Moordaanslag op Boris Nemtsov – Cui bono?

Screenshot_17

Boris Nemtsov

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Vannacht werd de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov op straat neergeschoten. Gezien zijn prowesterse gezindheid en vijandigheid tegenover de Russische regering doen al geruchten de ronde volgens welke het zou gaan om een opdracht tot moord uit hoge politieke kringen. Maar daarvoor bestond geen reden. Wie haalt er eigenlijk voordeel uit dit alles?

Als vertegenwoordiger van de wilde politiek van de jaren-90, waarin vooral onder president Boris Jeltsin de Russische economie de economische afgrond in stortte en waarin vaartgezet werd achter de uitverkoop van het land aan westerse concerns, had Nemtsov het niet gemakkelijk. Met het oog op de omvangrijke en substantiële verbeteringen van de levensomstandigheden sinds Vladimir Poetin de politieke teugels overnam, is de kritische blik van veel Russen op de Jeltsin-periode en diens vertegenwoordigers begrijpelijk. Desondanks had Nemtsov vooral onder de op het Westen gerichte intelligentsia van Moskou sympathisanten.

Maar vormde Nemtsov daadwerkelijk een “gevaar” voor de politieke koers van het Kremlin of de politieke integriteit van president Poetin? Waarschijnlijk nauwelijks. Zijn liberale partij “Unie van rechtse krachten” (SPS) speelt politiek gezien nauwelijks een rol, zijn betrokkenheid in de Oekraïne stuit slechts bij de sowieso al westers georiënteerde Russen op instemming en zijn haattirades tegen de Russische politiek zorgden ook wel eens voor verontwaardiging. Ongeveer drie uur voor zijn dood had hij president Poetin op de radiozender Moskouse Echo opnieuw beschuldigd van “onzinnige agressie tegen de Oekraïne”, die de Russische economie in de crisis gestort zou hebben.

Men moet echter wel bedenken dat president Poetin – ondanks de sancties en de actuele economische zwakte van het land – nog steeds de meest populaire politicus van het land is. Als hij – zoals enkele van zijn tegenstanders beweren – daadwerkelijk betrokken zou zijn geweest bij een moordcomplot tegen Nemtsov, zou hem dat politiek teveel beschadigen. Des te onwaarschijnlijker zijn de rond gestrooide geruchten dat de aanslag werd aangestuurd vanuit het Kremlin.

Gezien het feit dat de prowesterse oppositie in Rusland nauwelijks steun in de bevolking heeft en dat zelfs de financiering van zulke acties door westerse organisaties maar weinig mensen de straat op brengt, zou het bij de aanslag – voor zover het niet om een daad uit het criminele milieu gaat – ook om een door een westerse geheime dienst geënsceneerde False-Flag-operation kunnen gaan. Wie op de hoogte is van de geschiedenis van de afgelopen decennia weet hoe graag ook eigen mensen opgeofferd worden, alleen om dit in de schoenen te schuiven van de politieke tegenstander.

Een feit is in ieder geval: op de vraag “Cui bono?” (Wie haalt er voordeel uit?) zal men geenszins “Vladimir Poetin” als antwoord te horen krijgen. Want de Russische president is gezien de mediaal rondgestrooide geruchten in een zwakkere positie. Profiteurs zijn hier slechts de tegenstanders van Poetin (golf van sympathie, beschuldigingen tegen de president…) en natuurlijk het Westen. Voor de door de CIA gefinancierde prowesterse oppositie van Rusland, die misschien nauwelijks 5% van de russen achter zich kan verenigen, is Nemtsov dood namelijk meer waard dan levend. Als “martelaar” levert hij duidelijk meer sympathie op dan als aan de kant gezette politieke dinosaurus. Dat zou men in deze discussie in ieder geval moeten bedenken.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, Elena Alexiva, zei tegenover de Russische tv-zender Rissia 24 dat Nemtsov in begeleiding van een jonge vrouw over de grote stenen brug op gezichtsafstand van het Kremlin zou zijn gelopen, toen er tegen 23.15 uur een auto genaderd zou zijn. “volgens voorlopige informatie heeft een nog niet geïdentificeerde dader vanuit een auto minstens zeven tot acht keer op Nemtsov geschoten”, verklaarde het openbaar ministerie zaterdagochtend. Nemtsov werd door vier kogels in zijn rug geraakt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

66 reacties op Moordaanslag op Boris Nemtsov – Cui bono?

 1. bobzelf zegt:

  nou na het neerhalen van de MH 17
  het inzetten op de maidan van CIA snipers
  onze USA vrienden in KIEV
  van Baalen en verhoffstadt op de maidan
  de leugens van vriend fransie de tranentrekkerttttttt
  is er geen bewijs ,dus

  Ik doe een gok ???

  PUTIN DID IT !!!

  vanuit het zolderraam , ex KGB er, sloeg zijn wijf ook vroeger !!

  gr. bob

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Waarschijnlijk gefinancierd door het westen, om daarna poetin de schuld te geven !!

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Mijn tekst over deze zaak van vanmorgen om een uur of tien:
  ZE DOEN OOK WERKELIJK ÁLLES OM POETIN IN EEN SLECHT DAGLICHT TE STELLEN !
  Of denk ik nu te slecht? Gezien eerdere ervaringen denk ik dat dus níet.
  TER ZAKE:

  De Telegraaf kopt vanmorgen: “Tegenstander Poetin vermoord”
  Én, natúúrlijk: “Wereld GESCHOKT” (Groningen is er niets bij)
  MOSKOU –
  “De Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov is vrijdagavond in het centrum van Moskou doodgeschoten. Nemtsov, die meermaals in het openbaar kritiek uitte op de Russische president Poetin, werd met vier schoten vanuit een auto om het leven gebracht toen hij op een brug liep.”

