Zorgen om radicalisering in Somalische gemeenschap

Screenshot_3

Eind februari werd Somalië opgeschrikt door een terreuraanslag gepleegd door twee Nederlandse Somaliërs. Een van hen blies zichzelf op in de lobby van een hotel in Mogadishu. Zeker 25 mensen kwamen daarbij om het leven. De vrouw die de bomgordel tot ontploffing bracht heeft volgens Mohamed Elmi, mensenrechtenjurist en veiligheidsadviseur bij adviesbureau BMC, zes kinderen achtergelaten en is niet al te lang geleden naar Somalië vertrokken. Elmi: “We weten dat ze een tijdje voor vijf dollar per dag in het hotel heeft gewerkt.” Achteraf gezien had dat volgens Elmi al een signaal moeten zijn. “Dat iemand uit Europa voor vijf dollar per dag daar komt werken laat zien dat ze heel methodisch te werk zijn gegaan. Ik heb met iemand gesproken die haar in Somalië heeft gesproken en hij vertelde me dat ze heel goed Nederlands sprak. Achteraf was hij verbaasd dat zij tot zoiets in staat was.”

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, politici, Rotzakken, Somalië, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Zorgen om radicalisering in Somalische gemeenschap

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +

  0 commentaren

  +

  Like

 2. Harry zegt:

  Nou weet ik dat je niet mag discrimineren , maar gelukkig mogen we nog onderscheid maken .
  En het resultaat daarvan is , dat ik er heilig van overtuigd ben dat Somaliërs een buitengewoon onaangenaam rotvolk zijn . Agressieve rotstralen , in de volksmond .
  Ik denk ook dat we alles in het werk moeten stellen om dat soort lui te weren en omdat je niet mag discrimineren moeten we dan maar HEEL Afrika uitsluiten . Dat lijkt me fair .

  En Marcouch , met zijn vragen ; bang dat de somaliers de berbers voorbijstreven in rottigheid ?
  Komt zijn positie in gevaar als die zwarten een nog prominentere rol gaan spelen aan het criminaliteitsfront ?

  Wat dwaas eigenlijk , een moslim die gaat vragen of onze overheid andersoortige moslims wel goed in de smiezen houdt !
  En om dan zo’n vraag te stellen aan die grote lummel van een Opstelten ………Ollie B. Bopstelten .
  Daar komen ook geen zinnige antwoorden meer uit . Hetzij wegens een aanstormende dementie , hetzij door wederom leugens , maar een antwoord waar iemand wat aan heeft zal er nooit komen .

  Je zou dan ook kunnen concluderen dat de vraag van Marcouch enkel voor de buhne is .

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Je verwacht het niet hé? (sarcasme modus uit) Tja, eens een ploflim altijd een ploflim zullen we maar zeggen.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Kan Somalie dan nog meer radicaliceren?

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Wat mij op een gegeven moment trof, was, dat aan de mimiek van die Mohammed Elmi (die zelf trouwens eveneens een islamitische achtergrond heeft, getuige zijn voornaam) duidelijk af te lezen viel, dat hij de benadering c.q. aanpak van Marcouch niet al te serieus neemt. En met recht: Marcouch maakt niet bepaald de indruk, dit probleem doortastend te willen aanpakken, al begint-ie dan op een zeker moment, als hij denkt van Oei, nou moet ik toch laten zien, dat ik iets àanpak, met grof geschut als “Ja, die moeten opgesloten worden.” “Ja,” reageert die Elmi. terecht, “maar dan zit U al in het laatste stadium en de eerdere stadia…..enzovoort” En Marcouch zit dat weer voor z’n fatsoen te herhalen zonder al te veel overtuiging. Die vent heeft duidelijk niet te veel interesse in het aanpakken van dit probleem: Het invoeren van Arabisch en Koranlessen op Nederlanse scholen vindt-ie belangrijker, dat is duidelijk. Het is zonneklaar, dat hij geen inzicht heeft in de Somalische gemeenschap en ook niet staat te springen om dat te verkrijgen: Het zijn moslims, dat is voor hem eigenlijk al genoeg. Tja, dat er af en toe één een enkele reis naar extremistisch gebied boekt en daar de hele boel inclusief zichzelf opblaast, is vervelend, maar echt prioriteit heeft het niet, hè….Wat prioriteit heeft, is, dat die vermaledijde Nederlanders nog eens een keer móslim worden, vandaar, dat-ie hier op de valreep nog even gauw uitspuugt, dat het verschijnsel ‘niet alleen uit de somalisch-islamítische hoek afkomstig is,’ of zoiets. Nee, uit de somalisch-chrístelijke hoek, zullen we zeggen! Lul toch niet, Man: Het punt is duidelijk, dat jij geen zin hebt om al ie eerdere stadia aan te pakken, omdat je dan voorziet, dat er af en toe kanttekeningen gezet moeten worden bij die oh zo heilige leer van de islám! En jij doet deep down veel liever aan het omgekeerde: Zieltjes winnen! Je hèbt totaal geen animo om dit probleem aan te pakken en tracht dit, zoals altijd, te verbergen onder de zoveelste lawine van taqiyya!
  Jammer, maar eenieder, die intussen weet, wat jij tegen die Kuzu of Oztürk -één van de twee- hebt staan bezweren, trapt daar n i e t meer in!
  Zoals gezegd: Zelfs die Elmi had door, dat je maar wat zat te leuteren, stomme hond!

