Ongelijkheid is niet de oorzaak van jihadisme

Screenshot_11

(Door: Syp Wynia)

Nog steeds ontkennen sommige politici dat IS te maken heeft met de islam, en wordt gezegd dat ongelijkheid de ‘voedingsbodem’ is voor jihadisme. Maar wie wil weten wat de echte voedingsbodem is voor het islamitische extremisme, hoeft niet ver te zoeken.

Na maandenlange speculaties kon vorige week worden onthuld dat de man die bekend was geworden als ‘Jihadi John’ een in Kuweit geboren Engelsman van 26 jaar is. De gemaskerde man die in dienst van terreurbeweging Islamitische Staat gijzelaars onthoofdt, blijkt afkomstig uit een middenklassengezin. Hij heeft een universitaire opleiding tot ICT-specialist voltooid.

In het algemeen kon al onmogelijk worden gesteld dat ­islamitische terroristen door de bank genomen uit achterstandswijken komen, zijn opgegroeid onder kommervolle omstandigheden en nauwelijks onderwijs hebben gevolgd. Menige islamitische terrorist liet een goedbetaalde baan ­achter om op jihad te gaan.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Moslims, political correctness, politici, Salafisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ongelijkheid is niet de oorzaak van jihadisme

 1. Frans de Wit zegt:

  Nee in de watte leggen, de meest verwende mensen, tonen crimineel gedrag. Zie je in een gezin ook, die het meeste slaag krijgt, zijn daarna het beste voor hun ouders. De gene die het meest verwent zijn, willen alleen nog meer en zijn zo ondankbaar als de pest.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Prima uiteengezet, maar gevoeglijk bekend…….Bij o n s althans.
  Het ware misschien beter, eens te trachten, onze zogeheten volksvertegenwoordigers hiervan te doordringen.

  Like

 3. Jan zegt:

  Man op zoek naar een baan schiet vijf mensen dood

  A hooded assailant has killed five people including a Frenchman and a Belgian in a gun and grenade attack on a nightclub popular with expatriates in Mali’s capital Bamako.

  A policeman, a security guard and a young woman were the three Malians who died.

  The attacker shouted “Allahu akbar” (Arabic for ‘God is great’) as he burst into the nightclub, La Terrasse, at about one am and sprayed bullets from an automatic rifle, witnesses said.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/mali/11353315/Five-dead-including-Frenchman-and-Belgian-in-Mali-restaurant-terror-attack.html

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Dat klopt het leven van hun Nabi Mohammed dat is hun voorbeeld de Gashwa’s enz. Uitroeieng van deJoodse stam Banu Qureishi is ook een voorbeeld voor ze.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s