  Poetin heeft de moord veroordeeld. En zei verder dat het LIJKT alsof Nemtsov IN OPDRACHT is vermoord. Hij veronderstelt ook dat het een provocatie zou kunnen zijn en laat het -heel verstandig- bij een suggestie, en laat het aan anderen over om in te vullen door wie.
  -Dus: In opdracht van wíe dan?

  Daar weet de gewetenloze E.U. vast wel een hun schikkend antwoord op te geven. Heel sterk de mening ‘sturend’ naar een bepaalde gedachtengang staat er in de krant dus te lezen dat Nemtsov volgens de BBC (??!) eerder deze maand in een Russisch artikel schreef dat hij bang was dat Poetin hem zou laten vermoorden. (Ach ja, hoe krijgen we Poetin nou toch waar we hem hebben willen hè?)

  -Een woordvoerder van Poetin stelde dat Nemtsov geen bedreiging was voor Poetin. Oftewel (mijn woorden): Wat heb je er aan om zo iemand uit de weg te laten ruimen en daarmee weer de hele smerige E.U./USA poppenkast met hun slechte toneelspel aan te zetten?
  Bovendien, dat de vermoorde Rus geen bedreiging vormde valt ook af te lezen aan de houding van het Russische volk als totaal. Dat staat voor een zeer groot deel achter hem, terwijl zijn populariteit groot is.

  En já hoor, we doen het ‘geschokt zijn’ nog even dunnetjes over met twee spelers uit die poppenkast.
  -Om te beginnen met de totaal onpopulaire president Obama. Die roept Rusland op om een “snel, onpartijdig en transparant onderzoek” uit te voeren en de dader te berechten. Thuis niks te doen zeker en golfbanen gesloten…..
  -Voor de corrupte onwettig aan de macht gekomen Oekraïense ‘president’ Porosjenko was het ‘moeilijk te geloven’ dat Nemtsov is vermoord. ‘Die was een aanhanger van de pro-westerse koers in Oekraïne’. Oftewel: De dader móet wel ‘uit het Oosten’ komen. Porosjenko’s suggestie: ‘Dat heeft dus een vriendje van Poetin gedaan’. Wát een doorzichtige kleuter toch.

  Tenslotte: Ook E.U. commissaris alias liegende EMO-bespeler Frans Timmermans droeg op Facebook nog wat extra geschoktheid bij aan het wereldgebeuren. Het kán niet op! Helaas deze keer geen beertje om over te liegen, Timmermans.

  Frans Brassens
  28 februari 2015

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Frans Brassens: 17.00. uur, op 28/02. Dat lijkt mij een zeer denkbaar/feitelijk scenario Frans. We weten het niet definitief!

   Like

 4. Maria zegt:

  qui bono???
  tja das klaarduidelijk!

  Like

  • Het is “cui bono”. uit te spreken als “koei”.
   Qui (Kie) is 1ste naamval van het woord “wie”.
   Cui is de 3e naamval en betekent “aan wie”.
   Dus “Cui bono?” = “Aan wie (komt het) ten goede?”
   Graag gedaan!

   Like

   • Maria zegt:

    latijn qui bono juridisch net hetzelfde cui bono

    men kan de 2 schrijfwijzen gebruiken alleen dat in juridische taal QUI bono wordt gebruikt!

    ook graag gedaan!

    http://definitions.uslegal.com/q/qui-bono/

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Héél lullig, Martien. Neem nog een kop koffie.
    (Ridentem dicere verum, quid vetat?)

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Doe geen moeite Martien. Waarom zou je?

    Like

   • bobzelf zegt:

    HE GRAPJAS, GAAN WE “”MIERENNEUKEN “”” ??????

    dan moet je bij de NRC gaan reageren !!!

    een beetje over of je poepen met 7 ppppppp schrijft ??
    en daar over gaan zitten zeiken

    dus doe mee met een discussie , of letter neuken bij de NRC graag !!

    kijk dat onze eigen Judas iskariot , die op deze waardeloze site alleen maar losers tegen kwam
    zichzelf zo geweldig voelde en zich hier niet meer zou vertonen ,
    dat moet die mafketel zelf weten ,

    maar hij steekt een vuurtje aan, en wordt links en rechts om zijn harsus geslagen
    door iedereen, en zeker door Maria met lijsten met argumenten !!
    en dan heel minachtend effe de kanjer uithangen , en effe
    duidelijk maken dat je KUDT DUS niet met dt schrijft

    Wat een loser ben je dan ????

    dus als je met deze dropveter mee wilt doen , kom dan met wat zinnige argumenten ,
    anders moet je aan de andere kant bij de klootzakken gaan zitten !!!!

