Modderkop Meindert Fennema signaleert in de ‘Post On Line’ dat ik gelijk heb gekregen

Screenshot_5

(Door: Martien Pennings)

Ja, ik heb vreselijk gelijk gekregen met mijn stelling uit 2010: islam = nazisme. Wat ik voorts óók al een tijdje beweer: de vrijheid van meningsuiting is mooi, maar de islam moet je gewoon verbieden, want wanneer toegepast op het Kwaad wordt tolerantie tot misdaad.

Ik hoor van Meindert Fennema dat die ideeën nu in de mainstream aan het arriveren zijn. Want hij zegt in de Post Online:

“Wilders schreef in zijn tien-puntenprogramma van 2004: ‘Radicale moskeeën moeten verboden worden en radicale moslims het land uitgezet’ Omdat Wilders dat tien puntenprogramma niet wilde intrekken werd hij in september 2004 uit de VVD gezet. Het waren destijds extreme standpunten, die thans gewoon gevonden worden, en soms zelfs regeringsbeleid. Nu, tien jaar later hebben twee Leidse rechtsfilosofen, Paul Cliteur en Bastiaan Rijpkema, een heruitgave bezorgd van de oratie van George van den Bergh uit 1936 ‘De democratische Staat en de niet-democratische partijen’. In het nawoord verdedigt Paul Cliteur een vorm van weerbare democratie tegen de radicale islam die hij in navolging van Hamed Abdel-Samad met het fascisme vergelijkt. Waar vroeger mensen als Janmaat en Fortuyn die wezen op het gevaar van de islam vergeleken werden met Hitler of Mussolini, worden thans de islamitische fundamentalisten ‘Islamofascisten’ genoemd. Het kan verkeren.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Linkse Kerk, Multiculti, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Modderkop Meindert Fennema signaleert in de ‘Post On Line’ dat ik gelijk heb gekregen

 1. Wachteres zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/is-nazi-islamisme-een-betere-term-dan-het-islamofascisme/

  Op DS vroeg Jan Gajenlaan zich af:

  “Is nazi-islamisme een betere term dan islamofascisme?

  Volgens de Franse columnist Ivan Rioufol is het de hoogste tijd om de in zijn ogen te vriendelijke term islamofascisme te vervangen voor nazi-islamisme.

  In een column voor de Franse krant Le Figaro, wijst Rioufol erop dat virulent antisemitisme in zo’n mate een openlijk onderdeel is geworden van de radicale islam, dat de term nazi-slamisme meer van toepassing is dan het mildere islamofascisme.

  Dat het antisemitisme in algemene zin onderdeel is van de islamitische cultuur en breed uitgevent wordt in de Arabische media, weten we onder meer dankzij de verhelderende colums van Leon de Winter, zoals deze van vorige week: de Arabische media voeden moordlust.

  …. ook al kun je de traditionele islam niet op één lijn stellen met de radicale islam, wel is het zo dat er een enorme kloof is tussen de traditionele islam en de moderne westerse geëmancipeerde samenleving. Deze kloof leidt onvermijdelijk tot vervreemding en isolement en blijkt een voedingsbodem voor radicalisering, direct of indirect. Een gegeven, waar onvoldoende rekening mee is gehouden bij het immigratiebeleid.

  Ik zeg: gelijke monnikken, gelijke kappen. Laten we aanhangers van het nazi-islamisme voortaan op dezelfde manier behandelen als de aanhangers van het nazisme. Niet voor niets is het nazisme na de Tweede Wereldoorlog in veel landen verboden en worden politieke partijen met deze ideologie behandeld als criminele organisaties. Voor religieuze of pseudoreligieuze organisaties met een vergelijkbaar gedachtengoed – als dat volgens wettelijk vastgestelde criteria zo gedefinieerd kan worden – zouden we dezelfde norm moeten hanteren.

  Als het nodig is, pleit ik ervoor de wet in die zin aan te passen”.

  Aldus Jan Gajenlaan. Hij benadrukt wel dat niet elke moslim even radicaal is in de Jodenhaat.

  Like

 2. Erik Bink zegt:

  Beste Martien, hierbij een stuk van een paar dagern geleden op Jihadwatch van een zekere Michael Devolin, die nu ook (pas) tot de conclusie is gekomen dat islam en nazisme aan elkaar gelijkgesteld kunnen worden. Dat nazisme beter de lading dekt dan “fascisme”.
  Jij gebruikte lang geleden niet voor niets de pseudoniem “Kassander”, is ’t niet?

  Like

  • Wachteres zegt:

   Martien, als jij van jezelf beweert dat je dement aan het worden bent, dan geef je voedsel aan je vijanden die dan, volgens hen, met reden kunnen zeggen dat zij toch gelijk hebben [gekregen]. 😀

   Like

  • Marc zegt:

   Ook ik ben aan t dementeren, want ik meende uit jouw artikel op te maken dat Fennema die uitlatingen deed, maar dat was jijzelf. Sorry.

   Like

 3. Erik Bink zegt:

  Sorry, ik vergat de link naar Jihadwatch te geven:

  http://www.jihadwatch.org/2015/02/to-hell-with-silence

  Like

 4. JAN zegt:

  Wat is ook interessant is dat Geert Wilders bleef spreken over het Kalifaat terwijl ik dacht dat hij had het over een verre droom die niets te maken had me de korte termijn werkelijkheid. De huidige ontwikkelingen in Syrië en Irak bewijzen dat de PVV leider altijd gelijk heeft gehad.

