PEGIDA roept met “Dresdener Charta” islamitische verenigingen op tot afgrenzing van terreur

Screenshot_31

Dresden, Frauenkirche

(Vertaling: E.J. Bron)

PEGIDA heeft zijn reeds aangekondigde “Dresdener Charta” bekendgemaakt. Sinds gistermiddag kan men die op de Facebook-pagina van de “Patriotischen Europeaner gegen die Islamisierung des Abendlandes” lezen en hier als PDF downloaden. In zeven punten roept PEGIDA islamitische verenigingen en organisaties er o.a. toe op zich af te grenzen van radicaalislamitische terreurorganisaties (genoemd worden Boko Haram, IS en Al-Qaida), de grondwet van de Bondsrepubliek Duitsland te erkennen en “af te zien van gedwongen huwelijken, sharia-rechtbanken, religieus gemotiveerde gedwongen besnijdenissen bij jonge meisjes, eer-moorden en het aanzetten hiertoe.”

In de grote media werd tot nu toe niets bericht over de eisen van de omstreden beweging uit Dresden. De demonstraties van de PEGIDA-beweging waren tot eind 2014 steeds groter geworden, daarna echter door een ruzie aan de top van het bondgenootschap achteruit gegaan. Nadat zich een gematigder groepering had afgesplitst van het organisatieteam, richt de beweging haar focus nu meer op de “islamisering”.

Hier de volledige tekst van de “Dresdener Charta”:

“Dresdener Charta voor de interreligieuze vrede in Duitsland”

Aan alle moslims, islamitische verenigingen, organisaties en moskeeën enz. in Duitsland.

Wij, de vredelievende mensen van Europa, roepen iedere moslim, iedere moslimvereniging en iedere moslimorganisatie ertoe op deze eenvoudige 7 punten te erkennen en zich door deze te ondertekenen hiertoe te bekennen. Dit zou een belangrijke stap zijn om het verloren gegane vertrouwen in mensen van het islamitische geloof terug te winnen.

1. Duits staatsburger of niet, alle ondertekenende moslims, islamitische gemeenschappen, verenigingen en moskeeën bekennen zich tot de door de grondwet gegarandeerde, op de scheiding der machten gebaseerde, democratische fundamentele orde van de rechtsstaat Bondsrepubliek Duitsland. De ondertekenaars bekennen zich tot actief en passief kiesrecht voor vrouwen, seksuele zelfbeschikking en godsdienstvrijheid. Zij accepteren het recht tot religieuze bekering, het hebben van een andere of helemaal geen religie.

2. De ondertekenaars verklaren dat ze niet de oprichting van een klerikale God-staat beogen en het bestaande systeem en de grondwet van de Bondsrepubliek Duitsland volledig accepteren. De scheiding van religie en staat wordt onvoorwaardelijk erkend.

3. De ondertekenaars verklaren de Verlichte christelijk-joodse vormgeving van de cultuur in Europa te respecteren en deze niet te willen beïnvloeden. Ook de medewerking en bevordering bij het thema integratie wordt een centraal punt van de ondertekenende moslims en islamitische instellingen. Het recht op de vrije uitoefening van de religie staat hier buiten.

4. De ondertekenaars verklaren met het plaatsen van hun handtekening dat organisaties zoals Boko Haram, IS, Al-Qaida en gelijksoortige radicaalislamitische terreurorganisaties door hen als CRIMINELE, TERRORISTISCHE VERENIGINGEN worden gekwalificeerd, die de islam schaden en niet de waarden van de koran/islam vertegenwoordigen. Ze verklaren af te zien van iedere vorm van ondersteuning voor of ook van zulke verenigingen en garanderen dat er vanuit hun instellingen geen financiële middelen of personele ondersteuning naar dergelijke organisaties toegaan of door hen geaccepteerd worden.

5. Imams, predikers of andere personen die waarden prediken die overeenkomen met de criminele waarden van bovengenoemde organisaties krijgen van de ondertekenaars onmiddellijk preekverboden, spreekverboden of zelfs huisverboden in islamitische instellingen.

6. De ondertekenaars verklaren af te zien van gedwongen huwelijken, sharia-rechtbanken, religieus gemotiveerde gedwongen besnijdenissen bij jonge meisjes, eer-moorden en het aanzetten hiertoe. Zij garanderen hun medewerking bij de bestrijding van op parallelsamenlevingen gelijkende omstandigheden in islamitisch beïnvloede stadsdelen van diverse grote steden in Europa.