    gr. bob

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bobzelf. Ik heb zo langzamerhand de stellige indruk dat jij bezig bent om deze site over te nemen van de Heer Bron! Jij treed op als een soort demagoog die iedereen die een afwijkende mening heeft door middel van krachttermen, ordinaire scheldwoorden en de meest platte gemeenplaatsen moet isoleren, dus de mond snoeren!
    Bovendien wordt dit alles van extra impact voorzien door middel van het agressief gebruik van kapitalen en alle mogelijke leestekens. Het doet mij denken aan de terreur van de KGB in landen waar alleen een dictator het voor het zeggen heeft.
    Een discussie dient er voor om anderen door middel van het voorhouden van inhoudelijke argumenten te overtuigen van een andere visie en/of aan het denken te zetten. Zodra er gescholden wordt heb je je inbreng verloren.
    Dat moet jij toch weten, denk ik toch, of ben je door je verblijf in de Oekraïne zodanig verwilderd dat je er dagwerk van denkt te moeten maken om hier op deze waardevolle site, diegenen die er een andere mening op nahouden, door middel van verbaal geweld monddood te maken en vervolgens naar “Die andere seite!” te deporteren, die door jou bevolkt wordt met met uitsluitend klootzakken dewelke een verachtelijk vegetatief NCRV-bestaan moeten leiden?
    Martien Pennings heeft een tijdje geleden kenbaar gemaakt er over te denken een poosje geen artikelen meer bij Bron te publiceren. Er volgde een storm van teleurgestelde reacties. Dat weet jij héél goed Bob. Dat moet jij toch niet zo leuk hebben gevonden! Want daardoor bleek dat praktisch iederéén hier op deze site zijn bijdragen bijzonder waardevol vond! Ik zou tot slot willen zeggen: “Bobzelf kom tot je zelf…”
    gedraag je fatsoenlijk, dan wordt het toch nog gezellig! Paul.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    NIEMAND neemt deze site over!!! En daarmee bedoel ik dus NIEMAND!!!

    Webmaster

    Like

   • bobzelf zegt:

    wat leuk , heb ik altijd al willen hebben , een eigen site !! WHAHAHAHA

    Beste hr, bron , u bent uw kindje kwijt ,de site’s name wordt nu n.l. :

    BOBZELF, DE GROTE PUTIN FAN !!!! TEVENS STALINIST

    ik hoor het net , u BENT AFGEZET !!

    Mijn beste Paul , dit geintje probeer je nu voor de 2e keer !!
    en weer gaat het niet lukken !!!
    Kijk je bent Pennings aanhanger, vriend, , holmaat , bruinwerker ?? geen idee !!

    Dus gisteren , kom je niet met argumenten , effe tussendoor ,
    nee, mijn beste je kwam weer net als met de verkiezingen
    tussendoor , met effe Pennings steunen !!!

    MET 1 ZEIK OPMERKING !!!!

    dat geintje haalde je ook uit, met de verkiezingen , toen onze Iskariot himself
    na altijd PVV aanhanger te zijn geweest ,
    3 minuten voor de start effe kwam zeggen dat hij op A-50 ?? ging stemmen
    en hij dacht een plekkie als regiseur
    naast Geert te gaan bekleden !!!

    Nou daar kwam hij van een koude kermis thuis ,
    die had deze minkukel , deze INTRIGANT , gelijk vanaf de eerste minuut door !!

    waarna, onze iskariot , dus een trauma opliep, en dat is nooit meer weggegaan !!

    en aangezien ik mijn hele werkzame leven tussen zeg maar allemaal van deze gestoorden , c.q. malloten , en intriganten heb in gezeten,
    zie en ruik ik ze op duizend kilometer aankomen !! .

    Nou jij vindt dus gewoon dat ik een grote muil heb . nou mijn beste om in het zakenleven te slagen , op topfuncties bij wereld bedrijven wordt daar niets anders van je verwacht.

    Daar krijg je de waarheid naar je harsus , en als je de gebraden haan daar uit wilt hangen , sta je binnen 1 jaar gewoon op straat, zonder opgaaf van redenen

    kijk jij en je vrienden willen alles met een kopje koffie uitleggen , en bespreken

    DAAR IS ONS HELE LAND DUS NU MEE NAAR DE KLOTEN GEHOLPEN !!!

    JULLIE WEIGEREN OM SPIJKERS MET KOPPEN TE SLAAN !!!

    en nu je gestuurd wordt , durf je ineens via een site met mij te praten ???.

    Dus wat doe ik hier, midden in de Ukraine teringzooi ????????

    ik rammel in duidelijk en eerlijk Rotterdams recht voor je raap alles wat ik tegenkom het net op via Bert’s geweldige site !!

    En als mijn niveau een beetje te hoog is , dan ga je lekker bij die mafketel vriend van je op de site reageren , ben je de enige !!!

    nou met zijn andere 2 vrienden erbij , kan je in ieder geval lekker klaverjassen !!

    Dus als je mij , wilt aanvallen , allemaal goed, !!!
    geen enkel punt !!!

    MAG IK DAN EFFE VRAGEN WAAR JE REACTIES ZIJN OP BOB’S GEGIL , GEZEIK , HOOFDLETTER GELUL ?????

    ik heb je 16 maanden niet gezien op mijn verhalen , waarom niet, omdat alles bleek te kloppen , ook naderhand !!

    dus slaat je hele epistel als een kut op een slagroomgebakkie, en ga lekker een vette neut nemen met je HUILIE HUILIE VRIEND !!!
    die je ongetwijfelt na zijn huilie huilie gestuurd heeft , !!

    en wie die geweldige fans zijn van onze landverrader ????

    kan er zo 2 opnoemen , en verder ?????????????????????????????

    dus ik kan nog wel een uurtje doorgaan hoor, maar die mafketel vriend, heeft niet eens het fatsoen om op de geweldige gegevens van Maria te reageren !!

    als we het over onbeschoft hebben , dat is dat het wel , ook geen reacties
    als er nadrukkelijk om gevraagd wordt !!

