Centraal-Afrikaanse Republiek: opnieuw dodelijke overvallen op christenen

Screenshot_7

(Door: Open Doors – Vertaling: E.J. Bron)

Recente onlusten door de internationale media genegeerd. In de Centraal-Afrikaanse Republiek kwam het in februari tot een hele serie gewelddadige overvallen op christenen. Ondanks inspanningen van de VN en het sturen van vredestroepen door verschillende landen zijn opnieuw duizenden mensen gevlucht voor de onlusten. In de hoofdstad Bangui evenals in de noordelijke provincie Nana Gbrebizi werden doelgericht christenen ontvoerd en vermoord. Radicaalislamitische Seleka-milities, herders van de Fulani stam evenals anti-Balaka strijders doen het door crises geteisterde land niet tot rust komen.

Ruzie met taxichauffeur escaleert – christen gedood

Op 11 februari kwam het tot een ruzie tussen een taxichauffeur en zijn klant, die met een tas vol handgranaten naar de wijk “KM5” gebracht wilde worden. toen de taxi door technische problemen moest stoppen, viel de klant de taxichauffeur met een mes aan. Hij werd echter overmeesterd en gedood door de taxichauffeur. Korte tijd later werd zijn stoffelijk overschot in de Ali Abolo moskee in de islamitisch gedomineerde wijk “KM5” gevonden. Woedende moslims namen het bloedbad als aanleiding om op te trekken naar het christelijke deel van de wijk en willekeurig christenen te vermoorden. Daarbij kwamen ministens 16 christenen om het leven, vele anderen raakten gewond. Plaatselijke politieagenten arresteerden daarop meerdere leden van de islamitische Seleka-milities.

Christelijke dorpen aangevallen door bewapende veeherders

In de provincie Nana Gbrebizi vielen zwaar bewapende herders van de Fulani stam de door christenen bewoonde dorpen Ouandago, Botto, Mbrès en delen van de provinciehoofdstad Kaga-Bandoro aan. De moslims hadden op 15 februari hun vee naar het weideland van plaatselijke christenen gedreven en waren er de dag daarna mee begonnen de huizen leeg te roven en het struikgewas in brand te steken. Daardoor werden veel cultuurgrond en acht kerken, meerdere missieposten en een onbekend aantal christelijke huizen verwoest. Dominee Arouneka David van de Apostolische Kerk Mbrès en Sanze Gervais, de zoon van een andere dominee, kwamen bij de aanvallen om het leven; een andere christen werd gefolterd.

Het kwam tot meer spanningen, toen de VN-vredestroepen (MINUSCA) er in het kader van de beoogde nieuwe orde in het land leden van Seleka ertoe opriep hun bestuursbureaus in de provincie te ontruimen. Daarop riepen commandanten van Seleka een commissie bijeen om zich doelgericht tegen deze inspanningen te verzetten. Ten gevolge van deze ontwikkeling verlieten duizenden christelijke vluchtelingen halsoverkop de stad en verstoppen zich sindsdien onder mensonwaardige omstandigheden in de bossen.

Een dominee ter plaatse becommentarieert de situatie als volgt: “Wij verlangen naar vrede en willen gewoon ongestoord ons dagelijks leven kunnen leven. Maar we zitten gevangen in leed. De mensen hebben niets te eten en zijn vaak al ondervoed; velen zijn alles kwijtgeraakt, hun huizen werden in brand gestoken. We wachten vergeefs op hulp.”

Terwijl VN-secretaris-generaal Ban ki Moon gezien het aanhoudende geweld belooft meer troepen te sturen, ondersteunt Open Doors de plaatselijke christenen met levensmiddelen, hulp tot zelfhulp seminaries en de opleiding van trauma geestelijken. Op de Wereldvervolgingsindex van Open Doors staat de Centraal-Afrikaanse Republiek op de 17e plaats van landen, waarin christenen vanwege hun geloof vervolgd worden.

Screenshot_9

Bron:
www.opendoors.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Centraal-Afrikaanse Republiek: opnieuw dodelijke overvallen op christenen

 1. Roni zegt:

  De Vredelievenden weer he…….en weer wordt het weggestopt. Wanneer gaat het hier beginnen? De eerste symptomen zijn er al.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Maar volgens PvdA,VVD,CDA en zeker D66 heeft het NIETS met de ISLAM te maken , hoor….

