uiteraard :

  uw oplossingen voor 14 maart, naar ""de bendeleider '
  van dit blog een zeker Bertje B , woonplaats onbekend

  over de prijswinnaars en het uitreiken van de hoofdprijs kan niet gediscussieerd worden !

  Like

  • bobzelf zegt:

   het nieuws van deze zaterdag :

   nr. 4 heeft zich aangemeld !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BIJ OOM VLADIMIR !!!!!!!!!!!!

   dus Hongarije
   Greece
   Cyprus

   EN NU OOK ZELFS SERVIE, !!!!! SAMEN MET OME VLADIMIR LEGEROEFENINGEN G DOEN !!

   VRIEND KERRY IS VOLLEDIG OVER DE ZEIK , WHAHAHAHAHAHAHA

   Like

 4. Als we logisch nadenken…… Is Cyprus in de toekomst verzekerd van steun tegen de Is. Moslims zijn al jaren bezig (dus Turkije) om Cyprus in te lijven bij Azië. Van de EU hoeven ze niets te verwachten. Leuke bijkomstigheid natuurlijk de olie die in de buurt makkelijk gewonnen kan worden, Turkije denkt namelijk ook dat ze recht hebben op deze bronnen. Griekenland zal blij zijn met deze hulp. Tenslotte is Cyprus van oudsher Grieks en niet Turks. De EU is een besluiteloos orgaan dat steeds minder support krijgt van lidstaten. Een tandeloze oude man en zeker geen Russische beer. Cyprus is al veel te lang bezet door de Turken, Europa heeft dit gewoon toegestaan, Griekenland is de uitvinder van de democratie, filosofie en de grootse denkers voortgebracht ten behoeve van Europa. Laten we dit niet vergeten alsjeblieft, en laten we ons alsjeblieft niets wijsmaken door onze politici. Deze weekdieren hebben hun langste tijd gehad. De houdbaarheids datum is namelijk lang geleden verstreken.

  Like

 5. Dit is op Onwetendheid herblogden reageerde:
  HET WORDT TIJD DAT RUSLAND EUROPA TE HULP KOMT.

  Like

 6. Abeja zegt:

  Stel dat Poetin de havens in Cyprus mag gebruiken om een oorlogsvloot te stationeren. Misschien is dat nog niet zo slecht? Kan hij IS tegenhouden als ze hun oversteek willen maken. In ieder geval als ik voor de keuze word geplaatst heb ik liever een Rus dan een Islamiet!

  Like

 7. felix zegt:

  Happen naar de baas, Flink hoor van de cyprioten,

  Like

 8. Jaan zegt:

  Poetin aan de macht is ook niet alles. Er mankeert wel het een en ander aan zijn mensenrechtenbeleid tegenover de eigen bevolking. Maar als je bedenkt dat de tegenspeler van Poetin de dwaze zwarte moslim B. Hoessein O. is dan is de keuze snel gemaakt en kun je inderdaad beter zaken met Vladimir P. doen. Poetin is geen lieverdje voor zijn bevolking, maar hij ziet Rusland wel als een natie om trots op te zijn en te blijven. Zo zag Reagan de USA ook. Trots op je land, kunnen we dat van Rutte zeggen? Kunnen we van Rutte en zijn zooitje zeggen dat hij voor Nederland vecht zoals Poetin vecht voor Rusland en Obama Amerika en ons verraadt!
  uiteindelijk zou het wel eens alleen Rusland kunnen zijn dat ons moet verlossen van de islamitische overheersing, want onze “lijders” (ja met lange ij!!!!) zijn tot niks zinnigs in staat.

  Like

 9. Benesha zegt:

  Ik kan je uit ervaring vertellen dat 99,99% van de Russen pal achter Putin staan en je helemaal niet zullen begrijpen als je zegt dat hij geen lieverdje voor de bevolking is. In tegendeel zou ik zeggen. De gewone man is er met Putin financieel een stuk vooruit op gegaan. Bovendien heeft hij de Russen weer het gevoel gegeven van een groot land te zijn dat niet buigt voor de hegemonie ambities van een land waar mensenrechten zogezegd belangrijk geacht worden, maar waar de doodstraf nog wordt uitgevoerd. Om nog maar te zwijgen over de vele Guantanamo’s overal ter wereld en de martelpraktijken die toegestaan zijn.

  Like

 10. Igor zegt:

  Nog even ter aanvulling Benesha, van de week hebben enige reporters van de linkse Amerikaanse CNN omroep een hele dag op het Rode Plein doorgebracht.
  Daar, op dat immens grote plein vroegen zij de gehele dag aan passerende Russen voor de TV camera hun mening over Vladimir Putin.
  Zij zijn er die hele dag niet in geslaagd om ook maar 1 enkel negatief geluid over Putin te registreren. Russen zijn echte patriotten en wel alle 150 miljoen in dit grootste land ter wereld.
  Daar kan de EU alleen maar van dromen.

  Like

 11. oud-marinier zegt:

  In dat geval ….Cyprus ga door ….Laat je niets “wijs” maken door de EU…Groot gelijk om semen tw erken met Vladimir Poetin… Wat betreft NL, maak mij maar MP …dan zien we wel wie er voor NL vecht …..Rutte of ik ? En ik zal NIET veel verschillen van Geert Wilders in mijn uitspraken , NOCH in mijn handelen.

  Like

 12. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s