Smaadspraak

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

De eerste helft van de islamitische geloofsbelijdenis luidt: ‘Ik getuig dat er geen god is dan Allah’. Voor een geloofsbelijdenis is dat een bevreemdend stukje tekst. De christelijke geloofsbelijdenis begint met ‘Ik geloof in Eén God, de almachtige Vader’, en zo voort. Ook raar natuurlijk, maar het gaat tenminste alleen over wat een christelijke gelovige zelf gelooft, het gaat alleen over zijn eigen zaken. De islamitische geloofsbelijdenis gaat daarentegen over wat andere gelovigen geloven, en deelt ongevraagd mee dat die andere gelovigen er naast zitten. De eerste woorden van de islamitische geloofsbelijdenis gaan over andere godsdiensten dan de islam, en spreken een negatief oordeel uit over die andere godsdiensten.

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Religie van de vrede", Christendom, Islam. Bookmark de permalink .

4 reacties op Smaadspraak

 1. bigljohn zegt:

  Ik getuig dat er geen god is dan Allah, is net zo’n vreselijke tekst als; Ik zweer trouw aan onze fuhrer Adolf Hitler, en op zijn bevel marcheren we. In feite oude wijn in nieuwe zakken. Het nazi systeem werd vervangen door de islam, om ons alweer (zoals tussen 1940 en 1945) in grote problemen te laten komen. En alweer de socialistische politiek die daar voor zorgt, en vele idiote kiezers die zich voor het karretje van die politiek laten spannen !

  Like

 2. Scheerzeep NU zegt:

  Smaadspraak, leuk woord. Wie doet een boekje open?
  Vooruit ik dan maar.Rein en onrein, want daar gaat het uiteindelijk toch over.
  Voor de reinen in alles rein, voor de onreinen is alles onrein.

  De reinen hebben een volledig gespleten hoef en herkauwen. Die deze eigenschappen niet hebben, zijn onrein. Dit is een figuurlijke uitbeelding voor soorten (!?, jazeker) mensen.
  De dieren die geen gespleten hoeven hebben en niet herkauwen, zijn heidenen. Zij kennen God niet en jagen altijd achter elkaars vrouwen aan (paarden). Hun afgodendienst is God een gruwel.
  Die een volledig gespleten hoef hebben en herkauwen (runderen, geiten, schapen) zijn christenen, want zij gaan de weg van hun geloof richting Vader en Zoon en overdenken Zijn woord dag en nacht; want dat is de betekenis van herkauwen. Hun gespleten hoeven ondersteunen elkaar en zij staan vaster op de rotsen.
  Die de hoef niet volledig gespleten hebben doch wel herkauwen (kamelen) zijn joden en moslims; zij hebben de mond vol van God maar ontkennen Jezus de Christus.
  Die de hoef volledig gespleten hebben en niet herkauwen (varkens) zijn ketters en dwaalleraren. Zij zeggen Jezus te kennen maar doen niets met het woord van God, zodat zij lui en vadsig zijn.

  Nu heb ik iedereen gehad, behalve de atheïsten. Dat is geen vee.

  Het scheldwoord christenhond is fout, omdat honden geen vee zijn, zij hebben geen herder.
  Christenlam of -schaap is beter. Weten moslims wel raad mee. -Geit kan ook nog.
  Atheïstenhond zou ook goed zijn, omdat zij zich niet houden aan God of gebod.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Je vergeet nog er bij te zeggen dat Mohammed de rassul Allah is ,Zonder Mohammed is Allah een Zero.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s