7. Alle ondertekenende islamitische verenigingen, moskeeën en instellingen verklaren zich partijpolitiek neutraal.

Screenshot_32

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

15 reacties op PEGIDA roept met “Dresdener Charta” islamitische verenigingen op tot afgrenzing van terreur

 1. Sjaak uit Dordt zegt:

  Geen woord meer aan toevoegen. Dit is klip en klaar, niet discriminerend, niet islamofoob, niet denigrerend, maar helder en eerlijk.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  En nu maar afwachten, hoeveel er gehoor geven aan deze oproep.
  Niet al te veel, vrees ik: In het gros van de gevallen druist het, zo niet geheel, dan toch gedeeltelijk, lijnrecht in tegen hun levenspatronen.
  In hun plaats zouden wij om die reden ook niet tekenen. Waarom zij dan wel?
  Maar goed, juist daardoor brengt zo ’n Charta die onwil dan natuurlijk definitief aan het licht, zodat die NIET meer ontkend kan worden, ook niet door de goedmenschen……
  En dàt is dan alweer meegenomen.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Dit gaat de moslim aan zijn kont voorbij !
  Ze hebben tot dato nada, niks, niente, nul komma nul
  ondernomen en ze zullen ook niks onderschrijven !
  Eruit met deze troyaanse schapenneukers ! ALLE !

  Like

 4. Welcome on the Facebook Groups : NORDHANSA CHARTA and GOTLAND’S BROTHERHOOD

  Like

 5. Nemesis zegt:

  Duidelijk, maar dat zal de moslim geweldig aan z’n bips oxideren.

  Like

 6. beatsme zegt:

  Ja hoor, en dat zal mevrouw Merkel, die de schoenen poetst van elke radicale islamiet, graag verwelkomen. Merkel heeft al gezegd dat PEGIDA een schande is.

  Vandaag is Bremen onder belegering. Een stad met 680.000 inwoners, waar de moskee graag ISIS leden aanlevert:
  http://www.kreiszeitung.de/lokales/bremen/gewaltbereite-islamisten-polizei-bremen-gibt-gefahrenlage-warnung-raus-4774969.html
  Een veroordeling was er al in 2011 wegens Al Qaeda lidmaatschap, maar blijkbaar kan men rustig verder bouwen aan het kalifaat in de moskeeën in Bremen?

  I.v.m. een steekincident, waarbij volgens getuigen iemand, die door 8 man in elkaar geramd wordt, zich in noodweer verdedigt, wordt de gerechtelijke macht zwaar bedreigd. Gaan ze de boel met 100 man politie en honden beveiligen bij die rechtbank:
  http://www.bild.de/regional/bremen/prozesse/cinemaxx-totstecher-anonyme-drohten-mit-massaker-39316500.bild.html
  Volgens mij moeten de doods bedreigers van rechters (en eerder de politie) achter slot en grendel. Maar wie ben ik? En die lui zijn Merkel’s lievelingen. Die mogen iedereen in elkaar rammen, bij ISIS uitmoorden, en ook straffeloos rechters met de dood bedreigen!!

  Kijk als het zover is, dan heb je het al te ver laten komen. Want natuurlijk heeft de man in de straat geen 100 man politie voor handen, als ze hem in zijn wijk bedreigen.
  En de man in de straat, zeker Joodse gezinnetjes, die is dus stevig de klos van al die radicale islamitische bendes.

  Like

 7. Prachtig, zou ook hier in Nederland toegepast moeten worden.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Dit Charta is het verdedigen waard! Er staat geen onvertogen woord in, en het vraagt slechts aan de moslims om de westerse democratische rechtsstaat te accepteren. Eenzelfde charta zou ook in Nederland en de rest van Europa niet misstaan! Maar ik vrees dat socialisten en andere linksen in samenwerking met de moslims, hier TEGEN zullen zijn.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Ik geloof niet dat dat, veel zal helpen. niet vergeten ze lezen de zelfde Koraan als de extremisten.

  Like

 10. Prima verwoord! Maar ik vrees, dat de MOSLIMS dit veel te WESTERS vinden! Die willen geen vrede, maar zij vallen vreselijk door de mand, als zij hier geen gehoor aan geven! EN DAN IS DAT HET OVERTUIGENDE BEWIJS, DAT ZIJ HIER IN HET WESTEN ABSOLUUT NIET THUISHOREN!! FRAU MERKEL ZAL HIER OOK WEL TEGEN ZIJN ! DIT ZAL HAAR MOGELIJK STEMMEN GAAN KOSTEN!! ZIJ IS EN BLIJFT EEN DDR VROUW EN MOSLIMLOVER!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s