“Radicalisme wordt niet beïnvloed door sociaaleconomische achterstelling”

Screenshot_18

Mark Elchardus

(Door: Joël De Ceulaer)

In Knack spreekt socioloog Mark Elchardus harde taal over het mislukte integratiebeleid. ‘Moslims zijn nooit aangesproken als volwaardige burgers.’

‘De geschiedenis van de immigratie in ons land is een opeenstapeling van verschrikkelijke vergissingen’, zegt de Brusselse socioloog Mark Elchardus in Knack. ‘Om te beginnen dacht men dat cultuur en religie geen rol speelden bij de integratie van nieuwkomers. De tweede stommiteit was dat men dacht dat die mensen zouden terugkeren.’

Dachten we dat echt?

Elchardus: Het beleid ging daarvan uit. Dan waren er de gezinsherenigingen, met de beste bedoelingen, maar die hebben de immigratie oncontroleerbaar gemaakt. En als mensen daarover klaagden waren het racisten. Dat laatste is de grootste stommiteit van allemaal: omdat extreemrechts de problemen signaleerde en daardoor het debat bepaalde, reageerden de andere partijen door het tegenovergestelde te zeggen. De vreemdeling werd een universeel slachtoffer.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, België, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, political correctness, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Radicalisme wordt niet beïnvloed door sociaaleconomische achterstelling”

 1. Al dat soort pardonneren is Kul! Het gaat hier om een groep die de evolutie heeft overgeslagen en al die stappen naar onze huidige civilisatie zijn gewoon NIET meer te overbruggen!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik denk dat met name de moslimgemeenschap beweert dat zij achtergesteld worden. Net zoals zij voortdurend beweren dat zij gediscrimineerd worden. De moslim kruipt nu eenmaal graag in de slachtofferrol, want het heeft hen geleerd dat dit alleen maar winst oplevert. Er wordt naar hen geluisterd, en ze krijgen veel voor elkaar. Kijk eens naar het aantal moslims (m/v) in diverse praatprogramma’s op TV. Overal krijgen ze de kans hun zegje te doen.
  Van achterstelling is dus geen sprake. Zich achtergesteld vóelen is wat anders. Ik zou tegen ze willen zeggen: “pas je aan onze samenleving aan, stop met dat zielige gemekker, en maak wat van je leven. Neem deel aan de maatschappij, en stop met eisen stellen”.
  Misschien…………, misschien………….. wordt het dan ooit nog eens wat met jullie.

  Like

  • Driek zegt:

   Ze zullen eerst cultureel moeten integreren om vervolgens sociaal-economisch te kunnen integreren, zegt Mark Elchardus.

   Ach, beste meneer Elchardu, die lieden zijn nooit van plan geweest om te integreren, ze willen een wereld volgens de regels van de koran, en al dat geouwehoer over integratie en inburgering en noem maar op, dat lappen die moslims aan hun gebedskleed. Wat ze willen is dat wij, Joden en christenen, zorgen voor hun onderhoud, zodat ze vijf keer per dag met hun kont omhoog kunnen liggen voor de profeet. Die Mark Elchardus komt ook weer met een heel verhaal aanzetten, het zoveelste verhaal over die rottige mohammedanen. Die mensen zijn hier niet gekomen om te integreren en normaal mee te doen, snap dat toch eens een keer. Al dat idealistisch geleuter, jullie proberen maar steeds argumenten aan te voeren waarom die lieden zich zo gedragen. Hou toch een keer op, ze willen niks en ze kunnen niks. En daar zal nooit verandering in komen. Geef gewoon een keer toe dat er een verschrikkelijke denkfout is gemaakt om die mensen hier naartoe te halen. Er is maar één oplossing, en dat is terug naar de zandbak.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Driek 17:57

    Dát is een ding wat zeker is, beste Driek; ze hebben een enorme denkfout oftewel een inschattingsfout gemaakt! Fouten maken is menselijk, en daarom had men op tijd een immigratiestop moeten instellen. Dan had het allemaal nog enigszins binnen de perken kunnen blijven.
    Nu is het bijna onbegonnen werk om honderdduizenden uit te zetten. Zelfs al zouden de linksen gaan inzien dat het zo niet verder kan, dan zou Brussel wel dwars gaan liggen, in verband met vriendjespolitiek.
    Het is dweilen met de kraan open. We lopen uitsluitend nog achter de feiten aan.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Maar dat hij in feite ook zegt, dat moslims niet genoeg op hun plichten en verantwoordelijkheden wordt gewezen, daar zit toch wel wat in, Driek: Daniel Greenfield beweert ongeveer hetzelfde.
    In laats van gediscrimineerd te worden is er eerder sprake van, dat ze te weinig hóeven; dat werpt ze ook terug op hun eigen wereldje met alle gevolgen van dien.

    Like

 3. lucky bee zegt:

  Extremisme wordt alleen door de Koraan beinvloedt en door niets anders.

  Like

 4. Heer M zegt:

  OT Zo gaan ze in Alkmaar met een zwerver om.

