Waarom Obama zo’n hekel heeft aan Netanyahu

Screenshot_17

(Door: Dennis Prager – Vertaling: “Vederso”)

Er bestaat geen twijfel over de vraag of president Obama – samen met de minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en de redactionele pagina’s van vele kranten – een bijzondere afkeer van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft. Maar waarom? Het antwoord ligt in een belangrijke levensregel waar te weinig mensen zich van bewust zijn:

Degenen die het Kwaad niet confronteren nemen dat diegenen kwalijk die dat wel doen. Neem het geval dat nu speelt. De minister-president van Israël bevindt zich in de voorhoede van de grootste strijd tegen het Kwaad van onze tijd – de strijd tegen gewelddadige moslims. Geen ander land dan Israël wordt met uitroeiing bedreigd en het zijn Iran en de vele islamitische terreurorganisaties die deze bedreiging vormen.

Het is begrijpelijk dat geen enkel ander land zoveel behoefte voelt om de wereld over Iran en de islamitische terreur te waarschuwen als Israël. Dat is waarom Benjamin Netanyahu spreekt tot de Verenigde Naties over de bedreiging die Iran vormt voor het voortbestaan ​​van zijn land en over de kankeruitzaaiingen van islamitisch geweld. Hij staat helaas alleen.

Vrijwel iedereen die naar hem luistert, weet dat hij de waarheid spreekt. En de meesten hebben daarom een hekel aan hem. Appeasers houden niet van hen die tegen het Kwaad opstaan.

Gezien het feit dat deze president de minste waarschijnlijke is van enig president in de Amerikaanse geschiedenis om het Kwaad te confronteren – of zelfs te identificeren – terwijl Benjamin Netanyahu vooral welsprekend is over zowel het identificeren en confronteren van het Kwaad, is het onvermijdelijk dat de eerste dit de laatste zal kwalijk nemen.

De onderhandelingen met Iran over zijn nucleaire wapenprogramma zijn momenteel een typische voorbeeld. Degenen die een tirannie niet zullen confronteren die zich bezighoudt met terreur van Argentinië tot het Midden-Oosten en die zich inzet voor de vernietiging van een ander land, zullen Israël en haar leider dit diep kwalijk nemen. Voor degenen die de waarheid van deze leefregel betwijfelen, zijn er tal van andere voorbeelden.

Neem de Koude Oorlog.

Degenen die deze tijd hebben meegemaakt, herinneren zich goed dat degenen die weigerden om het communisme te confronteren diegenen belasterden die dat wel deden. Inderdaad, ze belasterden iedereen die het communisme slechts het etiket “slecht” gaf.

Toen president Ronald Reagan de Sovjet-Unie een “Rijk van het Kwaad” noemde, werd hij gehekeld door degenen die dit weigerden te doen. Maar toch als de woorden “het Kwaad” en “Rijk” enige betekenis hebben, waren ze perfect van toepassing op de Sovjet-Unie (…)

(Voor een gedetailleerde beschrijving van de reacties op Ronald Reagan’s anticommunisme, zie Ann Coulter’s boek “Treason”).

Zo’n 20 jaar later, toen president George W. Bush de regimes in Noord-Korea, Irak en Iran als een “As van het Kwaad” kenmerkte, werd hij ook gehekeld – alsof die massamoordende tirannieën niet slecht waren.

Kortom; degenen die weigerden om de Sovjet-Unie te karakteriseren als het Kwaad verafschuwden Ronald Reagan en andere anticommunisten voor het feit dat ze dit deden; en degenen die niet het etiket “As van het Kwaad” plakten op Noord-Korea, Iran en Irak verafschuwden George W. Bush en zijn aanhangers. De afkeer van Benjamin Netanyahu is het nieuwste voorbeeld van de regel dat degenen die het Kwaad niet confronteren in plaats daarvan degenen zullen confronteren die dat wel doen. (Dat is tenslotte ook veel veiliger.)

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er een naam voor de mensen die weigeren om tegen het Kwaad op te staan en die het diegenen kwalijk nemen die het wel doen: linksen.

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Dennis Prager

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Linkse Kerk, Obama, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Waarom Obama zo’n hekel heeft aan Netanyahu

 1. janfreak zegt:

  Ik denk dat Obama een hekel heeft aan Netanyahu omdat moslims nu eenmaal geïndoctrineerd zijn dat het joodse volk niet deugt. Lees de Koran er maar eens op na.

  Like

  • john zegt:

   Zo is dat janfreak. Daarom tracht Obama Iran de tijd te geven om zijn nucleair programma af te werken. Dat heeft Netanyahu bloot gelegd en dààrom was Obama razend !

