“Miljoenen kinderen wordt een vertekend beeld aangeleerd over de Europese geschiedenis om de EU-integratie door te drukken.”

Screenshot_8

De vooraanstaande Britse historicus professor David Abulafia van de universiteit van Cambridge waarschuwt dat in schoolboeken in EU-landen aan EU-promotie wordt gedaan met een verkeerd beeld van de geschiedenis van de Europese natiestaten. Geschiedvervalsing vindt plaats door het neerzetten van de Europese geschiedenis als een ‘history of unity‘, terwijl het juist vaak gaat om een ‘history of division‘.

Abulafia ontdekte dat dit met name in Frankrijk en Duitsland gebeurt, maar ook steeds vaker in zijn eigen land. EU-aanhangers benadrukken telkens het bestaan van een ‘Europees volk’, dat ‘we allemaal Europeanen zijn’, met ‘gedeelde Europese waarden en Europese identiteit’. Samen met dertig andere professoren verzet Abulafia zich tegen dit concept van één ‘Europa’. In zijn essay schrijft hij:

“The search for common roots has not been ignored in Brussels and among its acolytes. School textbooks are issued that attempt to present the history of Europe as a common enterprise. It hardly needs to be said that this has involved a distortion of the past, by assuming that a sense of European identity has existed for centuries, and by assuming a common purpose leading to the ultimate unification of Europe.”

Het grootste bezwaar van de groep professoren is dat met ‘zachte dwang’ miljoenen kinderen een verkeerd beeld van de Europese geschiedenis wordt voorgeschoteld. Er wordt een soort van ‘Europese burger’ gecreëerd, terwijl de geschiedenis van Europa juist een grote verscheidenheid laat zien. Pogingen om van Europa één geheel te maken hebben telkens geleid tot bloedige oorlogen.

Professor Abulafia zag leerboekjes die de EU voorstelden als een ‘grote trein’ op weg naar een ‘Verenigde Staten van Europa’. De voorzitter van Business for Britain, Matthew Elliott, noemde de poging om net te doen alsof er sprake is van één Europees volk ‘pervasive and dangerous’. Elliott:

‘The EU’s official motto is “United in diversity” – a laudable philosophy. Unfortunately, many of the EU’s policies seem intent on crushing that diversity, striving to replace Europe’s many historic identities with a single, artificial “European” culture.’

Bron:
Follow the money
Follow the money

 

Bron oorspronkelijk artikel:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Ben Riley-Smith

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Indoctrinatie. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Miljoenen kinderen wordt een vertekend beeld aangeleerd over de Europese geschiedenis om de EU-integratie door te drukken.”

 1. Roni zegt:

  Zo zo, dus volgens schoolboekjes zijn we al een eenheidsworst geworden. Nou vooruit dan, maar wel een gemaakt van varkensvlees met varkensvet.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  We mogen dus niet meer trots Nederlander, Belg, Fransoos, Deen of Brit zijn. Verbroedering is goed maar we hoeven toch niet allemaal tweelingen te worden. Deze geschiedvervalsing moet gestopt worden. Terug naar onze roots.
  De PVV zegt UIT DE EUROPESE UNIE, GRENZEN DICHT en weer baas op eigen terrein.
  Dat is een patriottische opstelling en dat juichen we toe.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt PATRIOTTEN NEDERLAND. / http://www.TegenwinD.info

  Like

 3. Cathja zegt:

  Smerig om deze leugens in de jonge hoofden en harten van kinderen in te slijpen….! Het is te hopen dat de ouders van deze kinderen hen zullen uitleggen dat wat er op school wordt verteld, niet de gehele waarheid is! Ik zou het als ouder er niet bij laten zitten, en ik zou niet toestaan dat mijn kind(eren) een verdraaid beeld van Europa zouden krijgen!
  Ik heb wel jonge kleinkinderen, en ben benieuwd met welke verhalen zij op een dag thuiskomen!
  Als oma zal ik er dan het mijne van zeggen….!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En de RODEN/SOCIALISTEN, LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN vinden het geweldig! Zum kotzen! Vuile verraders.

  Like

 5. Zo, van nù af, zeg ik dus (als ze er hier in brasil naar vragen) dat ik een EUROPEAAN ben uit de staat nederarabië.Och klinkt beter dan holandes,want dat weten ze tòch niet te vinden.

  Like

 6. Astrid zegt:

  Uiteindelijk zal de EU, het idealistische, maar vooral opportunistische gedrocht EU waartegen we reeds een duidelijk NEE hadden gezegd, maar toch door de strot geduwd hebben gekregen, opgeheven worden. De volkeren willen het nu eenmaal niet, om heel veel redenen. Dus.

  Groot gelijk overigens, want al dat feestvieren op onze kosten door al die pseudo-Lodewijk XIV’tjes in hun Brusselse Versailles….en de volkeren maar armer en armer worden. Trek de guillotines dus maar weer uit het vet mensen, we gaan ze nodig hebben. De overheid is onze vijand geworden, de volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen vooral zichzelf en haar eigenbelangen. En de oprukkende islamieten weten het en gebruiken het….