    Ben je dan een loser of gewoon een mislukt figuur waar de haat van af straald ???

    dus er zijn 2 kansen dat je mij hier niet meer ziet !!

    1e is dat Bert , de eigenaar van deze geweldige site mij een ban geeft , duidelijk ??
    2e of dat ik het gelul zonder argumenten van jou en Iskariot zat ben , OOK duidelijk ??

    ik zal het je nog 1 keer duidelijk vertellen , :

    Bob schrijft, zoals hij praat ,
    en dat al heel lang ,
    dit deed ik ook tegen de grootste bazen bij Philips, Nokia , Aiwa, Toshiba, en Mitsubishi
    volgens mijn oudste zus ben ik met die grote muil geboren .
    Dus aangezien grote mensen bij bedrijven tegenspraak nodig hebben
    en geen grijze krijtstrepen, de meelopers en jaknikkers is. Bob dus bij geen enkel bedrijf in de wereld ooit weggeschopt !!!

    duidelijk ????

    dat kan van jouw geliefde huilie huilie vriend niet gezegd worden !!!

    nou als jouw mail aan mij ,door blogregel 4 is gekomen ,
    dan kan deze er ook door

    dus ik heb je 1 jaar geleden verteld, dat op deze wereld van iedere 2 mensen
    het 1 het niet met je eens is !!
    Ik dacht dat je het toen begreep ???

    vragen je komt maar hoor, daar zijn discussies voor , heeft onze Huilie Huilie nog nooit van gehoord !!

    de ballen en de groeten

    BOB DE HOOFDLETTER BAAS

    Like

   • bobzelf zegt:

    o, ja, en even als deur dicht doener !!!!!
    Ik had nadat die landverrader , iedereen hier op deze site voor lul zette
    en verbouwereerd achter liet , MET ZIJN PVV FIETTOCHIE LUL VERHAAL
    een gesprek met hr. bron , waar ik beloofde , dus niet meer op Iskariot te reageren en heb me daar een jaar of zelfs langer netjes aangehouden
    Ik heb toen ook voorgesteld om als hij weer begon , aan hr, bron om mij het adres te geven van deze Intrigant
    om hem dan met een bezoekje te vereren , waarna hij een maandje of 6 vloeibaar zou kunnen eten

    DUS WIE KOMT ER EEN DAG OF WAT GELEDEN BINNEN EN GAAT ARGUMENTLOOS TEGEN BOB AAN ZITTEN ZEIKEN over Putin en Ukraine , waar hij de ballen niet vanaf weet ??

    JUIST JOUW VRIEND !!

    DUS IK HEB ME OOK DAAR AAN MIJN WOORD GEHOUDEN

    BOB

    Like

  • felix zegt:

   In de 2de zin schrijf je treed met slechts 1 d, Moet zijn treedt, dus met dt. Voor een volledige uitleg kijk hier http://nl.wiktionary.org/wiki/treden/vervoeging

   Like

 5. We zijn in het Poetin-apologisme dus nu net zover als de islam in zelf-excusering: “Het Westen heeft het gedaan!”
  Het wachten is op de verfijning die in de islam al gangbaar is: “De Joden hebben het gedaan.”

  Like

  • bobzelf zegt:

   nou dropveter houdt jij je daar dan mee bezig !
   Als je weet wie hem aan het kruis heeft gespijkerd

   jij toch mafkees , iskariot zelf ,
   voordat de haan 3 x gekraaid heeft !!!

   je gaf zelf het goede voorbeeld ,maar allemaal vergeten nou wij niet hoor
   hier op deze site ,
   voor ons heb je volledig afgedaan

   dus ga jij de joden effe redden , houden wij ons met het gajus bezig en brussel en USA

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Martien, wij waren hier toch te min voor jou, stelde je een tijdje terug? Laat ons dan lekker even onnozel propoetinnerig bezig zijn (in jouw ogen dan).

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Vergeet ik nog te zeggen dat we hier niet eens zozeer propoetinnerig bezig zijn maar eerder anti de hetzerige oorlogszuchtige E.U.leugenpraat (rechtstreeks of in commissie) ageren.

    Like

 6. Zo Fransje moest zich er ook nog ff tegenaan be moeien.Moest die niet naar de moscee? O nee dat bidden is op vrijdag avonden.

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  +

  Like

 8. E. Janssens zegt:

  Hoe dan ook, wie het ook gedaan heeft (en ik denk niet dat Poetin de opdrachtgever is), deze moord komt de Amerikanen goed uit. Zij sturen aan op een oorlog tussen de EU en Rusland om er zelf beter van te worden (wapenleveringen aan Europa, Oekraiens gas, economische verzwakking van beide sterke rivalen) en zullen dit gebruiken om de publieke opinie in Europa verder tegen Rusland op te zetten. Poetin, een man die 80% van de Russen achter zich heeft, is een doorn in het oog van onpopulaire leiders als Obama, Hollande en van de ganse EU-top. Hij heeft prima de impasse in Tsjetsjenië doorbroken, waardoor dat land niet in een kalifaat verkeerd is. Dus ook op dat vlak heeft hij resultaten behaald waarvan de Europese politici nauwelijks durven dromen. Afgunst op hoog niveau, maar vooral geopolitieke belangen, zijn de motor achter de hetze tegen Poetin die al jaren bezig is. Men kan slechts vermoeden dat deze moord in die hetze past, doch dat scenario lijkt me het meest waarschijnlijk.

