“Allahu Akbar”: een antisemitische dreigement

Screenshot_25

(Door: Daniel Greenfield – Vertaling: E.J. Bron)

De aanslag van Parijs herinnert ons eraan dat “Allahu Akbar!” oorspronkelijk een antisemitisch dreigement is. De Jihadist in Parijs, die volgens Obama zijn slachtoffers “toevallig” uitkoos toen hij in een koosjere supermarkt gijzelaars nam en Joden vermoordde, heeft zijn bedoeling op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt. Een Franse internetsite meldt nu dat langzamerhand details bekend worden van het videomateriaal dat de Jihadist Amedy Coulibaly tijdens zijn bloedige aanslag in een joodse supermarkt heeft opgenomen.

Uit de transcriptie, die in het bezit is van “Le Nouvel Observateur”, blijkt dat hij antisemitische scheldwoorden brult en tegen de gijzelaars schreeuwt: “Sta op of ik zal ook jullie doden!”

In het verloop van de zeven minuten durende video schiet hij drie van zijn vier slachtoffers dood. De video laat zien hoe hij schreeuwt: “Geen beweging!”, voordat hij een van de klanten pakt, naar diens naam vraagt en doodschiet.

Dan vraagt hij een andere man naar zijn afkomst. En wanneer de gijzelaar antwoordt “Joods” wordt ook hij doodgeschoten.

“Le Nouvel Observateur” bericht dat Coulibaly daarna schreeuwt: “Zo, nu weten jullie waarom ik hier ben. Allahu Akbar!” Verder hoor je dat hij anti-joodse opmerkingen maakt wanneer een vrouw hem probeert te vertellen dat de gijzelaars niets verkeerds hebben gedaan.

De kreet “Allahu Akbar!” heeft niet alleen de duidelijke betekenis om aanspraak te maken op de hegemonie van de islam met de uitspraak “Allah is de grootste”, maar heeft een bijzondere historische samenhang met de islamitische massamoord op de Joden.

De oorsprong van “Allahu Akbar” is afkomstig uit de Hadith, en is daar te vinden waar Mohammed´s genocide op de joden wordt beschreven:

Toen het ochtend werd kwamen de Joden… te voorschijn. Toen zij de profeet zagen, zeiden ze: “Mohammed en zijn leger! De profeet zei: Allahu Akbar (Allah is de grootste) en Khaibar is vernietigd, want altijd als wij bij een natie komen, dan zal het voor deze een ongelukkige ochtend worden…” Sahih Bukhari 4:52:195.

En evenals destijds gebruiken moslims ook nu nog de kreet “Khaibar, Khaibar Ya Yahud Jash Muhammad Saya’ud, Khaibar, Khaibar” (Oh Joden, Mohammed´s leger zal terugkeren) als hun anti-Joodse strijdkreet.

“Allahu Akbar” heeft een duidelijk vijandige religieuze betekenis en wordt gebruikt om de religieuze heerschappij-aanspraak, die de fundamentele missie van de islam vormt, aan te duiden.

Bron:
www.pi-news.net
Vertaling: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:
www.frontpagemag.com
Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Allahu Akbar”: een antisemitische dreigement

 1. Pingback: “Allahu Akbar”: een antisemitische dreigement | Identitair Verzet Limburg

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ach, wèlk een religie van Vrede….!
  Overigens is de islam niet eens de enige met zo ’n eigenaardige ‘vredes’ logica:
  Ten tijde van de toenmalige Sovjet-Unie kende Rusland eveneens zo ’n begrip: “Mir.”
  Vertaald betekende het letterlijk “vrede,” maar dan vrede, nadat de strijd gestreden en het puin geruimd was, zogezegd. (Waar doet ons dat aan denken…..? Juist.)
  Omdat het toen de tijd van de ‘Koude Oorlog” was, werd dat begrip “Mir” toen nog eens zorgelijk besproken in een T.V. uitzending, herinner ik me nog.
  Je vraagt je af, of dat misleidende begrip intussen al bij de Russen in onbruik is geraakt of niet…..

  Like

 3. 4sjun zegt:

  Nu ook deze zaak weer aan het licht gekomen is werkt het steeds meer bevreemding dat mensen als Quinsy Gario en Vera Shepherd zich zonder gehinderd te worden door kennis van historische context behoorlijk druk maken over het cultuurverschijnsel en de kinderheld Zwarte Piet in de lage landen maar zich helemaal niet laten horen over het daadwerkelijk gevaarlijke islam dat mensen in woord en geschrift religieus gelegitimeerd aanzet tot jodenhaat, koeioneren, discrimineren, intimideren en wegmaken van andersgelovigen.

  Like

 4. 4sjun zegt:

  Nu ook deze zaak weer aan het licht gekomen is wekt het steeds meer bevreemding dat mensen als Quinsy Gario en Vera Shepherd zich zonder gehinderd te worden door kennis van historische context behoorlijk druk maken over het cultuurverschijnsel en de kinderheld Zwarte Piet in de lage landen maar zich helemaal niet laten horen over het daadwerkelijk gevaarlijke islam dat mensen in woord en geschrift religieus gelegitimeerd aanzet tot jodenhaat, koeioneren, discrimineren, intimideren en wegmaken van andersgelovigen.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Heeft Mohammed de Rassul Allah de Medina joodse stam Banu Qureish niet zelf uitgeroeid en verslaafd?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s