  Like

 7. JLC zegt:

  Als ouder moet je continu je kinderen thuis bijsturen, zo’n vak als maatschappijleer wil wel eens iets naast de waarheid weg leren. Ik ben benieuwd of ze de topografie ook aanpassen met een Europa als een blauwe vlek met sterretjes.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Leuke poging dan, maar bij voorbaat jammerlijk mislukt:
  Kinderen zijn goede waarnemers: Ze zien bij het passeren van welke grens dan ook de verschillen, om te beginnen de taal. En daarnaast de verschillen in landschap, architectuur en meer van die dingen.
  Dat soort informatie is goed te verkopen aan continenten als Amerika en Australië, maar daar speelt dan ook de -nog jonge- geschiedenis mee.
  Voor Europa ligt dat anders. En daar verandert, Goddank, zelfs een EU niets aan!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat hangt er maar net van af wat voor soort ouders je hebt.
   Mijn nichtje van 6 heeft een Ipad om de wereld te bekijken.
   Wel zo makkelijk, daar kan ze heel veel van leren en lezen.
   En google liegt nooit, anders stond het niet op internet.
   Zelfs met de meest stomme schrijf fouten, dan vult google het voor je aan.
   Je hoeft dus niets meer te weten en leren, daar heb je een Ipad voor.

   Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Het EU-tuig dat achter deze hersenspoeling van miljoenen Europese kinderen zouden zitten slagen toch nooit in deze opzet! Zo hebben zij al miljoenen Eurpeanen van zich vervreemd door teveel buitenstaanders toe te laten, de akelige kuteuro doorgedrukt, de referenda’s in Frankrijk en Nederland tegen de Europese Grondwet niet geaccepteerd, de islam gepamperd en oververwend terwijl hun aanhangers verre van dankbaar zijn, traditionele feestdagen proberen te onderdrukken en dit hele continent aan de rand van de bankroet gebracht!
  Jezus Christus had echter veel kinderen tot zich laten komen en gezegd dat zij nederig zijn en volwassenen beter geestelijk opnieuw kunnen laten herboren. Maar hij waarschuwde ook dat zij die kinderen tot zonde verleiden het beter voor dit soort lui waren dat zij in de duistere dieptes van het water worden gegooid met een molensteen om hun hals heen!
  En als het desbetreffende EU-uitsschot en de radicale moslims doorgaan om kinderen te blijven manipuleren met hun EU- en islampropaganda dan worden ze ooit zelf een keer door woedende Europeanen in de zee gegooid al zal het aantal molenstenen hiervoor nog te klein zijn voor deze klootzakken! Wat mij betreft mogen E. J .Bron, Tom Hendrix, Sjaak, Bobzelf, Astrid, Yvonne van Cleef, Theresa Geissler, Wachteres en alle EU- en islamhatende personen op deze site lachend toekijken en uitbundig feest gaan vieren!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Zo hevig ik gruwel van de opgedrongen diversiteit in Nederland zo hevig hou ik van de aloude niet opgedrongen diversiteit van het Europese continent. Dit prachtige continent moeten we niet kapot laten maken door de eurofiel met zijn valse argumentatie betreffende oorlog, vrede en economische welvaart.

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Zelf help ik mijn zoon van 16 met zijn huiswerk. Ik leg hem dan ook uit wat de geschiedenis, maatschappijleer, Nederlandse etc. boekjes willen vertellen en wat ik daarvan vind.
  Ik vrees dat ik een van de weinige ouders ben die die moeite neemt.

  Like

 12. Qvic zegt:

  Geschiedenis vervalsingen is van aller tijden, dit om de toekomstige generaties te kunnen manipuleren. Zo ook de wet van begin 1900 van dat ieder kind recht op onderwijs had en dat deze wet verandert is in een onderwijsplicht, zegt al genoeg. Want iedereen maakt van zijn aangeleerde kennis en vaardigheden zijn eigen zelfbeeld, wat hij/zij dan in de maatschappij tot uiting brengt. Om deze gemanipuleerde kennis, als de enige waarheid door te laten gaan is het van belang om dit zo vroeg/jong mogelijk aan te leren. Want dan wordt er al gauw andere interpretaties over de echte gebeurtenissen afgedaan als onzin door deze generatie die de gemanipuleerde kennis hebben aangeleerd. Dat deze gemanipuleerde kennis ook nog eens door de gevestigde orde bevestigt wordt en de echte waarheden verzwegen worden of afgedaan als mythes dan is het voor mensen die deze gemanipuleerde kennis en vaardigheden hebben aangeleerd moeilijk om de echte waarheden te onderscheiden van de gemanipuleerde. Als voorbeeld: Bij de islam wordt er van jongs af aan constant beweerd dat zij het beste ideologie hanteren en dat iedereen respect voor hun moeten hebben. Want hun ideologie staat immers voor vrede en liefde (enkel voor Allah niet voor ongelovige, dit tussen haakjes wordt nooit wereldkundig gemaakt)) Maar er wordt nooit een discussie of een vraag gesteld, van waarom dat dit zo is en op grond van welk recht zij dit rechtvaardigen. Dit is puur omdat de gemanipuleerde kennis en vaardigheden als enige waarheid kan blijven bestaan en deze maar constant blijven verkondigen en hoe langer het geleden is dat deze verdraaiing van de waarheid die heeft plaats gevonden, hoe meer mensen dit als enige waarheid dan aannemen en nooit meer eigenlijk afvragen over hoe en waarom dat zo is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s