  Like

  • Driek zegt:

   Radicaalislamitische Seleka-milities, herders van de Fulani stam evenals anti-Balaka strijders doen het door crises geteisterde land niet tot rust komen.

   Gewoon een zooitje primitieve schaapherders, het lijken wel apen. En voor dat achterlijke schorem betalen we ook nog de opvang, medische verzorging, huisvesting en zakgeld, om over de rest nog maar te zwijgen van wat ze nog meer allemaal krijgen als ze hier naartoe komen. En dat heet dan een verrijking. Wat een verschrikkelijke wereld, de laatste tijd zie ik er gewoon tegenop om het nieuws van E.J. Bron aan te klikken. En ook andere nieuwssites, ik raak er werkelijk gedeprimeerd van. De levensvreugd wordt op die manier voor vele mensen gedoofd.
   En al wordt de PVV de grootste partij, wat dan nog? Twee miljoen van die imbeciele mohammedanen het land uitzetten? Kom nou toch, die krijg je niet meer weg. Dat volk heeft het hier veels te goed. Ze hebben contactorganen, meldpunten en noem al die flauwekul maar op. Zonder onze hulp kunnen ze zich niet eens staande houden. Nee, we gaan een verschrikkelijke tijd tegemoet.
   Toen ik in de jaren zeventig riep dat die hele islam ons ongeluk ging worden, werd ik uitgelachen en beschimpt, ik was racistisch en discriminerend. Als je in de jaren tachtig de naam van Hans Janmaat liet vallen deugde je niet. Maar als ik nu zeg dat ik ga op Wilders stemmen krijg ik dezelfde reacties. Die Nederlanders gaan straks lekker stemmen op Alexander Pechtold, ik maak mij geen enkele illusie meer.
   Dat het Nederland van vroeger niet meer terugkomt is allerzins begrijpelijk, maar er komt geen flintertje meer van terug, helemaal nul komma niks. Het is over en uit. Dank zij die onbekwame bewindslieden die pretenderen ons land te kunnen besturen. Ze hebben gewoon niet de intellectuele bagage. Het zijn windbuilen, landverraders, praalhanzen en verkwisters. Ze moeten rond gereden worden op een mestwagen. En dan regelrecht naar het schavot.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Driek: 22.12. uur, op 01/03. Beste meneer Driek, U heeft volkomen gelijk. En blij hoeven WIJ geboren Nederlanders daarover niet te zijn.

    Like

 3. koddebeier zegt:

  Haal nog een paar Afrikaanse bootvluchtelingen binnen, joh, kunnen we tenminste rustig slapen !!

  Like

 4. oud-marinier zegt:

  En opnieuw…een OORVERDOVENDE STILTE…!!!!! Van al dat laffe “goedmensen volk” , die linXen , de POLICOR ,….de Verenigde Nazies , de R.K. Kerk en andere kerkgenootschappen , die klootzak in Washington DC , …. geen moderate moslim , ……. Niemand , maar dan ook HE-LE-MAAL niemand , die het LEF heeft om DIT geweld , te veroordelen , en de daders te BENOEMEN !!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @oud-marinier: 16.35. uur. Inderdaad beste oud-marinier, en dat valt mij steeds meer op, als het over de ISLAM gaat. Dan geven de INSTITUTEN der Kerken, de POLITIEK-CORRECTEN, en de GOEDMENSEN “NIET THUIS”. Evenals MOBAMA de MUZELMAN!

   Like

 5. Tempelier zegt:

  Maar Amnesty maakt zich vooral niet druk over die Christenen, die met bosjes uitgemoord worden, want dat mag natuurlijk NIET de stempel genocide krijgen. De moslims zijn begonnen met moorden, niet andersom.
  http://www.amnesty.nl/nieuwsportaal/pers/central-african-republic-ethnic-cleansing-and-sectarian-killings

  Like

 6. exmarineman zegt:

  Amnesty Nederland resp International is allang niet meer dat “neutrale” instituut zoals het vroeger grotendeels was. Sinds het de naam heeft veranderd is het een linkscorrecte en door arabieren/moslims overheerst gutmensch instituut geworden. Alles wat dit instituut nu zegt en rapporteert is allemaal politiekcorrect gelinkt. Kijk ook maar naar hun rapporten over de Gaza en “Palestijnse zaak”….. allemaal links/rood/moslim-gekleurde propaganda geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s