  Like

 9. Poetin en zijn vrienden bij de binnenlandse veiligheidsdiensten gaan een onderzoek doen.
  En er mag een demonstratie worden gehouden in Moskou.
  Nee, dat zit wel snor.

  Like

  • bobzelf zegt:

   de chocoprinz , jouw USA vriend , vertelde dat deze man , wist van de russen in oost – ukraine ,

   JOOOOHHHHHH, JE VERWACHT HET NIET HEE ??

   MET 14 MILJOEN RUSSEN ALS BUREN , EN 141 MILJOEN AAN DE ANDERE KANT !

   nou dan zit het wel snor toch ???

   ben je overal weggestuurd ?? Judas ??? en kom je hier effe de boel verzieken ??

   Net als op Golgotha ??

   effe lekker zonder 1 druppel bewijs, ,MAAR onze verrader weet het al hoor !!

   weet je al op wie je gaat stemmen, of moet je eerst een middagie fietsen

   whahahahahahahaha,

   je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn ,

   dat zit wel snor

   nou ga maar weer effe darmen trekken, dan wel strotten bijten ,

   doooeeei

   en

   GAAAAAAAPPPPP

   Like

 10. Uwe Hayek zegt:

  Pulpbericht met afschuwelijk ergerlijke pulp-reageerders.
  Totaal de blog van EJBron onwaardig, ik begrijp echt niet wat de Heer Bron bezielt om die pro-Russische leugenpropaganda hier weer te geven.

  Uwe Hayek.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  De kleuter (zie 17:00) gaat verder. Eerste inzet verloren, volgende verhaal er dan maar bij. De tiijdstippen van Porosjenko’s ‘onthullingen’ alleen al verraden deze E.U. vazal:
  Lees en barst in lachen uit om zoveel onbenulligheid. Debiel functioneren is kennelijk een liefhebberij van dit menneke.

  ‘Nemtsov gedood om onthulling over Oekraïne’

  KIEV –
  De Russische oppositieleider Boris Nemtsov is gedood omdat hij van plan was informatie te onthullen over de Russische betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne. Dat zei de Oekraïense president Petro Porosjenko zaterdag.

  Porosjenko sprak Nemtsov naar eigen zeggen ENKELE WEKEN GELEDEN geleden over de kwestie. De Rus zou toen hebben gezegd dat hij met „overtuigend bewijs“ wilde komen over de betrokkenheid van Russische troepen bij de onrust in Oekraïne. „Boris was niet bang, maar zijn beulen wel. Ze hebben hem gedood”, zei de Oekraïense president.
  De Russische OPPOSITIELEIDER Ilja Jashin bevestigde dat Nemtsov werkte aan een rapport over de Russische rol in het conflict. Kiev en het Westen beschuldigen Moskou van het bewapenen en financieren van pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Het Kremlin ontkent dat.

  Like

 12. http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/02/nemtsov_vermoord_om_onthulling.html

  Het ANP meldt ( . . .) dat de Oekraïense president Petro Porosjenko vandaag gezegd heeft dat Nemtsov vermoord is omdat hij op het punt stond de Russische bijdrage aan de oorlog in Oekraïne bekend te maken.
  Porosjenko sprak Nemtsov naar eigen zeggen enkele weken geleden over de kwestie. De Rus zou toen hebben gezegd dat hij met “overtuigend bewijs” wilde komen over de betrokkenheid van Russische troepen bij de onrust in Oekraïne. “Boris was niet bang, maar zijn beulen wel. Ze hebben hem gedood”, zei de Oekraïense president.
  Volgens een andere oppositieleider, Ilja Jashin, werkte Nemtsov inderdaad aan een rapport over de situatie in Oekraïne. Daarbij zou de Russische inbreng een belangrijk doel zijn.
  Kiev en het Westen beschuldigen Moskou van het bewapenen en financieren van pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Het Kremlin ontkent dat.

  Like

 13. Vederso zegt:

  Dat zo’n lijst van slachtoffers überhaupt bestaat. Wikipedia komt op 200 slachtoffers cq moorden;

  http://www.liveleak.com/view?i=6cd_1425113674

  Like

  • bobzelf zegt:

   whahahahahaa,
   Ik zie dat onze Iskariot , alle hulptroepen verzameld heeft !!

   Zelfs zijn huisvriend komt , “”TOEVALLIG “” !! EFFE MEEDOEN !!

   ZOALS van der galien met ineens Marcel Buurman , altijd toevallig , tuurlijk !!!

   komt iskariot met vederso aan, ook toevallig ???

   effe een duit in het EU zakje doen !!

   WHAHAHAHAHAHA

   NOU NOG EENTJE , DAAR WACHTEN WE DAN NOG EFFE OP !!

   en dan hebben we de landverraders groep wel gehad denk ik zo ??

   dus kijken hoe lang het duurt !!

   koffieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

   doooeiiii

   Like

  • bobzelf zegt:

   je vrienden van de CIA hadden er 100 op 1 dag in KIEV !!!
   en 5600 in een maand of 8 dus wat lul je nou mafketel ??
   en dan ben ik de levend verbrande door je vrienden nog vergeten !!
   DAT HEBBEN VOLGENS JE VRIENDEN IN BRUSSEL ,
   “””de voetbalsupporterd gedaan ???

   dus scheer je weg mafketel, en ga je diep schamen,

   TOEN HEB IK JE NOOIT GEHOORD !!!

