PEGIDA is niet bruin

Screenshot_18

(Door: Shalom Hatikva – Vertaling: E.J. Bron)

In veel grote en kleine kranten kun je lezen hoe rechts-radicaal en buitenlandervijandig de deelnemers aan alle PEGIDA-demonstraties in Duitsland zijn. We worden niet alleen in de geprinte media bovendien nog nazi´s genoemd, ook de televisie doet hierin in niets onder. Politici oordelen over heel normale mensen, over burgers die hun ogen niet sluiten voor de toestanden in Duitsland. Terwijl nauwelijks een van de journalisten ons persoonlijk kent of de moeite neemt ons en onze opvattingen te leren kennen om zodoende een realistisch beeld te krijgen.

Deze vooroordelen wil ik graag het hoofd bieden en iets vertellen over het leven van een heel normale PEGIDA-deelneemster:

Alleen al mijn geboorte verhinderde dat ik ooit een nazi zou kunnen worden, want ik werd destijds in een joods ziekenhuis geboren. Dat ik een fatsoenlijk mens werd, die zich een heel leven lang voor Israël inzet, daarvoor zorgden mijn joodse grootouders. Aan de hand van hun verhalen kon ik leren hoe vreselijk de nazi-heerschappij voor alle joodse mensen was. Ze vertelden me echter ook van andere mensen in verschillende landen binnen en buiten Europa, die mijn voorouders tijdens de heerschappij van Hitler een veilig thuis in hun familie gaven. Met een van deze echtparen had ik tot hun dood nog een intensieve briefwisseling, later nog met hun geadopteerde zoon – die overigens zelf oorspronkelijk uit een ander land afkomstig was dan zijn adoptieouders.

Wie zo opgroeit, kan met de beste wil van de wereld geen vreemdelingenhater worden of zijn. Ik ben de bescherming biedende landen en vooral de concrete families heel dankbaar.

Ik ben echter niet bij deze dankbaarheid blijven staan:

Wij waren als familie niet alleen een thuis voor onze eigen kinderen, we hadden steeds opnieuw pleegkinderen, o.a. kinderen uit Rusland en Nederland. Bovendien hadden we altijd veel scholieren thuis i.v.m. uitwisselingsprogramma´s. Deze jongens en meisjes kwamen o.a. uit Litouwen, Hongarije, Australië, China en Thailand. We hadden meerdere keren gasten uit allerlei landen. Zo hadden we de wereld in ons huis gehaald en mochten we kennismaken met de meest uiteenlopende culturen, levenswijzen en politieke en religieuze opvattingen. Ook een van onze eigen kinderen heeft als uitwisselingsstudent een jaar lang ons Duitsland in een liefdevolle familie in een heel ander land vertegenwoordigd en daar de levenswijzen van het gastland leren waarderen. Maar geen van deze jonge mensen heeft ooit op grond van hun religie bijvoorbeeld aanspraak gemaakt op privileges. Bij ons heeft iedereen dezelfde rechten en plichten, onafhankelijk van hun religieuze of territoriale afkomst.

Ook geven we steeds opnieuw een tijdelijk huis aan hulpbehoevende mensen, o.a. mocht een jonge man uit Syrië enkele weken van zijn leven met ons delen.

Mijn petekind woont in een van de Baltische landen, onze schoonzoon komt uit een Oost-Europees land. Ook onze vrienden komen uit verschillende landen en onze Jezus was Arameeër. En ik ben er trots op om bij de PEGIDA-demonstraties de vlag van Israël te mogen dragen.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Shalom Hatikva

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, democratie, demoniseren, Islamisering, Israël, Joden, Jodendom, Krankzinnigheid, mainstream-media, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

22 reacties op PEGIDA is niet bruin

 1. elisamad2013 zegt:

  Zeer waardig en correct tegenover alle rassen geschreven….alleen de moslims maken daar, naar mijn mening, een uitzondering in!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Socialisten zijn het nieuwe bruin !!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Maar door links bruin gemaakt? dat doen ze ook met Wilders en de PVV.Je moet gewoon tussen de regels lezen.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Pegida kun je inderdaad niet met de beruchte SA of SS van Adolf Hitler vergelijken en als dezen nog hadden bestaan hadden ze de vijanden van Pegida en Duitsland beslist tot moes getimmerd en daarna vermoord!
  De autochtoonse vijanden van Pegida (de linksextremisten) gedragen zich echter precies zoals in het sprookje van Grimm, genaamd De zeven Zwaben. Het ging om zeven dappere maar oerdomme kerels; Meneer Scholten, Jacob, Martin, Joris, Michiel, Hans en Vitus, en met een lange speer de wereld introkken om het kwaad te bevechten. Ze waren echter allemaal nerveus en schrokken steeds van geluiden, afkomstig van dieren zoals een horzel en een haas, en meenden overal denkbeeldige vijanden te zien. Toen ze bij een rivier (Moezel) aankwamen verstond meneer Scholten een man aan de overkant (hij vroeg aan deze hoe de rivier moest worden overgestoken) niet en dacht dat hij de rivier in moest waden. Toen de overige Zwaben hierna een kikker hoorden kwaken dachten ze dat Scholten hen riep, gingen ze hun leider achterna en zij kwamen allemaal jammerlijk om het leven!
  Hiermee is de vergelijking dat linksgezinde idioten zich bang laten maken door geluiden van personen die ze als vijanden zien maar zich door hun werkelijke vijanden naar hun Nemesis laten leiden, zoals de rattenvanger van Hamelen ook deed met de ratten die deze stad terroriseerden. Alleen waren de inwoners hem daar verre van dankbaar voor waarna hij uit wraak hun kinderen wegvoerde.
  Als Mark Rutte daarbij nog wil dat er stabiliteit komt in Nederland (deze kerel bedriegt zichzelf nog beter dan ons allemaal) dan gaat hij alleen NIET proberen om de Pegida, mist zij in Nederland opduiken, met zijn vriendjes te lijf gaan met een ellenlange speer en gekleed in het rood! Ze zijn namelijk NOG laffer en dommer dan de zeven Zwaben en leidtenzichzelf, en de EU, eveneens naar hun ondergang toe wat ik zeer zeker zal toejuichen!

  Like

 5. Clara Klein zegt:

  waar blijft Pegida in Nederland ?

  Like

 6. Roni zegt:

  Heel mooi gezegd Shalom. Zo is het maar net, niemand hoort zich bepaalde privileges toe te mogen eigenen in een gastland. Op geen enkel terrein.
  Kol ha jom wekol ha olam am jisraeel chai.

  Like

  • BertG. zegt:

   Heb ik net een beetje me best gedaan om de Duitse taal te leren lezen, krijg ik er weer een nieuwe bij.
   Of is dit alleen voor ingewijden bedoeld. Ik kan niet eens raden welke taal dit is.
   ” Kol ha jom wekol ha olam am jisraeel chai. ”
   Hebreeuws of zo?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Aan de klanken te horen/lezen wèl.
    Niet, dat ik het zelf machtig ben, helemaal niet.
    Ik herinner me alleen een scène van heel lang geleden uit een T.V. bewerking van een boek van Leon Uris: Q.B. Seven.
    Hoofdpersoon Abraham Cady is het Hebreeuws ook niet machtig, dus zegt een israëlische Rabbijn hem voor als hij op een gegeven ogenblik een gebed moet declameren: “Schmai’ Israël – Hoort, oh, Israël!

    Like

   • R.A.F zegt:

    Google zegt Oezbeeks en maakt er dit van : Kohl wereldbeker wekoo ja, ja ik ben jisraeel chai
    Nog niet veel wijzer dus

    Like

   • Het is Iwrieth of tewel Hebreeuws.
    Elke dag in de hele wereld. Het volk van Israel leeft!

    Like

 7. Sjaak zegt:

  DIEPBRUIN IS HET HELE LINKSE FASCHISTENPACK !
  De politie keert bij iedere maandag-demonstratie van Pegida
  de rug in richting Pegida omdat ze deze rooie rotte ratten in de
  gaten moeten houden ! Het is zo goed wie zeker dat de eerste
  rooie riool-rat aan de beurt is wanneer hij de geduld-Streep
  overspeeld heeft ! Ik verwonder me dat dit tot dato nog niet
  gebeurt is !

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Respect Shalom voor dit eerlijk en integer artikel. Neen, de echte “bruinhemden”, zijn te vinden bij de socialisten,groenen en anarchisten!

  Like

 9. Jean zegt:

  De Pegidaoptocht in Antwerpen trekt zich niets aan van Ward Debever, gelukkig zo, hopelijk verloopt morgen alles vredevol maar met als duidelijk accent ‘moslims eruit’ want wij Vlamingen haten geweld en barbaarse dioten. Vlaanderen is een prachtig land maar wordt apot gemaakt door de krapuleuse politiekers die een land verkwanselen voor postjes en poen.
  Europeanen wordt wakker en eis een verbod voor barbarij zoals die perverse islam en eis dat geen enkele vreemdeling ‘zomaar’ geld in handen krijgt en een woning ter beschikking wordt gesteld met alles erop en eraan. Hebben ze geen geld om zichzelf te onderhouden dan hupsake ermee.

