“Afvalligheid van de islam”: doodstraf voor blogger Badawi?

Screenshot_20

De Saoedische blogger Raif Badawi

(Vertaling: E.J. Bron)

Het dossier van haar man werd aan de rechter toegewezen, die hem tot tien jaar gevangenisstraf en stokslagen veroordeeld had, bekritiseert Ensaf Haidar. Mocht het tot een veroordeling komen, dan dreigt de blogger onthoofding of ophanging.

De vrouw van de regimekritische Saoedische blogger Raif Badawi heeft de media geïnformeerd dat haar man wellicht wegens “afvalligheid van de islam” de doodstraf dreigt. In het schriftelijke statement van Ensaf Haidar, wees ze er maandag op dat zijn dossier opnieuw aan die rechter werd toegewezen, die tien jaar geleden gevangenisstraf en stokslagen aan hem had opgelegd.

“De rechter is bevooroordeeld tegenover Raif. Hij had al tweemaal geëist Raif wegens apostasie aan te klagen”, aldus Haidar. In geval van veroordeling wegens afvalligheid van de islam zou Badawi de dood door ophanging dreigen, staat er in de verklaring, die in naam van de hele familie Badawi werd verspreid.

“We hebben serieuze redenen om aan te nemen dat dezelfde rechter opnieuw zal pleiten voor een aanklacht wegens afvalligheid van de islam”, aldus de bezorgde familie verder.

De achtergrond: Badawi werd in mei 2014 veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, 1000 stokslagen en een geldboete veroordeeld, omdat hij op een internetforum de islam beledigd zou hebben. Begin januari had hij 50 stokslagen gekregen, de overige stokslagen werden tot nu toe steeds opnieuw uitgesteld “wegens gezondheidsredenen”. De31-jarige activist had op zijn internetsite “Liberal Saudi Network” herhaaldelijk de religiepolitie bekritiseerd voor haar harde handhaving van de in het wahabitische koninkrijk heersende strenge interpretatie van de islam. “Zodra een denker zijn ideeën openbaar maakt, wordt hij geconfronteerd met honderden fatwa´s, alleen omdat hij het heeft gewaagd een heilig verklaard thema op te op te pakken”, stond er in een van zijn blogs.

Bron:
http://diepresse.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Mensenrechten, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sharia, soennieten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Afvalligheid van de islam”: doodstraf voor blogger Badawi?

 1. lucky bee zegt:

  Volgens hun Nabi Mohammed de rassul Allah moeten alle appostaten gedood worden als ze je tepakken krijgt.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Er zijn signalen dat er meer en meer protest komt, en dat is goed, wanneer komt de implosie van deze waanzin?
  De maan gaat steeds verder weg staan, is dit en teken aan de wand?

  Like

 3. Hier mijn email zojuist aan:

  Beste leden van de commissie voor buitenlandse zaken

  De Saudische blogger Raif Badawi wordt hernieuwd bedreigt door een mogelijke doodstraf om reden van een middeleeuws verbod op de vrijheid van mening
  Het is schandelijk dat Nederland zaken doet met het regiem in Saudi Arabie die wekelijks mensen veelal vermoord om heilig verklaarde artikelen.
  De minister moet hiertegen protest aantekenen en internationale druk op Saudie Arabie steunen om Badawi direct vrij te laten.
  https://ejbron.wordpress.com/2015/03/05/afvalligheid-van-de-islam-doodstraf-voor-blogger-badawi/#more-84248

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Raif Badawi , heeft geen schijn van kans, hij zal en moet eraan. Fijn he die mensenrechten naar sharia model.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Heeft Nederland met gebogen hoofd al excuses gemaakt voor de sticker van Geert Wilders?

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Tijd voor een Europese boycot van Saudi Arabië dat mensenrechten van zelf denkenden en andersgelovigen schendt. Tegelijkertijd kan er een begint met deïslamisering op het Europese continent gemaakt worden zoals er destijds ook denazificering plaatsvond. Komt dat niet dan weet je wat je als ingezetene van Europa aan de moloch hebt en dat op termijn je eigen mensenrechten eveneens in het geding zullen komen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Maar de Arabieren kunnen gewoon hun gang gaan hoor! OLIE, dat vindt ONS koninklijk cocktail trio het allerbelangrijkste. Daarom zal er door onze regering ook geen reactie plaats richting SA. Bilderberg,waarvan het KH deel uitrmaakt, en de NWO steunen volop de vreselijke islam-republiek Saoedi-Arabië. KH=Koninklijk HUIS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s