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Zorgen Om Radicalisering In Somalische Gemeenschap”

  De radicalisering van de Somalische gemeenschap interesseert me geen fluit. Het is de Somalische gemeenschap die me zorgen baart. Geradicaliseerd of niet. Deze groep mensen is zó ongelofelijk verschillend van wat hier in Nederland gemeengoed is, dat het onbegrijpelijk is dat de regering dat niet ziet en toch maar doorgaat met het binnenlaten van deze infiltranten. Want als er één ding is dat het artikel duidelijk maakt, is het dat ze hier niet komen als vluchteling en ook niet met de bedoeling om hier een bestaan op te bouwen. Ze komen hier om terroristische activiteiten voor te bereiden. Deze keer in Somalië, een volgende keer misschien hier in ons eigen land. Hier in Nederland blijven ze mooi uit het zicht van de autoriteiten en hebben alle tijd om te wachten op het sein om van slapers wakers te worden. Europa wordt volgeplempt met infiltranten en noch Brussel noch Den Haag doet iets. De enige die het gevaar ziet en niet aflaat ervoor te waarschuwen is Geert Wilders. Het feit dat hij doorlopend gedemoniseerd wordt duidt erop dat de islamisering van Europa een vooropgezet plan is en niet iets dat ons toevallig overkomt. En degene die probeert een spaak in dat islamiseringswiel te steken moet constant vrezen voor z’n leven. Totdat vandaag of morgen “toevallig” de beveiliging éven wat minder adequaat is en we weer een begrafenis kunnen meemaken zoals die van Pim Fortuyn. Met inbegrip van alle huichelaars en schijnheiligen die om het hardst verklaren hoe erg het is dat dit in onze democratische rechtsstaat kon gebeuren. En hoed u vooral voor de Marcouches en de Aboutalebs. Zij zijn de gevaarlijksten onder de infiltranten. Witgepleisterde graven zijn het. Beroepsacteurs.
  Vergeet niet om de 18e op de PVV te stemmen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. toestroom zegt:

  wist niet waaronder ik hem moest zetten dan hier maar.
  Haatimam-lijstje van Opstelten