   HEEL ERG DIEP !!

   Like

  • Maria zegt:

   live leaks vanuit oekraine gepost?
   Post ook ineens eens de lijst van VS met al de doden miljoen en miljoenen zijn dat dat zij op hun geweten hebben.

   Irak
   Syria
   Afghanistan
   Vietnam
   Grenada Oorlog
   Joegoslavië
   Libia
   Sudan
   Volledig midden oosten om zeep
   Al Qaida gecreëerd
   Is gecreëerd
   Egypte Mubarak verraden en moslimbrotherhood proberen te installeren om dat land volledig als Irak achter te laten… Is me datr mislukt zeg die Egyptenaren juist op tijd met AL Sissi om die catastrofe te voorkomen wat de VS daar probeerde aan te richten
   Midden Amerika volledig gedestabiliseerd we gaan maar zwijgen hoeveel mensen de CIA daar opgeruimd heeft nietwaar?
   Dan inmenging in Venezuela en Argentinia ook mensen geliquideerd aan de lopende band door de CIA
   In de VS zelf ollalalala de moorden door de CIA NSA op eigen burgers die openbaren wie en wat de government VS is vergeet je wel netjes mee te vermelden niet???
   opnieuw mijn vraag WAAR HEEFT RUSLAND DIT OOIT GEFLIKT OP DE PLANEET WAT DIE AMERIKAAN FLIKT????

   dan vervalt Rusland met dit lijstje in het niets!!!!

   Like

   • lucky bee zegt:

    De bedoeling van de Amerikanen was heel goed zo’n onmenselijke diktator als Sadam Hussein moet weg, voor als als ze achter je rug bezig is, ander landen aan te vallen (Kuweit)Hun fout; je kan geen democrtaie bij de Moslims planten dat is tegen hun religie.Wel om Shiieten en Kurden uit te roeien.Dat is Islam.
    Afghanistan ? dito ze herbergen Osama die het befeel gaf the twin Tower te demoliceren.die ook door de Russen bezet was.Ze hebben de Russen er uit gesmeten met de hulp van Amerka, maar dat betekent niet dat Amerika achter ze staan.Dat ze sting raketten tegen vliegtuigen leverden.
    Vietnam, terindamming van de offensief van de Communisten.Verloren, hebben de Amerikanen om dat hun President een Katholiek was.JF Kennedy. vergeten?Hij heeft wel voor de constitutie van Amerka gezworen (alle Immigranten overigens) In de Elis Island.Maar stykum terug gekeerd naar hun Kerk.En niet Presbiterianen gebleven.
    Granada was dat eiland niet door de Commiś bezet?en daar een paar Amerikaanse studenten gevangen gehouden?
    Jugoslavie?Clinton heeft de oorlog daar aangewakkerd de moslims friendje.En bombardeerde onze vrienden en mede Christenen de Serviers.
    Denk maar na beste Maria , of je bent zef een Commie dat is ook mogelijk.

    Like

 14. Vederso zegt:

  Zo’n lijst is er met gemak ook van Obama te maken, of van Clinton en Bush. Daar heb ik geen illusies. De eerste keer dar iemand mij zei; om president te worden, heeft iemand opdracht gegeven om minstens vier mensen te vermoorden. Eerst was ik geschokt, nu niet meer.

  http://www.nachumlist.com/deadpool.htm

  Like

  • Maria zegt:

   wel leg de lijsten naast mekaar…
   En opnieuw mijn vraag: WAAR IS RUSLAND DE ¨PLANEET GAAN DOMINEREN ANDERE LANDEN GAAN BOMBARDEREN OF WAAR HEEFT RUSLAND INVASIE GEDAAN OM DE GRONDSTOFFEN TE STELEN VAN SOEVEREINE LANDEN???? vertel me waar heeft Rusland OOIT oorlog gaan voeren buiten op zijn eigen continent tijdens WO I en II
   VS heeft om en bij de 60 miljoen indianen uitgemoord om de vs te stichten, met de muzelmannetjes gans afrika leeg geplukt om slavernij (dit zal hetgeen zijn wat muslim neger obama bedoelde met dat islam is een groot deel van de oprichting van de VS)
   waar heeft Rusland OOIT zijn woord niet gehouden aan het Westen????
   tot in treurnis toe stel ik die vraag, nooit niemand die antwoord geeft, neen hele litanie van Putin opnieuw of zaken die niets met de vraag te maken heeft!
   60 MILJOEN INDIANEN UITGEMOORD OM HUN LAND OF FREEDOM TE HEBBEN? THE AMERICAN DREAM;
   NIEMAND OP AARDE HEEFT ZOVEEL DODEN OP ZIJN GEWETEN ALS DE VS.
   Niemand op aarde veroorzaakte alle oorlogen die er waren dan de VS
   en nog altijd roepen PUTIN DID IT???

   Ja twighlightzone ongezien!

   Like

   • lucky bee zegt:

    Wat is met Siberie ? daar leven verschillende volkeren, dat nu onder de blanke Russen moeten leven?I s dat geen collonisatie?