  Like

  • Driek zegt:

   Wat een schande, ik zit me hier gewoon te schamen, dat we zo met onze zwakke medebroeders omgaan, ik vind het heel zielig. Vroeger werd zo’n man ergens opgevangen en verzorgd. Wat een schandalige maatschappij is dit geworden. En voor dat zooitje kansloze negers uit achtergebleven gebieden is wel geld, die krijgen zelfs een mobieltje en zakgeld. Ja hoor, toe maar, dappere politieagenten. Jullie moeten je rot schamen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik weet het wel: Ik had een soortgelijke ervaring vanwege mijn kattenfamilie, die ze in beslag probeerden te nemen. (Lukte grotendeels mooi niet!)
   Zulke kleine, relatief onbeduidende dingen aanpakken om je niet op het grotere werk te hoeven storten. En dan meteen grof geschut laten aanrukken, dàt werk!

   Like

 5. Republikein zegt:

  Zo is het Mark, dat wisten we nog niet, we hebben niet allemaal gestudeerd.
  Een opluchting hierbij: Het gaat steeds beter met de economie.

  Like

 6. Pingback: “Radicalisme wordt niet beïnvloed door sociaaleconomische achterstelling” | Nikontino's Blog

 7. Jaantje zegt:

  Een bejaarden kennis die de crisisjaren en de oorlog heeft meegemaakt verwoorden het heel treffend.
  Hoe deden wij dat dan?
  Er was armoede en werkeloosheid maar er werden geen roofovervallen en geweld tegen oudjes gebruikt om dat gat aan te vullen.
  Armoede is geen drijfveer voor criminaliteit.

  Like

 8. Frans de Wit zegt:

  Heb het al meerdere keren gezien hoor, van zulke mensen hoeven ze niets te duchten jo. Daar kunnen ze lekker flink tegen doen, sommige van die gasten liggen stiekem in de bosjes te kijken of je niet ergens even stop waar je niet mag parkeren, speciaal bij een brievenbus, moet je oppassen.
  Vroeger had je nog ontzag voor de politie maar ze zijn bijna allemaal tegen het gewone volk. Daar hoeven ze n.l. niet bang voor te zijn, dat ze beticht worden op discriminatie.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  De moslims zijn niet gekomen, om te integreren, maar om de BAAS te worden. De reactie van @ Driek: 17.57. uur, op 05/03 geeft naar mijn mening precies aan wat er gaande is! Onze OVERHEID, in casu Rutte II, heeft niets op met ONS, geboren Nederlanders, wij kunnen “stikken”. O ja…wacht…alleen als er gestemd kan worden, dan lullen ze hoe goed zw wel niet voor ONS willen zijn. Het zijn wat dat betreft net – moslims- onze zo geweldige politici. Nou, ik ben er wel klaar mee.

  Like

 10. Geronimo zegt:

  Het artikel van deze (linkse) Marc Elchardus moet wel bekeken worden in het licht van typisch Belgische politieke toestanden. Het volstaat even onderstaand artikel door te nemen, dat ik citeer, en u zal direct begrijpen wat de echte bekommernissen zijn van deze ‘slinxaard’ Elchardus. En die hebben weinig of niets vandoen met enige echte bekommernis vanuit de linkse hoek m.b.t. de ware aard van het ‘BEEST’, maar alles met een politieke tegenstander van ‘links’, met name het huidige Vlaams Belang, dat nog altijd een heel andere partij is, ook als enige anti-islam partij in België, dan de zogezegd ‘Vlaams-nationalistische’ N-VA, die op de dag van vandaag meer weg heeft van een N-BA (Nieuwe Belgische Alliantie) dan wat anders. En dat merk je op alle vlakken. Ondermeer bestond het zijn voorman, Bart De Wever, om als burgermeester van Antwerpen de aangevraagde betoging van ‘Pegida Vlaanderen’ te verbieden, en, toen daaraan geen gevolg werd gegeven, alle aanwezigen van deze vreedzame bijeenkomst als ordinaire boeven te registreren, net als in de glorietijd van de Gestapo.

  Deze ‘linkse’ Elchardus vreest, ook volgens mij, en hopelijk terecht, dat het VB in België binnenkort wel eens de vruchten zou kunnen gaan plukken van hetgeen deze partij al zovele jaren voorhoudt m.b.t. de islam en de immigratie in het algemeen, standpunten die al die tijd met de meest gore minachting werden afgedaan door de ‘verenigde politiek correcten’, N-VA incluis, als lulkoek van een puur racistische partij, met een ‘cordon sanitaire’ tot gevolg, bedacht destijds door de groene partij Agalev (Jos Geysels), eindigend in een veroordeling wegens racisme. De Belgische wetten die er in die tijd gekomen waren met betrekking tot racisme en vreemdelingenhaat, hadden allemaal deze veroordeling tot doel. Drijvende krachten achter dit alles uiteraard de Waalse partijen, met op kop de P.S

  Middels een politiek proces werd deze partij, toen nog het Vlaams Blok, voorstander van een onafhankelijk Vlaanderen en dus een bedreiging(!) voor het voortbestaan van België, er uiteindelijk wegens vermeend racisme veroordeeld in 2004 voor de rechtbank te Gent, toevallig de thuisbasis van Guy Verhofstadt (uiteraard puur toeval !), sujet dat intussen iedereen al wel genoeg zou moeten kennen als huidige Europese ‘doordrammer’ van formaat.