  Like

 10. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Ik heb zelf als vreemdeling in een ander land gewoond, mijn halve levensjaren. Mijn vrienden en kennissen bestaan uit mensen van alle landen en rassen. Het is niet het feit dat ze uit het buitenland komen of een andere huidskleur hebben, dat me niet bevalt aan Islamieten. Het heeft met ras of vreemdelingenhaat absoluut niets te maken. De Islam bestaat uit mensen van vele rassen uit vele landen, ook, dus het concept “ras” is niet eens van toepassing.
  Verder waren wij al multicultureel. Europa had al honderden jaren invloeden uit verre landen en ook immigrantenwijken en ghetto’s. Ook stond specifiek Nederland bekend als het meest tolerante volk ter wereld, met een geschiedenis van vervolgde mensen opvangen en ze hier een plek geven. Duitsland na de tweede wereldoorlog vangt procentagewijs, de meeste vluchtelingen op. Doen we nog.
  En wat is onze dank? We worden bedreigd, geterroriseerd, uitgemolken, ongewenst verklaard in ons eigen land. Vreemdelingen krijgen voorrang en moslims krijgen ALLES.
  Vroeger was ik fel tegen bont. Toen woonde ik in Amerika waar er heel koude winters waren en nu heb ik een bontjas.
  Vroeger was ik fel tegen de doodstraf. Toen hoorde ik van het geval Ted Bundy, en ben er nu vlak voor.
  Vroeger was ik niet racist. Toen zette Quinsy Gario een grote bek op.

  Mooi zo. Mensen, als het je hier niet bevalt, ROT OP. En vraag de Oliesheiks van de Islam maar om geld, die hebben zat.

  Like

 11. Jean zegt:

  Wat plakken ze toch graag het labeltje ‘racist’ op en mens!
  Er leven in Vlaanderen +/- 200 nationaliteiten komende uit alle continenten, met +/- 195 nationaliteiten zijn er zelden tot nooit problemen of overlast maar met de overige 5, steeds erziekt van de perverse islam, zijn er altijd problemen en overlast, als ze die er nu zouden uitflikkeren waren alle problemen in ons land verleden tijd maar…..dan zijn ze hun graaipostjes kwijt en dat is nu net niet de bedoeling.
  Dat de eigen bevolking de vernieling in gedreven wordt raakt hun koude kleren niet want ze eren hun lijfspreuk ”eerst ikke en de rest kan stikke”.

  Like

 12. Pingback: Waarom ik aan PEGIDA meedoe | E.J. Bron

 13. exmarineman zegt:

  Al die politiekcorrecten/gutmenschen zoals zij zich ter linkerzijde zo graag noemen enz en zich met hun activisten als “antifascisten” presenteren zijn nu juist de enige ECHTE FASCISTEN. Wat ze alleen veranderd hebben zijn de kleuren waaronder ze zich presenteren (rood en groen) maar hun echte kleuren zijn zwart en bruin….. Is het niet opvallend dat de nazi’s (nationaal-SOCIALISTEN!!!) zwart en bruin als hun kleuren gebruikten….en wie gebruiken er nu zwart als en in hun vlag? Juist ja de IS/ISIS. Komt de kleur groen ook niet opvallend vaak voor in de vlag/symbolen van Arabische moslimlanden? En wie zijn degenen die andersdenkenden enz. het recht menen te kunnen ontzeggen om te demonstreren en denken de grond- en burgerrechten van medeburgers te mogen ontzeggen. Hun politieke rechten menen te ontzeggen en hun vanwege het anders zijn en denken te mogen bedreigen, demoniseren, met stenen te mogen bekogelen, hun huizen en andere bezittingen te mogen vernietigen enz. WIE, WIE zijn dat……?????? juist ja, die zgn gutmenschen, leden van AFA, leden en (milieu)activisten uit PvdA, VVD, D66, GrLks, PvdD, CDA, moslims. Zij menen het enige en juiste recht en gedachtengoed te hebben en hebben geen enkel respect voor de andersdenkenden en maken deze laatsten vervolgens uit voor racist, fascist, bruinhemd, islamofoob enz enz.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM is de SPLIJTZWAM in de Nederlandse en de Europese SAMENLEVING!

  Like

 15. Peter Selie zegt:

  Laten we het er op houden dat hun tegenstanders, waarschijnlijk allemaal een baan dankzij de import, de neo-nazi’s zijn. Inclusief de politici!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s