    Like

   • Maria zegt:

    nee Lucky dat kan je niet vergelijken..met Siberië

    Like

   • Willie zegt:

    ”NIEMAND OP AARDE HEEFT ZOVEEL DODEN OP ZIJN GEWETEN ALS DE VS.”
    Mmmm, Maria, kleine vergissing : de islam heeft tot nu toe een 375miljoen lijken op hun conto, denk niet dat de fucking states hier aan geraken ?

    Like

   • Maria zegt:

    @Willie weet dat de islam meer doden op zijn geweten heeft maar daar is de VS government mee voor verantwoordelijk voor een groot deel, die moorden daar mekaar uit nadat de VS er al qaida IS en nog wat van die leuke vredeliefhebbende mensen hebben gedropt!
    Blijft een feit dat de VS overal mee betrokken is en uiteindelijk de hoofdrolspeler is sinds WOI om de planeet de domineren en overal op oorlogstocht te gaan om hun dominantie over alles en iedereen te hebben.
    bankiers VS financieren toch alles op krediet om daarna alles af te pakken via IMF en consorten.

    Like

 15. Nemesis zegt:

  Video van RT.com van de moord op Nem6sov live (sorry allen in Russisch)

  http://russian.rt.com/article/76945

  Like

 16. Het wordt allemaal steeds persoonlijker en venijniger.
  “Bobzelf” heeft nog nooit iets anders gedaan dan argumentloos brulschelden.
  “Maria” is weer op een andere manier de dialoog voorbij geraakt.
  De vraag is “cui bono”?
  Blijkbaar kan die vraag tegenwoordig gespeld worden in juridisch potjeslatijn, maar het antwoord luidt hoe dan ook: het is niet goed voor de sfeer op deze site en niet voor mij, dus ik hou maar eens op me met Poetin te bemoeien in deze kolommen.
  Ik heb geen zin om constant hysterisch beschreeuwd te worden.
  Die Anti-Fa-tactieken werken dus wel.

  Like

  • Maria zegt:

   wacht nog steeds op mijn antwoorden op de vragen die ik je stelde…
   En je zou tegenover Bob een toontje lager moeten zingen, die mens zit in oorlogsgebied in oekraine. Enig idee hoe die daar zit, wat dat met een mens doet als je in zo’n situatie zit?
   Open en eerlijk geeft hij weer wat hij persoonlijk daar meemaakt en wat er aan de gaande is, om dan drek over zich heen te krijgen van mensen die vanachter de pc effe aan Bob gaan vertellen hoe de zaken zitten daar ineen steken van mensen nota bene die niets afweten van ginder buiten de MSM wat ze weergeven.
   Je zou voor minder zoals Bob reageren soms…
   maar ja de beste stuurlui staan aan wal hé

   Like

  • bobzelf zegt:

   comment verwijderd wegens overtreding van blogregel 4:

   4. Op deze site wordt met open vizier gediscussieerd en er wordt NIET op de man/vrouw gespeeld! Dat recht heeft alleen de webmaster.

   Webmaster

   Like

   • bobzelf zegt:

    gohhh, dat is jammer,
    dit was mijn mooiste epistel ooit !!

    VOL MET ARGUMENTEN NOG WEL , WHAHAHAHAHAHA

    Maar goed , er is er 1 de baas

    maar als de man die met vlag en wimpel uitgewuifd wordt ,

    mij rechtstreeks aanspreekt , met nog nooit anders gedaan dan argumentloos brulschelden ??
    dan laat je dat staan , ???
    en Maria die de dialoog is voorbij geraakt ,

    dat valt niet onder blogregel 4 , ??? begrijp ik ????

    wat kwam die mafketel eigenljik doen , op jouw losers site ???
    MET KLEUTER REACTIES , ???

    maar goed , ik heb me aan mijn woord gehouden , ik zou nooit meer op hem reageren ,
    en de graftak begon toch weer !!

    NOU WAS TOCH LEUK DAGIE HOOR !!!

    bob 2 = Iskariot 0

    dooeeiiii Vladimir bob

    Like

  • bobzelf zegt:

   JE BENT TOCH UIT EIGEN VRIJE WIL , ZONDER ARGUMENTEN BINNEN GEVALLEN , ??
   DUS loop dan ook weer , als huilie , huilie figuur
   de hele wereld is tegen mij ,
   weer naar buiten !!

   de ballen

   Vladimir Bobski ,

   Like

 17. lucky bee zegt:

  Waar is de rest van mijn antwoord op Maria’s beweringen/Ik geloof ze is een Commie; was ze ook bij de Provo geweest in Jemen?om op de Kalashnikof te oevenen?