  Die veroordeling kwam er, nadat zowel de correctionele rechtbank te Brussel als het Hof van Beroep zich daar eerder onbevoegd voor hadden verklaard, wegens naar hun mening een politiek proces. De rechter bij het hof van beroep in Brussel maakte zich overigens ernstig boos tegenover de aanklagers, omdat hij vond dat zij zijn rechtbank wilden misbruiken om een politieke afrekening te voeren. De aanklagers gingen echter in cassatie en kregen gelijk. Cassatie oordeelde dat het hof van Beroep in Gent de zaak opnieuw diende te behandelen, en daar werden, zoals gezegd bij toeval, de ‘rechters’ gevonden, die wel bereid bleken om het Vlaams Blok (VB) te veroordelen. De naamsverandering tot Vlaams Belang (VB) was daar een rechtstreeks gevolg van, noodzakelijk wilde men de politieke koers van het Vlaams Blok verder kunnen zetten.

  Deze kleine inleiding, gewoon omdat ze ergens noodzakelijk is om het artikel van deze Elchardus beter vanuit het juiste Belgische politieke daglicht te bekijken en te begrijpen.
  Voor buitenstaanders is het ‘land’ België, dat in de hele wereld zijns gelijke niet heeft en daardoor terecht ‘Absurdistan’ wordt geheten, immers niet altijd zo makkelijk te begrijpen, alhoewel in Nederland Geert Wilders op dezelfde ‘slinkse’ manier werd en opnieuw wordt aangepakt door de ‘politiek correcten’, omwille van voor een deel dezelfde partijdoelstellingen. Ook in Nederland gaat het telkens overduidelijk om louter politieke processen, met als enige doelstelling het elimineren van een politieke tegenstander.

  Maar hier het artikel:

  “”06-03-2015
  SLAAPMUTSKE…
  Bij VB lees ik een ‘verfrissend’ artikel over “immigratie”. Elchardus niet bekend om zijn VB-sympathieën, heeft een artikel in de Knack geschreven dat tot nadenken stemt . Die linkse socioloog zet er de beuk in. Hij vindt dat de immigratiepolitiek een complete mislukking is geworden. Wij van ‘rechts’ ook, maar al veeeeeeel langer dan Elchardus en om totaal andere redenen. Wij vinden dat links , en dat zijn niet enkel de sossen , groen en pvda , maar ALLE zelfbenoemde ‘democratische partijen’ schuld hebben aan het verpesten van Vlaanderen en bij uitbreiding gans West-Europa. Wij vinden zelfs dat al die pottenlikkers hun “eigen belang” voor het Vlaamse belang hebben gezet. Meer nog, ze zijn medeplichtig aan de mesthoop die ze hier voor het nageslacht zullen nalaten. Maar daar gaat het bij Elchardus niet om. Deze ‘sos-ioloog’ zijn bekommernis is van een heel andere orde. Hij heeft het in zijn artikel over het Vlaams Belang dat ervoor heeft gewaarschuwd. Dààr en nergens anders is Elchardus om bekommerd. Hij voelt aan zijn ellebogen dat VB langzaam maar zeker de waarheid heeft die de leugen aan het achterhalen is. Dààrom schrijft hij (tussen de lijntjes) in de (linkse) Knack dat de linkse partijen het roer 180° moeten omslaan of het VB zal in de kortste keren de plaats innemen welke ze verdient, zoals het FN in Frankrijk, PVV in NL, FPÖ in Oostenrijk, Lega Nord in Italië enz….! Dààrvoor is Elchardus beducht, en niet omdat de boel hier door links werd verpest. Dat is nog nooit zijn zorg geweest. Had u trouwens in het verleden bij die Elchardus gelezen dat gezinsvereniging een vergissing was? Had u al eerder gelezen van die linkse meneer dat het VB gelijk had inzake immigratie? Ik niet ! En nogmaals, als die meneer vandaag dergelijke uitspraken doet, slaat de schrik hem om het hart, omdat het VB terug uit zijn as zal verrijzen, net zoals het Front National dat heeft gedaan na JM Le Pen met de nieuwe garde en Marine Le Pen. Net zoals de PVV dat deed met Geert Wilders, en zoals in Oostenrijk met Heinz Strache. Vlaanderen is altijd een paar jaar achterop, maar het komt, en die bui ziet Marc Elchardus al hangen ! Vandaar zijn schoon artikel ! “”

  Geplukt op: http://blog.seniorennet.be/rechts/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s