  Like

 8. Cathja zegt:

  Of het nu Somaliërs zijn, of uit welk ander land afkomstige geradicaliseerde moslims ook, we moeten ze verbannen vóór het definitief te laat is! De tijd begint te dringen! Er komt nog steeds nieuwe aanvoer jihadisten Europa binnen, en afwachten tot er iets ‘groots’ gebeurt mag niet.
  We moeten opkomen voor ons aller veiligheid.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Cathja, lieverd, HET IS AL TE LAAT! Iedereen die het boek Eurabië van Bat Ye’or heeft gelezen weet dat we hier achterhoedegevechten aan het leveren zijn. De islamisering is door alle overheden in Europa afgesproken en toegezegd. Langs democratische weg zullen we niets kunnen bereiken, want de Regering en de Staten Generaal zijn horende doof en ziende blind. Zij WILLEN niet begrijpen wat wij zeggen. Want andere afspraken zijn allang gemaakt. De enige manier, en hier heb ik destijds bij DDS een ban voor gekregen, is een soort van Kristallnacht, maar nu gericht tegen alles wat des moslims is. Begrijp me goed (lees je mee, Joshua -lul #1- Livestro?) ik roep er niet toe op, maar ik zie wat er in de toekomst staat te gebeuren. En wat de enige uitweg uit deze doolhof is. De regering luistert niet, dan moeten we zelf tot actie overgaan. Als Den Haag en Brussel niet doen wat het volk wil, moet het volk zelf uit gaan voeren wat het wil.
   Wij willen minder Marokkanen. De regering luistert niet, dus moeten we er zelf voor gaan zorgen. In plaats van ze te pamperen, ze laten merken dat wij ze niet moeten. En vooral niet meer kopen bij de aardige Marokkaanse slager. Of die Turkse groenteboer of buurtsuper. En wie nog met vakantie naar Turkije gaat is een landverrader. Het zal wel goedkoop zijn en allemaal gezellig, maar je betaalt mee aan het islamitische schrikbewind van Erdogan.
   Wij willen minder Somaliërs. De regering luistert niet, dus moeten we er zelf voor gaan zorgen. In plaats van ze te pamperen, ze laten merken dat wij ze niet moeten. Als er een de weg vraagt, zeggen dat we geen hoofddoeks of djellabaas spreken.
   Wij willen minder islam. De regering luistert niet, dus moeten we er zelf voor gaan zorgen. In plaats van de islam te faciliteren, ze laten merken dat wij de islam niet moeten.
   Wij willen al die moskeeën niet. De regering luistert niet, dus moeten we er zelf voor gaan zorgen. De bouw onmogelijk maken, de grond ontheiligen.
   Wij willen de grenzen dicht. De regering luistert niet, dus moeten we er zelf voor gaan zorgen. Alles wat er ongewenst binnen wil komen tegenhouden. Terug sturen.
   We weten Geert Wilders en de PVV aan onze kant. Dat is een goed begin. Dat zijn zo’n slordige anderhalf miljoen Nederlanders (de échte) die er net zo over denken. Met ons allen moeten we toch dat zootje tinnef in Den Haag de baas kunnen? Waneer en waar beginnen we?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 9. daiyu-ninja zegt:

  Zij – de politici – laten de barbaren hier toe en maken zich vervolgens zorgen om hun radicale idee-en.
  De zorgen van de politici worden duur betaald en verhaald op de burger in de vorm va: de kosten van de AIVD, beveiliging, gevangenisstraffen, een leger aan psychologen, maatschappelijk werkers, hulpverlening,burgervaders, etc.

  Waarom moet de burger opdraaien voor de zorgen van de politici als zij zelf die zorgen opzoeken en cre-eren door die barbaren en haatimams hier binnen te laten?

  Like

 10. vanhetgoor zegt:

  Geruime tijd is Somalië al geen functioneren de staat meer. Dat heeft een reden. En die reden heet ISLAM! In het verleden was Somalië een vindplaats voor islamitische slaven, net als Ethiopië en het eiland Madagascar. Het hele eiland werd een groot concentratiekamp voor negers uit Afrika om daar gecastreerd te worden en te worden verkocht en verscheept naar de Arabische landen. Omdat de Arabische wereld, de islamitische wereld constant roofbouw pleegde op onder andere Somalië is er een constante brain-drain geweest. Iedereen die sterke spieren had die moest in het leger van de islam, vechten voor buit die verscheept werd naar de islamitische heilstaten. Daarom is er een bepaald type mens achter gebleven in Somalië, namelijk het onderdanige soort dat niet al te sterk was, dat niet al te veel op had met zelf nadenken. Meer dan 1300 jaar is er een groot experiment uitgevoerd met de bevolking van Somalië, namelijk alleen de kneusjes bleven over, alles wat kansrijk was werd weggevoerd in slavernij.