  Like

  • Maria zegt:

   jij moet dringend een reality check doen!
   en aub kan je wat duidelijker zijn, ik begrijp niets van wat jij schrijft!
   begrijp wel dat de Russenhaat hier pakje zwaarder is dan moslimhaat.
   den dag dat de moslims jullie afslachten denk dan eens aan Putin, die had jullie kunnen helpen. Die kans of steun is allang verspeelt…
   Ieder op zijn beurt hé wij hebben het 700j meegemaakt moslim terreur nu is het aan jullie… Good luck

   Like

   • bobzelf zegt:

    maria , dat heeft geen zin , is van Pluto , met een Ufo

    Like

   • Maria zegt:

    weet ge wat ik aan Lucky niet snap
    soms schrijft hij helder…
    maar zoals nu mensenlief begrijp er niets van, het is net of Lucky meerdere persoonlijkheden heeft en in een tijd leeft die niet nu is…
    Maar het gaat lekker
    – ben een spion
    – ben een communist
    – ben gaan trainen in Jemen met kalasjnikovs??? (vraag me alleen af wat ik in een moslimland te zoeken of te trainen heb als ik een communist ben)
    – volgens hard core fan psychopaat
    – stel vragen en krijg staaltje van rond de vragen te fietsen en hoe andere items als antwoord te verkrijgen???
    – Die Ruslandhaters zijn nog beter dan de politiek en MSM in ontwijken van vragen en totaal over iets anders te beginnen, die zouden gouden carriëre in de media en politiek!
    hihihi ik maak mee wat Putin meemaakt…
    krijg alle zonden over me omdat ik mijn roots verdedig, met bewijzen afkom maar das van geen tel hé, beter roepen ik koor: PUTIN DID IT
    DAN MOETEN ZE NIET NADENKEN , dat doet de MSM voor hen wel!
    whahahahahhaahha

    Like

  • bobzelf zegt:

   MISSCHIEN EEN GEKKE VRAAG HOOR ????

   maar als jullie argumenten aan proberen te slepen , !!!!

   EN ( effe tussendoor, ik sprak u rechtstreeks bij Uw naam aan , ik schrijf zoals ik praat , en wat regel 4 van de blog regels zijn , heb ik geen verstand van , duidelijk ???
   dus klachten naar hr. Bert bron , en die haalt dan dingen weg, ook duidelijk ,
   DIE IS DE BAAS HIER VAN DIT ZOOITJE ONGEREGELD !!
   dus niet domme vragen stellen , je naam stond erbij !!! )

   Kunnen jullie dan met iets beters aankomen en recenter een beetje van na 2000-2015

   i.p.v. al dat 1936 , Stalin , geleuter ,

   er is op 28 februari 2015 1 man neergeschoten in Moskou !!!

   dus wie heeft het gedaan ???

   NOU 1 ding weet ik zeker, STALIN ZEKER WETEN NIET !!

   dus kom met wat concreets , en eigenlijk is het heel simpel , !!

   als de hele wereld reageert ,
   vanaf Obama, Cameron Adolfa , die australische zeiloor , zelfs onze geliefde franske de leugenaar,

   dan moet iedereen toch wel weten , uit welke hoek de wind waait ,

   HETZELFDE GEBEURDE MET DE mh-17 ,

   DE HELE WERELD BINNEN 22 MINUTEN , “”putin did it “” !!!!

   of bent u nog dommer als dat ik al dacht ???

   PUTIN DID IT, die lul sloeg zijn wijf ook al, en is scherpschutter
   en nog wel op de brug voor de residentie ,

   IK GOK OP HET ZOLDERRAAM ,

   WAT EEN LUL DIE PUTIN , WHAHAHAHAHAHAHAHA

   Like

   • Maria zegt:

    we zien hier een weerspiegeling van de MSM aan sommige commentaren.
    op vragen wordt niet geantwoord enkel regelrechte Russenhaat ten toon gesteld.
    Troost je dikke 20j geleden maakte ik exact mee wat er nu gebeurde, gans de planeet stond aan de kant van de moslims, iedereen hier juichen toen men land plat werd gebombardeerd.
    20j later komt alles uit…
    mega leugens mega propaganda allemaal omdat we een Oostblokland waren dat onafhankelijk rijk en eigen koers vaarde, dat mag niet hé van de VS en EU dan volgen er sancties aanslagen die in de nek worden gedraaid van degene die de VS en EU viseren en hupla het land is in zware burgeroorlog en daarna leegroof van alle grondstoffen en land…
    Zoals ik al schreef ieder op zijn beurt.
    Wat wij meemaakten wat de Russen meemaken maken jullie binnenkort ook aan de levende lijve mee…
    Roep dan ook allemaal tesamen: Putin did it als je strot overgesneden wordt door ne moslim en in het ergste geval wanneer er een lichtflits als laatste te zien is, vergeet dan ook niet voor je eraan gaat te roepen Putin did it!
    Het is weeral bewezen de Russenhaters kunnen gewoon niet antwoorden kunnen ook geen bewijzen leveren van Putin dat hij iets verkeerd doet, daarom dat die BRICS landen 3.5 miljard mensen er maar met in zee zijn gegaan met die psychopaat zoals ze hem hier noemen… Daarom dat in Rusland meer dan 85% mensen 100% achter Putin staan, zelfs in Rusland op dit eigenste moment heeft iedereen daar door dat die moord op Nemtsov niet door Putin is gedaan maar door andere machten en krachten om toch maar tot een oorlog te komen met Rusland… Be carefull what you wish for!
    Begin echt medelijden te krijgen met het westen, jullie gaan exact meemaken wat jullie eigen overheden in andere landen geflikt heeft. alleen hebben jullie dan geen Putin om je te beschermen zoals hij zijn land en Russen beschermd.
    Onbegrijpelijk met de grootste kernmacht op aarde oorlog zoeken…
    en die grootste kernmacht wordt gesteund door Chinezen die hun economie is volledig afhankelijk van Rusland… en toch nog oorlog zoeken???
    Kan alleen aanraden om je begrafenis te regelen indien het ervan komt!
    Want als westerling een vluchteling zijn is geen optie deuren gaan toe dan je kan nergens naartoe!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s