  Like

 5. Marc zegt:

  Ik vind het een beetje bizar dat Fennema de stelling islam = nazisme op eigen conto schrijft, alsook zijn oproep de islam te verbieden omdat tolerantie van het Kwaad tot misdaad leid. Beide opvattingen waren al gemeengoed in islamcritische media. Anderzijds zegt hij niet dat die stellingen origineel van hem waren. Mooi is dan dat een ‘gearriveerd’ academicus zulke uitspraken doet.

  Je haalt Fennema’s veroordeling van Wilders’ ‘kopvoddentaks’ aan. Je merkt op dat Wilders’ gebruik van die term fout was omdat het ‘foute kleinburgers zoals jij in het harnas jaagt en dat kost zetels’. Daarmee sluit je aan op mijn pleidooi voor matiging van islamcritische terminologie, niet om de islam te sparen, maar om twijfelende autochtone kiezers over te halen. Fennema lijkt een nog niet helemaal overgehaalde twijfelaar te zijn. Mensen zoals hij moeten dus niet op stang gejaagd worden met termen die bij hen het redelijk denken lijken te ondermijnen.

  Op deze site heb ik al langer een lans gebroken voor een strijd tegen de autochtone multiculturele elite: zij maken de opmars van de islam, met daarin al die fascistische karaktertrekken, in ons land mogelijk. Zij dienen aangemerkt te worden als verraders van volk, cultuur en democratische rechtsstaat, incluis al die rechters die onder politieke invloed van dit multiculturalisme verkeren.
  Ten minste, als het gaat om constatering van een feitelijke situatie.

  Juist dit brengt de strijd tegen de islam in zo’n ongelooflijk spagaat. Want met het binnenhalen van grote groepen allochtonen bleek het niet langer een ‘onderling gesprek’ tussen autochtone Nederlanders te voeren. Voortdurend speelde hun aanwezigheid in ons land mee in ‘onze’ discussie. De ene autochtoon is meer beschroomd om het beestje bij de naam te noemen, dan de ander. Het blijkt niet niets te zijn om ‘gasten’ te kritiseren op wezenlijk onderdelen van hun cultuur die strijden met onderdelen van cultuur en rechtsstaat bij ‘ons’.

  Afgezien moet worden van de uitgekauwde discussie of moslimimmigranten nog steeds als ‘gasten’ moeten worden omschreven, Dat vind je wel of niet zo. Belangrijker is echter, en bij mijn weten nog niet eerder zo benoemd, dat belangrijke delen van de Nederlandse en Westerse samenlevingen, in casu de politiek-correcte of multiculturele elite en hun aanhang, zichzelf nog steeds zien als ‘gastheren en -vrouwen’.

  Ik zie daarin een belangrijke element in de verstoring van het ‘autochtone debat’: gastheren en -vrouwen zijn in eerste aanleg te beleefd geweest om de ‘gast’ te kritiseren. Zij stelden geen eisen aan nieuwkomers. Omdat zij zich opstelden als aanspreekpunt voor de Nederlandse en Westerse samenlevingen luisterden die nieuwkomers naar hen: zij verschaften hen toevluchtsoorden, werk, uitkering, enz, zonder tegenprestatie. Daarmee heeft de politiek-correcte elite en hun aanhang de rest van de autochtone bevolkingen gebruuskeerd.

  Van belang is dus vooral de het ‘interne autochtone debat’. Het is daar waar het van meet af aan mis is gegaan, ongeacht de fascistische instelling van welke groep nieuwkomers dan ook. Referenties aan een godsdienstvrijheid waren dan ook altijd argumenten die niets anders behelsden dan dat de politiek-correcte elite het interne autochtone debat smoorden. Waarschijnlijk omdat ze zelf de draad kwijtraakten en zich ergens gerealiseerd moeten hebben dat islamcritici gelijk hadden.

  Ik denk eigenlijk dat de politiek-correcte elite enerzijds heel bang is geworden voor de door hen binnengehaalde allochtone fascistische horden, anderzijds zich uit schaamte niet bewust willen worden van het gelijk van hun islamcritische autochtone gesprekspartner.

  Daarom juich ik ook de opmars van Pegida toe. Wonderlijk overigens dat het juist in ons land naar verhouding zo stil blijft.

  Like

 6. Dank jullie, Wachteres en Erik Bink.

  Behalve het feit dat van de constituerende elementen van islam en nazisme (Jodenhaat, expansieve oorlogszucht, Führer-principe, Uebermenschen-leer, rancunisme-slachtofferisme, xenofobie-samenzweringsgekte) nu vooral hét onderscheidende kenmerk, namelijk de Jodenhaat, steeds sterker wordt in de reëel bestaande islam, wordt ook steeds duidelijker dat die Moefti van Jeruzalem een zeer grote rol heeft gespeeld in de beslissing tót én de uitvoering van de Holocaust. Ik kom daarop binnenkort in een artikel terug.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Weer toppie Martien incl. de reacties.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Misschien wel wat simplistisch gesteld, maar ervan uitgaande, dat fascisme/nazisme door de eeuwen heen qua vormgeving altijd wel heeft bestaan (wat realiteit is: Eind 13de Eeuw gold de Volksbeweging “Clauwaerts” misschien wel als zodanig) kan men islam uiteráárd als een vorm van fascisme/nazisme beschouwen, maar dan als de allerernstigste vorm, waar niets boven gaat:
  Daar, namelijk, waar zelfs de “Wil van het Volk” vervangen wordt door de “Wil van Allah, dus een
  imaginair opperwezen…….Daar houdt alles op.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Het was niets voor niets geweest dat Himmler en Hitler Amin Husseinni de Mufti van Jerusalem als hun beste vriend beschouwd.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  De advertentiesite TPO is nu helemaal facebook. Zit je dus met al die domlinxe columnisten en kan je niet meer reageren, want geen facebook-account. Waarom zou je dan die rommel nog langer lezen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s