  Dat is de enige reden waarom het in Somalië zo’n zootje is. Omdat er politici waren die openlijk verkondigden dat het probleem van Somalië niet lag in de islam , maar in het tekort aan toewijding tot de islam. Men zag de oorzaak van het probleem als de oplossing. De allerlaatste restjes van de beschaving zijn uitgewist in de laatste decennia.

  Het wordt tijd dat de beschaafde mensheid inzien dat Somalië het voorland is voor iedereen die de islam aanhangt.

  Like

 11. Veel negatieve reacties hier, over die somaliers. Het zijn toch ook uuuuuhh………… smerige dieven, uitzuigers, lamme honden, wandelend straatvuil, oplichters, leugenaars. Oja, en ze zijn niet te vertrouwen. Dit krijg je als je er jarenlang hebt naast gewoond. Maar goed dat wij geen koophuis hadden, de waarde was meteen gezakt naar de prijs van een caravan. Weg met dat gespuis uit ONS land.

  Like

 12. E. Janssens zegt:

  Na Boko Haram is Al Shabaab zowat de schrikwekkendste beweging op het Afrikaanse continent. De Islam is er een repressieve ideologie die het leven volkomen doordringt. Meer dan negen op tien meisjes worden er seksueel verminkt. Het is duidelijk: een Hirsi Ali was de spreekwoordelijke uitzondering op de regel. Waarom zijn er nog Somalische gemeenschappen in West-Europa? We hebben geen behoefte aan dit tuig van de richel. Stuur die boten met vluchtelingen een tijd lang opnieuw de zee in en de aanstroom houdt wel op. Men moet dit tuig demotiveren om naar Europa te komen en dat kan alleen door hen middels voorbeelden te verzekeren dat ze de tocht niet zullen overleven. Zolang we ze hoop geven, hoe klein ook, zullen ze het legertje terroristen dat Europa nu al rijk is met hun aantallen aanvullen. Politici, wordt wakker!

  Like

 13. Luchtpint zegt:

  Welk land heeft er nu GVD Somaliërs nodig ? Zelfs Somalië zelf kan geen Somaliërs gebruiken !

  Like

 14. Republikein zegt:

  Voortzetting van kolonisatie, oude wijn in nieuwe zakken.
  Oude VOC gewoonte, alles voor geld.
  Als we allemaal afstammen van onze voorganger plegen we in feite incest.
  Dat is in Afrika heel gewoon, wij vinden het abnormaal!
  Ik ga nog uitzoeken waarom ik zo wit ben.

  Like

 15. Tempelier zegt:

  Aha Mohamed Elmi ( waar is je derde naam ? , iedere Somaliër heeft 3 namen ) Als Mr Elmi zich zo’n zorgen maakt over radicaliserende jongeren binnen de Somalische gemeenschap. waarom kijkt hij dan niet in zijn eigen ” Elmi “stam ? In zijn eigen stam ( familie) worden kinderen opgevoed met radicale, islamitische denkbeelden, en ziet men de sharia als leidraad. gek he dat ze geen aansluiting vinden in de Nederlandse maatschappij. Als men kinderen verbied om te integreren in de Nederlandse maatschappij , is het ook niet gek dat ze radicaliseren. Dus dat verhaaltje “geen stage plaats ” is hiermee ontkracht. Met deze radicale islam komen ze al naar Nederland.
  Somalië staat op de wereldranglijst van christen vervolging op nr 2 .
  En Mr Elmi , met zoveel stichtingen binnen de SFAN , komen zulke jongeren best boven tafel.
  http://www.fsan.nl/index.php
  Bekijkt u eens de leden op de site.

  Like

 16. Thomasson zegt:

  Als men weet (al heel lang) dat Somalische “vluchtelingen” regelmatig bezoekjes brengen naar Somalië, dat zij radicaliseren en Al Sha’baab steunen. DAT ZIJ MET ANDERE WOORDEN ZEER GEVAARLIJK ZIJN. Dat zij geen enkele reden hadden Somalië te verlaten. Wat doen ze hier nog? Waarom worden ze niet richting huis gestuurd? Wat voor nut heeft Nederland aan deze mensen? Ze kosten de Nederlandse belastingbetalers (exclusief de viezeriken die aan ze verdienen) kapitalen; en de kapitalen gaan uit een leeg schatkist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s