   Like

 2. Maria zegt:

  links de ondergang van ons allen op aarde 😦

  Like

 3. Willem zegt:

  Heel eenvoudig. Obama is zo goed als zeker in zijn hart een aanhanger van de Islam. Netanyahu is een tegenstander van de Islam. Heel erg logisch de Islam wil Israël totaal vernietigen.
  Ik heb in mijn hart Israël, daarom ben ik nagenoeg in alles voor Israël.

  Like

 4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  The truth never damages a cause that is righteous!
  (De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is)!

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Om dat5 hij een moslim is?

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik zou nou echt wel eens graag willen weten, hoe het Amerikaanse volk in het algemeen op dit ogenblik denkt over die…..Obama.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Lees de Amerikaanse bloggers. Ze zijn hartstikke blij met hem, vooral als hij heel snel ophoepelt. Die uitspraken die zij in het openbaar op internet smijten, durven we hier niet eens te doen. En er wordt op de media ook werkelijk veel meer over gediscussiëerd.

   Like

 7. Martha N zegt:

  Laten we het kort houden, Obama’s voorkeur gaat vanwege zijn moslim geloof uit naar Moslims.
  Hoewel hij dit niet wil laten blijken, hij is er wel een! Hij heeft samen met de EU al veel kapot gemaakt. Nu op naar de toestemming van nucleaire wapens, met de groeten van Obama.

  Like

 8. Vederso zegt:

  Zelfs Saoedi- Arabië en de Golfstaten voelen zich na de speech van Netanyahu door Obama in de steek gelaten;

  http://www.frontpagemag.com/2015/dgreenfield/gulf-countries-feel-thrown-under-the-bus-by-obamas-iran-deal/

  Like

 9. dgneree zegt:

  Het is niet alleen dat, maar iedere regeringsleider die tegen POTUS ingaat, kan op diens tegenwerking rekenen. Zo is de chantagepolitiek waar Amerika de laatste tijd op stoelt.

  Vooral leiders die grote steun van het volk hebben zijn voor een narcist en psychopaat als Obama het voorwerp van afkeuring. Hij weet dat hij zelf een marionet is die voor electorale bedoelingen omhooggeholpen is, dus zijn populaire leiders, echte leiders en staatsmannen, een groot gevaar voor zijn (?) politiek. Dubbel gevaar: 1: Echte leiders en 2: steun van het volk.

  Like

 10. dgneree zegt:

  de POTUS heeft daarnaast een enorme minachting en angst voor echte staatsmannen die tegen zijn almachtige beleid ingaan en zijn directives tegenspreken. Als daarbij die staatsmannen grote steun onder het volk hebben, dan zijn ze een dubbel gevaar en loopt zo’n land zelfs het risico om volkomen vernietigd te worden.

  Obama gedraagt zich als een keizer. Dat is blijkbaar zijn rol, hoewel hij zelf maar een toneelspeler is en een marionet.

  Like

 11. dgneree zegt:

  Maar hij is een keizer in een Rijk in verval. Door dit soort ‘keizers’ wordt het verval alleen maar bespoedigd.

  Like

 12. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…degenen die het Kwaad niet confronteren in plaats daarvan degenen zullen confronteren die dat wel doen.”

  De regel is naadloos op Nederland van toepassing.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 13. Fred zegt:

  How about this: Hussein is een zwarte racistische moslim, en een rabiaat anti-westerse, anti-amerikaanse antisemiet. Meer moet je daar echt niet achter te zoeken.

  Like

 14. Jan zegt:

  De hekel zal nog groter worden nu Israël hulp zoekt bij Frankrijk

  Top Israeli envoys were sent to confer with French officials on Sunday about preventing what Israel considers an unfavorable nuclear deal with Iran after tensions surfaced between France and the United States ‎over negotiation strategy.

  Israel’s Strategic Affairs Minister Yuval Steinitz, (…), told Israel Radio that he is flying to Paris at short notice and may also hold meetings with other European nations to re-state his country’s concerns.

  “This is an effort to prevent a (nuclear) deal that is bad and full of loopholes, or at least … to succeed in closing or amending some of these loopholes,” said Steinitz, who is being accompanied by Israeli National Security Adviser Joseph Cohen.
  http://www.oann.com/israel-reaches-out-to-france-before-resumption-of-iran-nuclear-talks/

  Like

 15. Jan zegt:

  White House Directly Involved In Trying To Oust Netanyahu Because Obama Wanted Revenge For Congress Speech…


  “The White House is driven by three main motives,” the senior official said. “The first is revenge [over the Congress speech]. The second is frustration: It’s no secret that they were involved in an attempt to bring down the Netanyahu government – something that we have clear knowledge of – and failed. The third [motive] is the administration’s attempt to divert attention from the negotiations with Iran to the Palestinian issue.” […]

  http://www.timesofisrael.com/officials-white-house-was-part-of-bid-to-oust-netanyahu/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s